Коментари - Социални помощи само след 14 дни труд | Днес.dir.bg

Социални помощи само след 14 дни труд

Министерството на труда и социалната политика предвижда промяна в Закона за социалното подпомагане, според която социалните помощи ще се отпускат само при условие, че са положени 14 дни общественополезен труд.

Обратно в новината

Коментари - Социални помощи само след 14 дни труд | Днес.dir.bg

Коментари

отдавна трябваше да го направят,аз работя и вземам същите пари,а те ходят разписват се и накрая с еднакви заплати.Тогава защо да работя,по добре да съм съкратена.

за 14 дни работа, ако изобщо работят ще получат, зависи от броя на децата 100 лв., а ние за 22 работни дни 400.00. Пак е нещо. От опит знач, че те отказват да ги работят тия дни, после се смятат само децата и братята роми пак получават соц.помощи. Не се притеснявайте братята не са стигнали до тия пари. Пак няма да работат докато раждат като хлебарки. Просто ще се хранят и се хранят с парите за децата. Трябва да се спират парите за цялото семейство, за да има оправия. Една получаваше 1000.00 лв. за петте си деца и когато и казах, че ако не работи ще и спра част от парите тя се съгласи. Дохода и се намали с 200 лв, но не и пукаше, защото макар и с баща неизвестен децата си имат баща и той работи нещо си там. Даваха и по 240.00 лв, защото се грижела за децата си, две от тях с асма

доброто на хората е не си нахранил този на който си дал риба , а този които си научил как се лови риба труда облагородява ,дава нови умения ,създава нови контакти,позволя ва ти да си полезен първо за себе си после,за другите и още много други добри неща получават тези които се трудят , нима е добре да си роден на боклука да те ползват за просия да те продават на педофили да те оставят като ненужна вещ ,която е в тежест по социални домове и да не се отказват от тебе за да не можеш да бъдеш осиновен защото биологичната маика живее от детските дето ги получава за теб и т.н. трябва да има подпомагане само на болните и да се изплащат пенсиите, другото създаде чудовища,които никой не знае как да оправи сега

Към автора на коментара от 16:43. На кой розов облак живее г-на/г-жата.Имали ли сте контакт с това племе, което така защитавате.Циганин и милион да има, окото му е в чуждото. Да си крадец в махлата е въпрос на престиж и уважение. Ценностната им система е обърната наопаки. Не хващаш дикиш, мой човек!

Миналата събота цялото в каре около блоковете ни събирахме боклуци. Почти всички комшии се събрахме. След това група от тези полагащи общественополезен труд / около 15 човека / пълниха 2 / два / дена, 2 / два / камиона с клечки, найлонови пликове и други дребни боклуци. Ако камионите бяха докарани в събота, щяхме да ги натоварим сами за около половин час.

Голяма част от коментаторите като че ли са живеещи в дивашки и африкански условия! Сдобили са се с компютри и Интернет и безпощадно съдят за човешките съдби. Социалните помощи са буфера (бутафорен, защото размера им са по-точно стимулиращи мизерията и престъпността) срещу посегателства към собствеността на ИМАЩИТЕ - държавата, общините, църквата, данъкоплатците и работодателите!!! Затова е добре да има цивилизовани коментатори и разсъждаващи за доброто на хората общности, а не някои крали, че сега искат да не им се краде от откраднатото.....

Преди два дена в Градската градина се бяха пръснали цигани да метат и гледам, един циганин държи лопатата, а циганката замита боклука в нея. Голям труд полагаше онзи с лопатата. Няколко циганки се трудеха да почиват на пейката, целомъдрено крещейки по между си.

КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТЯБВА ДА ЯДЕ!

До работодател - Много си отворен - учиш как трябва да работят Бюрата по труда...Ти самият колко работни места обяви към тези бюра.Трябва да направят задължително обявяването на работните места в бюрата.Тогава от там ще ти насочат 10-15 човека и ти ще решаваш кой ще вземеш, но нали знаеш, че и при теб половината работници ти работят без трудови договори - за какво говорим тогава?????

Защо само 14??? Нека да бачкат 14 дни през всеки месец, в който си клатят краката и се драпат по мъдете, мангалите му с мангали!

В ЕС общо за бедни се считат тези, които имат под 60 на сто от средния доход за страната. Ма са хитри (западно)европейците а? Вместо да го турнат 60% от средния доход на ЕС, те го пишат на страната. Требе да има и лоу-кост държави (ала робски труд). Иначе как?

трябва според мен да се спрат всички социални добавки , освен пенсиите и за болни хора.защо ?един работещ или отговорен човек,ще се оправи не слагам определение за етнос или религия,казвам ,който иска да работи ще съумее да го стори,как се създава дете и се чака от държавата или другите хора , ти когато създава това дете ,пита ли държавата иска ли го,трябва да се създаде чист капитализъм,и всеки да знае,че разчита само на себе си и на труда си ,ако си болен е друго ,но здрави хора да не работят да създават деца и да не мислят как ще ги отгледат и то не само физически ,но и духовно ,как ще ги изучат ,кое им дава право да смятат ,че държавата е длъжна.какво сме дали ,та чакаме да получим.цялата тая социална политика е грешка.няма помощи. нашите пра баби и дядовци като са нямали помощи и социални как са живяли.просто се спират помощите и всички тарикатлъщи и измами спират ,защото няма за какво да лъжат.

Те едни помощи. Може ли да се живее само с тях? - Заеби.

До колкото знам сосиално слабите сигани дето много ги мързи и трудно се хващат на тежка работа, трябваше да обработват и по 1 декар земя , за да получават помощи . Ама , къде ти циганин и обработка на земя ! А да сте видели пред някоя циганска къща поне едно плодно дръвче насадено и дало плод ? Няма ! Ще ги приобщаваме , глупости ! Освен да живеят на наш гръб и правят циганета , за нищо друго не ги бива . Иначе все плачат , все гладни и все за тях работа няма !

ami nikoi ne kazva dali ima takava profesiq deputat 20godini si jivurkat v narodnoto sabranie niakoi hora bez da sa svarshili za 5lv rabota .Tova ne e li porocnna praktika.

Детски да се изплащат само на майки, навършили 18г. Тези под 18 да бъдат лишавани от детски надбавки, м бащите да бъдат съдени за педофилия, а родителите за безконтолно отглеждане на децата. Да бъдат съдени и службите, отговарящи за децата. От тия служби все пак имат минимум 6 месеца, зада видят, че някоя малолетна циганка е бременна и да пипнат Педофила. Ако все пак роди - детски след навършване на 18г възраст.

Moge bi krizata v Greece i merkite vBulgaria imat vrazka! Vse pove4e Boiko prili4a na ,,Greek politik,,.

ТРЯБВАШЕ ОДАВНА ДА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО ЦИГАНИТЕ ЧАКАТ НАГОТОВО, ЩОМ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ВСЕ НЕМОГАТ И НЕГИ ВЗЕМАЛИ НА РАБОТА ДА ИЗРАБОТВАТ ТЕЗИ 14 ДНИ МАКСИМАЛНО И КАЧЕСТВЕНО С КОНТРОЛ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, ЗАЩО НАГОТОВО ЩЕ СТОИ И ЩЕ ЧАКА ТАКА СЕ УЧАТ НА МЪРЗЕЛ И БЕЗОТГОВОРНОСТ, НИЩО ДАРОМ НЕ СЕ ДАВА

Браво! Градовете и селата в България ще светнат от чистота.Надявам се да няма разбити тротоари, буренясали площи ,мръсотия.....Но да има ефикасен контрол.

Детските надбавки да се дават под формата на ваучери, които да важат ЕДИНСТВЕНО и САМО за детски храни и/или детски дрехи. Масово е използването на детските пари за алкохол и цигари!

Не мога да се съглася за имунизациите! Голяма част от тях водят до трайни увреждания на имунната система и това е доказано не само теоритично. Редно е да се слагат по съгласие на родителите. Държавата в това отношение няма да е права. Включва се по циничен начин механизъм да диктат върху свободния избор по отношение на здравето, като и ние, и държавата знае какви опасности крият имунизациите. Следва риска да си го поеме родителят - по съвест, а не държавата да диктува чрез помощите.

правилно

Защо им се дават помощи , та те си ги изпушват на цигари и ги изпиват на бира,а ние плащаме данъци за да спонсорираме техните пороци .Време е някой вече да види това и да спре това безумие.

Искам да направя едно до уточнение,че освен професия социално слаб,има и професия социални търтеи,към ,който спадат всички профсъюзни деятели.Които за сметка на баламите си живеят охолно,и както е тръгнало от там ще излязат на пенсия отрепките...Пази боже от ламтурници

До bez: Ще ми обясниш ли вредите от ваксините, моля?! Зареди безхаберни неграмотници като вас пламват непрекъснато епидемии и вие, циганите, непрекъснато пълните болниците, без да сте платили нито стотинка осигуровки. Не 14 дни, а по 14 месеца трябва да работят тея търтеи и то качествено, който не си върши работата - няма помощи! А идеята да им се дават във вид на ваучери е чудесна!

Искам да направя едно до уточнение,че освен професия социално слаб,има и професия социални търтеи,към ,който спадат всички профсъюзни деятели.Които за сметка на баламите си живеят охолно,и както е тръгнало от там ще излязат на пенсия отрепките...Пази боже от ламтурници

Da chudesna ideja ot strana na pravitelstvoto,no dano ne ostane vuv vuzduha.Omruzna ni ot tija zigani,koito predi godina rabotiha v stroitelstvoto bez dogovor i ednovremenno vzimaha pari ot sozialnite slugbi.Ug chistjat ulizite,a puk toku gi vig zapalili zigarka,kafenze.Chuv stojat sus dni dokato duhne vjatur i aide bikluka e pak razhvurlen.Tova e vse pak BG.I trjabva da ima anonumnost pri konstatirane na narushenija,tui kato mnogo ot horata giveeshti v blokove si izhvurljat bokluzite prez terasite i tova trjabva da se spre.Samo ,che kato giveesh v edno malko gradche tova trudno stava,zashtoto nastupva revanshizum.

задължителна ВАКСИНАЦИЯ е това вече е АНТИКОНСТИТУЦИОННО не се разсейвайте с останалата част на статията.

Един съвет към правителството:Създа интернет страница с контролиран достъп / електронен подпис /за антикризисни предложения.Убеден съм ще получите много смислени предложения.

Унижението е пълно.

семейните помощи за деца ще се получават само при условие, че детето е имунизирано... Niakoi da e chuval za vredite ot vaksinite? Nyama da si vaksiniram decata. Lekarite vinagi sa kategorichni v pravotata na svoite tvurdenia. Kato se ose... zapochvat da se opravdavat s netochnosti v izsledvaniata, nedostatuchno nalichna istoria... DA ama veche e kusno.

Крайно време беше.

Докато не се определя точно каква работа трябва да бъде свършена и не се осъществява ефикасен контрол, всяко мероприятие е обречено на провал. Докато не се въведе анонимност при подаването на сигнали от гражданите до съответните ведомства, няма да има ефикасен контрол. Разбира се трябва да се обръща внимание на сигнали в които има конкретика, а не общи приказки. На онези, които ще ме упрекнат за анонимността искам просто да им напомня, че тя е основен принцип при провеждането на почти всички видове избори на държавно и по-ниско ниво.

Вчера сутринта към 9 часа ги видях събрани няколко на едно място уж да чистят. Нищо не са свършили само са отчели работата. Храстите не са изсечени, боклуците си стоят. Само хората от блока чистиха и горяха боклука. Не ги бива за нищо. Осигуровки не плаща, но пълнят болниците.

Ако ще работят, както работят сега- защото и сега някои полагат такъв труд- по добре без него. Сега идва една госпожа от общината, която води 10 тина мургавелки за да почистват. те сядат по пейките и започват да закусват и да пият кафе. След около час се размърдват и някои почват да събират боклук. На 10 жени дават 2 чувала, които се напълват за 5 минути и след това пак седене по пейките. Около 10.30 си тръгват . Това не е работа, но затова са виновни и служителките от общината,които ги водят, защото контролът е много занижен, и те самите бързат да се приберат.

Ти, бабе, се вписваш в тази категория хора, които в продължение на години наред преизбираха едни и същи крадци да ни управляват. Тези крадци ограбиха твоята пенсийка.

Е, откриха топлата вода :)

Не роптайте срещу държавните служители, че са си устроили безплатно здравеопазване, ами искайте същото за вас. Здравеопазваето е безплатно по конституция. Кой ви е виновен, че ходите да плащате здравни вноски. Сами сте си виновни за това. Спрете да плащате незаконните здравни вноски, и искайте подобрение на здравните услуги, и нещата ще си дойдат на мястото. Вие сте народа най-голямата сила. Безработните трябва да искат да им се плаща, както се плаща на държавните служители, които също нищо не вършат, но получават заплата. С това, че държавата си е осигурила безплатно здравеопазване, тя доказва, че това е правилната политика. Тази политика трябва да се отнася за всични българи и здравеопазването да стане безплатно, както е по конституция. Посете този сайт: //partiia.dir.bg/ там е истината.

Време беше :-) Иска помощи, да си ги изработи. :-) Това вече е справедливо. :-) :-)

Елате по селата, да видите как работят...Те/социалн подпомаганите/ и сега трябва да порабтват по 5 дена, ама никой не ги зори, даго правят...Понеже селските кметове не им дреме и подписват наред, че са бачкали....

Надявам се, че става въпрос за 14 дни в месеца, а не еднократно. Нали господа управници? Иначе призовавам работодателите да ни осигуряват на минималната заплата и другото на ръка. Ял съм го дебелия когато бях безработен през 2002/2003 - на мен 70 лв. ( защото съм осигуряван на 450 ), а на мангите 110 ???

Виждали сме как се трудят ромите.Половин час уборка на района и после се скатават.Ваксинирани са срещу трудови навици по рождение!Полиция ли ще ги варди?Всичко пак е да се отбие номера.

Никъде не виждам отпадане на прагът на обезщетението за безработица! Това е чиста дискриминация! От къде на къде някой, който се осигурява на висока заплата, ще получава минимално обезщетение, като остане безработн?

Подкрепям това решение! Иначе ще наливаме пари в пробита каца!Но помощите да се дават във вид на ваучери - за да не могат да ги изпиват...Ваучери за храна, за ток, за вода - така и фирмите ще си покрият разходите, и няма да ни скубят нас, работещите и редовни данъкоплатци!

Това касае най-вече циганите..чудно ми е в какво ще се изразява тяхната работа? Защото циганин и работа са несъвместими понятия...

Крайно време е мангалите да бъдат поставени на място . Не са част нито от обществото , нито от нацията , нито от културата ни. Стига сме ги спонсорирали.

Става въпрос за 14 дни месечно или веднъж в живота на братята роми?

Давайте помощите във вид на ваучери - за ток, за вода, за храна ..... в циганския квартал в Сливен на месец се изпива 2/два/ пъти повече бира отколкото в целия останал град :) и се изяждат 2/два/ пъти повече кибапчета :)

A az s moite 200lv pensiya kade se vpisvam????????

Коментари - Социални помощи само след 14 дни труд | Днес.dir.bg

Социални помощи само след 14 дни труд

Министерството на труда и социалната политика предвижда промяна в Закона за социалното подпомагане, според която социалните помощи ще се отпускат само при условие, че са положени 14 дни общественополезен труд.

Обратно в новината

Коментари - Социални помощи само след 14 дни труд | Днес.dir.bg

Коментари

отдавна трябваше да го направят,аз работя и вземам същите пари,а те ходят разписват се и накрая с еднакви заплати.Тогава защо да работя,по добре да съм съкратена.

за 14 дни работа, ако изобщо работят ще получат, зависи от броя на децата 100 лв., а ние за 22 работни дни 400.00. Пак е нещо. От опит знач, че те отказват да ги работят тия дни, после се смятат само децата и братята роми пак получават соц.помощи. Не се притеснявайте братята не са стигнали до тия пари. Пак няма да работат докато раждат като хлебарки. Просто ще се хранят и се хранят с парите за децата. Трябва да се спират парите за цялото семейство, за да има оправия. Една получаваше 1000.00 лв. за петте си деца и когато и казах, че ако не работи ще и спра част от парите тя се съгласи. Дохода и се намали с 200 лв, но не и пукаше, защото макар и с баща неизвестен децата си имат баща и той работи нещо си там. Даваха и по 240.00 лв, защото се грижела за децата си, две от тях с асма

доброто на хората е не си нахранил този на който си дал риба , а този които си научил как се лови риба труда облагородява ,дава нови умения ,създава нови контакти,позволя ва ти да си полезен първо за себе си после,за другите и още много други добри неща получават тези които се трудят , нима е добре да си роден на боклука да те ползват за просия да те продават на педофили да те оставят като ненужна вещ ,която е в тежест по социални домове и да не се отказват от тебе за да не можеш да бъдеш осиновен защото биологичната маика живее от детските дето ги получава за теб и т.н. трябва да има подпомагане само на болните и да се изплащат пенсиите, другото създаде чудовища,които никой не знае как да оправи сега

Към автора на коментара от 16:43. На кой розов облак живее г-на/г-жата.Имали ли сте контакт с това племе, което така защитавате.Циганин и милион да има, окото му е в чуждото. Да си крадец в махлата е въпрос на престиж и уважение. Ценностната им система е обърната наопаки. Не хващаш дикиш, мой човек!

Миналата събота цялото в каре около блоковете ни събирахме боклуци. Почти всички комшии се събрахме. След това група от тези полагащи общественополезен труд / около 15 човека / пълниха 2 / два / дена, 2 / два / камиона с клечки, найлонови пликове и други дребни боклуци. Ако камионите бяха докарани в събота, щяхме да ги натоварим сами за около половин час.

Голяма част от коментаторите като че ли са живеещи в дивашки и африкански условия! Сдобили са се с компютри и Интернет и безпощадно съдят за човешките съдби. Социалните помощи са буфера (бутафорен, защото размера им са по-точно стимулиращи мизерията и престъпността) срещу посегателства към собствеността на ИМАЩИТЕ - държавата, общините, църквата, данъкоплатците и работодателите!!! Затова е добре да има цивилизовани коментатори и разсъждаващи за доброто на хората общности, а не някои крали, че сега искат да не им се краде от откраднатото.....

Преди два дена в Градската градина се бяха пръснали цигани да метат и гледам, един циганин държи лопатата, а циганката замита боклука в нея. Голям труд полагаше онзи с лопатата. Няколко циганки се трудеха да почиват на пейката, целомъдрено крещейки по между си.

КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТЯБВА ДА ЯДЕ!

До работодател - Много си отворен - учиш как трябва да работят Бюрата по труда...Ти самият колко работни места обяви към тези бюра.Трябва да направят задължително обявяването на работните места в бюрата.Тогава от там ще ти насочат 10-15 човека и ти ще решаваш кой ще вземеш, но нали знаеш, че и при теб половината работници ти работят без трудови договори - за какво говорим тогава?????

Защо само 14??? Нека да бачкат 14 дни през всеки месец, в който си клатят краката и се драпат по мъдете, мангалите му с мангали!

В ЕС общо за бедни се считат тези, които имат под 60 на сто от средния доход за страната. Ма са хитри (западно)европейците а? Вместо да го турнат 60% от средния доход на ЕС, те го пишат на страната. Требе да има и лоу-кост държави (ала робски труд). Иначе как?

трябва според мен да се спрат всички социални добавки , освен пенсиите и за болни хора.защо ?един работещ или отговорен човек,ще се оправи не слагам определение за етнос или религия,казвам ,който иска да работи ще съумее да го стори,как се създава дете и се чака от държавата или другите хора , ти когато създава това дете ,пита ли държавата иска ли го,трябва да се създаде чист капитализъм,и всеки да знае,че разчита само на себе си и на труда си ,ако си болен е друго ,но здрави хора да не работят да създават деца и да не мислят как ще ги отгледат и то не само физически ,но и духовно ,как ще ги изучат ,кое им дава право да смятат ,че държавата е длъжна.какво сме дали ,та чакаме да получим.цялата тая социална политика е грешка.няма помощи. нашите пра баби и дядовци като са нямали помощи и социални как са живяли.просто се спират помощите и всички тарикатлъщи и измами спират ,защото няма за какво да лъжат.

Те едни помощи. Може ли да се живее само с тях? - Заеби.

До колкото знам сосиално слабите сигани дето много ги мързи и трудно се хващат на тежка работа, трябваше да обработват и по 1 декар земя , за да получават помощи . Ама , къде ти циганин и обработка на земя ! А да сте видели пред някоя циганска къща поне едно плодно дръвче насадено и дало плод ? Няма ! Ще ги приобщаваме , глупости ! Освен да живеят на наш гръб и правят циганета , за нищо друго не ги бива . Иначе все плачат , все гладни и все за тях работа няма !

ami nikoi ne kazva dali ima takava profesiq deputat 20godini si jivurkat v narodnoto sabranie niakoi hora bez da sa svarshili za 5lv rabota .Tova ne e li porocnna praktika.

Детски да се изплащат само на майки, навършили 18г. Тези под 18 да бъдат лишавани от детски надбавки, м бащите да бъдат съдени за педофилия, а родителите за безконтолно отглеждане на децата. Да бъдат съдени и службите, отговарящи за децата. От тия служби все пак имат минимум 6 месеца, зада видят, че някоя малолетна циганка е бременна и да пипнат Педофила. Ако все пак роди - детски след навършване на 18г възраст.

Moge bi krizata v Greece i merkite vBulgaria imat vrazka! Vse pove4e Boiko prili4a na ,,Greek politik,,.

ТРЯБВАШЕ ОДАВНА ДА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО ЦИГАНИТЕ ЧАКАТ НАГОТОВО, ЩОМ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ВСЕ НЕМОГАТ И НЕГИ ВЗЕМАЛИ НА РАБОТА ДА ИЗРАБОТВАТ ТЕЗИ 14 ДНИ МАКСИМАЛНО И КАЧЕСТВЕНО С КОНТРОЛ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, ЗАЩО НАГОТОВО ЩЕ СТОИ И ЩЕ ЧАКА ТАКА СЕ УЧАТ НА МЪРЗЕЛ И БЕЗОТГОВОРНОСТ, НИЩО ДАРОМ НЕ СЕ ДАВА

Браво! Градовете и селата в България ще светнат от чистота.Надявам се да няма разбити тротоари, буренясали площи ,мръсотия.....Но да има ефикасен контрол.

Детските надбавки да се дават под формата на ваучери, които да важат ЕДИНСТВЕНО и САМО за детски храни и/или детски дрехи. Масово е използването на детските пари за алкохол и цигари!

Не мога да се съглася за имунизациите! Голяма част от тях водят до трайни увреждания на имунната система и това е доказано не само теоритично. Редно е да се слагат по съгласие на родителите. Държавата в това отношение няма да е права. Включва се по циничен начин механизъм да диктат върху свободния избор по отношение на здравето, като и ние, и държавата знае какви опасности крият имунизациите. Следва риска да си го поеме родителят - по съвест, а не държавата да диктува чрез помощите.

правилно

Защо им се дават помощи , та те си ги изпушват на цигари и ги изпиват на бира,а ние плащаме данъци за да спонсорираме техните пороци .Време е някой вече да види това и да спре това безумие.

Искам да направя едно до уточнение,че освен професия социално слаб,има и професия социални търтеи,към ,който спадат всички профсъюзни деятели.Които за сметка на баламите си живеят охолно,и както е тръгнало от там ще излязат на пенсия отрепките...Пази боже от ламтурници

До bez: Ще ми обясниш ли вредите от ваксините, моля?! Зареди безхаберни неграмотници като вас пламват непрекъснато епидемии и вие, циганите, непрекъснато пълните болниците, без да сте платили нито стотинка осигуровки. Не 14 дни, а по 14 месеца трябва да работят тея търтеи и то качествено, който не си върши работата - няма помощи! А идеята да им се дават във вид на ваучери е чудесна!

Искам да направя едно до уточнение,че освен професия социално слаб,има и професия социални търтеи,към ,който спадат всички профсъюзни деятели.Които за сметка на баламите си живеят охолно,и както е тръгнало от там ще излязат на пенсия отрепките...Пази боже от ламтурници

Da chudesna ideja ot strana na pravitelstvoto,no dano ne ostane vuv vuzduha.Omruzna ni ot tija zigani,koito predi godina rabotiha v stroitelstvoto bez dogovor i ednovremenno vzimaha pari ot sozialnite slugbi.Ug chistjat ulizite,a puk toku gi vig zapalili zigarka,kafenze.Chuv stojat sus dni dokato duhne vjatur i aide bikluka e pak razhvurlen.Tova e vse pak BG.I trjabva da ima anonumnost pri konstatirane na narushenija,tui kato mnogo ot horata giveeshti v blokove si izhvurljat bokluzite prez terasite i tova trjabva da se spre.Samo ,che kato giveesh v edno malko gradche tova trudno stava,zashtoto nastupva revanshizum.

задължителна ВАКСИНАЦИЯ е това вече е АНТИКОНСТИТУЦИОННО не се разсейвайте с останалата част на статията.

Един съвет към правителството:Създа интернет страница с контролиран достъп / електронен подпис /за антикризисни предложения.Убеден съм ще получите много смислени предложения.

Унижението е пълно.

семейните помощи за деца ще се получават само при условие, че детето е имунизирано... Niakoi da e chuval za vredite ot vaksinite? Nyama da si vaksiniram decata. Lekarite vinagi sa kategorichni v pravotata na svoite tvurdenia. Kato se ose... zapochvat da se opravdavat s netochnosti v izsledvaniata, nedostatuchno nalichna istoria... DA ama veche e kusno.

Крайно време беше.

Докато не се определя точно каква работа трябва да бъде свършена и не се осъществява ефикасен контрол, всяко мероприятие е обречено на провал. Докато не се въведе анонимност при подаването на сигнали от гражданите до съответните ведомства, няма да има ефикасен контрол. Разбира се трябва да се обръща внимание на сигнали в които има конкретика, а не общи приказки. На онези, които ще ме упрекнат за анонимността искам просто да им напомня, че тя е основен принцип при провеждането на почти всички видове избори на държавно и по-ниско ниво.

Вчера сутринта към 9 часа ги видях събрани няколко на едно място уж да чистят. Нищо не са свършили само са отчели работата. Храстите не са изсечени, боклуците си стоят. Само хората от блока чистиха и горяха боклука. Не ги бива за нищо. Осигуровки не плаща, но пълнят болниците.

Ако ще работят, както работят сега- защото и сега някои полагат такъв труд- по добре без него. Сега идва една госпожа от общината, която води 10 тина мургавелки за да почистват. те сядат по пейките и започват да закусват и да пият кафе. След около час се размърдват и някои почват да събират боклук. На 10 жени дават 2 чувала, които се напълват за 5 минути и след това пак седене по пейките. Около 10.30 си тръгват . Това не е работа, но затова са виновни и служителките от общината,които ги водят, защото контролът е много занижен, и те самите бързат да се приберат.

Ти, бабе, се вписваш в тази категория хора, които в продължение на години наред преизбираха едни и същи крадци да ни управляват. Тези крадци ограбиха твоята пенсийка.

Е, откриха топлата вода :)

Не роптайте срещу държавните служители, че са си устроили безплатно здравеопазване, ами искайте същото за вас. Здравеопазваето е безплатно по конституция. Кой ви е виновен, че ходите да плащате здравни вноски. Сами сте си виновни за това. Спрете да плащате незаконните здравни вноски, и искайте подобрение на здравните услуги, и нещата ще си дойдат на мястото. Вие сте народа най-голямата сила. Безработните трябва да искат да им се плаща, както се плаща на държавните служители, които също нищо не вършат, но получават заплата. С това, че държавата си е осигурила безплатно здравеопазване, тя доказва, че това е правилната политика. Тази политика трябва да се отнася за всични българи и здравеопазването да стане безплатно, както е по конституция. Посете този сайт: //partiia.dir.bg/ там е истината.

Време беше :-) Иска помощи, да си ги изработи. :-) Това вече е справедливо. :-) :-)

Елате по селата, да видите как работят...Те/социалн подпомаганите/ и сега трябва да порабтват по 5 дена, ама никой не ги зори, даго правят...Понеже селските кметове не им дреме и подписват наред, че са бачкали....

Надявам се, че става въпрос за 14 дни в месеца, а не еднократно. Нали господа управници? Иначе призовавам работодателите да ни осигуряват на минималната заплата и другото на ръка. Ял съм го дебелия когато бях безработен през 2002/2003 - на мен 70 лв. ( защото съм осигуряван на 450 ), а на мангите 110 ???

Виждали сме как се трудят ромите.Половин час уборка на района и после се скатават.Ваксинирани са срещу трудови навици по рождение!Полиция ли ще ги варди?Всичко пак е да се отбие номера.

Никъде не виждам отпадане на прагът на обезщетението за безработица! Това е чиста дискриминация! От къде на къде някой, който се осигурява на висока заплата, ще получава минимално обезщетение, като остане безработн?

Подкрепям това решение! Иначе ще наливаме пари в пробита каца!Но помощите да се дават във вид на ваучери - за да не могат да ги изпиват...Ваучери за храна, за ток, за вода - така и фирмите ще си покрият разходите, и няма да ни скубят нас, работещите и редовни данъкоплатци!

Това касае най-вече циганите..чудно ми е в какво ще се изразява тяхната работа? Защото циганин и работа са несъвместими понятия...

Крайно време е мангалите да бъдат поставени на място . Не са част нито от обществото , нито от нацията , нито от културата ни. Стига сме ги спонсорирали.

Става въпрос за 14 дни месечно или веднъж в живота на братята роми?

Давайте помощите във вид на ваучери - за ток, за вода, за храна ..... в циганския квартал в Сливен на месец се изпива 2/два/ пъти повече бира отколкото в целия останал град :) и се изяждат 2/два/ пъти повече кибапчета :)

A az s moite 200lv pensiya kade se vpisvam????????