Разрешиха случая с атентата срещу „Невски експрес”

Разрешен е случаят с взривяването на „Невски експрес” през 2009 г. Към него е съпричастна престъпната група на Катртоеви, начело със Саид Бурятски, се казва в съобщение на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС).

Обратно в новината

Коментари - Разрешиха случая с атентата срещу „Невски експрес” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не би бъркаш с щатите

До сега да сме се справили със престъпността, но за съжаление демокрацията ни забрани.

Ами разбира се, че ще ги убият. Я си представи, че ги хванат живи и се разбере, че нямат нищо общо с атентата?! После ще започне едно разслееееедване и всеки път, когато следата поведе към Кремъл ще трябва ново и ново разследване. Сега бум и готово, поне бандити и терористи в Русия...колкото щеш!

Ех и тук ако можеше така - при престрелка ....загинали на място........ А ние Куцкова после Марковски и си чист като сълза

челния съветски опит започва да ми харесва!

Влизал ли си изобщо в една сграда, наречено училище, че се опитваш и да си напрягаш това, което при другите се казва мозък, бе неграмотнико.

Мисля, не е далече времето, всички пуснати да съжаляват че са ги пуснали. Народа не спи вече.

Многи филми гледате. Всяка империя я чака разпадане и УНИЩОЖАВАНЕ. Руската също. както и американската.

Да, много от злополуките в Русия стават от небрежност и калпав контрол, но примерите, които цитираш като: Саяно-Шушенската ВЕЦ, Курск,Чернобил не попадат в тази категория. Явно имаш много празноти в информацията и не си способен да преценяваш нещата със собствената си глава (нищо лично). В повечето случаи нещата не са такива , каквито изглеждат, или ги представят. Това важи за целия свят. Много е удобно да се приемат нещата по начин, който не ни кара да се замисляме. Впрочем шопът го е казал перфектно: Най-мразим да мислим

В потвърждение на думите ти се сетих за една подобна акция на ФСБ преди 5-7 години в Египет (където се бяха укрили подобни лица). Никой не посмя да протестира - нито египтяните, нито някакви правозащитни организации.

така е необходимо да се реагира , за да има държавност и респект към правата на нормалните хора, най-главниото от които е правото на ЖИВОТ. За съжаление някои разбират само и единствено от ответната сила и трябва да минат поколения, за да почнат да споделят общоприетите човешки ценности. Жалко за загиналите и дано да няма повече!

затова при нас една скукааа, една тъга не ти е работа ...смешник

Ами точно така с еправи, не като в България. Хванат ги, после ги пускат, наказани няма и на следващата издънка ти обясняват, че били криминално проявени. Глупси. Такива ги разстрелваш а момента Стигнат ли до съд - няма да ги осъдят, вичките ни съдии са корумпиани и пъзливи.

Не си правете илюзии. Нищо хубаво не ги чака братушките в переспектива. Има още доста атентати и взривове да преживеят. Едина откачалка с чалма да има и ето ти беда. А чалми при тях се намират и фанатици има бол. Само дето това не им е най- големия проблем. Те сами си причиняват по- големи аварий от който и да е терорист- Саяно-Шушенската ВЕЦ, Курск,Чернобил. По времето на СССР калпавите им медици бяха изпозаразили със СПИН повече деца в Украйна отколкото либийците. Постояно има издънки в новините по руските канали. Въобще при тях се живее весело.

ха ха ха ха смях смях ----ама дали ще доживеем и ние да се смеем

При нас също ги набеждават за престъпници и ги разстрелват уж при опит за задържане,за да не свидетелстват за връзките си политиците и полицейските шефове.Спомнете си как преди години бяха разстреляни в София /офицери от полицията/тръгнали с цивилни дрехи в апартамент на чужденци/разбира се по секретна задача/и после вместо да задържат убийците,застреляха ги.Няма човек,няма свидетел.

В ЦЯЛ СВЯТ ФУНДАМЕНТАЛИСТИТЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ -ТЕ ВСИЧКИ СИ ГО ПРИЗНАВАТ!?

правилно! какви са тия тук ? наричат се елет на България и си ходят по лов риболво и проситтуки заедно изтрепаха толкова хора атентати и катастрофи...та тук не могат да се справят куйович и пр..наягли коркодили алигатори и пр..братя галеви и т.н...защото са заедно и знаят че като се разплете чорапчето....

Hvanali gi polumartvi...smiah..

УБИТИ ПРИ ПРЕСТРЕЛКА- ПОСЛЕ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ОТ ПАРИТЕ-НЯМА ДРУГ НАЧИН!!!!

Ами това е Държавност.

Яко пипат братушките!Няма Нагли,Октоподи,Тракт и други литературни упражнения.Жалко,че на нас демокрацията ни забрани да бъдем славяни.Щяхме да имаме човешко и национално си достоинство!

Преди време терористи взривиха друг влак - на път от Чечня за москва. Имаже доста жертви, това беше първия голям взрив - даваха го по телевизията. Та май преди 2 години в късните новини по Руската телевизия офицер от ФСБ го дадоха да докладва на Путин, че всичките, които са участвали или планирали този взрив (около 1500 човека) са ликвидирани, включително тези, които се бяха изпокрили в арабски страни. Един по един са били намерени и ликвидирани! Путин беше казал - с нечовеци ще воюваме нечовешки (мочить в сортире). Взривил автобус с деца, защо да го хрантутят до живот - на зла круша зъл прът...

Хенделчо,ти какво разбираш под следи от взрив може би дупка с диаметур 2м.Много Холичвуд си поел,момче/момиче/.М да ти покажа стоманена плочка дебела 4мм с дупка в средата без следи от взрив но пробита точно с такова нещо.Мога да ти кажа и това,че веществото с което беше пробита плочката беше пластифицирано с гел за коса.Да точно с това с което някои заприличват на таралежи.7кг.тротило еквивалент са около 3 кг астролит,а ако е използван С-1/подобен на С-4 но доста по мощен пластифициран експлозив/ ефект може да има и от2 кг.Не знам какво са използвали тези юнаци,но 100% е бил пластифициран експлозив,защото е безопасен за боравене и има НАСОЧЕНО ДЕЙСТВИЕ.Ей за това няма дупка,а парче строшена като стъкло релса.Взивното в-во е били намазано в тясната част на релсата и е ударило към здравата страна т.е.към стоманата.Взрива е бил хоризонтален и е потрошил релсовия път без да засегне насипа.Тези терористи минават такава подготовка по подривни действия,че свят да ти се завие.Тъй,че тази малка подробност за следите от взрив не важи.Следи има ама кой да ги види.За това трябва бая четене,а не само гледане на холивудски филми.

Абе тия от ФСС да не са нещо сбъркани,пари не взимат ли,не получават ли подаръчета,не харесват ли мутреси и чалгаджийки.Чудни хора.Я да дойдат на една обмяна на опит или специализация у нас.

06 март 2010 10:27 Агенция Фокус Грозни. Убитият в Ингушетия екстремист Саид Бурятский е работил за западните спецслужби, заяви президентът на Чечня Рамзан Кадиров. Според него Бурятский, роден като Александър Тихомиров, е бил добре подготвен за подривна дейност и водене на пропагандни действия. Чеченският президент е уверен, че екстремистът е бил обучен зад граница и най-вероятно е сътрудничил на западните специални служби. Руските специални служи са уверени, че Саид Бурятский е убит при операция на силовите служби в Ингушетия на 3 март. Но със сигурност това ще бъде потвърдено, отбелязва радио Ехото на Москва, след извършването на нужните експертизи

Ето защо ми харесват руската ФСС,без преговори,без излищна суета ,действа без да се церемони.Само така трябва ,престъпваш закона и си получаваш заслуженото и то веднага.Няма нужда от съд и присъда за тези които отнемат без причина живота на невинни хора.Спомняте ли си преди време какво стана в Москва във операта.Никакви преговори,и то със терористи.

Смята се, че С.Б. е организатор на крупни терористични актове сред които и атантатът в Назран-една кола беше минала през оградата и се беше взривила по време на разбор на личния състав на Районното МВР в Назран -няколко десетки жертви. Друга операция на Бурятский е покушението срещу Президента на Ингушетия. Има данни, че унищоженатта терористична група е подготвяла крупен терористичен акт в Северен Кавказ с участието на смъртници подготвяни от Бурятский. Две от къщоте съседни на мястото на ликвидиране на групата- село Экажево са били минирани с неизвлекаеми мини и взривени от сапьори....Handel, 6 убити, 15 здаържани.

Хванали са и са застреляли някакви бандюги и са казали, че те са сложили бомбата. Ама дали това са бандюгите? А, като гръмнат друг влак, ще хванат други бандюги и ще гръмнат тях. В Русия, бандюги бол.

Брат ми Handel не е добре момчето. Лекуваме го. Не обръщайте внимание на писанията му. Той, нещастникът, не знае какво пише. Важното в случая е, че терористите са убити, а как са убити е подробност...

Егати гадовете са тия руснаци Ние натези дето взивяват влакове им издигаме паметници те ги трепат

ето така работят тези хора, браво! Да питам ли за Кардам? Ама вече кой ли си спомня това... тъжно.

Горкият... да беше се скрил у нас....Ще го заловят.. ще му определят гаранция и ще го пуснат....Ако случайно му насрочат процес, адвоката ще се разболее....после той.....Ще последва отвод на прокурора.....Запозн с фактологията по делото от новия съдебен състав... И току виж изтекла давността на деянието.......и доживял до дълбоки старини и пише мемоари като един кандидат убиец на папа....Обществото ще му благодари за това че го е дарило с просветление.... те братушките без ура - тута.... Евала братушки......

Сега вече не могат да ги пуснат под гаранция,няма да ги болят зъбите,няма да се напикават и няма да са необходими свидетели,които да се страхуват и да променят показанията си.

Кой се интересува от такива дребни подробности че на снимките нямаше и следа от взрив, но за сметка на това се виждаше че парче от релсата просто се е отчупило; тероризъм звучи много по-добре за властите отколкото поредната технологична кататрофа. А и всички терористи са загинали... случайно разбира се.

ФСС си вършат работата добре. Браво.

са убити при специална операция на Федералната служба за сигурност - така се действа не като българските арести да ги пускат след 24 часа, трябва още при ареста да умират примерно защото са се съпротивлявали...

Така трябва да се постъпва и с нашите родни бандюги:УБИТИ ПРИ ПРЕСТРЕЛКА

При такова правораздаване ще има оше атентати и в Русия, и в Щатите. Войната няма край, а онези не ценят живота си. Тоталитарните режими водят до това.

До сега да сме се справили със престъпността, но за съжаление демокрацията ни забрани.

Да, много от злополуките в Русия стават от небрежност и калпав контрол, но примерите, които цитираш като: Саяно-Шушенската ВЕЦ, Курск,Чернобил не попадат в тази категория. Явно имаш много празноти в информацията и не си способен да преценяваш нещата със собствената си глава (нищо лично). В повечето случаи нещата не са такива , каквито изглеждат, или ги представят. Това важи за целия свят. Много е удобно да се приемат нещата по начин, който не ни кара да се замисляме. Впрочем шопът го е казал перфектно: Най-мразим да мислим.

До: Песимист (06.03.2010 г. 23:02ч.) Не, не си правим илюзии, демократе. Но едно е ясно на нормалните хора. Руснаците имат държава и бъдеще, а ние не.

ЧК не прощава! Съдът е за хора, а не за животни. Те и МОСАТ се учиха от тях.

ti kakvo predlagash ? da gi cherpyat s bomboni li ? az ne sam saglasen da sa martvi, zashtoto mojeshe da kajat dosta info, ne che mi puka za tyah !

ne e triabvalo da gi likvidirat a da gi zaloviat i da gi osadiat na po 50 god minimum koito da izlejavat na havaite ili v drugi ekzoti4ni kurorti

е то щото тук хич няма бандюги нали ?? сигур Цецку и Бобку ги фанаха сичкити?))))

...тайно пристига в Чечения и преминава на страната на бунтовниците.... В САЩ,Западна Европа,Афганистан,Ир и не зная още къде такива като Саид Бурятски биват наричани терористи,но щом е в Русия - те са бунтовници...Без коментар!

До: dada (06.03.2010 г. 17:46ч.) Господин седерасто-демократ, всички видяхме до какво водят нетоталитарните режими - България в момента. Престъпления на всяка крачка, беззаконие, липса на правораздаване, мизерия за обикновения човек.