Сръбският стандарт в бивша Югославия

Сравнителните анализи на средните месечни заплати и средните месечни разходи показват, че стандартът в Сърбия е най-нисък от всички страни в бивша Югославия, пише сръбският вестник "Вечерне новости".

Обратно в новината

Коментари - Сръбският стандарт в бивша Югославия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ми е жал. Още помня как идваха и пълнеха колите си с евтини продукти, а ни и псуваха на всичкото отгоре. А и все още са с адско самочувствие. На базата на какво не е ясно. Трябва им приземяване, приземяване и пак приземяване. По възможност по нос!

В българската азбука има буква Ъ, за разлика от сръбската. Не пиши българите сме, защото ти не си - ти може и да си много мургав, знам ли - филмите на Кустурица съм ги гледал, там сърбите изглеждат братя с индийците. Нещо интересно за Сърбия - има учредена официално партия на индианците. За град Белград - прочети малко кой го е възродил като селище и за какво. Ще ти спестя време - княз Борис го е превърнал в крепост, за да се упражнява по-лесно контрол върху местното население. Давай го по-леко със Сърбия и особено Нови сад, защото следващата държава на Балканите може и да се казва Войводина.

Щом ще правиме сравнения между София и Београд, дайте да сравниме инфраструктурата в централните райони и кварталите на двата града. Дайте да сравниме културният живот в София с този в Београд. В София си е като в Бангладеш. Аз си го обяснавам с факта, че Българите сме доста по- мургави от Србите. Србите са малко по- мургави от Хрватите - заради това има видима разлика между Загреб и Београд. Хрватите са малко по- мургави от Словенците. Поради това има разлика между Любляна и Загреб. За съжаление в Бг и Румъния има голяма концентрация на ориенталско y-dna i mt-dna ДНК. Огледайте лицата на хората, които сещате всеки ден....

ний нали с Боко сме много по добре...то и не са ни бомбардирали ...затова)))) ама то Бок е за три бомбаридировки май

Сърбия е най-големият враг на България и затова колкото е е по-зле, толкова по-добре за нас. Ако зависеше от мен, бих я сринал със земята.

Гледам, че много се гордеете със Софийското метро, та ето малко сведения: Най-старото метро в света е Лондонското, което е започнало да работи още през далечната 1863. В момента метрото има 11 линии, 270 спирки, дълго е 400 километра и се използва от 3-3.5 милиона хора всеки ден.

Балона ти е в главата, ако малко вземеш да прочетеш, но не коментари, може и да се спука.

Въпреки мирните бомбардировки на САЩ, унищожили икономиката и инфраструктурата на Сърбия те са по-добре от нас.САЩ им оказаха безплатна услуга.Поне сърбите няма да плащат разходи по събаряне за да строят новото.Дойде им наготово.

Хайде стига с тези кретенски въздишания по сърбите. Белград бил на свтелинни години от София - ами те в Белград нямат една автогара като хората, а за метро пък да не говорим. Аерогарата им в сравнение не със софийската, а с бургаската прилича на запднал коптор. Ходил съм и до Нови Сад с влак, чийто вагони всеки момент щяха да се разпаднат, а мръстотията беше ужасяваща - нашето БДЖ е рай в сравнение с тяхното. Същото важи и за автобусите им - който е пътувал от Ниш до Белград с техен транспорт ще разбере за какво става въпрос. Безработцата им е над два пъти по-висока от тази в България, а динара им изцяло се крепи на заемите от МВФ. За мен тези сръбски статистики са пълен балон - като гръцките, така че не им вярвайте много.

Всъщност гръцкия външен дълг е от над 300 милиарда евро. Идват в България и си въртят бизнес с имоти, строителство, банки с по 22% процента лихви и всичко това с тези чужди пари, които те дължат. Ние едни средства, които ни ги дават от ЕС за развитие не можеме да усвоиме години наред. Само за сравнение външния дълг на България към 2008ма година е бил 5 милиарда евро, в момента е по-малко.

Абе хора в Гърция минималната работна заплата е 740 евро и на всичкото отгоре имат и външен дълг от над 180 милиарда евро! Какво си пишеме глупости изобщо? Нека да си го кажеме НИЕ СМЕ СИ ТЪПИ ОВЦЕ!

Нещо си объркал рейса, пич! Тука не става въпрос за история, а за икономика. Докато се пенявиш така, целокупното българско политиканство те оножда изодзадзе, те и вожда ти такива лумпени като тебе най-обичат.

Средната заплата в Сърбия е 360 евро, а цените 80,6 процента от средните за ЕС. Средната заплата в Македония е 330 евро, а цените 61 процента от средните за ЕС. Средната заплата в Черна Гора е 470 евро, а цените 45,7 процента от средните за ЕС. Средната заплата в Босна е 400 евро, а цените 47,2 процента от средните за ЕС. Средната заплата в Хърватска е 730 евро. Средната заплата в Словения е 930 евро. В крайна сметка излиза, че ние българите сме най-зле със средна заплата от 200 евро и цени със 100-200% по-скъпи от средните за ЕС.

Въпреки мирните бомбардировки на САЩ, унищожили икономиката и инфраструктурата на Сърбия те са по-добре от нас. Нашата икономика я унищожиха със съвети, а те понеже не се поддаваха на съветите ги разрушиха. И все пак излиза че подлагането на американците е по разрушително от бомбите им.

Хайде стига с този овчи възторг към сърбите-народът, който толкова пъти ни е предавал и асимилира земите от Ниш до Цариброд и създаде чудовищния македонизъм, народът, който ни унижава по всякакъв възможен повод? Какъв е този мазохизъм у нас българите да се кланяме на извергите, които в последните войни изклаха толкова жени и деца..но дай му на нашенеца да слуша сръбски турбо фолк и да възпява героичните сърби. Срам, позор и отвращение!

България е толкова зле,че една Сърбия не можем да настигнем след толкова години,а да не говорим за другите държави в Европа.

в Бг за края на 2009 средната работна заплата е 588 лв или около 290 евро.... къде сме ние,къде са сърбите.....

браво на този който се е осмелил да пише за сърбите!Имаме приятели и ходиме много често наистина те са много по-добре-след толкова войни.Ние си пазаруваме винаги от там за ядене и месото и колбасите са им истински,не като нашите!Пенсиите им варират от 300€ до 500€,представяте ли си... какъв стандарт на живот имат!Не напразно имат такова самочувствие, А НИЕ...СИ ОСТАНАХМЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!!!!!!!

Проверете какъв е процентът на безработица в Сърбия - около 25%. Помислете какви са доходите на обикновения българин, колко хора се осигуряват върху реалните си доходи, цените на хранителните стоки и ел.енергия са по-ниски при нас, да излезеш вечер е поне два пъти по евтино при нас, цените на жилищата са по-ниски от тези в Сърбия. И недейте да завиждате за живота на сърбите - преживяха две войни и ембарго - това не са неща, които българите са усетили. Имайте някакво национално самочувствие - ако нямаме спрямо Сърбия, спрямо кого тогава - Етиопия, Сомалия и Афганистан ли ?

Да, но сръбската съдебна система в повечето случаи май намира доказателства за да осъди престъпниците си, било те да са всенародни любимци като Цеца. При нас винаги липсват доказателства за бандитите, това са именно хората които пречат на младите да осъществат т.нар. промяна. Тези боклуци са навсякъде и с каквото и да се захванеш нямаш никакъв шанс да го развиеш, просто те унищожават с нелоялна конкуренция. Още когато застреляха премиера им беше ясно че страната върви напред. Щом се стреля по най-важните хора значи бандитите са найстина притиснати до стената. Когато бандитите в Бг оставят хората да се развиват и да се създаде истинска средна класа, тогава и ние ще се оправим. Дотогава страна с толкова войни в последните години ще ни задминава като малка гара.

Реалната средна заплата в БГ (ако такова понятие въобще може да съществува) е около 700 лв. Много важна е и данъчната тежест - в България тя е малко по-ниска от Сърбия. Относно цените - България вече е по-скъпа от Сърбия. Като цяло сме на едно ниво със сърбите, но те имат по-добра инфраструктура и по-високо ниво на обществените услуги.

Питайте Милен Велчев и Пламен Орешарски колко е нашата заплата - 300 Евро! И в момента продължават да се тупат колко много е дръпнала страната по тяхно време - е вижда се - можем да се сравняваме донякъде само с новата държава Косово, дори не и с Албания!

Средната заплата на честния плащащ банъци българин е 597,26 лв. http://www.nssi.bg/c така че това е грозната истина

А къде сме ние, братя?! С такива щефове на митници, с такъв негов шеф и обща амнезия на управляващите, с такива грабежи на предишните?! балканските войни ряпа да ядат, че са толкова разрушителни? Нашите родни разрушители са сред нас, считат се за данакопладци, но на дребно и средно. Офшорките не плащат данъци. Трябва да се променят закони, правила, офшорен ли си, няма значение за България, всичко под ножа - данъци и кацизи наред.

ОБИЧАМ КАКТО ВСИЧКИ ДА МИ Е ЗЛЕ И ДА СЕ ОПЛАКВАМ...И АКО ПОЛУЧАВАМ 500 ДА КАЗВАМ ЧЕ СА 200 Е.. КЕФ..И ОБЕЩАВАМ ЧЕ НЯМА ДА СЕ БУНТУВАМ ЩЕ СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ И ...ЩЕ ПРАЩАМ Т.Н. СПОРТИСТИ НА ОЛИМПИАДА-РАЗХОДКА И ЩЕ ИМ СЕ РАДВАМ...И ЩЕ ПИТАМ ГОТОВИ ЛИ СА НОВИТЕ СМЕТКИ ЗА МЕСЕЦА.... БЕ..Е ..!!

v Stara Zagora.....sredniat naem na 1 edonstaen e 450 euro, 2 bedrooms - 600 euro !! egati....

А защо не ги сравните с бугарските. Сърбите преживяха 1 война и две бомбардировки от НАТО, но в сравнение с Бугарска са светлинни години напред. Нови Сад и Београд са процъфтяващи градове ако ги срвниме със София и Варна.

Средната заплата в Сърбия е около 360 евро. Браво!, след 5 войни и бомбардировки и изолация...., а ние - Член на ЕС? и кво?

а в нас как е? не съм виждал такава подробна справка за страната.

Ne zloradstvai Jalki 4ove4e.Kolkto i da ne e za vqrvane,vse o6te sa po-dobre ot nas,vypreki usiliqta na bratqta ni Amerkanci da gi sasipqt.Ako imahme 10% ot uporitostta na syrbite,nqma6e da davame cqlata si zaplata za da si platim toka.Kiorav li si il ne moje6 da smqta6?

Лоше (Тоше)...