Свършиха двустайните апартаменти

Бъдещето на пазара за недвижими имоти през 2010 г. ще зависи от банките, прогнозираха експерти от една от големите агенции за недвижими имоти.

Обратно в новината

Коментари - Свършиха двустайните апартаменти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на какво основание цените на квадратния метър скочиха от 100$ на 1000 евро квадратния метър. Сигурно заплатите на работниците са скоцхили толкова

Искам само да погледнете снимката на статията! Каква архитектура, простор и озеленяване в тези прекрасни нови квартали! Душата ми пее, ей сега отивам да разбия касичката на детето и хуквам да се включа в този архитектурен апогей на българския архитект и строител!

Искам да кажа 2 думи за новото строителство. Впечатленията ми са че е ужасно. За луди кинти се предлагат миниатюрни кафезчета. Отстоянията между блоковете са абсурдни. Като инвестиция подобно нещо е безсмислица. Ако човек има пари е по-добре да инвестира в градове с планиране, със зеленина, здравеопазване, социална инфраструктура и т.н. Това означава извън страната. Ако няма пари е по-добре да живее непретенциозно под наем докато отиде на друго място където му дават по-висока заплата. По принцих смятам, че за ергенска квартира подхожда 100 квадрата, а за семеен апартамент е над 200 при всички случаи. Ние българите не сме толкова много и би трябвало да имаме възможност да се шириме в такива обеми. Една стабилна икономика има нужда от големите жилища, за да ги тъпчеме с какво ли не, и от пространста за колите и басейните. Всичко това е възможно но не ни го дават. Питате ли се защо ?

АБЕ МОМЧЕ ТИ СКОРО НА ПСИХИАТЪР ХОДИЛ ЛИ СИ?ЗА 40000 ЕВРО ЩЕ ПОСТРОИШ КЪЩА И ПОЛОВИНА,ЧЕ И С ПАРНО?!? ТИЯ ПАРИ НЯМА ДА ТИ СТИГНАТ САМО ДА СИ КУПИЩ ПАРЦЕЛ.....ОТИДИ ДА СЕ ОСВИДЕТЕЛСТВАШ!

работата,ама нека малко си сверим часовниците. http да обяснявам какви са заплатите там,и на колко му е стъпило на квадрат на тамошния строител. Правете си сметка за какво говорим.

Хайде -хайде! Купувайте че не останаха!

Za ceni ot 200-300 euro/m2 moga samo da kaja: gladna kokoschka proso sanuva !!!

ПРЕДИ 2-3Г., НАДУВАХА ИЗКУСВЕНО ЦЕНИТЕ, ТЪЙ КАТО ИМАШЕ ЧУЖД. КУПУВАЧИ. ВЕЧЕ НЕ ИДВАТ И ЗАДНИЦИТЕ ЛЪСНАХА. ДОХОДИТЕ, КАКТО И НУЖДИТЕ НА БГ ГИ НЯМА И ЗА ТОВА ЦЕНИТЕ РЕАЛНО ЩЕ ПАДНАТ ОЩЕ МНОГО, КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА НА СЕЛСКИТЕ МУТРИ КОИТО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРАХА МНОГО ПАРИ

Направете следната съпоставка: 1. България е с отрицателен прираст на населението 2. С колко процента в последните години се увеличиха жилищните площи Явно е че занапред ще има доста свободни апартаменти, защото нямаме население , което да живее в тях, което от своя страна ще корегира и цените.

ЧАКАМ ОЩЕ МНОГО ЛОШИ И НЕПОГАСЕНИ ЗАЕМИ...ЩЕ ПУСНЕМЕ СУМА ТИ ИМОТИ ЗА ПРОДАН НА БЕЗЦЕНИЦА... ЩЕ ВИ ЗАЛЕЕМЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ..И АЗ ЩЕ ИЗЧАКАМ ДА СИ КУПЯ... 200-250 ЛЕВА/КВ.М. МАКСИМУМ ЗА СОФИЯ.ВАРНА.ПЛОВДИВ ИЛИ БУРГАС...ВЕРВАЙТЕ МИ...ДА ДУХАТ СУПАТА ИЗМИСЛЕНИТЕ СТРОИТЕЛИ-ИЗМАМНИЦИ!

Като паднат под 350 евро ще купуваме, това им е реалната цена при смешно-ниското качество на строежите ! А брокерите да не хленчат и да не лъжат - станаха още по-смешни !

не стига че е некачествено новото строителство но и не отговаря на никакви критерии за нормални квадратури плащаш стената съседа ти също цената на общите части мазета балкони трябва да е в пъти по-ниска от реалната жилищна площ да не говорим за ниското качество в българия всички апартаменти са ЛУКСОЗНИ -стига да имат кенеф вътре

Mi shtom nqma i ste go prodawali na takawa dalawera shto nikoj ne e doshyl da go kupi... ti na 55 k nemoej go prodade ama daj da go wdignem na 60 :). Naprawi go 120 shtoto nqma takiwa apartamenti i horata sa na opashka ... A to se wijda kolko nqma 2-stajni kato idesh na imot.bg-to i kato dadesh da tyrsish w edin malyk kwartal i ti izlziat 2-3 stranici obqwi. A bankite nejdejte si mislete 4e shte dyrjat 10 godini apartamentite, bankite majki sa ogladneli i trqqt kintiii

Пример:теглиш кредит за 50 000 евро,преди 2-3 години.Плащаш вноски през тези години,съкращават те или ти пада заплатата и не можеш да плащаш.Тогава идва чичко съдия-изпълнител и ти обявява апартамента за продан.Договора,койт си сключил с банката/ипотеката/ е за 50 000 по 3150 000.Но цените са паднали вече струва 35-40 000,т.е. продава се за 30 000.150 000-30 000120 000,които дължиш на банката.Т.е. без апартамент и дължиш 120 000.Какъв е изхода-куршум....

Колкото и да се пеняват агентите на фирмите за недвижими имоти и строителите, не могат да ме убедят, че апартаментите им струват колкото тези в Берлин и Виена...

Абсолютно подкрепям коментара на Пешо. Статията буди смях.

Ей много злоба бе у това българина!!!Ами чакайте, той живота си върви, някой слънчев ден като стане скъпо житото, и жената на хляба се надуе като балон, земеделците ще разменят един хляб срещу една панелка у Софето, стига да не са много алчни и те и да чакат да вземат по две за хляб.Поздрави за големите сметкаджии!!!

Ще им се на брокерите. Да се задържат празни апартаменти, за да могат те да се нагушат от новопостроениете. Изкуствено искат да създадат недостиг на апартаменти.

Никой не те кара да купуваш като не те устройва.Като не искаш тераса(т.е. да плащаш за нея) избери си ап. без тераса.Като не искаш да си плащаш общи части вземи си една гаражна клетка и я плясни на някоя поляна във Витоша(нямаш общи части - не плащаш общи части, а и гледката към гората е гарантирана), но едва ли ще ти струва толкова колкото ти се иска. Хванал се всеки дришльо да пише глупости, някой да се е интересувал преди това какви са цените на всички процеси изпълнявани докато се стигне до заветния Акт 16, едва ли!!!Естествено не оправдавам цени над 1000Е на квадрат, ама цени под 600Е си е чисто самоубииство.

дай 1 тристаен, 4-стаен 5-6-стаен...

Не мога да разбера какво злобее народа, просто е невъзможно по-ниски цени да има от тея в момента.Който иска по-ниски цени и си мисли,че 300лв. на квадрат е нормална цена да запретва ръкави и да се хваща да си строи сам във въздуха.

абе те цените падат, ама жената вдигна цената на апартамента от 55 на 59 хил евро защото се оказа, че двустаен нов като нашия почти няма и вървят по около 60 хил евро. В Булгаристан и банките, и строителните боклуци са достатъчно забогатели, за да си държат апартаментите по 5-10 години и като се почувства засилено търсене при подновяване на кредитирането ще ви ги продадат на по 2000 евро квадрата, а не по 200 както на някои им се струва. Много съм разочарован от липсата на коментар от Ikonomist, да вземе да ни разясни за ипотекарите, за загробването, за надутите цени и т.н., и за това как имотите ще се дават по 2 за лев и 1 без пари :-)

Пак платени реклами. Пак промиват мозъци.

kopuvaneto na apartament v bulgaria e kato kopuvaneto na kazan v ada :))) sichko nad 50$ m² e balon !!!!

И от кога работната заплата във Варна е започнала да доближава тази в Париж примерно?

Защо да чета тъпата дезинформация на писарушките-лизачи на зад....те на строителните босове; те пък едни босове, не могат връзките на обувките си да вържат, взели да плачат колко са нещастни. Не можем да се отървем от мързеливата болшевишка сган, лакома за богатство без труд! За здраве и образование пари няма, но за хотели и жилищни блокове - колкото си искаш, само че не за мен, а за бившето ченге, полковник или друг там бивш номенклатурчик! По тоя начин много бързо ще изградим развития соц..., пардон капитализъм. Ще стигнем Сомалия по темпове и инфраструктура много скоро!

?????

Гражданин (25.01.2010 г. 14:46ч.) е абсолютно прав.

Смешници как не ви е срам да пишете и дрънкате такива глупости.

Цените на недвижимите имоти ще започнат да се покачват, когато под подобна статия не бъде написан нито един коментар. Докато има коментари ще падат! На позналите защо - честито.

Цената на кв. метър жилище е преко сили 300 евро, преценеге сами колко печелят предприемачите.

предлагам двустаен апартамент,тухленнн

Ако ипотеката в Берлин излиза безплатна, то няма кой да даде толкова пари за наем, защото със същите пари може да си има своя ипотека. Нищо не разбираш от икономика. И има много неразбрали за цените и наемите във Виена, Мюнхен и т.н. Първо да погледнат, че става дума за село на 100 км от Виена или за село Виена в щат Ню Джърси, Монтана, Илинойс или някой друг от останлите три, в които има Виена.

Панелите се оказаха по-здрави от новото строителсто- тухли и керемиди след 3-4 години се ронят като за световно. При Тато не се пестеще и яко хвърляха Ц-300 и материал. Селяните изпопродадоха земите около морето , купиха и за внуци - и толкоз. Сега лъсна истината , че пазар няма реален- хората нямат кинти, мизери и безработица. Цените ще продължават да падат. Изчаквайте до около 300 евро. Ще продават на себестойност - нямат изход!

поредната спекулация! Най-търсени са едностайните, защото народа обедня и това е максимума за огромната му част. Двустайните са в застой !

За тези пари ще си купя къща с земя на 2-3км от магистралата и на 40 км от Варна,това разстояние ще го измина по-бързо с кола,от колкото с BUS в града!

аз никога няма да си купя апартамент:(((( а това искам най-много...ама как да тегля кредит като заплатата сега едва стига(не стига)

Че къде е казано, че безработни, хора с ниски доходи и новодошли селяни трябва до имат дом в София. Като ви е скъпа си вървете на села. Там къщите са по 3-5000лева.

Първо помислих че статията е платена, но май са ви наредили да я напишете. Реалните цени са много по-ниски и на пазара има голям излишък. На мафията не и пука и държи високи цени, но ще и дойде акъла накрая. Пишете очевадни глупости и всички ви се смеят. Поне малко да го бяхте замазали.

Не трябва да се купува новопостроен имот все още! Тези бандити ( строителните предприемачи) са мнокократно надули цените! За 40 000 ЕU ще построиш къща и половина с парно вътре и паркет!!!

Ахахахахахаха, свършиха ли се двустайните, ахахахахахахахаххаа! Развеселихте ме, наистина :))))) Тия агенции за недвижими имоти трябва по-често да дават пресконференции, че са доста забавни!

Взимате заем 50 000 евро, купувате едно малко апартаментче в Германия, давате го под наем и кредита ви излиза безплатен. Щото тука селяните дето си направиха строителни фирми искат за 2-3 години да станат милионери та продават на същите цени като в Германия само дето тука заплатите са 10 пъти по-ниски. На запад никой нема да плати 50 хилки за апартфамент в блок пред кой няма нищо друго освен кал! Гледа се и инфраструктурата!

Истинската цена за кв.м е прекосили 250 евро. Правете си сметка колко в повече бихте предложили на продавача.

да вярно , много хора се загробиха с 25 30 годишни кредити , които са 70% от работните им заплати. немислят ли, несмятат ли? то със 100% заплата трудно се живее, а с 30% не ми е ясно. ама така са си решили. и то без да имат деца. ами като се роди детето. дигат се разходи, ами като тръгне на училище. луди хора. теглиха кредити, купуваха имоти, сега да си плащат.

пич ти ако чакаш да видиш обява за 25 бона, гаранция ти давам че няма да намериш такава. значи глей ся>някой си е обявил панелката за 40 бона, обаче след пазарлък цената много ясно че пада достатъчно. тоест в статията говорят не за цени на обявите, а за цени на реално сключените сделки. моето мнение е че може да се изчакам още, за да се види към средата на годината накъде ще се ориентира пазара. едно е сигурно че скоро нагоре няма да отидат цените.

Съгласен съм напълно с гражданина ,наскоро мой близък си купи т.н. двустаен ,ново строителство в уж приличен квартал на София ,само ,че от посочените 70м2 реални са около 40м2 другото е балкони ,мазета ,общи части стълбища и т.н..Въобще като се плащат примерно 1000 евро на м2 те цакат и балкона и стълбището на 1000 и си живееш в кутийка от 40м2.

В България да можеш да връщаш ипотечен кредит от едно 50 000евро трябва да си от рода Маклауд-шотландския боец.