Бизнесът срещу рекета на държавата

Търпението на бизнеса и синдикатите към правителството се изчерпа. Фирмите не само не са склонни да дадат 10% отстъпка за забавените плащания на държавата, но смятат и да си поискат сумите с лихвите.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът срещу рекета на държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Г-н Дянков да си ходи в Америка и там да си прилага копирките.Този поамериканчен човечец си прави експерименти с цял един народ.Време е да си ходи там откъдето е дошъл.Един избягал от България родоотстъпник ще разбие цялата държава.Правителство на ГЕРБ е чиста проба мафия.

НЯКОИ НЯМА ЛИ ДА НАПИШЕ ЕДНО ПИСМО ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , ТЕЗИ ЗА К'ВИ СЕ МИСЛЯТ ,СЕГА И ОСИГУРОВКИТЕ НА ФИРМИТЕ НАТИСКАТ . КАКВО ЩЕ ВЗИМАМЕ ПАРИ ОТ НАРОДА ДА ВЪЗСТАНОВИМ КРАДЕНОТО .НЯМА ДА ГО БЪДЕ

Хораа той не е министър на финансите само а е и вицепремиер на Републиката -т.е. бат Бойко и кликата около него са официални Рекетьори -10% на строители !0% на еди кой си и 50% повече за тях.Г-жа Цачева да си оповести публично доходите за 2008и2009 год пред НАП и да не коментира колко взимат нейните колеги на запад и ако иска да ходи там прав и път

Престъпление би било в нормална държава министър съвсем безцеремонно да рекетира бизнеса. За вредите и пропуснатите ползи от закъснението дори държавата трябва да обезщети фирмите.

Не е ли престъпление това, че този малоумник Дянков съвсем законно и в ефир си иска 10 % комисионна или рекет от фирмите? Къде е Цветан Цветанов - честната калудка да уведоми прокурора? Говори се постоянно за корупция и рекети от страна на висшестоящите, а този РЕКЕТЬОР най-спокойно и нагло си ги иска пред цяла България! Абе, малоумник, заради тези забавени задължения колко фирми фалираха; колко хора излязоха безработни на улицата; на колко хора от тези безработни съдии-изпълнители влязоха в къщите да им взема имущество за това, че не могат да си плащат задълженията? А ти живееш в лукс на наш гръб, без да плащаш за това и най-нагло се подиграваш с народа! За мен този човек е за затвора!

ще става и по-лошо със всеки изминат ден до момент в който средните акционери ще започнат да се обръщат масово и без страх към новите тхнологий, а всеки ще има правото да решава сам къде,как,колко и дали въобще ще иска да осигурява себе си или някой друг. ясно е, че чрез банките и други финансови институций, огромната част от капитала е залегнал в петрол, изчерпаеми източници и продадени под една или друга форма гаранций и няма как да се обърне, защото още не е дал плодовете на планираната печалба. същевременно тя така или иначе е вече опоскана в повече от планираното. финансовият инструментаруим отново се оказа несъвършен за да подържа вече корозиралите структури на настоящата икономика. правителствата продаваха сигурност, а банките изкупуваха бъдеще срещу печалби. да, ама не ! в крайна сметка хората си продадоха бъдещето след като платиха с вярата си за примамливата лъжа на сигурността и вместо в усмихнати гълъбчета се превърнаха в обезумели от стрес роби на глупоста си... - в общи линий нищо ново под слъцето, от както е там. рядко е възможно да се появиш на този свят и след като удариш един подпис, да прекараш гарантирано и безоблачно животецът си със все поколение при това - като в тъпа реклама с типичните ярки, зомбирани идиоти в слънчеви цветове. за сметка на това обаче винаги до сега човечеството се е озовавало в една и съща ситуация след подобната си масова илюзия. това правителство е добро и да иска да направи нещо повече от това да разкара партизаните и отомаските хитряги нищо повече не може да направи. в БГ няма правителство което да е независимо от Брюксел и да си прави каквото реши на всички нива. БГ вече няма независима политика. БГ е обект на европейските интереси точно така както и Европа е обект на интерес на БГ. доколко това е положително или отрицателно е друг въпрос. в крайна сметка нещата си се движат съвсем нормално и всеки нормален човек който е наясно със себе си няма нужда от подпис за да знае, че от него зависи на какво да вярва. тези нещастници които им оттърва на примитивната, първосигнална душичка, друг да им е виновен, са просто от онзи древен но масов вид който първо се оплаква от запек, преди да се пробва да помисли, че понякога само да пръднеш може и да не е достатъчно... - много би било удобно наистина но някак си не функционира. продължавайте да смърдите срещу цветовете на правителствата и същевременно да им ревете за кинти и застраховка синьо небе, а после чакайте еволюцията да ви застигне на марс ! какъв е този бизмес който разчита на още ненапечатани пари от клиент който казва че е фалирал..?!? в моят бизнес се плаща предварително и няма как да не съм наясно, че клиентите ми ме мразят докато чакат да си допиша мнението по форума.. - понякога може да си струва и за това е тук, ако смятах че е само загуба на време нямаше да го има. това е въпрос на посока на вярата, тя е плодородна в случай че е положителна. това какви са плодовете на вкус, често зависи и от породата на прасето което ги яде.

Елементарно, Уотсън: защото няма други поръчки. Прекалено си си измил мозъка, драги.

И тия като тоя от снимката за 4г. требе за забогатеят. После кат не са министри ко ке прааат, мангиз требе магииз...

Какво искате от държава управлявана от министър председател бивша мутра ( а има ли такова нещо -като бивша мутра , бивша курва ) и министър на икономиката пълен идиот. Ще рекетират,когато имат да плащат и ще ркетират и наказват ,когато имат да взимат пари.

В да видим, колко са изрядни тези фирми...

Ами добре де, след като не плаща държавата защо продължавате да се бутате за обеществени поръчки??? Нещо не ми се връзва. Значи може да смучите от държавата на цени тройни и четворни, пък после ревете че не ви се плаща. Ами като е така - работете в частния сектор на народни цени да видите как се препитава средностатистическия бърлгарски частник!

Министър Дянков и останалите, които имат отношение към функционирането на икономиката в България да се откажат от революционните си и рекетьорски методи. В противен случай ще престане да функционира и малкото останала икономика на България.Едно е да се посяга на доходите на престъпници, неизрядни към данъчната система и корумпирани. Съвсем друго е да унищожаваш производството и читавите фирми. Колкото до бизнеса на Васил Божков..... той си знае!!!

не е ли време граждани срещу рекета на бизнеса.

Дерзай, приятелю Мяункофф, дерзай към нови, светли бъднини! Ура, другарки и другари!Ура!

Дянков,смело! На всички тези фирми в разходнооправдателни документи, в отчетните такива,декларации, справки и т.н. има много неточности и фалшификации. Прави екип за такива проверки(специализир и половината от фактурираните суми ще отпаднат като задължение. Ако няма хора предлагам помощ-безвъзмездно.

верно, чист рекет си е

на управниците, реалната безработица е огромна. Статистическите методи на изчисляването й са идиотски, защото в работоспособното население са включени и децата на и над 15 години, а те всъщност са ученици и не работят. Аре, извадете от кирливите ви отчети тази група от населението и преизчислете действителния брой на работоспособното население - със сигурност безработицата е над 30%. С подобни стъкмистики можете да излъжете само малоумници.

Жив рекет,добре ,че безработните са само 500 000 по официални данни,реално минават 1 500 000,но на кой му пука,имаме опита на търпимостта от миналото ,все пак 182 500 дена нищо да не правиш си е доста добра практика....:):)

наскача и НАСЕЛЕНИЕТО СРЕЩУ РЕКЕТЪТ НА ДЪРЖАВАТА!

И откъде мислите, че държавата ще вземе пари? Ами пак от бизнеса - ама тоя път от малките фирмички - за да се разплати държавата с големите, малките ще трябва да плащат двойни и тройни осигуровки за собствениците, които са и управители, незаконно разбира се, ама на кого му пука. (виж указание 24-00-7 - Относно: дължими задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване (ДОО) върху неначислени възнаграждения за лицата, упражняващи трудова дейност но чл. 4, ал. 1, т. 7 от Кодекса зa социално осигуряване (КСО)

е да си искат дълга с лихвите. и държавата така би направила ако бизнесът не си изпълни задълженията по договорите. на предложението на държавата от позиция на силата му се вика държавен рекет в правовите държави. Би трябвало да има и параграф по този случай в наказателния кодекс.

Този Г-н Дянков да си ходи в Америка и там да си прилага копирките. Този поамериканчен човечец си прави експерименти с цял един народ! Време е да си ходи там, откъдето е дошъл! Един избягал от България родоотстъпник ще разбие цялата държава! НЯКОJ НЯМА ЛИ ДА НАПИШЕ ЕДНО ПИСМО ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ?! ТЕЗИ ЗА КAKВИ СЕ МИСЛЯТ?! СЕГА И ОСИГУРОВКИТЕ НА ФИРМИТЕ НАТИСКАТ! КАКВО - ЩЕ ВЗИМАМЕ ПАРИ ОТ НАРОДА, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИМ КРАДЕНОТО?! ТАЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ!!! Хора, той не е министър на финансите само, а е и вицепремиер на Републиката -т.е. управляващите са официални Рекетьори - 10% на строители, !0% на еди кой си и 50% повече за тях! Г-жа Цачева да си оповести публично доходите за 2008 и 2009 год пред НАП и да не коментира колко взимат нейните колеги на Запад, а ако иска да ходи там - прав ѝ път!!! Престъпление би било в нормална държава едун министър съвсем безцеремонно да рекетира бизнеса! За вредите и пропуснатите ползи от закъснението държавата трябва да обезщети фирмите!!! Не е ли престъпление това, че този малоумник Дянков съвсем законно и в ефир си иска 10 % комисионна или РЕКЕТ от фирмите? Къде е Цветан Цветанов - честната калудка, да уведоми прокурора? Говори се постоянно за корупция и рекети от страна на висшестоящите, а този РЕКЕТЬОР най-спокойно и нагло си ги иска пред цяла България! Абе, малоумник, заради тези забавени задължения колко фирми фалираха; колко хора излязоха безработни на улицата, на колко от тези безработни съдии-изпълнители влязоха в къщите да им вземат имуществото за това, че не могат да си плащат задълженията? А ти живееш в лукс на наш гръб, без да плащаш за това и най-нагло се подиграваш с народа! Този човек е за затвора!!! Ами добре де, след като не плаща държавата, защо продължавате да се бутате за обеществени поръчки??? Нещо не ми се връзва!... Значи може да смучите от държавата на цени тройни и четворни, пък после ревете, че не ви се плаща?! Ами като е така - работете в частния сектор на народни цени, да видите как се препитава средностатистическия български частник! Министър Дянков и останалите, които имат отношение към функционирането на икономиката в България, да се откажат от революционните си и рекетьорски по същество методи! В противен случай ще престане да функционира и малкото останала икономика на България! Едно е да се посяга на доходите на престъпници, корумпирани и неизрядни към данъчната система, а съвсем друго е да унищожаваш производството и читавите (все още!) фирми! Колкото до бизнеса на Васил Божков... той си знае най-добре!!! А не е ли крайно време гражданите да се вдигнат срещу рекета на бизнеса?! Ало, синдикалните сътрудници на на управниците, реалната безработица е огромна! Статистическите методи на изчисляването ѝ са идиотски, защото в работоспособното население са включени и децата на и над 15 години, а те всъщност са ученици и не работят. Извадете от кирливите ви отчети тази група от населението и преизчислете ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ брой на работоспособното население - със сигурност безработицата е над 30%! С подобни стъкмистики можете да излъжете само малоумници!... Жив рекет!... Добре,че безработните са само 500 000 по официални данни, а реално минават 1 500 000, но на кого му пука, имаме опита на търпимостта от миналото, все пак 182 500 дена нищо да не правиш си е доста добра практика!... Сега е моментът да наскача и НАСЕЛЕНИЕТО СРЕЩУ РЕКЕТА НА ДЪРЖАВАТА! И откъде мислите, че държавата ще вземе пари? Ами пак от бизнеса - ама тоя път от малките фирмички - за да се разплати държавата с големите, малките ще трябва да плащат двойни и тройни осигуровки за собствениците, които са и управители, незаконно, разбира се, ама на кого му пука?!... (виж указание 24-00-7 - Относно: дължими задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване (ДОО) върху неначислени възнаграждения за лицата, упражняващи трудова дейност но чл. 4, ал. 1, т. 7 от Кодекса зa социално осигуряване (КСО). Нормално е да си искат дълга с лихвите, и държавата така би направила, ако бизнесът не си изпълни задълженията по договорите!... На подобни предложения на държавата от позиция на силата в правовите държави му се вика държавен рекет! Би трябвало да има и специален параграф по този случай в Наказателния Кодекс!