Жан Виденов: ДПС защитава корпоративни интереси

"Никак. Не работехме с него - работехме един срещу друг". Това казва бившият премиер Жан Виденов пред сп. "Правен Свят" в отговор на въпрос как е работил с лидера на ДПС Ахмед Доган.

Обратно в новината

Коментари - Жан Виденов: ДПС защитава корпоративни интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

животът учи,добре че виденов е добър ученик.коментарите са добри но трябват и факти за да затвърдят гражданската му позиция.време му е за връщане в политиката ни,която изпитва остра нужда от почтенни и честни хора.

Колко е хубаво,че той може да върне вярата на народа.Той спокойно може да бъдат сравняван с ЛЕВСКИ!

Виденов е губещ кон, както Меди. Може да е идеалист, но правителството му беше провал. Поне се оттегли, за да спаси партията си. Не е както мушморока Серж, който ще я закопае..........

не Е лошо да имаш мнение,дори и грешно. Лошо и патологично е нито да можеш да го аргументираш,нито да искаш да го промениш. НЯКОЙ ИМ КАЗВАТ - БЕТОННИ КРАТУНИ !

Продължаваш да демонстрираш простотията си. Обществено-политичес процеси са инертни процеси. То ще рече, че нещо, което правиш днес може да окаже въздействие след 10, 20, 50 години. Пример като за по-прости хора: Кооперирането на земята след 9-ти септември и мизерното заплащане на селскостопанския труд доведе до урбанизацията (бягство от селото към града). В резултат на това българското село обезлюдя, ерго - осезателно намаля раждаемоста. Нямаше кой да обработва земята. Това се усети много силно през осемдесете години на миналия век. По този начин българското селско стопанство влезе в криза, от която не може да излезе още. Анадънму челик кафа? А иначе е лесно да скандираш лозунги и да вдигаш плакати.

То и аз съм най-умният, най-честният, най-красивият и най-способният, но не ми дават да се проявя....

А сега в какво състояние е държавата ,икономиката, 95% от хората!Б ЕЗ ПРЕПИТАНИЕ,БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ,БЕЗ БОЛНИЦИ!...... АМАН ОТ МАЛОУМНИЦИ!

Жан Виденов е човек и политик от висока класа, което особено в България не се прощава. Да оставим, че премъзхожда интелектуално и то с много такива като Станишев и Първанов, но освен всичко друго има характер, обича страната си и има морал. Е, как няма да му спретнат преврат...За онези, които се наричат студенти и др.,но подозирам, че са дежуните ченгета - не се хабете, хората започват да проглеждат и в това е шансът,въпреки всички кражби, димни завеси и евтини наркотици за децата, вместо училища и лекарства, България да оцелее.Борисов определено прави опити в тази посока, но и трябва лидер като Виденов,за да не вървим на един крак.

Явно и ти си един от простите. Каква икономика и промишленост имаше България към 10-ти ноември? Неефективна, енергоемка, ниско технологична и 90% обвързана със СССР. Между другото тогава и СССР бе започнал да отказва нашите скъпи изделия. Единствено се ценяха земеделските ни продукти, но всички знаехме, че благодарение на т.нар. коопериране (по съветски образец) земеделието вървеше към унищожение. Всичко това съчетано с мижавия пазар на България не позволяваше на българската икономика да търпи просперитет разчитайки на вътрешен пласмент. Единственият шанс бе да се включим в световната глобализация и да продадем наши предприятия на световно утвърдени фирми и корпорации. Тогава имаше интерес от тях към някои наши държавни фирми и можеха да се продадат на изгодни цени. Обаче правителството на Жан Виденов се правеха на големи родолюбци и чрез масова и подмасова приватизация раздадоха на свои доверени кадри най-апетитните заводи и предприятия. И какво направи некадърната комсомолско-комунист пасмина? Назначените за капиталисти нарязаха за скраб 2/3 от подарените им заводи, а другата 1/3 продадоха за много повече пари на други техни последователи, които чрез далавери през банки и кредити ги платиха с парите на обикновенните хора спестявали цял живот кой за кола, кой за апартамент, кой за старини. А това е най-голямото престъпление на другаря Жан, за което трябваше да му разцепят главата още през януарските събития. Бил честен, и какво от това, когато неговите министри и хората от неговата мафия (партия) си напълниха гушите за столетия напред?

Въпреки, че не чета текстове написани на маймуница (явно си за премахване на Кирилицата с демократичен декрет на 24 май) да ти отговоря глупако: Цифрите които явно не си обмислил(а) не подлежат на обсъждане и ги има като статистика дори на американски държавни сайтове. Потърси си ги. За биографията на Сорос - ами има толкова много негови фондации в България - влезни им в сайтовете, раходи се до там и потърси литература. Отделно има достатъчно документална литература и публикации за дейността на американските комисии по сигурността и външната политика и ЦРУ които са вече разсекретени, ако не ти е труден английския може да прочетеш по нещо и тогава да ръсиш жлъчка и раболепие ...

За Жан сега съществува само една опасност. Да се подаде на кандармите на Георги Първанов да правят заедно обновена левица. Ако направи тази стъпка Жан ще се провали вече завинаги. Той стои много по-нависоко в народното съзнание и той би следвало да води играта, ако рече да я започне. Като политическа личност той не е по-малък от Първанов.

Всичко положително казано за Жан Виденов тук, а то, положителното доминира впечатляващо, е блестящо доказателство за народната памет и за това, че няма по-велик от народа. Моя милост просто няма какво да добави. Освен да подчертае, че стратезите за свалянето на Жан Виденов бяха Андрей Луканов и Александър Лилов. Ролята на Лилов, по-малко открита, повече подмолна, е не по-малка от тази на Андрей. И двамата работиха послушно и преданно към работодателите си. Кой са те не се съмнявам, че знаете. Не забравяйте гнусната подмолна роля на стратега Лилов. Казвам това за Лилов без чувство на омраза, а за да помогна нещата да бъдат поставине на мястото им.

ot amerikanskite 6pionski filmi li se informira6 :)))

Честен човек.бих гласувал за него...

За незапознатите искам да кажа, че когато има проблем в държавата отговорен се държи министър-председател А управлението на Жан Виденов рухна в буквалният смисъл на думата. Това стана защото той не тропна по масата срещу едни хора и ги изпусна от контрол. НО!!! това по никой начин не го оправдава. Костов имаше подобен проблем.

То е ясно че наследниците на Виденов в БСП излязоха крадци от европейска (поне) величина и направо разплакаха държавата. Обаче Костов също краде, Беров тотално бездейства и подпомогна организирзната престъпност, а царя като крадеше дори ни гледаше в очите. Доган пък е много специален криминален случай. Той трайно е увредил нац. сигурност обаче няма последствия за него. Мисля че Жан заслужава повече да е в политиката от горната пасмина. Само леко с реабилитацията, много леко. Рано е да съдим исторически за Жан, за другите обаче не е рано, защото са крадци - доказани крадци загубили трайно и безвъзвратно народното доверие. Не сме ги изгонили само защото сме толерантни и знаем подсъзнателно, че приемственост трябва да има. Иде нова ера след кризата и там доказаните крадиполитици нямат място. БГ е част от ЕС - ще се съобразяват и ръководят от това

Я-я-я-я-я-а-а-а-я--Ж Дойде ли време за забатачване????

jean e pich!

Жан Виденов наистина е единственият политик отстоявал българските интереси през последните 20 години и неоткраднал нито стотинка. Свалиха го от власт чрез активно мероприятие на ЦРУ по начин използван много често и навсякъде по света (Сороско-псевдо нежно-демократична революция). Истинската причина е, че той се подготви да изплати външният дълг, което ужаси световния капитал и тези на които България уж дължи пари. За сведение на всички: Икономиката Тодор Живков беше много лоша защото направи 10 милиарда външен дълг. Жан Виденов остави България с 7.9 милиарда външен дълг (след като Луканков и Желев и Пилипчо го бяха докарали до 12 миларда). Сега този дълг е 50 милиарда !( Да живее глобалната ико-демокрация). P.S. - След отстраняването на марионетката Елцин, Русия ликвидира външния си дълг - за пълен ужас и потрес на световна банка, Сорос (унгарски циганин който дори не смее да се покаже с истинското си име) и т.н.

Антим не лъже! Да, РМД започнаха да се създават по времето на Виденов, а целта им е записана в наименованието. Но при следващото правителство идеята бе опорочена по гнусен начин, използван за лично облагодетелстване от властимеющите!

Честен, прям и беззащитен!

Помня като те изгонихме с камъни глупако Жан. Изобщо не се показвай, че се размириса ефира!

Не знам дали си познавал ЖАН ВИДЕНОВ, НО ТОЙ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ЧЕСТЕН КЪМ НАРОДА СИ ПОЛИТИК СЛЕД 89 Г. и ЗА ТОВА БЕ ПРЕДАДЕН , ОБРУГАН, АНАТЕМОСАН ОТ СВОЙ И ЧУЖДИ И ЗА ОПИТА МУ ДА НИ ЗАЩИТИ В ПОЧВАЩАТА ГАЗОВА КРИЗА И ЗА ЗАБАВЯНЕТО на т.н. Масова приватизация , в която той виждаше вълчите апетити на червени,сини и др. партийни шайки. Неговата позиция тогава мнозина я оценяват като последен,неуспешен опит да се спре разсипията по възприетия от уж разноцветните перестройчици принцип -да променим,като разрушим Започна се със свалянето на Жан и се продължи с реформатора Костов та до наши дни - резултата е последно място в Европа. Направете справка на кое място бе страната ни по показателя БВП НА 1 ЛИЦЕ ПРЕЗ 88Г. НАПРИМЕР И ЩЕ ВИДИТЕ ПЪЛНИЯ КРАХ НА ПРОМЕНИТЕ. ЕЖЕСЕДМИЧНИ РАЗСТРЕЛИ ПО УЛИЦИТЕ, РАЗЮЗДЕНА И НЕНАКАЗУЕМА БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ, КОЯТО ИЗТЕЗАВАЩО ТЕРОРИЗИРА ЦЯЛАТА СТРАНА, НЕОБОЗРИМ БРОЙ НАРКОМАНИ,НЕОБРАЗОВА РАБОТА И ПОРАДИ ТОВА ЛУМПЕНИЗИРАЩО СЕ МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ,ТУБЕРКОЛОЗ БЕЗРАБОТИЦА.. - ВСИЧКО ТОВА НЕ НИ Е НАСЛЕДСТВО ОТ ЖИВКОВ! България след него трябваше да се промени много по цивилизовано и народолюбиво! Всички управници,които служейки на чужди и свой користни интереси проиграха този шанс са престъпници! Но в забвение бе пратен Виденов!??? Толкова ли сте слепи или пък тъпи ,сънародници мили!?

Браво жан, обаче забравяш първото. Доган е виновен и за киров, уууууууууу признаи си доган защо уби киров

Предлагам Жан Виденов да събере екип и по някакъв начин да влезе в политиката. С опита си, честността си и достойното оттегляне този човек вече е влязъл в историята за разлика от много други. Сигурен съм, че много хора, особено тези, които разбират от бизнес, биха го подкрепили.

Нека не забравяме един факт: През есента на 1996 год. след писмо от шефа на Световната банка Виденов предложи валутния борд, а Иван Костов като представител на опозицията зарева кански. Явно не е знаел за какво става въпрос. След това ходи за половин месец в САЩ и там му отвориха очите... А сега се перчи, че той е въвел валутния борд...

Един от малкото политици, който дойде с една чанта и яке и си тръгна само с тях. Щом толкова много го омаскариха, значи е невинен и всичко е било театър...

ДЕРЗАЙ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД....

Тук всички страдат от амнезия явно. Забравихте,че нямахте пари да си купите едни гащи на задника и че получавахте по 10 долара.Че цените се сменяха с часове ,а за хляб се чакаше половин ден. Забравихте що е то кръгът Орион и как изнесоха житото на България,как отрепки като Чичибаба и сие станаха милионери. А вас пробутаха едни бонови книжки,дето не стават и за тоалетна хартия.Забравихте к ви изгоряха влоговете в ДСК и как парите се превърнаха в ланшна шума.Как горяха 14 български момчета,а Жанчо тропкаше хорце.Той бил честен.Ами като беше честен,защо се беше оградил с мошеници?Всички лайняни,той в бял костюм.Като премиер той носи отговорност за правителството си и за делата му.Чак се отвращавам от глупостта и овчедушието ви.Канонизирайте го и за светец.Очаквам сега да се обади от нейде и другия честен комунист-другаря Златимир Орсов.

Антим е доста заблуден по селскостопанските въпроси.

О, санкта симплисита! .. казал го е още Джордано Бруно .. на кладата.. Но , това дори не са го чували този неграмотник- фантаст и вечния студент - хаха.. То и говедото , като се допре до горещия казан се опарва , но не му става ясно защо ?!? Па и да го вкараш вътре в казаня ще се свари , ама пак няма да разбере защо? Та и тия дето плюят по Жан Виденов , колкото и да им отваряш очите какво точно се е случило тогава пак ще те гледат тъпо и неразбиращо ..., както казваше един друг пишман политик - треторазряден презокеански киноартист и български кандидат президент .. О-ле смях .. хахаха

Или , всеки народ си заслужава съдбата и управниците ! Защото , вместо да подкрепим Жан Виденов , когато се бореше , почти сам да спаси икономиката на България от хищническите планове на САЩ, ЕС, Русия и Турция , лумпените, невежите, чалгаджиите , продажните , подкупните , неграмотните , наркоманите , идиотите в тази страна , подхранени със Сороското лукавство и мизерно подяние подскачаха по площадите и палеха гуми , необезпокоявани , а охранявани от силите на реда . Затова ни начукаха този световен експерт по национални фалити и финансови кризи (където е стъпил Сорос - гръцки евреин - никоя страна не е прокопсала!) , за да ни спретне една хубава хиперинфлацийка за да обезкърви икономиката и народа, и да я припише на Виденов, та с 1 удар - 2 заяка : Е*а мамата и на двамата , както се казва ! Грешката на Жан беше , че бе много млад - все още доста наивно-доверчив и не бе разбрал , че истинските родолюбци в неговата партия бяха шепа хора , а всички останали тогавашни съпартийци и опозиционерите (с върнат партиен билет - И.К. & клика) бяха отворили широко усти за власт и лична приватизация на максимално парче от баницата наречена България . Жан никога не е бил против приватизацията , само че за разумната , достойна , българска приватизация , без разруха , разпарчадосване, разграбване , продажба за жълти стотинки на чужди интереси , и в крайна сметка безогледно изсмукване и пълно унищожаване на българската икономика и селско стопанство . Очевидно е бил наясно какво ще последва , ако основните и ценни български предприятия се разпродадат на чужди интереси (независимо от тлъстите комисионни , които щяха да потекат в партийната каса и личните джобове) . Ето това , което представлява Бг днес - най-бедната страна в ЕС ! Но личните амбиции и интереси за лично благополучие на икономическия титан И.Костов и огромното мнозинство негови настоящи - СДС съпартийци и бивши - БКП/БСП колеги ги поблазни да приемат протегнатата ръка на новия презокенски брат и да се възползват от историческия момент : хем да яхнат властта еднолично, хем да припишат целия икономически крах на Жан Виденов-ото правителство (спомнете си и зловредно-услужливат роля , която изиграха в този сценарии инфантилните кукувци воглаве с неграмотния , но напорист учиндолски чалгаджията слави трифоноф и великата му песен Виден-офф ) ; хем да окрадат безнаказано парите на народа и да ги преразпределят помежду си , чрез системата на т.н.кредитни милионери , приятелски кръгове и т.н. ; хем да задоволят задграничните си покровители , като се надупят хем на запад , хем на изток . След като на практика унищожиха промишлеността и селското стопанство на България до 2001 година (някой да е чул повече за Сорос в България след времето на Костов?!?) , настана времето за голямото крадене на земи и имоти - времето на мадридския лъжец-Кобурга. Още през пролетта на 2003 година , по време на един техен конгрес в НДК , моя позната , която бе делегат на конгреса им в прав текст ми каза :- Специализацията на България в Европейския Съюз (НЕ в СИВ!!) ще е Туризъм и малко селско стопанство. Никаква промишленост ! Ето ви действителността днес . Съдете сами . 1)Почти никаква промишленост - това , от което се печели, поради евтината раб.ръка в Б-я и вредата за природата - се контролира от чужди фирми (банките, телекомуникациите , ВИК , ел-разпределение , Марица-изток, цветни метали, Нефтохим Бс, Соди Девня, шиене на ишлеме, и т.н. , съсипаните Кремиковци, БМФ, БДЖ , БГА , ) - 100 % внос на промишлени и строителни стоки от чужбина ; 2) почти никакво селско стопанство - абсолютна неконкурентноспособн и внос на всичко от вън ; 3) някакъв мизерен туризъм подвластен на всякакво външно влияние - политическо, икономическо, финансово , социално , рекламно дори ; 4) дивашко строителство и екологична катастрофа с последващ траен ефект , който тепърва ще се мултиплицира ; 5) безкрайно остаряла и закъсняла инфраструктурна мрежа ; 6) корупцията и липсата на законност и правораздаване превърнати в официална правителствена политика и международна атестация за България ; 7) над 1 милион икономически емигранти от народ с под 8 милиона население ; 8) силно отрицателен демографски прираст със силно изкривяване на етническия състав в посока циганизация и турцизация... Ето това се случи на един народ с 1300-годишна история , който за 20 години само не съумя да разпознае кой бе истинския патриот , който искаше да запази България за Българите, и да отсее, да разбере, че колкото и да му приказват и да му разтягат локуми - от Бузлуджа до Позитано и Раковска 134 , все ще е за да го яхнат и да му бръкнат в джоба ! Познавам лично Жан Виденов още от Английската гимназия и зная как и в какъв дух на патриотизъм ни възпитаваха там! Именно защото много по-подробно изучавахме езика , историята , културата и постиженията им и можехме по-добре от връстниците си да сравняваме и да оценим собствената си история , култура и постижения .. Зная и че все още живее със семейството си в панелния апартамент в Пловдив. И че няма нужда от охрана . (Освен , може би, от бившите си съпартийци от БСП !? ) . Не познавам Иван Костов , но знам че след премиерството си живее в скромна къщичка в Бояна с висока каменна ограда и дъщеря му учи и остана да живее в Швейцария. (Защо ли ? След като Той - тате - Командира н я м а сметки и имоти Там!?! ) Не искам да познавам безочливия крадец - Кобургът (жалко , че лицемерния му баща му е дал това свято за българия име - на велик български владетел - родолюбец) , единственият пример за цар натиснал се да стане министър-председател , мизерникът продал се за власт и имоти . Какво историческо, морално и дори юридическо право има за да претендира за каквото и да било имущество в България, че дори вече съди родината си за имотите СИ . Фъфлещият комарджия. Надеждата ми е , ако след 20 години все още я има България, идните поколения да се отърсят от простотията и лицемерието на изкуфелите крадливи старци реализирали прехода през 90-те години на 20 век и да премахнат от картите и речника си такива чужди и безстойностни имена и улични табели , като Мария Луиза , Цар Борис !!! - обединител - дрън-дрън , Фердинандова - национално-катастроф , и т.н. ДАНО Я ИМА БЪЛГАРИЯ ! И СЛЕД НАС !!!

ЖАН БЕ СВАЛЕН С МЕЖДУНАРОДЕН ЗАГОВОР И ПРЕДАДЕН ОТ БСП НА ОЛИГАРСИТЕ ОКОЛО ЛУКАНОВ

ЖАН ДОБРЕ ДОШЪЛ НА СЦЕНАТА, ТИ СЕ ЗАВЪРНА

Дори и да ги е имало РМД-тата когато е дошъл Костов не е ли достатъчно,че именно Костов е един от авторите на плана Ран Ът от българска страна за разоряването на България и след това най-ревностен негов изпълнител.Резултати ги видяхме.такива изчадия като Костов на земята се раждат веднъж не на 100 години,а на хилядолетие.Армагедо в България.Жив да го дереш му е малко.

Паметта не ми изневерявява. Помня първата касова продажба на Пушкаров. Вярно е ,че някъде по Берово време вече ги имаше всички начини на приватизиране . Жан ,ще бъде запомнен с масовата приватизация а Костов с РМД ,защото по тяхното време ,бяха основно тези видове на приватизиране . Не критикувам или осъждам, нито единия нито другия.И сега съм убеден ,че условието което е било поставено пред тях от запада за бързо приобщаване ,е било бързия преход към частна собственост.Както съм убеден ,че едновременното съжителство на частна и държавна собственост непрекъснато ражда корупция.Поне по нашите географски ширини.Приемам ,че народа си избра да живее в капитализъм и се опитвам да преживявам като всички.

РМД-тата точно като такива са разработка на Иван Костов, въведена в практиката от Муравей Радев и г-н 10 процента. Преди това само се обсъждаше как. Но на практика нямаше нищо. Какво да търси в Интернет след като този, който ги изнася е участник в процеса. Ако ти си малолетен и се учиш от писания в Интернет си е твоя работа. И ако така се учиш сигурно ще преучиш...

Правилно писах, че нищо не си разбрал. Очевидно е, че не можеш и да разбереш. Ха помисли още малко по израза на Виденов максимално бих подчинил и твоята свободна интерпретация бих подчинил. Щях да те светна, но вече се съмнявам, че ще схванеш същността, поради което е безсмислено да ти обяснявам. Бъди здрав и чети. Може да имаш полза. Всичко става на тоя свят...

Много интересно ще се получи, ако админите решат да пуснат до всяко едно мнение и IP адреса, от който то е пускано ;) Имам чувството, че хората, почитатели на Виденов са по-малко от прастите на едната ръка.

Драги Антиме, социализмът не може да съществува и при диктатура. Защото е в органическо противоречие със законите за развитието на обществото. Преди всичко в сферата на материалното производство. Осъден е предварително. Рухването му е обективно обусловено от новия начин на производство. Това Маркс не можа да схване. Тезата му, че при социализма работникът ще се труди двойно повече защото работи за себе си, не издържа проверката на времето. Оказа се тъкмо обратното. Проблемът е безкраен, ако речем да го чоплим, но накрая не може да не дойдем до извода, до който ни доведе седемдесетгодишният опит да се построи социалистическо общество. Че социализъм от маркс-сталиновия тип е невъзможен. Развитие, без частна собственост, според мен е невъзможно. Тук е главната грешка на марксизма. Иначе нямам никакви възражения по казаното от теб. Намирам го за добре обосновано и точно. Поздравявам те.

Жан Виденов стана жертва на обстоятелствата ,но на някои сега им е много удобно да хвърлят вината върху него !Подобни хора твърдеха и това ,че Българските тайни служби са участвували в атентата срещу папа Йоан Павел II !

Я бре, малоумник, виж в нета дали РМД-та не са ни от турско робство, а? Наистина ли си мислиш, че всички са тъпи като теб, нищо не знаят и нищо не помнят, а! Костовисткото правителство е едно от най-мракобесните за България.

и по късно РМД-тата на Костов - РМД-тата бяха измислени или от Беров или Жан, Костов като дойде си ги имаше вече, не лъжи хората, ако не вярваш потърси в интернет и си опресни паметта!

Взето е такова решение, защото съдът е независим,неподчинен на изпълнителна /политическа/власт: съд доказа своята жизнеспособност и справедливост. 12 години след зърнената криза той обяви, че за нея не са виновни нито Васил Чичибаба, земеделски министър в правителството на Жан Виденов, нито заместниците му Маньо Манев, Мария Бозукова и Димчо Шопов. Също бившият вицепремиер Кирил Цочев и бившият шеф на Нефтохим (още го нямаше ЛУКойл) Стефан Неделчев. Обвинението също показа доблест. Прокурорът по делото обявил, че не поддържа тезата за вина, защото нямало доказателства за такава. Защо да се хаби време...

До 00 (03.02.2010 г. 20:38ч.) - Много си прав. Винаги съм изразявал това мнение, за овчия и вечно недиволен български избирател. Колкото до Жан това, че е честен, не е крал и го били подвели и махнали не ме топли когато и аз съм зле заради други. Това, че и аз съм честен и не съм крал, ми помага до толкова, че не се налага да се чудя какво да отговарям и да помня старите си отговори. Доволен съм, че децата ми не се притесняват от мен да мен, защото ми вярват, но не мога да кажа,че съм защитен, ако други ме оплюят - нямам гръб, пари. Семейството ми е уязвимо защото не достигат .... Е и какво - на кого съм полезен?

Дами и господа, за царя също навремето се изляха много носталтични сълзи и сополи. Очевидно, проблемът е в чипа, както мъдро се изрази човекът.

Bil chesten, bil idealist, bil..... Mnooogo kratka politicheska pamet im bulgarskiat narod

Относно: voodoo (03.02.2010 г. 17:37ч.) Този човек ви е разказал самата истина - точно и с дати и събития. Всичко друго е измишльотина.

Познавам Жан от 1990г.,Даже в определено време бяхме близки.Когато го поопознах си казах : Не може да има толкова умно момче на тези години/той беше само на 32 или 33 години/. Когато разбрах ,че политиката е мръсна работа просто се оттеглих от политиката. Нямах този морал едно да мисля ,друго да е говоря,трето да са очакванията на хората и четвърто възможността да свършиш нещо така ,както го искаш. Не мога и не съм компетентен да знам всичко което се е случвало в държавата,по това време, но за някои от причините довели до падането на правителството .мога да дам мнение: 1/Това време беше на края на ликвидационните съвети.Те престанаха да сеят ,а частниците още бяха в пълно объркване и нямаха никаква нагласа да обработват земята. 2/Поземлени комисии бяха в голямата си част забатачили земеразделянето по безумните идеи на Желъо и Ф,Димитров за връщане на земята в стари и реални граници. 3/Предприя бяха в изчаквателна позиция разкрачени между държавата и задаващата се приватизация.даже на някои места се отчитаха умишлени загуби за да падне продажната цена за по лесно изкупуване. 4/Прива беше неизбежна ,но как с 12-13 милиарда които бяха в населението и банките да се приватизират държавни фондове за над 100 милиарда. И масовата приватизация ,с хиените наречени фондове ,и по късно РМД-тата на Костов ,бяха някъква форма на подаряване на държавната собственост на определени лица. 5/Всички млади политици от БСП по това време робувахме на идеята ,че има капитализъм с човешко лице или демократичен социализъм,Груба грешка.Социализма може да съществува само в тоталитаризъм ,а капитализма е свирепа система с вълчи правила .Ако има държавна и частна собственост едновременно ,частната неминуемо ликвидира и асимилира държавната собственост. Не ми давайте за пример Китай ,там е свиреп капитализъм но с диктатура.За работниците е ад.Добре е само за богатите. 6/Когато Жан беше в Пловдив ,беше заобиколен от приятели и съмишленици. Когато през 1996 го посетих в Министерския съвет,в приемната му видях угоднически физиономии,хора готови да служат на всяка власт ,дошли да дават съвети. И накрая за капак 1996г.се оказа сушава и това което беше засято ,не стига ,че беше малко, но порасна до 20 см.височина. Зърнен криза. За мен Жан си остава един почтен мъж ,на неправилното място в неправилното време.