Гърция отказа да помогне на фермерите

В условията на тежка икономическа криза Гърция не може да предостави държавна помощ на фермерите, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу и призова протестиращите да прекратят безредиците, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Гърция отказа да помогне на фермерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теглете си парите от гръцките банки, за да не плащате с тях външния дълг на Гърция

Гърците са мангалите на Балканския полуостров. Замазаха очите на Европа, ядоха и пиха с чужди пари и накрая се осраха.Това е една фалирала държава.

Искът заведен в Люксембург няма компенсаторна, а наказателна функция! Ако бъде уважен, България няма да получи компенсации, а единствно Гърция ще бъде санкционирано. Глобите, които би платила ще влязат в бюджета на ЕС, а не в българския. Лично засегнатите български търговци трябва да заведат такъв иск пред съда в Люксембург. Държавата няма такива представителни функции............

Само не разбирам, що се дразните от истината, НЕуважаеми проБАТМАНИ. Хващам се на бас, че сте същите, дето докарахте Величеството Кобург с ореол на спасител, а сега се хванахте за поредния псевдоТАКЪВ - считаният от вас за Батман. Спрете да лепите етикети на хората, отворете си сетивата и престанете да гласувате за кухи стомни. На всички ще ни стане по-добре, уверявам ви!!!

Въобще, депозирали ли сме иск и срещу кого конкретно? Срещу гръцките фермери? Срещу гръцкото правителство? Срещу тяхното министерство на селското стопанство (или негов аналог)? Или пак бойко се е изшил, че ще има искове за компенсации, без да знае как и срещу кого се прави това? Т.е. в момента му е хрумнало да плаши гърците (те пък се уплашили!). И сега, като усетил, че няма да мине този иск, ни разправя, че щял да го оттегли. Иска, дето го няма, ще го оттеглим, демек. Тоя изобщо помни ли какво е говорил сутринта или разчита, че ние не помним?

От десетина години посещавам редовно Гърция и може би съм я обиколил цялата. За 15-20 години гръцкото селско стопанство направи голям прогрес.Навсякъде земята се обработва, засаждат се нови площи с цитруси , маслини, кайсии, череши и др. трайни насаждения.Въпреки, че там не можеш да видиш да тече река в,всичко се напоява.В района на Янина съм виждал царевици с височина 3 метра. Ако ви прави впечатление в момента на границата са строени почти нови ,мощни трактори.Целия този прогрес в Гърция се дължи на парите от Европа и на кредити от банките. Едновременно с това се направиха пътищата и много нови къщи. Питал съм се от къде толкоз пари за всичко това. До скоро считах, че външният дълг на Гърция е около 30 милиарда долара. Картината се оказа поразяваща.Гръцкия дълг в момента по данни от интернет е около 300 милиарда долара. Т.е. както и САЩ благоденствието се е дължало на кредити. Но на този свят безплатен обяд няма.Време е всеки да си плати борчовете в това число и гръцките селяни.Същите тези селяни подтикваха и българските да протестират. Но за какво ? Проблемите в България са от друго естество. Първо нашите селяни нямат толкоз трактори ,и може би трябва да излязат с животните, но понеже и животните вече ги няма, трябва да излязат с коси и брадви.У нас борбата ще е за оцеляване, докато при гърците е за запазване на стандарта на живот.

я, я драсни адресчето? Аз пък съм готов срещу заплащане да пълня форумите с материали против мутренско-престъпния режим. Нещо повече, тъкмо ще съчетавам приятното с платеното. Бездруго е пълно с основания да се пише против тях. Колко, викаш, плащат на 1 постинг? Или плащат на дума? Правописните грешки броят ли ги? За особено изобретателни псувни има ли надбавки? Пиши, не ни дръж в напрежение!

Това е безобрацие,прекалиха го гръцките фермери - скари и узо, телевизори в палатките-обърнали са го на джумбуш. Да му мислят горките шофьори на ТИР-овете, в най-големия студ и не се знае кога ще вдигнат блокадата. А б.Борисов -какво да прави, иска да уреди нещата някак си. Евала му правя.

hronologiq tova e politikata-malko nastapva6 malko otstava6 i na zapad e takavajnoto e da za6titava6 intetresite na izbrali te

Омръзна ми днес одно ще отстоявам, утре противоположното. Г-н Борисов, ако сте заявили нещо на всеослушание, ако уважавате себе сви и аудиторията пред която сте дали това заявление (т.е. българския народ), то го изпълнете и по никакъв повод не се отмятайте. Излиза че нещо не сте домислили! Още първоначално тогава изказването ви трябваше да бъде : АКО ДО...(ПРИМЕРНО 2 ДЕНА) НЕ СЕ ОСВОБОДИ ГРАНИЦАТА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ ЕДИ КАКВИ СИ КОНТРАМЕРКИ! с вашето шикалкавене ще откажете собствените си хора да работят нахалост..

Надушвам колега тук. Един съвет и един въпрос. Опитай да поразнообразиш речника, иначе започва да си личи. Ако можеш де. Как ти плащат напоследък, при мен нещо спряха. Май ще сменям отбора. За щастие съм добър и ме търсят от разни места. Айде, със здраве, и не се отчайвай! За такива като нас винаги ще се намира работа !

Ти си независим (1%), но за 99% от плювачите тук важи коментара: Бивш от БСП (25.01.2010 г. 11:22ч.). Същите тия дето щяха да съдят Мамчето че им изкава на светло Позитанските манипулации. Това е положението.

Мен е прав. Блокадата на България е чиста конспирация. Само съд и нищо друго!

ДАЙ ЕДНА БЪЛГАРСКА БАНКА:):)ако българските фермери се държат като гърците няма да са на този хал..

Ако трябва и проститутки да им набавим!

Що за хора сте, що за българи трябва да сте,що за хуманисти сте,за да пишете с такава злоба срещу собствените ни интереси.Искам да си призная че ми предлагаха от РЕД на К.Д. срещу заплащане и аз да пълня форумите с материали против правителството.Отказ ,защото не съм еничар или оргазъмче на Меликов.

абе що не млъкнете комуняги мухлясали. нещо живота ви е сив май,и без враг не може да живеете комфортно май. а сега -другото. ами дайте един бойкот на гръцките цитруси в бг. и да ги видим тогава. мързеливото и лъжливо гръцко племе ни смята нас за много долна категория хора. хора които им работят в нивите без пари-затова си позволяват да се правят на важни точно пред нашата ограда. и няма уважение към нас имено зареди знайковци като Ало и Знаещ

Имам процедурно предложение.Гърция е подписала договора за свободно предвижване в европа като се е пръсединявала към ЕС.Не го спазва.Казват ни ние да се оправяме с тях(ве седно някой е вярвал, че ще ни помогнат).Следовател сме договор за затваряне ма 1,2,3,4-ти блок на АЕЦ Козлодуй.Започва и ние да не спазваме и се старира процедура по пускане на тези 4 блока.Драги чиновници от ЕС ние ще се оправим с Румънците ако ревнат.Това е най правилното решение в момента!!!

бат Бойко не сваляй гащите,никакво оттегляне на искове,скъсай гръцките ЗАДНИЦИ ние ще търпим блокадите,трябва веднъж да бъдем с високо вдигната глава и да отстояваме позицията си

Фирмите и частните лица да си закрият сметките в Гръцките банки у нас,и да ги преместят в Българските !

това което го направи Бойко Боклука гърците няма да ни го простят идните 20 години, и ще си платим за това сигорен съм. Представяте ли си например българските фермери стачкуват на Турската граница, нашият премиер говори с тях и те не спират стачката, тогава се появява турския премиер и те спират стачката, как ще се почувствате като българи ами как ще се почувства нашия премиер (като Кирчо свирката). За да си го върне гръцкия премиер няма да ни отворят границите поне още 2 месеца помнете.

Българското правителство е готово да оттегли иска за компенсации. Бойк ти ли ги търпиш загубите та да оттегляш иска. Държавата трябва да защитава интересите на своя бизнес! Можеш да оттеглиш само личната си жалба, иначе всяка година ще е така. Освен това трябва да бойкотираме гръцките стоко, особенно селскостопанските. За Бога братя не купувайте гръцко!

Първо съм тотално независим,а коментара направих,тъй като мразя фаворитизирането на дадена личност.Писна ми от тъпите заглавия във всички медии. Б.Б. направи това,направи онова;Б.Б. пусна парите на лекарите;Б.Б. плати на сомалийските пирати и т.н. Както е тръгнало скоро ще стане като в Албания и сутрин ще се чува по ТВ Добро утро Б.Б. вместо Добро утро Енвер Ходжа. Това е, просто необичам натрапването на едно име и личност,едва ли не като БОГ.

Бойко е мъж на място скоро и паметник ще му вдигнем в Карлуково

и да сме селтаци, ама поне не псуваме . . .

Ще е интересно когато и Гърция заведе дело срещу нас за неизпълнение на договора по строителството на петролопровода Бургас Александрополис. Кой от двата иска ще е по голям българския или гръцкия ?

Батмане, Георгиус Папандреу е старо куче,вряло и кипяло в политиката. Мислиш ли,че ще се стресне от теб и твоите заплахи и условия? Още повече, че моментът на перченето ти с искове към Гърция гледам,че е отминал. Това не е като да се правиш на мъж пред почитателите си,нали?

Само на мен ли ми прави впечатлмение или премиерът ни убеждаваше преди няколко дни, че гърция щяла да плати, сега пък е готов да оттегли иска ... Ама то с бойко е така големи са му само приказки, днес едно, утре друго и така ще го изтраем и него 4 години преди да го пратим в трета глуха да си прави компания със Станишев и Костов.

Селтаци сме . . . Не се и надяваме да ви стигнем вас - осенените и озарени граждЪнЕ . . .

Лаладжии, ББ е човек на място, да не е като вашия гей.

Ебаси селтаците сте, честно.

За гърците не знам ама Бойко е крайно време да се прекръти от Борисов на Фурнаджийски

Геноцида на българите продължава на Балканите. Това е организирано от службите за сигурност в Гърция. Страх от заграбени чужди земи.

К'ви ТИР-ове бе? К'ви са тия злепоЗтавящи Премиера Батман информации? Туй са си чисти реконтра дезинформации!!! Батман още преди три дни отвори 'сички граници. Спрете да лъжете!!!

Какво стана с Батмана ББ.Нали се бе договорил с фермерите.Май там не става с ченгеджийските заплахи. Никой не го .бава за слива.

до бесепарите няма да ви мине километъра комуняги

ДА ПОТЪРСИМЕ ПРИНЧИННА ВРЪЗКА С КОСТОВ,ЕВРЕЙТЕ И

Сега ясно ли е колко трудно се живее на балканския кръстопът? По нашите места хитрите правителства изнасят вътрешните си проблеми в околните страни. За всичко са виновни съседите: за злоупотребите, за лъжите, за некадърността, за егоизма, за мързела и алчността.

Нашия не е гея. Ние сме за по-мургавите политици.

Бравос! Правилно сменихте заглавието на материала! По тоз начин прекратихте контрадезинформацият че Премиер Батман нахалост се вози онзи ден с хеликоптер до Кулата! Ний с'я горде'йм с таквъзи модератори!!!