Найденов възражда загубени винени пазари

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще се бори за връщането на българските вина на огромния руски пазар, съобщи пресцентърът на министерството, на който се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - Найденов възражда загубени винени пазари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

vpechatleniata mi sa che na Iztok mutrite, reketiorite i izmamnitsite sa poveche. Tezi hora se chudiat kak da izmamiat niakoi. Po daleche ot Rusia i Ukraina. Imat i izkliuchitelni hora, no tova sa imperski guberniii s maniii za velichie. Kak da viarvash na toia, deto do vchera e bil beden?

vpechatleniata mi sa che na Iztok mutrite, reketiorite i izmamnitsite sa poveche. Tezi hora se chudiat kak da izmamiat niakoi. Po daleche ot Rusia i Ukraina. Imat i izkliuchitelni hora, no tova sa imperski guberniii s maniii za velichie. Kak da viarvash na toia, deto do vchera e bil beden?

Когато алчността се съчетае с глупостта ефектите са силно негативни. Вензаводите в Бг създадоха собствени масиви. В тях използват нископлатена робска работна ръка. Не изкупуват на смислени цени от свободните производители, дори въобще на моменти не купуват, независимо от цената. Корпоративните данъци в страната са много ниски, а за износа не се дължи ДДС. Питам аз - каква ни е ползата като общество ако винзаводите печелят и изнасят ? При тази икономическа система печалбите са само за няколко олигарха. Кво ме брига продават ли или духат супата, до мене все едно нищо няма да стигне !!!

Първо трябва да започнем да правим виното от грозде, а не от захар и тогава пазари лесно ще се намерят. Тази година нашия винпром купи по малко грозде, а произведе повече вино отпреди. Ако не сещате как - ами вода и захар.

Скоро посетих Москва и останах удивен от богатия асортимент на предлаганите стоки включително и на вина от всички краища на света и най-вече френски, италиански, испански, австралийски, унгарски и т.н. Още помним времето когато на пазара В Русия се предлагаха предимно грузински, български и молдовски вина. След войната през август 2008 година грузинските вина изчезнаха напълно, а мисля, че подобна съдба очаква и нашите вина. Смятам, че се досещате защо? Министър Найденов и компания имат да мечтаят за завръщането на необятния руски пазар.

те теб само теб чакат там...и килим са ти постлали ....щото нали не могат без нас -ний сме ги все хранили и поили...смешник...од първо при посланичето Грозданов да те светне, че сетне се дъни с изцепки...

Нали само се плюе Русия а пък изведнъж се сетиха за руския пазар.Хората са казали не плюй срещу вятъра.

Мдааааа..., братушки, потеряли вы громадный российский рынок! Тяжело будет обратно вернуться на этот рынок... Уж очень много у вас конкурентов... Вы ушли, другие пришли... Полки в магазинах не пустуют... А министра своего не ругайте, если не делать ничего, не предпринимать какие-то шаги, то ничего и не будет... А под лежачий камень вода не течет, нали ?

Първо трябва да възроди производството на хубави вина и да разкара мутрофоните от бизнеса.

Кво бе? Искаш да се върнат комунистите? ТЕ продаваха на СССР! И на Русия! ГЕРБ прави най-хубавите вина, ракии, цветя и застраховки! Нема си напъваш тиквата какво требе да е - Министърът КАЗА!

Sramota e v na6ata bogata BG horata da mrat ot glad!Zemja-dal Gospod,vsi4ko e dadeno-klimat!V zatvorite uni6tozitelite na BG!

Така де, да ударят братушките по един мавруд преди да им пуснем ракетите! Тия маймуни ли са или другите мислят за шебеци? Май започва да намирисва на опит за пазарлък между пожарникаря и русите. Зер няма да е вечно нито политик, нито при Цветелника - нека позабърше и той малко народно имане! Па после може да се отдаде и на наука, нали си е бир парче доктор...

Намира краката си отвити.

така е то - първо губим пазарите, режем клона на който седим, пък после ще си ги възвръщаме... Дай Боже! След виното, дано се отвори и пазар за БГ консерви, та да заработят консервните фабрики. И полята да се засадят с чушки и домати. Срамота е Дядо Господ да ни е дал такава плодородна земя, а ние седим с ръце в джобове и чакаме нещо да се случи откъм Европата. Европата, дето ние сме я хранили с плодове и зеленчуци по време, когато българските държавници, а били мъже и родолюбци.

Планът е великолепен, но на ТЕОРИЯ. Първо трябва да върнат управлението на фабриките и собствеността на истинските ЛОЗАРИ и ВИНАРИ - хората чиито живот, образование и призвание е виното. В момента контрола е на власт ималите или имащите, но хора без винарско сърце, тези които години наред работиха без бандероли и данъци. Да имаш власт и пари не е е достатъчно да продаваш на престижен пазар. Обединение за истинските лозари и винари. Анализирайте опита от най- успешните за българския износ години и тогава действайте, обърнете се към живите професионалисти от миналото, хората които изнасяха милиони бутилки и благодарение на труда им в българия влизаха милиони... . темата е дълга...

Не знам какво ще връщат, но вината ни са много зле и светлинии години след мегапрозиводителите> Кого ще излъжем не знам, но вината ни тук са итвратителни - с много захар, боли глава, неприятен вкус.

Можем да се надяваме на пазари (и то огромни!), ако възвърнем доброто природно качество и националната регистрация на БГ вина и ракии. Това може да стане само с крупни държавни винопроизводители, които да осигурят държавно изкупуване на гроздето. А сегашните т.нар. бутикови вина са фалшиви и вредни - те само чернят репутацията на цялата родна продукция.

Какви сортове, кой да не става милионер??? Я обясни!!! Сутринта Боко позволява ПРО-та и ГМО-та, а следобед - правим търговия с Русия??? ОТ КАКЪВ ЗОР БЕ, ДЕБИЛ??? ДА ТЪРГУВАМЕ С ВРАГА??? Откъде се пръкнахте такива? Убедих се, че това ГЕРБ е мутант между комунистически остатъци, неуспели мутри и търговци, дребни мошеници, които са видели свят като Бай Ганьо и всички незавършили поне НЯКАКВО образование! Боклуци смотани! Станахме за смях и в ЕС - още някои ден - и в други държави! Банда депутати от кол и въже - все някой ривЕ, че туй не било онуй, а министрите - хвани единия - другият сам ще се оправи. Ай сиктир, както би ви казал омразния Доган!

Пазарите са хубаво нещо, но зависи какво ще изнасяме. Ако ще пподължават да ни извиват рацете за вина от 0,5$ за бутилка, айде няма нужда. И не е лошо държавата да спре с необмисленните напъни за реформи и да ни даде възможност първо да заработим нормално и рогава да взема.

Russnacite piyat vsyakakak alkohol, dashe i da ne e ot grozde ! Takiva kakvito sa povetsheto BG-Vina . Koito ie istinski poznavatsh i degustator, nikoga ne bi pil takava himiya !

Ще успеят само с наши сортове грозде - МАВРУД , ГЪМЗА , ШИРОКА МЕЛИШКА ЛОЗА И ПАМИД . РАЗБИРА СЕ ЩЕ ТРЯБВАТ И ПАРИ ЗА РЕКЛАМА , А НЕ ДА ГИ КРАДАТ И ДА СТАВАТ МИЛИОНЕРЧЕТА!!!

Руснаците ше си умрат от мерак да ни пуснат на техния пазар за благодарност че ше инсталираме тука американски ракети. По добре министъра да се проба у Вашингтон да пробута нашето винце :) /не че и там има шанс де/

Пазарът на вино в Русия е доста променен. Посоката е повишаване на търсенето на добри вина и намаляне на търсенето на слдаките бълвочи от типа на тези, които им продавахме ние. Та по-скоро е въпрос на заемане на позиции - старите ги няма.

След като загубихме умишленно този необятен пазар, сега ще си възвръщаме позициите на него! Хехе - успех министре!

Министър Найденов, не хвърляй празни надежди на НАРОДА: путинските ка-ге-бешници няма да ти дадат износ!? Сега ще извиват ръце, заради американската ПРО..сещаш ли се?

Утре Путин ще се събуди и ще стане с левия крак, ще прдне сутрешно и ще разбере, че некви там - от България - бизнес искали да правят с Русия. Па ще се сети за мутрата на Боцко - ще му се додрайфа сутрешно нищо, че не е пил предната вечер. Няма нужда и да звъни телефони - отдавна руските търговци предпочитат да пазаруват от всякъде, но не и от БГ. Ааа - това е зарад Станишката, дето им цункал дупетата! Та - ще си стопанисваме безплатната площ, тя Тачър имаше навремето обяснение за безплатните обяди, ама вие - нали сте простовати, директно приказващи, директно мислещи. Може и да не разберете...Ей сегичка - чакам нЕкое герберче - да хване да напуска едни темички - как да го духат руснаците или пък - как да им вземем търговски паричките. Я се разберете - да го дхат руснаците, да не го, или - Мирко да открие щанд във Вашингтон! Малоумници, както би казал хер Флик.

Обединихме сили с колегата Св. Вазелин, за да ви кажем, че сте гола вода отвсякъде, кал по гърба и даже рибки в джобовете..... Навремето бае Тодар Дзивков изкорени хиляди декари лозя, все стари и уникални сортове, а сега се чудите откъде да запушите дупката! Нали си имахте АПК-та, какво стана, а? С окрупняване нищо не става, ей - общата собственост я отпиши, бош-лаф е! Натирихте работливите селяни по панелките из градовете, и сега се чудите защо обезлюдяват селата и никой нищо не сее и отглежда.....Чудно защо ли?! Нейсе, да ви е честит този хубав народен ден и наздраве /ако имате с какво.../!

Ще им продаваме на тез червени мафиози вино??? Ще възстановяваме пазари??? А какво ще правят САЩ, м? Лишени от нашите стоки - те ще ни дават газ, нефт и др. безвъзмезно??? Ах, мъка - Г-н Американски Посланик - пак ви изоставихме българите, не знам къв ще го крЕпите без нас - ний пазари в Русия искаме пак! А по-добър съсед, така загрижен за нас, от вас - немаме! Обещаваме - ний виното ще си продаваме в Русия, може и някоя друга цигара, АМА - и ГМО-то и ПРО-то ви ще рУчаме, само да не се разпадне пак държавата ви!

Дебелитя Миро от Враца май се е понапил...кой ще те пусне на тоя пазар бе гащник????

Нищо няма да направи този боклук само си дрънка.

Как ще търгуваме с тази империя на злото? Невероятно. Нали има ЕС, САЩ, наши верни съюзници.

То Ваньо осра пазарите в Русия, а сега съдружникът му Боко ще ги почиства... Успех! С ПРО и ГМО, напред към руските пазари!

Бат Краси Коев пак ще гушне некоя хилядарка от поредния баламурник. Не им вЕрвайте на него и на шефа му министъра.

Бат Краси Коев пак ще изпързаля някой и ще гушне некоя и друга хилядарка. Не вЕрвайте на тоя боклук и неговия шеф министъра.

Бат Краси Коев пак ще изпързаля някой и ще гушне некоя и друга хилядарка. Не вЕрвайте на тоя боклук и неговия шеф министъра.