Аржентина остана без банкер №1

Управителят на Аржентинската централна банка обяви, че подава оставка малко повече от три седмици след като съдът отмени президентски указ за уволнението му, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Аржентина остана без банкер №1 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес ще ми се изсемеете, както направихте през 2006, когато ви предупредих за чудовищния имотен балон, но България не я чака по-розова съдба от Аржентина. Да вярваш денс, че валутният борд ще устои е все едно преди 2 години да си вземеш панелка за 1000 евро квадрата с мисълта, че цените са винаги нагоре.

Еййй,ама големи сте разбирачи бе.Карайте в същия дух.

Аржентина дължи на МВФ основно. Човека е получил заповед да им преведи 6 млрд. Явно не по график. Което ще бърка финансовата политика. Възпротивил се и е уволнен. Ако на някой още не му е ясно, как МВФ се намесва във вътрешните дела на държавите, на които е отпуснал заем. Първо пуска заеми, после почва да ги изнудва и управлява. И всички сладки поръчки са за обогатяване на фонда и сателити.

Последния залък на просяка и сламката на удавника искат да вземат! Пак ни взимат житото като в приказката за стареца и мравуняците: Имало едно време един цар, който издал безумната заповед всички старци в царството да бъдат избити. Основанието за подобен ход, според приказката, било съждението на царя (по принцип не съвсем правилно), че тези старци не вършели никаква работа, а били само консуматори. Безименният автор на тази поучителна и високоморална история продължава с нравствено-възпитате елементи, като финала е повече от затрогващ скрития от първия министър старец спасява царството от настъпилия глад със странния съвет да разровят мравуняците, да им отмъкнат складираното житце и да осигурят прехраната на царството, че и посевите за следващата година. Представяме си масовия излет по полета и балкани на цялото младо население (понеже старци вече нямало), въоръжени с мотики и лопати, ровещи и отсяващи зрънце по зрънце от пръстта събраното и консервирано от трудолюбивите мравчици жито. Настанало всемирно веселие, всички яли, пили и се веселили...

Нас какво ни засяга бе,другарки и другари? Как какво? 1.И ние сме в валутен борд. 2.Имаме огромни дългове (частни и държавни) 3.И при нас искат да ползват резерва, за разни неща... Извода е: Горното предстои и при нас!

Сигурно са му предложили да стане икономически експерт у нас и затова е хвърлил оставката без да се замисли!

ми като не те засяга за какво го четеш изобщо! та даже и коментираш!!!

Като имаш предвид, че не получаваш здравеопазване, за да плащаш външния дълг - засяга те.

Нас какво ни засяга бе,другарки и другари?

Доколкото разбирам май тези плащания са били наложителни.Спиранет им би усложнило и без това тежкото финансово положение на Аржентина.

Президентката, не знаех, че има такава дума. :D