САЩ се намесват в спора за Фолклeндските острови

Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че САЩ са готови да помогнат на Аржентина и Великобритания да разрешат новия спор, който възникна за Фолклендските острови.

Обратно в новината

Коментари - САЩ се намесват в спора за Фолклeндските острови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фолклендски острови: По-важни исторически събития и дати - 1520 г. - открит от Ф. Магелан; 1764 г. - започва френска колонизация; 1766 г. - Франция предава правата си на Испания; 1816 г. - след обявяване независимостта на Аржентина отстровите минават под неин контрол; 1833 г. - завладени от Великобритания; 1982 г. - Аржентина изпраща свои войски на островите и започват война с Великобритания, след която последната възстановява статута на островите.

Мерси за определението, но с някакъв именувай себе си, не мен -ОК? Пич, не можеш да владееш територии на майната си от своята държавна такава, и международното право го забранява. Друго - мисля, че Фолклендските острови се намират в териториалните води на Аржентинската ДЪРЖАВА, т.е. по право англичаните не могат да претендират за тях. Все едно турците да претендират за някой остров в териториални български води, защото видите ли, те са били някога си техни /турското робство/. Почети малко правна литература, после коментирай чисто юридически въпроси.

Няма да се очудя, ако след време ситуацията се преконфигурира и поне половината от островите станат американски.

Батс , иди се прегледай... по-скоро циганите ще обявят БГ за тяхна, защото едва ли бритaнските пенсионери ще се разможат в БГ. Иначе тия острови не са били населени преди, и индианци не е имало там даже. Аржентина мисли че са нейни, защото са близо до територията и,но то по тая логика и турците биха могли да претендират за един куп гръцки острови... По-долу някакъв вече се писал адвокат на аржентинците и открил че имали законови териториални претенции. По кой закон бе тарикaт? Не че съм тръгнал да защитавам англичаните, но ония латинос с някакъв откачен диктатор тръгнали да завземат островите през 1982 защото се сетили че били техни? (което и без друго не е вярно) Че то ако ставаше така, дай и ние да се вдигнем и да си вземем всички територии, които са били наши, като ги класифицираме като законови териториални претенции. После знаеш ли какъв го ще ядем,както сме яли след Балканската и Първата Светован Война?

Замириса на нефт и хамериканците започват да се овъртат натам...

Значи както се заселват в България британци, един ден ще обявят България за тяхна, защото има много британци и ще избиват нашите деца и внуци. А ние ги посрещаме, така както и индианците са ги посрещнали в Северна Америка.

Становището на Лондон е, че островите трябва да останат британско владение, понеже такова е желанието на населението, което по произход е британско. Егати и наглите англичани, лъжат по-безочливо и от нашите комуняги. Ще им се на англетата да прилапат петрола, но аз лично мисля, че е дошъл краят на Британските имперски амбиции в световен мащаб. Дано този път аржентинците успеят да си защитят абсолютно законовите териториални претенции.

де лазерен меч отзад, деюююмного ще ти ходи и добре ще ти дойде малоумник

muhljovcite p-dolu da vzemat da pro4eta malko istorija za da im svetne, 4e Folklendskite ostrovi sa pritejanie na Britanskata imperija ot 30-te godini na XIX v., sled kato Britanija napuska kontinentalnata teritorija na byde6tata dyrjava Arjenitna (osnovana oficialno prez 1816). aman ot typanari.

По-добре британска България, отколкото турска, руска, еврейска, или недай Боже американска (щатската параноична еврейщина е най-голямото зло на планетата, и тя поражда глобалните конфликти по всяко кътче на Земята). Иначе то се е видяло, че България няма да я бъде още дълго време като самостоятелна суверенна държава. Така че по-добре за нас ще е по-малкото зло.(На канадците в Британска Колумбия да не би да им е зле с английската кралица за държавен глава и уж канадски премиер, който всъщност е ирландец?!)

Тия пък къде ли не са се намесили. Светове жандарм-така ги учехме в учебниците още 60-те години.

хамериканците ще помогнат за справедливо решаване на конфликта като те вземат островите