ЕК призова САЩ да махнат визите за всички от ЕС

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом призова американската администрация да премахне визовите ограничения за България и останалите страни от Европейския съюз, за чиито граждани все още действа визов режим.

Обратно в новината

Коментари - ЕК призова САЩ да махнат визите за всички от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отиваш с новия паспорт в посолството и ти поставят визата - имат всичко на файл. Колкото до НАТИСКА - какъв натиск?!?! И какви визи?

ДО токлев (10.03.2010 г. 17:52ч.) - И като си скъсаш паспорта - визата ти става невалидна. А това с 10 годишните визи е кьорфишек, защото паспорта ти е валиден 5 години. За да си получиш новият паспорт, трябва да си върнеш старият, така че номера дето ни го обясняват от US посолството, че ще трябва да си носиш двата паспорта - единият защото е валиден, а другият, защото визата ти е в него са глупости. Просто закона при нас забранява да имаш два паспорта. А натиска към САЩ е елементарен - ВСИЧКИ членове на ЕС въвеждат визи за американците, докато САЩ не отменят визите си за всчики членове на ЕС. Само дето такава саможертва от бюргерите не може да се очаква. Ако реагираме като общност, ВСИЧКИ ще ни възприемат като общност.

Преди 2 месеца се завърнах от гостуване в САЩ.Ще се опитам обективно да споделя мнението си .Най.важното за американеца е работата.Тя е издигната в култ ,също така и удобствата и улесненията.Затова той работи здраво и почива навсякъде и по всякакви начини.Има висок жизнен стандарт и може да посети всяка точка на планетата,но няма мотивация да се образова,да чете или да посещава спектакли,затова е наивен до глупост,но и много добродушен,любезен и благоразположен към всички.Гостувах и в семейството на милионери и това ,което ме изуми беше тяхната скромност,въпреки ,че класата им личи още от начина по ,който ни приеха и разговаряха с нас.Друга голяма изненада за мен беше,че много хора работят като доброволци ,сред тях много бивши високопоставени служители,а също така,че милионерски деца ходят доброволци в изоставащите страни.Представяте ли си го?Посетихме и българско семейство в Ню Йорк.Не се оплакваха,но мисля,че не им е леко.Работят и живеят прилично,нямат намерение да се връщат ,придобиват американски навици ,но мисля,че са имали по-големи очаквания.Ако трябва да обобщя американците живеят в големи къщи,но...дървени имат огромни хладилници,но пълни с полуфабрикати,не робуват на модата,на марката на колата и ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО СТИМУЛИРА знаещите ,можещите и талантливите ,няма злоба и завист и затова са изградили тази невероятна в много отношения страна.Може много да се пиши за подредените им дворове,за уважението към закона и институциите и един към друг,за начина на пазаруване и още и още...Когато се връщах бях изпълнена с гняв към собствената си нация,защото видях пустини превърнати в оазиси и осъзнах с каква лекота ние превръщаме оазиса България в пустиня населена с хора с опустошени души.

Мълчи боклук.Яж мазни бургери,мий колите на индианците и си давай задника на неграта да те опъват.Нали това беше американската мечта.......ха ха ха.P.S. И се научи да пишеш на български,че още ми миришеш на нашенска сланина и лук........

Гърция няма веонни контингенти които изпълняват мисии на САЩ но им премахнаха визите. България със собствения си бъджет издържа контингенти по света за да угоди на САЩ има визи. Това е некоректно от страна на САЩ. Българите трябва да скочат срещу тази несправедливост. Някои отивали и не се връщали? Защо не ги изгонят обратно? Не ги гонят защото имат полза от тях. Мнозина от тях работят работа, която американците ни искат да работят. Няма държавни мъже които да се опълчат, иначе харчат нашите данъци. САЩ да махнат визите за страните членки на ЕС. За гърци може за българи не. Истината, е че нашите политици също са против и искат да ни държат тук и да им плащаме данъци.

Точно така Родоотстъпници - бягайте и разказвайте колко ни е гадна и грозна държавата! Колко ни е гаден гена и материала! Дано след като се изселите тук стане по-спокойно място за живеене! Писна ми да гледам недоволни и ядосани хора по улиците, изнервени до безобразие! Махайте се! Живота е такъв какъвто си го направиш - щом смятатае, че е по-добре в чужбина заминавайте. Там поне ще се чувствате щастливи! А ние тук оставащите трябва да вземаме пример от мързеливите гърци - каквото и да стане - цялата страна в общонароден протест! Айде със здраве! Лек ви път към светлото бъдеще, далеч от родината (защото и на луната да идете, пак ще си останете Българи)! На оставащите - до нови срещи на барикадите! Ще се радвам да се борим рамо до рамо!

Toklev ti si nqkakav selqk mi se struva,ako iska6 si skasai i............ pak si OSTAVASH SELTAAAAKK!!!!!!!!!!

На кой па му е зор да ходи у прогнилата отвсякъде Америка!?!?

България е много красива.За половин час можеш да си на планина,да се разходиш сред природа.за 4,5ч. можеш да си на море(от София).Имаме много природни забележителности.защ не ги изследвате а гледате към други държави?може да има трудности,но се живее много,много по леко.от 12 години съм тук.имам и американски паспорт.но не бих живял постоянно там.живота е напрегнат.сигурно ми се е скъсил с поне 10-тина години.престъпност и опасности-навсякъде. знаете-нищо не сте видели.България е като невинно детенце спрямо америка в това отношение.ТУКА СИ Е ЖИВОТА.опитайте и ще се уверите.успех!

А бе питащ , много си тъп бе моето момче. Не само че ще вземеш американски паспорт с 10 годишната виза, а ми и милионер ще станеш...понеже доларите тук растат по дърветата, като бананите.

Объркал си рейса пич, става въпрос за визи а не ти за кой си гласувал. Другият път пусни пак за БСП да не те лъжат.

Да прочетат Декларацията за правата на човека където е казано, че: Човек може да ходи безпрепятствено на всяка точка на земното кълбо. Декларацията могат да вземат от сградата на ООН в Манхатан!

Amerikancite triabva da gi e hvanal pti4ia grip za da mahnat vizite za divacite ot Bulgaria i Rumania :)))) Te carvuli i kradci si imat dostatu4no..

ХАЙДЕ НА ВИЗИТЕ ...

Наи-напред даваме съгласието си агресорите да настанят оръжията си на териториятя ни и тогава визи.Янките ,хеи така не дават нищо........И като отидеш там ставаш роб на неграта и по-кротичек от агънцето,забравяш името си и за всичко си длъжен да казваш само ОКЕИ и нито думичка повече . Ти си никои....и много са малко емигрантите ,които да не са привъртяли ...не дават истината...страхуват се .Истината търсете от децата на емигрантите те не приемат тамошните ограничениа и милеят да се завърнят и да поиграят на воля.Какво ви говори това.......Моят приятел Иван ми отговори...Нека всички отидат и да се уверят в истината заштото нямя да повярват ня моите думи.

а бре токлев, предполагам визата ти ще е в бг паспорта ти. ниама ли да е малко неудачно да го скасащ? реципрочко, те щото американците ще се избиат да идват у бг та да им слойм визи. тогава американец у бг само в посолството ще има (ако не го закриат)

Точно така приятелю. Ха познайте сега кои са тези, които ще могат да си позволят екскурзия до САЩ. Нека ви помогна..... Ами същите тези, от които най-много се оплаквате.

Хора, да ви обясня, става дума за входна виза, т.е. 10г. имат в пред вид, че 10г може да влизаш и да излизаш, но нямаш право на работа. При всяко влизане престоя се определя от служителя на границата и е не повече от 6 месеца, а не че можеш да влезеш в САЩ и да стоиш 10г. Същото е и при без визов режим.

нещо на илюминатче поръчково ми докарваш шъ знаиш - доста си умен! Вече съм сигурен !!! Пожелавам ти в следващия живот да се родиш в Северна Корея...

ABE IZRODI KOI STE VI SVALI VIZITE IA SE OSAZNAITE MALKO CHE STE SMESHNI I SEGA MOJETE DA DOIDETE AMA KAKVO SHTE PRAVITE TUKA BE GANIOVCI

Който иска да работи и да направи нещо има пълната възможност.

токлев и други като него по добре роб на другите от колкото роб и изтривалка в нашта държава ако може да се нарече такава аз също живея в друга държава и мога да ви кажа че изобщо не се чуствам роб-иня живея съвсем нормално пък вие си стойте в бг и не смейте да си дигнете главата от земята че случайно може да погледнете някоя мутра накриво и нали знаете лошо ви се пише, дайе и вчера викат в ваща българия като отидем и все или ще ни окрадат или ще ни натоварат в сметката а да не говорим за катаджийте то там са останали само мафия и пенсионери така говорят за нас ама все сте много отворени за другите да говорите и да плуете аман от разбирачи и умници.

Кога най-накрая ще сложим БГ визи за американци???? Кой нормален българин с образование е залудял да бяга в трудовата колония??? Там е за негри и черноработници. Аз съм европеец и дори и да ми платят няма да отида в САЩ. А и незнам някой европеец да е отишъл на меден месец в Оклахома сити примерно.. Докато Европа е пълна с пресноженени американци.

Много моля не пускайте булгаристанците с безвизов режим. Please....!

Ако се изселим в САЩ тук може да направят държава с хубав генетичен материал :):)

Абе питащия, ти сериозно ли ги питаш тези неща или се будалкаш с нас?? Щото ако сериозно питаш, бих те посъветвала едно - стой си в България.

нещо на илюминатче поръчково ми докарваш шъ знаиш)))) едни талибани за теб и ще се усетиш бързичко

те кат та отперят неграта още на контролата друга песня ще запееш

пък Обама си го преместил вдругия крачол...евалла на Гърците дето са зле пък ний сме си добре де))))

Преди да дойда в Америка мислех, че улиците са постлани със злато. След като дойдох в Америка разбрах 3 неща: 1-во, улиците не са постлани със злато; 2-ро, улиците не са павирани; 3-то, аз трябва да павирам улиците

И с визи, и без визи - все тая! Аз пари нямам до Панчарево да отида, те се загрижили как ще отида до УСА.

Всички българи на куп не можем да напълним един средноголям град в САЩ. Ние не сме никаква заплаха за тях. Проблема е единствено в това, че те престъпници си имат достатъчно.

Заминавай за Русия!Том ОМОН те чакат да ти дадат работа.

Като си толкова откровен,ужасен и принципен защо не го направиш още сега!?!? Защото си лицемер. Без този паспорт си никой. Хаха. Хайде, направи го, нещастнико!!! Ставате само за прочуствени слова, но не и за дела.

abe i amerika ne e kitka za mirisane , shte qdete izkustveni hrani i nqma da ima vreme edni karti da igrate

Това е за туризъм. Да работиш пак трябва виза - но тя се вади точно за 1 седмица, минал съм по този път. Зелената карта излиза за 1 година сега, защото всичко е електронно вече. Работата не е във визите, а в това да ти предложат работа, щото можеш нещо! А това и в БГ и Европата може да стане ако си специалист. Така че премахването на тези визи ще улесни туристите тук и роднините ни които идват да ни посешават за по месец .

когато имаме равни права и равни задължения в ес - тогава други държави, в частност сащ ..ще се съобразяват еднакво....много здраве на лелите на еврокомисарите..и младост - да довидят.

То май без реципрочни мерки май няма да стане. Искат виза от нас - ние искаме виза тях. Това си е основно правило в международните отношения. Който има себеуважение го прилага. Който не уважава себе си, иска по-малко, отколкото искат от него. Да не забравяме, че визите - освен реденето на опашки, са и средство за събиране на пари 9под формата на такси - вс лучая маи искат по 150 лева да явяване на интервю, без оглед на това дали ще ти дадат виза). НАД РОВА ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ МИНИСТЪР ДЯНКОВ - дето все плаче, че няма пари в бюджета.

Америка не е за всеки. Ами то там всичко е чисто, цивилизовано, уредено и като отиде нашият див българин какво ще стане - докато се цивилизова ще минат години, а много не подлежат на никакво положително въздействие.

Ааа...още, още много ковчези трябва да попълните за да ви харесам - нашите грабежни интереси са по целия свят, тааааа....трябва много да се потрудите и...пожертвате - иначе няма стандарт за....нашите милионери!!!

Абе брат'чет ти в кои точно Великите Съединени Американски Щати си бил?

Айде бе, откога чакаме! Там нас, цивилните цигани, хич няма да ни усетят между пакистанците и латиното. Ама Токлев си е чист българин, ще го усетят те!

TO PONEJE SULIO I PULIO VECHE NE SA TUKA...

На всички е ясно, че госпожата си е оправдавала заплатата . Още по-ясно е, че американците имат завиден усет на стопани . И най-по-ясно е, че който и човек да иска/има да ходи където и да е с чисти помисли (и ръце най-вече) в държави (които все гоним) - никой не го спира .

когато имаме равни права и равни задължения в ес - тогава други държави, в частност сащ ..ще се съобразяват еднакво....много здраве на лелите на еврокомисарите..и младост - да довидят.

Тези които най-много мрънкат как щели да си скъсат паспорта и да заминат за чужбина, са точно тези които никаго на са били там. Съответно не знаят какво е отношението на чужденците към нас.

Ако нямаш Виза и отидеш да живееш в САЩ завинаги, какво може да ти се случи?! След като разберат че нямаш...? И друг въпрос....тия сега с 10 годишните визи, ами то нали 5 години след като живееш в САЩ вземаш американско гражданство, т.е. ще може да останеш завинаги, и какъв е смисъла виза за 10 години след като ти за пет години ще получиш пълноправно гражданство.