Митница и поща на едно гише за колети

Проект за обслужване на едно гише на входящи международни колетни пратки започна в София.

Обратно в новината

Коментари - Митница и поща на едно гише за колети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде малко равносметка към днешна дата-пълен фалш и хаос от т.нар добро намерение.Това са глупостите на Танов.Димки

Все пак е добре че статията на Дневник има ефект!

А защо не направят пратките да се получават в пощите?В крайна сметка те са най-близо до местоживеенето на човек?Защо всичко в тази държава се прави АНТИ-ЧОВЕК?Вмест да ни е лесно,бързо и удобно... дай да бием път до майната си....

На митница се ходи за пратки над 2 кг,без значение от кой край на света са!!!.Най-лошото на това да получиш пратка там,е че вече е пребъркана и освободена от нещата,които са се харесали на служителите!!!И освен това си плащаш допълнителна такса от 4лв., която вече е платена от доставчика! Е,разбира се,това може да съществува само в БГ като практика!!!!!!.....

Кремиковци е само разпределителен център, а не ходиш от там да си вземеш пратката. Научи се да четеш и да осмисляш прочетеното.

Нещо не си запознат. Няма какво да се върне- таванът от 150 евро и сега го има по евродирективи, но той се отнася за митата за пратки, идващи от трети страни. Прагът, който е въведен от 30 лв и 45 евро, се отнася до ДДС. Ако пратката е на стойност между 15/45 евро и 150 евро, се дължи само ДДС, ако надхвърли 150- ДДс и мито. 150 не е отпаднало, просто се въвежда ДДС, което е различо за всяка европейска страна и за нея няма директиви. За пратки , идващи от ЕС тези прагове не важат, те се отнсят само за пратки от страни извън ЕС

Личи со колко си софиянец, колкото аз съм от Марс. Пратки по пощата се полуават, ако са до 2 кг. Ако е повече от 2кг, ходиш на Веслец и там те сурвакха с незаконна такса 4 лв за нещо, което вече е платено от изпращача. И тя се взимаше само в някои градове. даже някъде беше 5 лв. Не ми е ясно защо тази незаконна такс отпада само за колети от ЕС- изпращачът от САЩ също е платил всички разходи и всички пратки, независимо откъде идват минават митниччески контрол, което им е и задължението. Защо за пратки от ЕС има безплатен контрол, а за същото нещо за пратки то САЩ се плаща, като БП са подписали междунарони конвенции. Тази такса е незаконна, откъдето я погледнеш

Каквото и да се предприеме в Бългорскш пжщш, няма да има никакъв ефект. Трябва да се въведе необходимата техника и половината от наличния състав - аут. Това е най-бавната организация за придвижване на пратките. Тези работят в миналия век. А относно митниците - не ми се ще изобщо да коментирам.

Новината е добра.Има прогрес.Вярно 45евро е символично ниска стойност за безмитни стоки.Трябва да се върне 150 ,както беше преди.Все пак браво и успехи !

Говеда нещастни, а ние от другите 40% какво да правим бе!

А НА СЪСЕДНОТО ГИШЕ СЕ КРАДЕ И СЕ ПИЕ, ИДЕТЕ И ВИЖТЕ

До Антисоциалист - на едно гише ли? (25.01.2010 г. 14:48ч.) Абе мазохист, ти това ли искаш - 14 гишета и 4 часа??? http://www.dnevnik.b

Май не знаеш за какво става на въпрос. Изглежда не си получавал все още пратка от ЕС през митницата...

Имам усещането,че шефът на Митниците е пътник..нищо не е свършил до сега, а се биеше в гърдите,че има информация, знае всичко - канали, хора...е...и...нещо да стана за по-добро...май забрави за какво го сложиха..

По-добре де не се заемат да правят никакви промени, защото правят само малоумни неща

Върхът на простотията

Селяни престанете да пишете глупости,до митницата се ходи САМО ако колета е от държава извън ЕС.И преди и сега колетите от ЕС се доставят на домашния адрес,а ако не ви намерят отиват в пощата по местоживеене. Прест да плачете за всичко.

Кремиковци супер!Един ден път за едно колетче!

Абсолютни малоумници!! И защо на Веслец, аз си нямам друга работа та трябва да ходя на майната си на централна гара за да си взема колета от чужбина!

Абсолютни некадърници!!! Доставките трябва да бъдат от врата до врата както е в цивилизования свят. Нали плащаме пари за доставката!

Истинският смисъл на натрапваното ни на едно гише е в една каса или в един джоб. Иванчо знае чий е джобът... От досегашните едни гишета гражданите имат само вреда и тя е закономерна. Не може да се очаква полза за гражданите от сливането на касите за плащане на различни дейности. Вредата е очевидна - отговорностите са неотличими и обезличени, контролът е невъзможен, произволът е пълен. Самият израз на едно гише е нелеп. Гишето няма да е едно, ще е удобно не за гражданите, а за управниците.

То само книгите да е, ами всичко няколко CD, да си вземеш, една книга нещо дребно и си ти

Това за подобряване на обслужването добре, но е срамота да се прави разлика в цената на пратките,защото ми прилича на цените в някои български хотелчета за българи 80 лв. за чужденци 80 ЕВРО. Ама мисленето си ни е такова няма значение къде сме в държавата.И без това пощенските такси на САЩ за България са доста високи,защото е голямо разстоянието.Така на българина винаги да му е по-скъпо.И винаги телевизията да им припомня,че трябва да уважават клиента.

Колко процента от наистина ценните книги в амазон са под 15 евро с доставката? Да благодарим на управляващите, че ни върнаха в каменната ера. Ще четем руските технически книги на дядовците ни.

благодарим ви, другари от герб, че ни забранихте да пазаруваме от чужбина и ни върнахте в славните времена на Тато! Ако искате да ни оскубете още, въведете данък попръжня по адрес на боко боклуков - тиквата и бандата му разбойници-комунисти Гарантирам ви, добре ще напълните бюджета, тоест джобовете си!