Производството на бира спада с 11%

През 2009 г. в България са произведени малко над 50 милиона хектолитра бира, което е намаление с 11 на сто спрямо 2008 г.

Обратно в новината

Коментари - Производството на бира спада с 11% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Призовавам народните маси към бунтове, безредици, стачки, блокиране на магисрали, релси...НЕ МОЖЕ БИРАТА ДА НАМАЛЯВА!

Па я моем и ракия да пием...

Нема бира, сърцето ми направо, направо спира...............

Производството на бира не може да не намалява,след като цените й растат непрекъснато!Не е вярно,че нашата бира е евтина!Преди дни се върнах от Испания,а там бирата е по-евтина от тази в България!Освен това е и по-хубава!В Щатите бирата е малко по-скъпа,но съпоставено с доходите излиза жълти стотинки!Печалбарств на търговци и производители у нас им прави лоша услуга,но те не разчитат на печалба от оборота ,а от високи цени!Затова нека се позамислят и да вземат мерки,защото нито качеството им е толкова добро,нито цените са добри,нито опаковките-няма български бири с грамаж в стъклени бутилки под 0.5 л!

бах мааму...

Мого данъци, много акцизи, То бира, то цигари. Добре е да се пълни бюджета, ама от празен джоб не става. То само ракийката ни остана домашната да е жива и здрава. Много реклами за тея бири как няма да са скъпи. То и едни бири.

Много се харчи за реклама. Да се посочи каква част от цената отива за глупавите реклами. За последните години много се вдигна цената на бирата, а хората обедняват. Аз лично почти не купувам бира за себе си, главно купувам за гости. То не може всичко да спрем в тоя живот, ама бира и цигари може, защото се уляха с данъци, акцизи и ДДСта - не разбраха, че е гол като пушка вече българина. Бирата покрай другите развлечения ще си отнесе своя дял от кризата ако ще и денонощно да я рекламират по всички телевизии. А че ще компенсираме с домашна ракия е ясно.