Глобиха ядките ”Чипи”, не били български

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществени санкции на "Интерснак България" ЕООД и "Публисис" АД в размер съответно от 246 180 лв. и 172 225 лв.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха ядките ”Чипи”, не били български | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на пазара не излиза производителя със своето име, със своята марка, а някъде встрани на етикета да фигурира фирмата-опаковчик?

Защо на пазара не излиза производителя със своето име, със своята марка, а някъде встрани на етикета да фигурира фирмата-опаковчик?

Аз купувам само сирене от 6 кинта - надявам се, че в него има и мляко.

Това са абслолютни български глупости.

Подкрепям решението на комисията. Не е лошо за се разпростре и в други браншове. А местните производители е крайно време да започнат да обясняват на потребителя защо е по-добре да консумира местна стока. Причините са доста, като се почне със създаване на работни места, мине се през независимост и се стигне до патриотични подбуди. Но се налага местния производител да раздели част от печалбите си с клиента, не като цена, а като условия на труд и по-дълги отпуски. Ако създадете контраст скъпи производители между вас и вносителите, ще ви избереме. Ако не....лошо за всички.

Чипи пак не са си платили навреме...

Напоследък почти се отказах да ям фъстъци,защото ми става гадно като ги ям на стомаха.Всички са вносни.Тези ситните червени,са по-добри,но ги продават с много люспи в пакета и това ме отблъсква.Колкото за решението на комисията ,мисля че е абсолютно правилно.

Няма значение, че не са български, на мен ми харесват. По жалкото е, че от пaнаира за бългаски стоки Изберете българското във Варна си купих бански с етикет от вътре .............made in China !!!

Хора, пишете само глупости срещу българските производители на хранителни продукти и в същото време търсите и купувате само най-евтиното.Спрете с тази Андрешковщина. Не може хем да бъде качествено сиренето,хем да е евтино. Такъв филм няма. Като купуваш сирене от три лева с оправданието,че и другото е същото,няма за какво да се оплаквате. Производителя прави това което се търси,а не това което му седи в склада. Имам сирене на месеци и никой не го търси. Търговците се интересуват от цена и нищо друго. Дискаунт веригите ще направят така че да ядем боклуци и ние Андрешковците си мислим че сме на далавера.

Тази комисия се е оляла! Тълкуват нещата както при комунизма се тълкуваше литературата. Щом имало тъпан - произведено в България! Запазена марка за България не е тъпана, а тъпанарите! Стига с този фалшив хиперпатриотизъм! Долнопробно хиперпатриотарство! Откъде ще плати фирмата? От нашите джобове!

tova otdavna ne e novina za men i vs4ki potrebiteli, ama se 4udq za6to tiq, ot koito zavisqt ne6tata da sa v red 4ak sega sa go pro4eli?!?!?!?!?!?!

ЧЕТЕТЕ, после коментирайте: глобата е за заблуждаваща РЕКЛАМА, а не за производство извън БГ!

Браво на КЗК! От толкова комисии само те гледам, че си вършат работата. Преди бях доволен и от КЗП, но в последно време последните сериозно се изложиха.

Срам и позор за България, щом това се нарича производство! Няколко пещи, около които сноват мангали работници и една-две пакетиращи машини за по няколко хиляди долара. Едно време произвеждахме МАШИНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО бе, седерасти! А остави целия позор, ама и в Румъния била фабриката! Глоби и прочие чифутски номера. Драйфа ми се!

Дрън,дрън-последстви няма да има.

Я им погледнете картофения чипс... Той е от Чехия... ;-)

За първи път да се упражни контрол в България.

По голяма простотия от тази не съм чувал. Разбира се че кашу и шам фастък не расте в България за да очакваш български пройзход на стоката. Това е все едно да си купиш бисквити Катеричка и да чакаш катеричката да изкочи от кутията.

таман си мислех да си купя от техните продукти, ама сега вече няма.

Ами крайно време е някой да се размърда и да глоби всички тия пишман производители на боклуците, които ядем: Добруджански боб от Виетнам, Български фъстъци от Камбоджа и т.н.

а гсм операторите ги бяха глобили 30 000 лв :-)

искам да ям само български стафиди, лешници, шам фастък, а най-обичам кашу приготвено по традиционна БГ рецепта. Наскоро опитах бразилски орех, но мисля че българският бразилски орех е по-добър.

to koe li e istinsko dano i ot sada da smqtat 4e trqbva da se plati globata

Отдавна съм го казал и пак ще го повторя-дали е олиото Калиакра или сега ядките купувайте българските продукти защото само така може да си запазим работните места.Има кво да научим от германците в това отношение.Там се стигна даже до купуване на продукти произведени в територията на бившото ГДР за да се запазят работните места там.Реакцията на концерните тогава беше да върнат старите марки цигари прах за пране салами от времето на ГДР само и само да не си загубят клиентите в тези провинции на Германия.Така че ако искаме да имаме икономика трябва и ние да постъпваме така независимо дали са храни дрехи или......

Защо не са задължени да изписват произхода на суровините, а само пишат кой ги е преработил?

браво!, няма генномодифицирани фастъци... Лина, като гледаш тияд ето са коментирали горе колко са глупавичики, защо да не повярват. А че всъщност става дума за поръчка на един друг голям и близък до някой кръгове във властта проиводител няма да споменаваме.

Де да бяха само тези! В цялата хранително - вкусова промишленост са за разстрел ! ГМО- това ни е най малкия проблем,кренвирши от костен прат,сирене от палмово масло,пилешко с антибиотици и т.н!

Не е толкова близо до акъла, защото в Кърджалийско се отглеждат маслини, а в Елховско и Петричко цитруси! Така, че не е невъзможно и ядки да се отглеждат по нашите земи!

як гръб или са отказали пари на ръка. Всеки знае че по нахите земи не расте шам фъстък и кашу................

браво, че са ги хванали! дано след обжалванията обаче да не отпаднат тези глоби! ние всички наистина исаме да ядем наши фъстъци, не генномодифицирани американски боклуци! а сами няма как да разберем кое какво е! вече и хляб купувам със страх........

Не ги е срам,лъжци такива!!!!

Ами то е близо до логиката че не може да са български продукт,къде в БГ се отглежда кашу или шам фъстък?....