Янукович - четвъртият президент на Украйна

Четвъртият президент на Украйна по всяка вероятност ще бъде 59-годишният лидер на Партията на регионите Виктор Янукович.

Обратно в новината

Коментари - Янукович - четвъртият президент на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Товарищ KGB, и повечето българи не са наясно с членуването. Фрапантен случай - пленарна зала, както наричат ЕДИНСТВЕНАТА /затова задължително трябва да се членува/ такава зала депутатите и /!/журналистите. А пък каква мъка са падежите за уж знаещите руски език българи - сигурно на руснаците им пищят ушите като им говорим на руски. Това обаче не може да бъде причина да ги мразим, освен ако не сме някакви ненормалници, каквито виждам доста по форумите. И тези тъмни балкански субекти имат самочувствието да не признават приноса на Русия в европейската цивилизиция и да се мислят за по-висши същества от руснаците. Такова самочувствие нямат дори наследниците на древните елини и на римляните. Но бай Ганьо го има, то си е част от простотията му.

Ющенко, почнал да се срамува за Украйна!? Боже упази, каква наглост: уродът, който ограби собственният си НАРОД, чрез бнките си, синът му ограбил и изтъргувал символите на оранжевата революция!? Но не се срамува, дето направи герои на Украйна фашистките националисти, не се срамува дето затвори кранчето на газта и обрече на студ и мизерия братята славяни, а не например талибаните и муджахедините!? Един не дорасъл водач на славяните - нагъл крадец, на който мястото е на... бунището на СЛАВЯНСКАТА история и трябва да бъде пример за ..МЕРЗОСТ!!!

...И ако обичаш Достоевски, Чайковски и Солженицин е едно, а ако си любител на Сталин Хрушчов и Брежнев, нещо съвсем друго.. Тука си напълно прав! Носителите на последните изброени от теб имена не са руснаци! Така,че твърдението ти,че руснак означавало диагноза,увисва във въздуха. Ти сам се опровергаваш и смея да твърдя,че по-вероятно е KGB да е диагноза...

Че какъв е смисъла да се забраняват останалите езици като всеки го е страх да говори на майчиния си език в империята?!

В една многонационална държава, като Русия, кой език да е водещ? Нормално е да е руския. Но никой не е забранявал да се говори майчиния или родния език в различните региони. Много злобичка. Карай по-леко.

Опитвам за 3 път да обясня че родена съм в Русия а родители ми е украинец и рескина. Та , към въпроса, съществува украински език и не оканя и еканя както пишеш , скъпо мое недоразвито същество, а език както всички други който има право на съществуване. Или за тебе има само български - защото само него знаеш?

Разбирам омразата на всички проруски настроенои във форума. В писанията на някои се долава зле научен български език, с подчертан руски акцент (по някаква случайност аз самият говоря свободно руски и разбирам проблемите им. Те са зле с членуването - когато си се учил да говориш само с падежи е много трудно да се научиш кога се членува и кога не). А сега на въпроса. Никога не съм споменавал че украинският или който и да е език в бившия СССР е бил забранен. Напротив, перверзията е в това, че уж държавата беше многонационална, пък всячески се действаше така че руският език да бъде водещ. Даже и в Украйна, и не само. А това че обикновените хора си говореха украински е ясно, аз споменах за висшите държавни учреждения. И още нещо беше престижно да се говори на руски, даже акцентът не беше добре приет. Ето затова става дума. Относно дружбата, както е казал Ленин: Преди да се обединим, я да се разделим. Така че може да има добри контакти, но само на равнопоставена основа, без големия брат. Но като знам как действа Русия не мога да си представя как ще се отнася към Украйна равнопоставено. И последно. В Катин (катинската гора) са загинали 30 хил полски офицери, военнопленници убити по най-жесток начин от агенти на НКВД. В селцето Хатин са избити няколко десетки души от наказателна команда. Те са избити след като партизаните правят акция и избиват немски войници. Даден им е срок да предадат терористите (от немска гледна точка партизаните са терористи и нищо повече, те не са от редовната армия). Като ясно е обявено че за всеки загинал немски войник ще бъдат екзекутирани по 10 жители на селото, защото са съдействали на терористите (друг е въпросът дали е било точно така. Те горките хорица са се чудели от кого да се пазат). След изтичане на срика на случаен пшринцип се избират жители от селото и биват екзекутирани. Така са действали немците. Между впрочем този метод се е оказал доста ефективен. Това че някой е проявявал излишна жестокост е друг въпрос - все пак на война измеренията са други. Но никоя германска бойна единица не е екзекутирала хладнокръвно военнопленници, след като са се предали доброволно, както са правили в СССР. Не говорим за безчинствата нна съветските войскив окупираните територии -Прибалтика, Украйна, Полша, и най-вече Германия. Просто Съветската армия е била нещо като башибузук. И как няма да е така, когато през 1941 г. са ликвидирани над 5 млн от Червената армия (само военнопленниците са над 3,6, млн. Апропо, немците не са били подготвени за такава ужасяваща цифра военнопленници. Това е и причината за многото умрели от най0различни неща съветски военнопленници. Но не екзекутирани). Русо е диагноза. От него спасение няма. И ако обичаш Достоевски, Чайковски и Солженицин е едно, а ако си любител на Сталин Хрушчов и Брежнев, нещо съвсем друго.

Ако ти се стори нещо малоумно в следващия коментар, не се притеснявай, той е само леко приложение на твоето идиотско мислене апликирано за условията в България: над 30% от военните загуби на турската армия през балканската война са от българи толкоз за съюзниците на сърбия, България . А България е време да се пораздели поне на автономни области а най-добре на отделни дъжвави тогаз нито родопите ще реват че Турция ги дърпат назад нито Пиринска Македония ще се оплакват че западните ги дърпат от Македония па има и някой малцинства дето ще са още по-доволни ако си изпросят някой самостоятелност покрай данданията . Великите сили направиха една грешка трябваше да оставят сърбите да си вземат сичко от западна България и ромъния от Северна, тогава в България щеше да има само протурски настроено населени .Ама кво се прави териториите дето се оплакват от турците са български точно благодарение на турците

тъп си като седераст или новотоим издание герберите ...но и от история низщо н езнаеш види се

мнооого цветистоиме...за под червените фенери????

какъв украински език си говорил ти и то в къщи бе смешнико...да не си бандеровец случайно ...смесица от иекания иикания и пр... Украйна окраина , покраинина на Русия... също като Македония за България...все едно говориш на македонски в Скопие а?? и на Австрийски във Виена...смешник..да не ми кажеш , че Самуил е македонски цар случайно???...сигурн четеш и Гогол в оригинал а??? много задръстеняци тук

Голям праз и без това не се предвиждаше разполагане на ПВО в Украйна. Па кой знае и Янукович не е по-малко лаком, а кесията на Путин не е бездънна.

хамериканска марионетка. Мъкааааа!

то пък аз се съмнявам юдейкат с плитката да е кандидат на Украйна ама нейсе ти по ги чаткаш тия рабои ))))

то руснаци /украинци е също като българи/македонци ама карай да върви

Разтрепераха им се брадичките на американските подлоги.Предният път успяха с циркафалшифицирани избори,при положение,че Янукович им разби цялата продажна кохорта,но този път мърдане няма.Простете се с надеждите за налагане на американска демокрация и оранжевите ви демократикоито сринаха до основи украинската икономика!Поне за следващите 5 години,а пък за НАТО забравете!Много рядко,но все пак правдата тържествува.

Споко и Тимошенко е била подсъдима за присвояване и рушвети в Русия и в Украйна. Само дето в Украйна след оранжевата революция делото мигновенно е прекратено. Но те украйснките националистични лидери (без по времето на СССР) са си все такива откачалки - Махно. Петлюра, Скоропадски, Бандера, Кучма, Юзченко - все не са цветя за мирисане - който помирише носа му окапва.

над 30% от военните загуби на червената армия през ВСВ са от украинци толкоз за съюзниците на райха в Украйна . А Украйна е време да се пораздели поне на автономни области а най-добре на отделни дъжвави тогаз нито западните ще реват че изтока ги дърпат назад нито източните ще се оплакват че западните ги дърпат от Русия па има и някой малцинства дето ще са още по-доволни ако си изпросят някой самостоятелност покрай данданията . Руснаците направиха една грешка трябваше да оставят поляците да си вземат сичко от западна Украйна и тогава в Украйна щеше да има само проруски настроено населени .Ама кво се прави териториите дето се оплакват от руснаците са украински точно благодарение на руснаците .

Хатынь - село в белорусия, чиито жители бяха изгорени живи (Затворени в плевня и заляти с бензин- измежду тах 72 деца) 22марта 1943 година охранен баталъон Schutzpolizei влиза в селото. Батальон съставен от украински националисти ОУН. Операция се провеждаше под ръководство СС Дирлевангер . Какви глупости за полски офицери бълнуваш? Какво НКВД? - поне се засрами в памят на хора изгорени живи

Значи надупване към САЩ смяташ за много почтено занимание? Ех Ленче, глупостта ти ненадмината

Смирненски е починал през 1923 година и просто няма начин да е писал по тази тема.

По това време аз бях ученичка с родители обикновени работници във фабрика. Рускиня съм , до Украйна ходехме свободно и говорихме там на Украински. Никой и никога не забранявал украински език , както твърди другаря KGB

А украинецът Хрушчов е дългогодишен член на сталинското политбюро и генерален секретар на КПСС след смъртта на Йосиф Висарионович. Цар обаче не е бил, за да дава Крим, който никога не е бил украински /бил е и татарски и турски, а от много дълго време просто руски като население и в административно отношение и никога украински, защото такава самостоятелна държава не е имало/. Никита Сергеевич Хрушчов /много украинско име!/ просто е подарил Крим на Украинската ССР, вероятно в нетрезво състояние, докато продължаваше да действа без Сталин по сталински. То и Брежнев /чист руснак/ беше молдованец, но и през ум не му е минавало да дава или да подарява нещо на Молдавската ССР. Чак пияният идиот реши да дава и подарява всичко на всеки, който иска да вземе. Това естествено не беше в полза на нито една част от бившия СССР, вкл. на уж много по-напредналите прибалтийски републики - гледаме вече как 20 години всички те се гърчат и самоизяждат. Украйна само би спечелила от здрав съюз с Русия или от обединяването си с нея и с Беларус, както съветваше Солженицин. Русофобските радости не носят щастие на никого, както се видя, те са само едно перверзно удоволствие.

Много русофили във форума, брей. Не може човек да се даврандиса от руски патриоти в българия. Ама да ги питам аз защо стоят в България, а не си стегнат куфарчетата за Магадан, Камчатка или някое друго затънтено кътче на Великая Русь. Покрай класическите несъстоятелности, обаче има и доста аргументирани изказвания - кои верни, кои не, но важното е че са аргументирани. Русн и украинци имат особени взаимоотношения. Като начало Русия е създадена в границите на днешна Украйна с център Киев (Киевска Русь). И много по-късно се е разпростряла, към москковска област, после на юг, след това до Урал, Сибир, та чак до Аляска. Що се отнася до братството то украинците са много повече братя с поляци и литовци, отколкото с руснаци. Но по времето на СССР всички бяха братя. Братя, братя, ама с един голям брат Русия. Любовта на украинците към руснаците е точно толкова съмнителна, колкото и на поляците към руснаците. Е, накой украинец може и да е любил някое руско девойче, но най-ясните симптоми за любовта на украинците към Русия и СССР е повремето на Втората световна война. Ккато всички знаем те са били в голямата си част колаборационисти. Ама не че са обичали чак толкова много Третия раих, просто германците са ги освободили от пшодчиненото положение. Украйна е била значително повече колаборационистко образувание (защото не е била нормална държава, въпреки че се е водела съветска република), отколкото Полша, че и Словакия. А оранжевият 3-ти райх са бълнувания на нео-болшевиките в Кремъл, които не могат да се примирят че губят още една държава от Съветската общност (хубаво би били и Съветската общност да беше като Британската, ама де толкоз акъл у руснаците). Всъщност има много по-пострадали нации от украинците. Всички знаем за чеченци и кримски татари (които също са били съюзници на Хитлер), просмукваше се информация и за Кавказаките републики, но едва в последните години се разбра какъв геноцид е прилаган Сталин спрамо етническите българи в бившия СССР. Не само украинският език е бил недолюбван. И иврита, и прибалтийските езици, и всички други освен руския са били в подчинено положение. Не случайно и самият Гей Дмитриевич, вожда на БСП знае руски, а не знае нито украински, нито иврит (който всъщност му е майчиния език). Да, в тесен кръг са се използвали родните езици, но на обществени места се приемаше че трябва да се говори руски. Особено в РСФСР. Що с еотнася до Крим, то по времето на СССР някой бюрократ с молива е определял границите. И е присъвдинил Крим към Украйна, ей така формално. А Крим Никога не е бил част от Украйна - той е завладян от Петър Велики и от тогава е бил неразделна част от Русия. Всъщност този въпрос с Украйна до Октомврийската революция въобще не е стоял. Украинските националисти са хора, които са искали отделянето на Украйна от Руската империя. Както Финландия, Полша и Прибалтийските републики. Но това не се е случило. И хората са се вдигнали с оръжие в ръка да си извоюват независимостта. Да, имало е изстъпления, имало е ижертви. Ама да не би пък окупационната Червена армия да не е правила безобразия? Айде стига, на война като на война. За Хатин е ясно - без съд и пристъда избити полски офицери военнопленници -пар екселанс престъпление на НКВД. На фона на останалите жертви, които е дал украинския народ по времето на Сталин (за 20 години над 12 млн. жертви - избити, измрели от глад, измрели в лагерите), тези 30 хил са си направо едно нищо. В този смисъл украинският народ е платил най-тежкия кръвен данък на престъпника Сталин. Може би само чеченците са го отнесли повече ( като относителен брой жертви). Така че омразата на етническите украинци ( и на други народи от бившия СССР) към Русия е съвсем нормална. Естествено, освен етническите руснаци в Украйна има и национални предатели, както и у нас - бивши членове на КПСС, или просто такива, с носталгия към СССР. Сега (ако е вярно това че Янукович е новия президент) Украйна ще изпие до дъно горчивата чаша. И вместо да стане нормална европейска държава ще си остане е в орбитата на азиатска Русия. То като ще е в Азия поне да беше Япония, Южна Корея, Тайван, пък в краен случай и Китай....

ваичко тука е само празни коментари на както инаги от всичко разбиращи НЕТОВЦИ БЪЛГАРИ а някой от всезнаещите може ли да ми обясни как може ....не мога да го нарека човек ....янукович с три (3) съдимости едната от които за разбоино нападение , втората за кражба на шапки и другата маловажна , може да се издига предлага и избира за премиер...какъвто беше и за президент какъвто иска да стане ???? почти като тука а ....разни агенти комунисти и всекакви не български граждани ни .....баха как си искаха ......и защо ли всичките до един свързани с ВЕЛИИИИИИКАТА БРАТСКА СЛАВЯНСКА СССР .................... молим стига толко

Освен една пшеница, нищо друго нямат Украинците. В сушави години като въпросната гладоморна, те нямат реколта. В РЕЗУЛТАТ НА КАТАСТРОФАЛНА СУША ПРЕЗ 1921 г., гладът обхванал района на Волга, Северен Кавказ и южните области на Украйна. Ето ви официален Украински правителствен сайт (от времето на Юшченко!), с достоверна информация, за да не се налага да ровите в художествената самодейност на специалистите по Украинска история от България: mfa.gov.ua/bulgaria/ + bl/publication/ + content/363.htm (в този линк махнете +овете и интервалите около тях и го копирайте). Както виждате, никой не отрича сушата като причина за глада. Не е Социализма, не е Комунизма, нито Колективизацията. Земята си се е обработвала както друга година и изнесеното зърно е било колкто и по време на царска Русия. Все едно днес Путин да врътне кранчето на газта, защото запасите са намалели. Както обичат да се изразяват русофобите, договорите са си договори! Няма сега да мрем от студ, защото Русия и Украйна не могат да се разберат... Понеже през въпросната 1921г. те са опитали да си придадат важност по украински, саботирайки колективизацията, а руснаците са били достатъчно заети с гражданската война с белите, не са си дали труда да им изпратят помощи на украинците. Това е вината на руснаците за Гладомор. По него време колективизацията в Украйна още не е била навлязла в решителна фаза. Къде е тук вината на комунизма? Плюс това ако руснаците не бяха така ангажирани да усмиряват белите (подпомагани отвън), може би щяха да помогнат на украинците. Те на малко цигани ли са помогнали?

писмо до Дядо Мраз: Мили Дядо Мраз, искам през 2010г да живея във велика страна, с велико бъдеще и с водещо място в енергетиката. Ю.Т, Украйна. Дядо Мраз отговаря на писмото: Уважавема Юлия Тимошенко, изпълнявайки Вашето желание, изпращам Ви моя подарък - паспорт на гражданин на Руската Федерация. Дядо Мраз, Лапландия

Абе изпратете Йосиф Сърчаджиев и Стоян Ганев на Тимошенко ... те има опит в оспорване на загубени избори до дупка ....

Zdravo se okukaha. Vsichki rusnaci tuka v lab-a se skusaha da im se smeiat na ukraincite kak mogat da naznachat tolkova korumpiran cherven politik. Skusvat se da se podigravat na ukraincite. Obrazno kazano - dobre doshli pod komandvaneto na Putin. Tova sa tehni dumi, ne moi.

Украйна най-сетне кривна по правия път. На ти сега едно НАТО! - това казаха украинците. Така ще стане и с другите републики, проруските тенденции се засилват.

Бедна ,бедна Украйна,чакат те тежки дни!С този слагач-закъде!Той си въобразява ,че като се надупи угоднически на Русия,ще спечели нещо !Но който се е хванал на едно хоро с умрялата сибирска мечка,не е видял нищо добро!Най-много по степен на мизерия да доближите мизерията на руснаците!Но народът сам си е ковач на съдбата!

Отвъдчерноморските територии отдавна не ни носят ; дано престанем да им даваме на вересия .

УКРАИНЦИТЕ ГИ УМОРИХА ОТ ГЛАД ЕВРЕЙСКИТЕ КОМИСАРИ!!!

Бедна,бедна Украйна,чакат те много тежки дни с този президент!Никой която се е хванал на хорото на умрялата мечка не е видял нищо добро!Този слагач си въобразява,че като се надупи

до Шминенсон - На прав път си. И там ресурсната вада църцори по-близо до някои.

Питай ГРУЗИНЕЦА СТАЛИН, не руските братя.

Русия не е подарявала Крим на Украйна. Чети история. Крим е даден на Украйна от УКРАИНЕЦА ХРУШЧОВ.

Опитвам да обяснявам аргументирано, когато пиша и очаквам аргументирани възражения. Нали уж тези мои опоненти се кичат с демократически ценности-за беда в отговор освен обиди относно руски произход не получавам. Но аз съм оптимист :)

Нова Оранжева революция ? Да, но само като фарс. Трагедията я гледахме преди 6 години. Да, ще има улични протести и пенявене на недоволни от изборните резултати, но най-много една седмица. После Тимошенко ще получи престижен пост в новата администрация-нещо кото най-главен в Нефтогаз, или ще запази поне 2 години премиерския пост. Някой могат и да го нарекат нова победа на Оранжевата Революция, но за мен е фарс.

Ющенко излизаше с същия номер за голодомор. Само защо не се споменава колко руснаци , казахи , белоруси са загинаха от същия този голодомор. Изтъркано вече - опровергано и на международно ниво. Нали знаеш какво означава пренаписване и преиначаване на история? Преди молко споменах за Бандера - който от същия Ющенко представен като герой на Украйна. Поинтересувайсе колко хора убил той. И как мислиш кой се възмути от тази героизация на бандита. Не руснаци , а поляци - защото голам процент от изтребени мирни жители били поляци и украинци. Така че към глупости на Ющенко за голодомор моля да се подходи по-критично

stranno... mene ne me puskaha nosa si da pokaja izvub Bulgaria. Da ne govorim che parite za takova nachinanie s roditeli koito sa injineri vaobshte nemojeshe da si go pomislia dori. Ti kakvo si rabotil po tova vreme?

Украйнците потвърдиха становището на ЕС че неса готови за членство Този вот потвърждава че няма никаква разлика между тях и руснаците

Питай ония измрели от глад украинци през 30-те години. Измрели от глад заради братята си руснаци.

Същата история! А като чета и някои от форума, които говорят за дружбата между народите... Господ да пази!

Относно пост: До KGB (08.02.2010 г. 11:22ч.) Да очакваш аргументиран отговор от серадстчето KGB е най-голямата заблуда. Учудвам се, че не го знаеш, тоя малоумник тук. Смях!

Добре е, че Европа се отървава от един американски фашист и човекомразец. Желая успех на украинците и по-добър живот.

Нещата ще си дойдат на мястото. Украйна видя, че против Русия нищо не печели. Нито НАТО нито ЕС ще им бъдат от по-голяма полза, колкото добрите връзки с Русия. Браво на украинците за правилния избор.

Внимателно изчетох ти постинга и имам въпроси на които искам да отговориш: 1 Откъде измисли че някога украински език бил недолюбван - всеко лято през 70 ти години аз почивах при роднини на Украйна. Е говорихме на украински в обществени места , вкъщи. 2. Може ли да посочиш положителни моменти от управление на оранжеви деца на 3 райх? 3. Щом Украйна е толкова горда и независима (което не подигравка) защо не върне на руснаци подаръка Крим, който е станал руски още при Петър 1 4. Защо не споменаваш че под думата украински национализъм стоят такива бандити като Бандера на негова лична сметка 70 хил човека (украинци, руснаци, поляци) изгорени и убитил За справка потърси дани за селище Хатынь. Моля за аргументиран отговор