Фермерите ”отцепиха” Гърция

Освен граничните пунктове с България, гръцките фермери са блокирали и тези с Турция, Албания и Македония. Блокиран е и фериботът от Игуменица до Бари, Италия.

Обратно в новината

Коментари - Фермерите ”отцепиха” Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

a bulgarskite pomqari protestirat pred kompiuterite :))()

Имам само един въпрос. Защо преди да влезем в ЕС на никой в Гърция не му и минаваше в главата идеята да блокира българо-гръцката граница?

Световната Революция започна, Братя!

когато трябва да се плащат данъци,нашите хотелиери казват,че нямат работа.а когато става въпрос за компенсаци ,загобите са огромни!!!!!

ТЪПИТЕ ВИЗАНТИЙЦИ С ТЕХНИТЕ ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА...ДА НАПРВИМ БОЙКОТ И ДА НЕ ИМ СТЪПВАМЕ КАТО ТУРИСТИ В ШИБАНАТА ДЪРЖАВА...НЕЗНАМ ЗА КАКВО СЕ ПРЕХЛАСВАМЕ ПО 'ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИМ КАМАНЯЦИ ?? А ДАЛИ ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ НАХОДКИ ИЛИ ВИЗАНТИЙСКИ ПРИУМИЦИ??

Трудно е за нормалния човек да разбере защо някои от пишещите в този форум, се възхищават толкова от Гърция. Гръцката държава е пред фалит, има вече коментари, че някои страни от ЕС може да бъдат изхвърлени от еврозоната и на първо място сред тях е Гърция, следвана от Португалия, Испания и Ирландия. Лисабонския договор отвори вратата за напускане на ЕС от всяка страна, която това пожелае. Макар ,че юридически този въпрос не е изяснен докрай и съществуват много противоречия как на практика при съществуващите правни норми в ЕС това нещо може да се осъществи, но коментаторите са почти единодушни, че това е индикация за пропукване на Съюза. Даже в политическото пространство циркулират слухове за изхвърляне на Гърция от ЕС. Така ще бъде със всяка страна, която съзнателно се е превърнала в бананова република. Това ни чака и нас,ако продължаваме с глупавата си политика по отношение не само на енергийната си политика, но и по други ключови за страната ни въпроси. Мисля,че специалистът Михов, ако дойде в България, точно това ще каже на нашите велики икономисти, които провеждат икономическа политика, ръководейки се само от своите лични пристрастия към една или друга държава, а не от интересите на собствената си страна.

ТЪПИТЕ ВИЗАНТИЙЦИ С ТЕХНИТЕ ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА...ДА НАПРВИМ БОЙКОТ И ДА НЕ ИМ СТЪПВАМЕ КАТО ТУРИСТИ В ШИБАНАТА ДЪРЖАВА...НЕЗНАМ ЗА КАКВО СЕ ПРЕХЛАСВАМЕ ПО 'ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИМ КАМАНЯЦИ ?? А ДАЛИ ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ НАХОДКИ ИЛИ ВИЗАНТИЙСКИ ПРИУМИЦИ??

абсолютно си прав но е написано така че все едно едва сега почваш за зацепваш че диктатура на пролетариата е единственото нещо за което можеш да гласуваш в ЕС в днешно време така или иначе. В ГР всъщност нещата си се развиват съвсем по реда си... в случай че следващият сборен пункт се окаже Атина тогава вече наистина ще стане сериозно защото и да не са получавали подкрепа до сега хората ще видят че на Атина не и пука за другите но като се изсипят там предприема мерки - а Атина ще трябва да предпроеме мерки дори и това най-вероятно да означава капитулация на правителство. в случай че не тръгнат за Атина значи не са чак толкова зле но и при двете положения нито правителството е в състояние нещо да предприеме нито опозицията в този си вид би искала да се нагърбва с подобна отговорност. блокада на ферибот е сериозно нещо..

Горещи хора, темпераментни. Гърмят с бомби, палят коли, гори и пр. Когато съм там, все чакам да стане някой фойерверк. Сега и Папарига от ГКП прави някакви обсади заради пенсиите и половин Атина е завардена. Във Франция също стават тупурдии, та един път едвам откопчих тира от някакви араби имигранти и местни русоляви младежи, които трошеха всичко наоколо. Горе при дойчовците пък някакви неонацисти вилнеят. Такива работи ако станат в БГ, ще ни нарекат от ЕС какви ли не и веднага ще се каже колко ни е лош имиджа - диваци, зверове, престъпници, некадърници и пр. А тук си е всъщност тихо като на село, ако трябва да правим сравнения, и си е много цивилизовано даже, колкото и на пръв поглед да звучи смешно за тия, дето нямат опит навън. Тук някакви наркоманчета се пушнали и веднага - лош имидж! Ала - бала. Ама нали некой трябва да е черна овца в тоя ЕС...

tova ne e stachka a reket veche. kakvo sa vinovni drugite hora che da stradat zaradi fermerite. Tova triabva da bude prekrateno ako triabva sus sila.

Браво! Изпълниха желанието на ББ, да не блокират само България

поне им стиска да го направят!!!!!!!

taka li razbirat dobrosasedstvo-da hodqt da blokirat bruxel,belgiq ili franciq i germaniq

тука ако са по един бой и да ги няма слад 1 час - но в един репортаж гърка каза тука при нас е демокрация - при вас я няма , затуй и не смеят да ги барнат техните служители на реда - туй което го правят е истинска диктатура на пролетариата - но за сметка на друг пролетариат който мръзне със дни по пътищата към кппт-то .

че родната икономика за производство на храни трябва да се възстанови,а не да чакаме да ядем от вносните боклуци на баснословни цени.Защото ако не беше затрито сега щяхме да изнясяме храни и други продукти,а не да внасяме.И загубите нямаше да са в такива размери,защото стоките щяха да бъдат на съхранение по хладилните камери и складове,докато гърците си оправят бакиите.

Лошо за бизнеса. Жалко за стачкуващите фермери. Те пак не намериха вярната посока и виновните за своите нещастия.Решиха, чепо-важно е на Вуте да му е зле. По такъв начин не си помагат. С такова мислене едва ли ще променят и предсказаните природни катаклизми, които ги очакват. А другото е лесно. Затворете и нашата граница с Гърция.

Да им пратим Бойко, че да им забрани и на тях да протестират.

Значи Бойко трябва да иска от гърците повече пари - всичките милиарди, които фермерите им ще вземат като субсидия, да дойдат у нас под формата на обзещетения за България. Това ще научи гърците следващия път да си изберат друго място за задръстване и окупиране.

Сега нащите туроператори да спрат почивки и екскурзии в Гърция! А ако са толкова лакоми, правителството да им забрани или да въведе големи такси за посещение на гръцките курорти. И ако това не стане селяните да блокират гъцката граница само за автобуси!

Къде е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА РЕАГИРА,ДА НАКАЗВА ГЪРЦИЯ,КЪДЕ Е?

Така се защитават интереси, а не като нас бездушни овце в кошара.

си стойте тука, роби! Вместо да запушат границата и от нашата страна до Румъния и да си поискат също парите, сега нашите фермери ще се ослушват, зер ББ бие без упойка и може да им отреже и малкото подхвърлени грошове. Или май забравих, че ББ е ортак с ТИМ, дето държат цялото Североизточно зърнопроизводство, преработка и износ с пристанище Варна барабар! Гнус ме е от робите, населяващи тази територия, водеща се де юре държава, но още по-гнус ме е от послушните автоцензурирани медии, които се оакаха (не пиша ос....ха, че дано ми пуснат коментара) да хвалят действията на ББ и да се чудят как да ни зомбира с нелипици. Сибирски студ, милиони дневни загуби, наглите, Коледната питка на баба Цура от Долно Щръкнипишк...во и причие. Писна ми, но ..... взех и да се измарям вече!

Гърците са единни и с идея! Б.Б. им прави най-добрата подкрепа. ББ ги съди в Страсбург и това е сериозна подкрепа за гърците, които искат увеличаване на квотите в селското стопанство, което води и до повече европейски субсидии. Нали е гот, ББ ще ги съди за няколко милиона, а те ще полу4ават някой и друг милиард в повече на година! ХА-ХА-ХА

Гърция трябва да бъде обявена за ненадежден бизнес партньор заради възпрепятстването на достъпа до магистралите и... Идват ми на ум и други идеи, но не искам да сторя чак толкова много зло на ония тъпанари с тракторите. Те са агресивни и прости. Затова има държавни мъже, да се разправят с тях - като обрулят фермерите с глоби и обезщетения, това е достатъчно.

Какво против фермерите може да имаме, освен НАПАЛМ. Толова години точат субсидия след субсидя....

Свалям и шапка за това че са единни и че си отстояват до край исканията. Не са като нас да прекланят глава, да търпят и т.н. Така трябва и в Бг да правим, но ... ние можем само да се плюем взаимно и да се предаваме един друг.

taka si e samo ot 00:00 chasa do sega ima 20 trusa v GREECE dano tuka samo da se razklatim che v tozi stud she zamraznem

и ся кво

Kato pishete neshto pone se ubedete v istinnostta mu, a ne da zblujdavate horata

Съчувствам им, сигурно няма как по друг начин да отстояват правата си, но неудобствата ,които ни причиняват и финансовите за губи за нас , вече са огромни. И все пак те са с византийско / разбирай подло/ мислене. Нека стачкуват, но защо не блокират места, които само тях засягат. Та този протест трябва да се усети на първо място в Гърция, а не в съседните страни- и най-много у нас.

Там са единни. При нас почнаха но половината бяха предатели и се окъкахме.

Magnitude mb 5.3 Region GREECE Date time 2010-01-22 at 00:46:57.3 UTC Location 38.42 N ; 22.04 E Depth 2 km Distances 34 km NE Pátrai (pop 163,360 ; local time 02:46 2010-01-22) 19 km E Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 02:46 2010-01-22) 15 km N Kamárai (pop 1,200 ; local time 02:46 2010-01-22

ега ти византийците, макар, че северна гърция са българи

Da eba i smeshnite glupaci, protestirat che trqbva da rabotqt i im se razvalq rahata da vzemat pari na gotovo!

диомерис!