Протест срещу карикатури на Мохамед в Осло

Около 2 хиляди души протестираха в Осло срещу публикуването в норвежки вестник на карикатура на пророка Мохамед, на която той е изобразен като прасе.

Обратно в новината

Коментари - Протест срещу карикатури на Мохамед в Осло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за българчето,10:22 ч.: -Светът е оцелял,защото се е смял....

Като не им харесва Норвегия - марш откъдето са дошли тия навлеци.Както направиха в Австралия преди 4 години.Това помните ли го?

Очевидно става вапрос за провокация, което всъщност не е лощо ! Идеята за конфронтация с исляма е добър повод на бъдат изритани от континента, който в противен случай ще превърнат в несвободен и мракобеснически. Трябва докато нормалните хора са мнозинство да предприемат мерки срещу ислямското присъствие. Това са хора, които не се интегрират, а превземат обществата.

Не е особено трудно да предизвикаш религиозни фанатици особено ако са ислямски.По -важния въпрос е защо се прави и то в страни които традиционно нямат нито сегашен нито исторически сблъсък с исляма?Разбира се ,че тези които пряко го правят ще се оправдават със свободата да изразяват свободно мнението си но в случая това е просто тиражиране на напълно излишни провокации .Забележителен е факта ,че явлението периодично се повтаря сякаш да поддържа огъня.Сякаш някой целенасочено се стреми да вкара народите на тези страни ,които традиционно са миролюбиви в конфликта с исляма.А може би точно това е целта?

САЩ затова ги бъхтида се заселват в Европа и я подкопават отвътре.Хамериканот план.

пълни са с омраза и искат да я посеят навсякъде около себе си - само това се вижда от този протест.

Ашколсун на норвежците!

Който не харесва християнските закони,да си ходи у дома,или в мюсюлманските си държави.Европа е била Християнска,но след османската империя се напълни с фанатици,а б;агодарение на Америка има и признати мюс'лмански държави,като Албания ,а сега както чувам и албанците в Македония имали претенции за една нова мюсюлманска държава.ВЪН НА МЮСЮЛМАНИТЕ ОТ ЕВРОПА.НИКАКВИ ТОЛЕРАНТНОСТИ КЪМ ТЕЗИ ФАНАТИЦИ.Е ТОВА Е ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ..

Представи си обратната ситуация: в Саудитска Арабия някой прави карикатура на Исус. Какъв ще бъде резултата? Само дето там не правят карикатури на Исус, там направо режат глави на всеки, който стане християнин.

Тя премина спокойно, но един имам се закани, че ако вестника не се извини, ще се повтори 11 септември.Той каза, че не е закана, а само предупреждение.

като си вярващ мюсулманин и искаш да живееш по законите на шериате - какви ги дириш в едно цивилизовано хрустиянско и демократично общество. това е демокрацията да можеш да пишеш, говориш и рисуваш всичко без да се страхуваш от подобни мракобеси които и според летоброенето им са в 15 век. Стойте си в африка и бъдете маймуни ако искате. В европа ще се държите като европейци.

Тия чалми са плъзнали навсякъде - май не остана европейска държава, където да не видиш турци и араби около гарата и центъра на по-големите градове! Строежи на джамии, ислямски центрове, преподаване на ислям в училищата, демонстрации против карикатури - какво още трябва да ни сервират тия навлеци, за да дойде на власт някой който да ги изрита и да се изчисти Европа от тях?

тия некъдърни паразити от изток какво правят в тази спокойна държава- все много обидени се правят - да си стоят в дупките откъдето са изпълзяли като не им харесва във норвегия - хрантутят ги от социалните си придобивки и те пак неблагодарни - мръсни полудиви сволочи - да ги гонят защото нищо добро не очаква спокойната им държава за в бъдеще!

Тия пингвини на снимката са си живи карикатури.

Ти ако си атеист би трябвало да не празнуваш Великден , Коледа, Байрям,Рамазан,Шабат и т.н. Няма човек на тази планета, който да не вярва в нещо. Но нещото в което вярват всички хора по света това е силата на майката природа(позната като Бог).А хората в Осло са протестирали не срещу християните, а срещу природата, която им е дала гените които притежават.Няма лоша религия има невежи и слабообразовани хора.

Здравейте от норге . Тук има 800х имигранти ,от тях да речем 400х мусулмани или около 8 процента . Норвежците все повече се настройват против мюсулманите ,поради различните им култури и конфликти във всекидневието . Били са изключително наивни ,но всичко се променя . Има около 10 джамии готови или в строеж. В транспорта 70 процента са исмаилтяни .

Аферим,норвежци.Маша трябва да се държи една Европейска суверенна държава.Рязаните да си ходят в Арабия,ако се чувстват обидени.

Тия вереджета и чалми и в Норвегия са се довлекли! Брей не остана място в Европа, където да не се мярка чалма или фередже!

Alo, NORWAIS, vlezte v chas!

Атеист съм и съм против фанатизма във всичките му форми, но трябва да има толерантност - Норвегия е силно християнска държава и съм 100% сигурен, че ако прасето на картинката беше не Мохамед, а Христос, реакцията щеше да е същата, само че протестиращите щяха да са много повече и вестника щеше да спре да съществува заради крах в продажбите.

Лелеее, на къде върви Европа щом и в Норвегия фанатиците започнаха да демонстрират!

Ако бяха пуснали антиеврейски карикатури, сигурно вестника щеше да плаща през следващите 50 год. и поне половината журналисти щяха да са в затвора... Абе големи са демократи, няма що.

Европа трябва да спре да се съобразява със всякакви външни навлеци. На който не му харесват законите, християнството и правилата - да се маха от Европа! Никой не ги е канил!

ПУСНЕТЕ СПЕЦЧАСТИТЕ И ГИ ПРАТЕТЕ ПРИ МОХАМЕД,ЩЕ СА ДОВОЛНИ:)

Само муратчовците се правят на обидени. истинските мюсюлмани са над това.

Mohemed si,e i pedofil otvsekade.Ednata mu gena,e bila na 8 god.,a druga na 13.Imal,e obsto 8 geni.Moge da se kage i po-delikatno.Toi,e 35% PEDOFIL.Dira ako obi4a da ne mi spira iskasvaneto,stoto tova sa istori4eski FAKTI,a i AAmed Dugan nema da vi prasta esm.da vi plaschi!Anadanmo