"Мисля, че ДПС не е партия. ДПС защитава единствено корпоративни интереси. И то на фирми, които не са възникнали в естествен пазарен процес, а са назначавани в мътния първоначален период на прехода. Такива формации обикновено не ги наричат партии, а малко по-другояче", казва още бившият министър-председател и лидер на БСП, цитиран от БГНЕС.

На въпроса какво ще кажат онези, които загубиха парите си през 1996 година, като прочетат, че Жан Виденов се справя добре с чужди пари, той отговаря: "Независимо от нечии лични спомени, това, че си бил премиер, е добра атестация за един високоплатен наемен мениджър. Собствениците търсят такива хора със свещ по цял свят. Доста опит понатрупах и аз самият се чувствам подготвен по европейски проекти и по осъществяване на европейски инвестиции. Затова и страшно се измъчвам като гражданин, че страната ни си спечели славата на член на Европейския съюз, където европейските пари и инвестиции потъват".

Бившият министър-председател критикува и левицата.
"БСП много сбърка, че след горчивия си урок от деградацията на номенклатурната класа в края на ХХ век подкрепи създаването на нова привилигирована прослойка в началото на ХХI век", казва Жан Виденов.

Максимално бих подчинил съдебната система на изпълнителната власт, добавя още той.