Мартенс: При криза най-силните и най-богатите плащат повече

При антикризисната си политика българското правителство трябва да се води от подхода, че най-силните и най-богатите трябва да плащат повече.

Обратно в новината

Коментари - Мартенс: При криза най-силните и най-богатите плащат повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да сега Всички правителства са работили в полза на олигарсите-така под натоска на юпитата се въведе плоския данък.Не случайно всички премълчаваха за принципа на солидарността- основен европейски принцип- за който говори Мартенс.В страни като Холандия, Дания, Швеция - където има пропорционално подоходно облагане-богатите споделят част от богатството си и така помагат за социалната политика на държавата.И защо да не го правят, гладните хора правят революции. Не случайно нашите лакоми крадци-олигарсите се измъкват с крадените пари в чужбина.СТРАХ ГИ Е,ЧЕ БЕДНОСТТА, ДО КОЯТО НИ ДОВЕДОХА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РЕВАНШ. ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ТРЯБВА ДА СЕ ОТМЕНИ-ТОВА Е НАЙ- ПРАВИЛНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ В ТОЗИ МОМЕНТ.ПОДКРЕПЯМ И МЛАДЕНОВ И МАНОЛОВ.ПРАВИ СА.

всички го искаме. Също така прочетох нещо което обявения за луд Яне Янев беше казал в едно интервю - Всички предизборни обещания на една политическа партия трябва да имат статута на закон след избирането на съответната партия!!!!!!!!! Това което направиха ГЕРБ с народа е чиста проба долнопробна измама. Едни обещания за преди изброрите, а после делата им какви излезнаха. Защо не бяха честни с народа по време на предизборната си кампания? Защо Борисов тогава не каза на народа че възнамерява да налага данъци върху мизерните пенсии, че възнамерява да увеличава здравните осигуровки + въвеждане на задължително доплащане в болниците, че ще се закриват болници, че няма да има нито един осъден незаконно забогатял и ограбил държавата политик, мафиот, бизнесмен, купувал квадратни площи земя и сгради за по 10 стотинки кв м. , че искат да въведат ГМО, че няма да има увеличение на залатите десетки години напред, а точно обратното ще ги намаляват с различни видове нови такси, данъци и актуализиращи се сметки на злоупотребяващи монополистим, че винетките за пътищата ще се продават в СИ БАНК, че ще се излиза принудително в неплтени отпуски....и.т.н. Какви ги говориха на изборите, какви ги вършат сега? И Борисов има очи да се сърди, че някой го бил пресирал!? Ами ако не беше лъгал толкова предизборно сега нямаше да си на власт и нямаше да ти търсят хората сметка за балоните с въздух от фабриката ти за лъжи.

В един по-добър свят може при криза силните да плащат повече или поне пропорционално. В този не сме го забелязали тоя ефект ни в БГ ни някъде другаде.

Защо трябва да дойде някой отвън и ни каже, че е по-добре да си здрав и богат, отколкото беден и болен. Защото всъщност бедните и болните в БГ търпят всичко и всякакви - я да ударят теслата данъчна на всичките ни изтъкнати приватизатори, собственици на банки, застрахователи/сега консултанти/ и цялата подобна пасмина дето така не успя за 20 години да се накраде, не успя да създаде един водещ непред отрасъл, не инвестира в наука, а в силикон. Сега е времето за здрава данъчна тояга за всички нарочени бизнесмени и собственици. А тия, които не са в категорията и са кадърни, винаги има как да се измисли програма да им се върне взетото, защото те ще го използват в правилна насока. Така ще е ясно, че не мразим богатите, а мразим крадливите и некадърните богати. Време е за данък олигархия - явно освен собствен лъскав живот не умеят друго с парите си ... и нека плашат, че ще идат другаде, никъде няма да ги траят такива, а и изворчето ще пресъхне . ГЕРБ просто нямат оправдания - това им подсказва многоуважавания г-н Мартенс

Според нашето правителство кризата трябва да се заплати от майките,от бедните и от пенсионерите.Не се предвижда натоварване на банки,на милионери и на крупни собственици на природа.Много харесвам препоръката на г-н Мартенс,въпреки че тя е чисто комунистически модел,докато партията му е типично буржоазна.

Kato si go izbrahte toya garderob - ami HAK vie. Ste si go traete,kolkoto i da roptaete.

Г-Н МАРТЕНС, Кога най после вашите инвеститори монополизирали пазара ни ще се научат да плащат данък върху огромните реализирани от тях печалби. С прикриването на тези печалби е свързана престъпната схема водеща до създаването на така наречения частен външен дълг. За тази измама се мълчи както от управляващите така и от опозицията. Размера на частния външен дълг към края на месец октомври 2009 година достигна до астрономическата цифра 36 милиарда евро !!!! С този частен външен дълг чуждите инвеститори прикриват отчетените , но нереализирани от тях инвестиции, които се калколират в цената на ток, вода, парно телефон и всички онези държавни монополи , подарени им на безценица от предходните правителства. Направените от тях фиктивни инвестиции се представят като заем получен от базираната в чужбина фирма майка. С ТАЗИ ПРЕСТЪПНА СХЕМА ЧУЖДИТЕ МОНОПОЛИСТИ НЕ САМО ИЗНАСЯТ НЕЗАКОННО КАПИТАЛИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, НО И ПРИКРИВАТ ОГРОМНАТА СИ ПЕЧАЛБА ИЗИСКВАЩА НЕЗАБАВНИ ПЛАЩАНИЯ КЪМ БЮДЖЕТА. Защо Дянков и Борисов не извършат ревизия на тези чужди инвеститори. Защо констатират единствено и само налетите в дупката на АЕЦ Белене 800 мил. лв. ???!!!! Защо не видят какви безобразия правят фирмите монополисти собственост на техните западни партньори ??!!! ПРОСТО ЗАЩОТО НИТО ДЯНКОВ , НИТО БОРИСОВ ЖЕЛАЯТ ДА ИЗВЪРШАТ ИЗИСКВАЩИЯ СЕ СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ. Подобен контраол би напълнил хазната с укритите от тези частни монополисти средства които се дължат на бюджета. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ПОДОБНА СТЪПКА НЯМА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА ОТ КОМПРАДОРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОРИСОВ. На България са небходими личности като Чавес, Ево Моралес, които да заритат по мазните задници т. н. чужди инвеститори . ДАЙ БОЖЕ И ПРИ НАС ДА ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН, КОГАТО ВСЕКИ ЩЕ ПЛАЩА ДЪЛЖИМОТО !!!

Да бе да!Това е за нормалните държави а тук е точно обратното.

Аз си имам собствена стратегия, дето никъде по света не я знаят. Аз съм новатор и откривател. :))

А българското правителство дали е чуло това?Всеки средно интелигентен човек в тая държава се чуди как може да се вдига минималния осигурителен доход ,как може непрекъснато да се увеличават осигурителните прагове,а да не се пипа максималния осигурителен доход.Извинете,но това е пладнешки грабеж,това е геноцид върху българския народ.Управляващите са загубили тотално връзка с хората в тая държава.Те нямят представа ,каква е средната работна заплата в провинцията, че фирмите са принудени да плащат осигуровки върху заплати,които не могат да начисляват и с това още повече се намаляват реалните доходи на работниците .Унищожението на България е в ход.Унищожението на българските граждани извън София - също.Доходите в провицията са значително по-малки .За съжаление тези хора опъват каиша заради високоплатените чиновници и богатите.Разбира се че управляващите и тези по върховете не ги интересува дали хората имат хляб.Важното е зрелища да има.А пенсионерите са лошия ,който е изнесъл на гърба си строителството на евна държава ,което едни престъпници,наричащи себе си демократи унищожиха,разпродадо или купиха за себе си за жълти стотинки.До същия лош материал опряха сега да им пълни бюджета.Българи ,до кога ще търпим?

една телевизия, че богаташите не трябва да се пипат, щото намалявали. Милионерите били останали само 3000. За милиардерите не каза нищо, щото най-вероятно са се увеличили. Като съавтор на програмата Ран-Ът за разорението на България, Хърсев знае, че определената квота за населението на Бг от 5 милиона души, трябва да се изпълни и подържа. Следователно, бедните трябва да стават още по-бедни, за да може младото и поколението на средна възраст да бъде прогонено, а останалите спешно отправени към гробищата. Затова ЕНП да не се намесва, тук има програма за изпълнение и тя е во веки веков. Докато не се освободи тази територия, за да бъде предадена в правилните ръце. Хърсев знае кои са.

В много страни има данък ЛУКС, а ДДФЛ е пропорционален, а не плосък. Така би било много по-справедливо. Само трябва точно да се определи колко е той високия доход. Според мене трябва да е не по-малко от 2500-3000 лв. Освен това е хубаво колите от висок клас - мерцедес, БМВ, бентли и т.н., яхти известни дизайнерски марки дрехи и въобще луксозни стоки да се облагат поне с 50% данък лукс, като тогава може да се смъкне ДДС на храни, лекарства книги и т.н.

Тук богато живеят някои,доста от социално-слабите - в огромни сараи,нови жилища,модерни автомобили,а много от тях получават помощи като социално слаби роми и многодетни ромки,които са практически неграмотни, не работят и се занимават с организирана престъпност -проституция,дрога,и и грабежи и убийства...Хората с потенциал и квалификации са в 90% ниско платени- СРЗ 550 лв -колко още може да се вземе от тях,при положение,че такъв доход по света е нисък и необлагаем, а има много млади с висше образование и квалификации,доказан и на практика,но без работа,без помощи -чакат търпеливо и мизерстват ,като едва могат за едно дете да осигурят ресурс, а в същото време държавата избирателно подпомага ромките в отглеждането на 5-10-15-25 деца повечето от които също не учат, а раждат от 12-13 годишни за парични помощи и нови жилища от останалите

А ТОЗИ ДЯНКОВ КАКВИ ГИ ВЪРШИ...

Хора с доход 300лв.да плащат 10%данък, и хора с доход 5000лв.също 10%.Какво ги жалите.Били фалирали,друг път.Строят си кооперациите,продълж да си карат лимузините и им дреме на оная работа.Те това и чакат,бедните да плащат,а те да си барат четала.

Всеки да плаща данък пропорционално на това което получава, но и всеки да е длъжен да работи

Герберчета,вземете си поука от шефа ви!А вие търсите под пенсионера теле-ще намерите само ташаци!!

Този говори, не като председател на ЕНП, а като генерален секретар на Коминтерна. В България да се взима от богатите е най-голямо престъпление. Ако се правиш на Робин Худ те убиват без съд и присъда. Затворите са пълни с крадци на дребно. Правителството също. Тиквите покрай Боко начело с ашладисаната кратуна от Световната банка се интересуват единствено от влизането в еврозоната-така ще прелапат бързо и ефектно покритието на валутния борд. Шенген въобще не ги интересува-нали като махнат границите ще изчезнат и хранилките за политици наречени КПП-та.

Сами не са станали богати в БГ.Крали са повече от всички...Властите ги е страх от богатите,защото с всеки богаташвърви една сюрия адвокаки,които се грижатза спокойствието им!!!!!!!!!!

Някаква грешка стана. Имаше предвид: богатите стават още по-богати!

Богати в България са тези, които никога за нищо не са плащали на държавата. Няма и да плащат, защото това ще е равносилно на анархия - за да останат на власт които и да са властимащите в момента, те ще се съобразят с хората с парите. Било е, е и ще продължи. А нас - Бог да ни пази!

богатият никога не плащат ВЗЕМЕТЕ И ГИ ОСЪДЕТЕ ПОНЕ ТОВА КОЕТО ОТКРАДНАХА ОТ НАШАТА МИЛА РОДИНА..............

Тука се плаща 10% върху доход които нямаш- питам къде го има това по света???

Първи вариант за вдигане на ЗОВ на 10% беше отчайващо лош, защото точно най бедните, самоосигуряващите се и бачкаторите за измислен бизнесмен щяха да си го отнесат. Както и чинно работещите например служители в администрацията с по 350 лв. заплата, а точно те изработват и проекто документите, и отчети, и статистики, и планове за развитие подписвайки се изготви на единя екземпляр за защита на шефа, който естествено се подписва като автор и си взема заплатката на държавен служител...държавата му плаща и осигуровчиците...и доста екстрички.....само за това, че се е уредил държавен, понаправил се е на шеф ....и се е подписал. Тъжно ми е като ги слушам колко са онеправдани горки за своята огромна отговорност. Жалко е, че се правят опити да се посяга на майките, но пък е справедливо да се удържат данъци на работещи пенсионери , вкл на безброй уредилите се с някоя инвалидна група и продължаващи да си работят без удръжки ....

И още нещо нали Вие Мартенс давате на Евро-комисарите по 17 000 евро заплати и по 150 000 след като ги освободят от длъжност ??? / защо давате и по 150 000 нали са получавали заплата за свършена работа ??? / Такива пари получи и еврокомисар работил една седмица на такъв пост - 150 000 евро . На приказки сте много велики но всъщност само гледате да лапате и гоцате . АЙДЕ СТИГА БЕ МИСЛИШ ,ЧЕ КАТО СИ ЧУЖДЕНЕЦ ТИ ВЯРВАМЕ !!!

ТРЯБВАШЕ МАРТЕНС ДА ИМ ГО КАЖЕ НА НАШИТЕ ДЕБИЛИ.

Първи вариант за вдигане на ЗОВ на 10% беше отчайващо лош, защото точно най бедните, самоосигуряващите се и бачкаторите за измислен бизнесмен щяха да си го отнесат. Както и чинно работещите например служители в администрацията с по 350 лв. заплата, а точно те изработват и проекто документите, и отчети, и статистики, и планове за развитие подписвайки се изготви на единя екземпляр за защита на шефа, който естествено се подписва като автор и си взема заплатката на държавен служител...държавата му плаща и осигуровчиците...и доста екстрички.....само за това, че се е уредил държавен, понаправил се е на шеф ....и се е подписал. Тъжно ми е като ги слушам колко са онеправдани горки за своята огромна отговорност. Жалко е, че се правят опити да се посяга на майките, но пък е справедливо да се удържат данъци на работещи пенсионери , вкл на безброй уредилите се с някоя инвалидна група и продължаващи да си работят без удръжки ....

На настървените глупаци срещу богатите ще кажа,че в БГ няма богати в истинския смисъл на значението на думата.Тук реално богатите са богати временно и незнайно до кога.Господина Мартенс отчита ли факта,че тук правим бизнес ние нормалните от петнадесетина години.Нито баща ми нито дядо ми са правили бизнес за да го наследя.От реален бизнес в БГ не е възможно да станеш богат и данъците не са никак малки,а мога да кажа че са непосилни.Защото данъците не трябва да се разглеждат по отделно. В нашата държава няма фирма която да си плаща всичко и да е изрядна.Освен монополните разбира се или тези с чужди капитали,които имат заложени загуби в бюджетите и се дотират от фирмите-майки. Спрете с гнусните инсинуации. В БГ,хората които произвеждат и реално създават благата са не повече от един милион души и всеки ден намаляват.Е да ми каже някой как един милион да гледа шест милиона.Пък и най-важното е че тези произвеждащите взимат най-малките заплати от останалите търтеи.Е това държава ли е? И после били виновни работодателите,а никой не се замисля че търтеите са ни докарали до просешка тояга и да ни мразят работниците ни.

Ама интереса клати феса..По-лесно е да натискаш слабите и бедните(при това те са много на брой и като вземеш от всеки по малко..),а от богатия да може нещо в личен планда получиш

Скандинавските страни отдавна са базирали социалната си политика на принципа, че богатите трябва да плащат съобразно доходите си - следователно повече. Направи ли Ви впечатление къде са разкрити най-крупните кражби на вода: Драгалевци; Симеоново. И кой живее там?! За съжаление на всички ни, не само с водата е така.

И как ще стане с това ? те крадците не искат да съдят Мартенс , ако са откраднаи милярди те ги съдят за издаване на устни заповеди - случая Мургина , ами заменките, кражбите от фондове ,обръчите ,източване на ДДС и много други . То хубаво се говори но ние тези приказки сме ги слушали от всяко правителство запътило се към власта . И Бойко говореше такива работи и АЗ тъпия му повярвах ...

Е как да направят антикризисна програма като най-богатите да плащат повече като това означава,че ще са най-ощетени хората в парламента и те ще плащат най-много,а те са влязли в парламента за да изкарват най-много пари,без да дават нищо,виждате даже и осигуровките не си плащат.

Ако някой българин бе казал това , което каза г-н Вилфрид Мартенс, вероятно щеше да бъде изобличен и заклеймен като..... Колкото човек е по - незрял, толкова по-лесно прави квалификации. От 20 години е ясно, че българската държава няма правилно поведение, а се държи като овчар от пасторална картинка - полегнал на сянка докато стадото кротко пасе. Само че реалният живот налага съвсем друго поведение! Ако продължим с метафората това е: овчар застанал прав пред стадото, който възспира най-напористите и дава възможност и на овцете от по-задните редици да си хапнат от неогазената трева. Българското племе е последното, което ще се примири с неправдата, каквото и да му струва това. Българите не могат да бъдат приспивани и манипулирани с методите, които се прилагат на много места по света. Дори всички добри хора от България да напуснат страната за тях ще остане споменът за тяхната непримиримост с безчестието. Изходът е : създавайте работни места в реалната икономика, а не на държавната трапеза. Ликвидирайте всички кражби злоупотреби и неефективни харчове. Грижете се за живота, здравето и добруването на всички слоеве от населението. Най-потърпевши от кризата трябва да бъдат хората с най-високи доходи и обществен статус. Другото е затъване в лъжи и заблуди, а те водят до катастрофи!!!

Хора не бъдете будали.Ако падне тавана на осигурителния доход веднага големите заплати ще бъдат намалени максимално и то не на 2000, ами на 500-600лв , а останалото ще се дава под маса. А данъка ако вдигнат ще се крие като за световно.Ако случайно затегнат режима и няма възможност да бъде укрит аз лично моментално закривам целия си бизнес и започвам да го развивам на запад.Да там има правила данъка е още по-висок и т.н. ОК-ще плащам там голям данък, ама не и тук! Тук пазара е малък, клиентите са бедни, държавата е корумпирана, ако ми иска същия данък като е развита бяла държава със заможни клиенти майната и, сбогом дано е щастива.

Прав е г-н Мартенс - при криза най-силните и най-богатите плащат! Не трябва антикризисните мерки да засягат най-бедните слоеве на обществото, особено пък пенсионерите. Не трябва кризата да се решава за сметка на редовите, честни работещи хора и пенсионерите! Подхванете тези със суперлуксозните лимузини, масивните джипове и яхтите! Не пипайте пенсионерите и обикновените трудови хора!

Да това е така, но в нормалните страни, където някой от кумова стама го е грижа за хората. Тука най-брутално се цака бедния човек, който едва преживява, а мутрафонската и политическа класа процъфтява във всякакви времена. Добре, че поне някой на глас им го каза и директно как се прави, дано пък да чуят. И за максималния праг за осигуровките и за пропорционален данък за високи доходи.

Уважаеми съфорумци, позволявам си да Ви направя следното предложение. Да инициираме началото на подписка с която като български граждани и данъкоплатци да поискаме референдум на който да се решат следните три предложения: 1.Намаляване на броя на народните представители от 240 на 100; 2. Заплащането на новоизбраните народни представители да се равнява на ТРИ средни пенсии за Република България; 3. В Изборния закон да се предвиди възможност за отзоваване на народен представител и отнемане на правомощията му, при неизпълняване задълженията му чрез събиране на 10% от подписите на гласоподавателите от съответния изборен район. Бих се радвал на Вашето мнение и творческо доразвиване на идеята ми. ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

В мутренска държава каквато 20 години строим е нормално бедните да плащат по- вече, а приближените на властта да забогатяват. Що за народ сме щом избрахме кликата Борисов- Цветонов и сие, сега сме длъжни да търпим и да гии гледаме как трупат богатства.

Кога в България богатите са плащали за нещо? Напротив, само келепир им дай.

При криза богатите плащат повече.Защо го държиш тоя плосък данък?

Милиардерите с 218 повече. През 2010 г. в света има 1011 милиардери - с 218 повече от 2009 г. ...Взима, взима... ммка му...

Казаха ли ви го в прав текст! А сега правителството да премахне тази идиотщина, наречена максимален осигурителен доход. В нормалните държави НЯМА таван за здравни осигуровки. А тук хората с ниски доходи плащат най-голям процент!

ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИЯТОРИТЕ!!!!