Доверие за здравната реформа на Обама

Здравната реформа в САЩ - вътрешнополитически приоритет №1 за президента Барак Обама, премина първия си ключов тест в Камарата на представителите, предадоха ДПА и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Доверие за здравната реформа на Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Obama e komunist,idiot

Браво,Обама!Бавно,но сигурно американската/здравн мечта се превръща в българска реалност-негри и мангали ще тропат хип-хоп по цяла нощ,а на края работещите бели магарета ще плащат сметките. И това ако не е нов световен ред...

В деня след гласуването акциите на фармацефтичните и застрахователни компании веднага се покачиха; Нали платът беше за хората и срещу тях?????? Помисли малко!

По-полека леви избирателю.Първо бил съм в САЩ и голяма част от Европа.Няма държавно здравеопазване както ти вероятно си го представяш.Работя точно в този сектор, не като здравен работник, по друга линия и съм запознат.Във Великобритания ако получиш направление от Джи-пи за специалист знаеш ли след колко време има свободен час- след 3-4 месеца!!!Така е и в Канада между другото.Вярно може да пукнеш през това време, ако нямаш пари за частен преглед, който почва от 100 паунда на час. Във Франция нещата са малко различни.Там има такива болници за каквито мечтаеш ти.Лекуват се всичките му там социално слаби, бежанци от бившите им колонии в Африка и т.н. Има една подробност.Че тези болници на държавна издръжка във Франция са жива мизерия.Там работят лекари предимно от Камерун, Алжир и т.н.Наполедък привличат много българи защото заплатата е от 4 000евро нагоре и всичко платено.Даже като те вземат там 6-тте месеца които учиш езика пак ти плащат половин заплата.Та скоро тука няма да има кой да ни лекува. Разбира се това не значи че медиците са слаби и некадърни след като са от Бг Алжир и т.н. Но примерно френски лекари с диплома от сорбоната за под 200 000евро годишно и добър ден няма да ти кажат и те са в големите луксозни частни клиники. Солидарна система като в БГ няма никъде по света.Вечно безработния осигурен от държавата мангал на 1/2 от 420 лева и този който плаща върху 2000лв осигуровки получават един и същ пакет обслужване, в една и съща обстановка, от еднакво кадърни лекари. За това ще има криене и неплащане на осигуровки до безобразие. Правилн е половината от осигуровката от 8% да отива в държавата, а останалата половина в частен фонд който ти предлага съответен набор от допълнителни услуги.Само така хората ще си плащат осигуровките и няма да ги крият. Не отричам че частните застрахователи в америка правят безобразни врътки, но пак ти казвам реформата на Обама не премахва това, защото точно тази част от реформата в която щеше да има нацоинален държавен застраховател който да конкурира частните отпадна.Остана тази част че нископлатените американци които до този момент не бяха длъжни да имат здравна осигуровка вече ще имат, ако не го направят санкции.Това е истината.Не се нерви, всеки има право да пише колкото си иска, особено ако педставя истината в прав текст.

хора които не са били в САЩ наистина да мълчат! Докато не отидеш там отворко да видш бездомните, гладуващите и тн...заради заемите и ипотеките, които са теглили, че да си платят частното здравеопазване...не си позволявай да пишеш дълги мнения по форумите. Защото изненада, изненада частника там в момента не ще да плаща застраховки, той иска да си здрав или да докаже че си измамник, само и само да не ти изплати лечението и да печели от теб. Пък ако умреш-още по-добре. Ти си си плащал при него затраховката, капитала е натрупан и като си умрял дохода си остава за него. А колкото до държавното осигуряване- то е такова и в Британия, и в Норвегия, и в Франция и тн. Тук просто се мъчат да настроят такива баламурници като теб срещу тази форма, че да могат да приватизират всичко( както онзи крадец Никсън направи в САЩ) и да лапат едана шепа застрахователи. Пък народа нека да мре. Не трябва приватизаций, а инвестиции. Къде са парите за Януари и Фебруари в България тази година, питам аз. Не бяха изплатени на докторите. Не са изплатени и на болниците, а ние сме ги платили. Та кой ги открадна Дянков? Защо не бяха инвестирани в нова техника поне и в по-добро обслужване? Или това не ви изнася на герберите, че иначе няма да има комисионни от затрахователните компании?

Значи Американската мечта не е била чак такава мечта, стакова здравеопазване. Тепърва значи да очакваме истинска, здравноосигурена мечта. А защо са се бавили толкова време, докато разберат колко е хубаво това здравеосигуряващо гласуване?Защо е тази битка в сената с почти 50%/50%?Нещо не се вързва, ама те сигурно си знаят, а нашите журналисти не пишат всичко, да не се срути имиджа на САЩ.

Браво, много хубава работа свърши президента Обама, достъпна медицина, нещо което обикновения американец нямаше десетилетия наред

За радващите се да се замислят - защо едвам, едвам минава през сената такова хубаво предложение ? Ако е толкова добре за народа , защо се дърпат половината депутати, а не се приеме с пълно мнозинство? Истината (22.03.2010 г. 09:15ч.) е прав и обяснява мн. добре нещата. Това, за което се гласува го имаме отдавна в БГ... и виждаме какво разграбване става (а и качеството на услугата, ако не платиш кеш). Симпатяги (22.03.2010 г. 09:22ч.) също е прав, защото в крайна сметка прецакания остава бедния! Не им завиждайте толкова на Американците...

Преди армия от празноглави комунисти да почнат да хвалят Обама ще ви кажа гоччивата истина. Новите американци които ще получат помощ ще бъдат задължени да се осигуряват.Ако не го правят ще бъдат санкционирани.Тоест става като БГ задължително осигуряване.Така че в крайна сметка големия преебан е новия осигурен. Разбира се държавата ще субсидира лечението тъй като осигуровките пак ще са прекалено малки.Така че наистина ще се наложи да се повишат осигуровките на заможните американци.И ето тук внимавайте много в цифрите и се хващайте за масата.Хората които получават над 250 000$ годишен доход вече ще внасят вместо 2.45% от дохода си за осигуровка 3.25%!Сравнете цифрите с нашите 8%, които се предлага да станат 10!!!Разбира се сравнете и качеството! Естеств че бизнеса със застраховки ще пострада, но това ще стане след 2017 когато ще влязат в сила промените за тях.През това време ще може да реорганизират бизнеса си и да се подготвят за промените.Същността е че няма да може да се отказва здравна застраховка при болни в рода, заради предишни заболявания и т.н.Факт е обаче една от промените през последния месец.И тя гласи че ще има универсални застрахователи които няма да могат да отказват и специализирани примерно за онко заболявания които обаче ще могат да отказват. Разбира това ще доведе до едно просто разделяне на застрахователните компании. Като цяло ще се вдигнат и данъците за най-богатите американци с доход над 1 000 000$ годишно с 3%.Но истината е че това за покриване на растящия бюджетен дефицит. Кой е големия печаливш? Фармацевт гиганти.Това са нови над 30 милиона клиенти!Разровете се в нета и ще видите че Pfizer, Merck,Elly Lilly и др. огромни корпорации подкрепят твърдо реформата даже са изхарчили маса пари да лобират за приемането и. Така че това е истината господа на социалния Обама.Най-бедния ще стане още по-беден като вземат пари и за здраве.Средната класа ще се натовари малко и няма да спечели нищо, а най-богатите (фарма индустрията) ще стане още по-богата.

браво на Обгама, сега да дойде да набие шамарите на това лике Дянков и да му обясни защо частна здравна система е равна на сигурен крах в икономиката. По цял свят по-голяма част от здравните услуги са държавни/скоро и в САЩ благодарение на Обама/, а ние пак сме трагнали да вървим наопаки и приватизираме болници! Махай се Дянков! Писна ни да ни поставяш след интересите на затрахователните компании и Монсанто! Всички знаем, че приватизираш ли здравеопаването ЛевИнс и прочие ще ти платят солидна комисионна. Алчна гад, връщай се в Америка...ама и там вече не те искат нали?

Хубаво е да се дава - от къде ли обаче ще финансират това начинание? С нови по-евтини и може би по-шарени доларови банкноти

Айде кажете каква е реформата. Или е такава, че по-добре да не се казва, че току-виж и ние сме поискали...

Радвам се за милионите американци които най-накрая получиха достъп до здравеопазване. БРАВО, ГОСПОДИН ОБАМА! Това е наистина голяма победа над консерватизма в мисленето и над застрахователните компании. За тази реформа се изискваше изключително силна политическа воля и я имаше! Нашите управляващи да си вземат бележка как се прави политика в полза на народа.

Радвам се за милионите американци които най-накрая получиха достъп до здравеопазване. БРАВО, ГОСПОДИН ОБАМА! Това е наистина голяма победа над консерватизма в мисленето и над застрахователните компании. За тази реформа се изискваше изключително силна политическа воля и я имаше! Нашите управляващи да си вземат бележка как се прави политика в полза на народа.