България дари документи на музея ”Аушвиц”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева подари на музея "Аушвиц" копия на 17 документа, свързани със спасяването на българските евреи.

Обратно в новината

Коментари - България дари документи на музея ”Аушвиц” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама това е освиенцим. все пак намира се в полша и е редно да се възприеме полското название. полша не е окупирана, а фашистка германия отдавна не съществува. защо да се пише аушвиц!?!

точно обратното! именно това хилаво предположение ще се окаже най-голямата манипулация на 20 век! всъщност - най-успешното промиване на мозъци в историята! и точно вманиачената немска пунктуалност бие по тази инсинуация, защото бедна ви е фантазията, каква блестяща и пълна документация са оставили нацистите за концлагерите. хитлер всеки ден е искал подробен отчет за дейността им и за ТОЧНАТА БРОЙКА НА УНИЩОЖЕНИТЕ ЕВРЕИ. бил е лично заинтерисуван. тази документация е верна до последната десетична запетайка! а вие, господине, се замислете върху състоянието на мозъка си!

Когато се хвали за нещо е хубаво да не се прехвалваш щото ставаш за смях леля цецка сигурно за Дания не е чувала дето и окупирана спасява хиляди евреи . Но има и друго вече започва да се премълчава цифрата на убитите в концлагерите евреи защото тя съмнително почва да намалява . Толкоз съмнително че някой ден ще бъде обявена за най-голямата лъжа на 20 век дано сме близо . А лошите германци построиха Израел с техните пари странно белоруси не получиха 100 милярда долара нито украинци нито руснаци само евреи .

Мога ли да зная в кои лагери са измирали българи, унгарци и т.н.?!

Реалната история се знае, който е непредубеден, я знае. А който само търси сензации, конспирации, или просто някой да му е виновен за нещо, ще предпочете да е нямало Холокост, ще предпочете да слуша Ахмадинеджад, и ще се води по вековната зараза, според която евреите са виновни за всичко. Ако питате защо през вековете толкова са мразели евреите, и решите, че щом са ги мразели, значи е имало причина, дай тогава и аз да ги мразя (без да знам и аз защо), тогава и да искате да разберете истината, никога няма да я научите.

Комисарят Молдован-Typ si ty i prost

vreme e da znaem realnata istoria po vremeto na vtorata svetovna voina ...............

да, ама не сме само ние, които сме спасили евреите си.

Само ние сме, запомни това !!!

Забравили са да кажат чии са били тия лагери и кой е освободил Освиенцим. Политкоректност, да ги перем у евроГейците. За справка: на днешния ден Червената Армия освобождава затворниците в Освиенцим/Аушвиц, който е бил германски/фашистки лагер на смъртта на територията на днешна Полша. Наскоро тъпите поляци откраднаха и нарязаха надписа над вратите на Аушвиц Arbeit macht frei. И те, да ги перем у евроГейците, и те се правят на политкоректни! Не крийтеистината и не я замествайте с мазни приказки за Холокоста, в лагерите са били унищожавани хора от различни нации. Но подозрително много именно от Източна Европа и от славянски произход.

А ЗАЩО НИКОГА НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА ДЕПОРТИРАНИТЕ ЕВРЕИ ОТ НОВИТЕ ЗЕМИ НА БЪЛГАРИЯ, ПОДАРЕНИ ОТ ХИТЛЕР. БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ 10000 БР

Четете и се образовайте повече!

.. ami opredeleno ne sme ovce ako samo nie v evropa ne sme si pratili evreite po lageri.

stone cold steve austin napalno sam saglasen s teb no za jalost te upravljavat sveta i te si spretnaha vtorata svetovna vojna

Хайде стига с тия простотии! Какъв Холокост, какви 5 лева, какви глупости. Евреите от 60 години квичат за т.н. холокост... ние да се чувстваме виновни за тях, горканчовците. А стотиците хиляди мултинационални затворници /руснаци, българи, арменци, цигани, молдовци, украинци, поляци, унгарци и т.н/, измрели в лагерите, рамо до рамо с тъпите евреи? За тях Холокост няма, само за евреите има, така ли? Айде вашта мама....

не може да съм тъп и прост, защото аз не съм ти. Помисли върху това, ако можеш.

Хайде да споменем и твоята мама, горката дето те е родила тъп и прост.От такива като теб нещастнико, свестните хора избягаха по света и се срамуват да кажат , че са българи.Трай си в своите зловония и недей да мърсиш екологията с примитивизъм, злоба и простотия.

не беше ли по-добре да им подарим 3 влака с цигани, може да ги ползват за демострации с газовите камери...