Всеки пети ще е безработен през 2010 г.

Според официални данни, тълкувани от Българската стопанска камара, през 2010 г. всеки пети ще бъде безработен. Това заяви на пресконференция председателят на камарата Божидар Данев.

Обратно в новината

Коментари - Всеки пети ще е безработен през 2010 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се отпуснат най-после едропарите, за да се развие икономика. Така ще се свие безработицата.

Драга г-жа Петрова, Вие сте много права. За съжаление влизането ни в ЕС е от полза само за много теден кръг от хора и преди всичко за политиците, които се надяват на разни службички /евро-депутат или евро комисар/и на големите европейски заплати. Освен това с нахлуването на западните монополи пред държавните чиновници в министерствата се откриват огромни възможности за комисионни сиреч за корупция.Та само тези са печеливши от влизането ни в ЕС.Границите били отворени и сме могли да пътуваме навсякъде ? А с какво ще пътуваме, като 80 % от българите не разполагат със средства за нормално съществуване.Преразп процеси на държавата се разшириха неимоверно. Сега за да си добре не зависи от теб и твоите творчески и предприемачески възможности и усилия, а от близостта ти до политическа партия и управляващи. Доказателства- колкото искаш , половината от депутатите в народното събрание са си сменили по един или два пъти партийната си принадлежност и все в името на далаверите, които партиите им предоставят. Партийния модел в Б-я е збъркан тотално. Може би действително трабва да реанимираме Кимон Георгиев за да закрие всички партии и постави начело на страната достойни, национално-отговорни и компетентни хора. Досегашния партиен елит може да се каже ,че обслужи чудесно чужди интереси. Съсипа селското стопанство, промишлеността, енергетиката, образоването и здравеопазването ,армията ,полицията. Предостави на чужденци основните си активи като електроенергията, водата, банките , пътищата , даже и продаде земята ни на чужденци. В други времена тази политека би била оценена на държавна измяна тъй като по- горе посочените резултати ликвидират нашия сувуренитет. Най -голямото престъпление на всички до сега управляващи партии е моралното разложение на българския народ.Хайтов преди смъртта си бе казал - Аз си отивам и България си отива.За съжаление ще се окаже прав. По статистически данни през миналата година на едно родено българче се падат три циганчета.Младите интелигентни и образовани хора отвратени от нашата действителност напуснаха страната и няма да се върнат.Децата им ще бъдат англичанчета, немци, италианци, испанци и какви ли не още , но не и българчета. Това е непростимо за политическата класа.Същата тази политическа класа за да изхранва своите партизани въведе двустепенна структура на управление в държавните и общинските фирми т.н. бордове.Т.е. колективно управлени с единствената цел след разграбването на фирмата да няма отговорни. Основните доходи на разни партийни партизани се формират от участието им в разни бордове, независимо от факта, че не притежават съответната компетенция за това.Партиите са безкрайно изобретателни за да смучат по всякакъв начин от българския народ и с пропагандната машина /радио, телевизия и вестници/ да обработват електората отново и отнвово да гласува за тях, вместо да ги измете на боклука всички до един.

Няма криза на капитализма, има криза на света поради отказ да върви по правия път на свободата и социалното равновесие. Китай, Основната част от Русия , Източна европа и Южна америка се управлява от съмнителни елити, които не дават на народите си свободна стопанска инициатива. Сковали са всичко в лицензи и организирана престъпност сред която всяка инициатива е обречена. Светът сам по себе си, оставен да се развива по естествен начин ще бъде много богат. Не може целия експорт да отива в САЩ, другите пазари също тряба да бъдат отворени. Каква част от световноо население живее в що-годе приемлими икономически рамки - по-малко от милиард. Затова е кризата - защото умишлено се ограничава консумацията и забогатяването на населението в голяма част от света. От друга страна - в САЩ се нагнетяваха кредити, които да замазват дупката в търговията. Развновесието трябва да се възстанови, както и класическия капитализъм+социална ориентация на икономиката.

Някои може да се сещат за речетатива: Всеки втори е доносник. Аз не съм, значи си ти Не знам кой е по-приемлив за старата песен с нов глас!

Живея от години в МУХЛЯСАЛА ПАНЕЛКА, в ЦИГАНСКИ квартал. Кредити НЯМАМ и ХИЧ не ме е СРАМ... Да му мислят ония, със заеми, дет всички банката нае .. ла ги е! Ще ми се пишат на баровци,а? А интелигенцията - чинно и кротко ще вие зад ъгъла... Рапърчетата могат да си я ползват драсканицата:) Подарявам и я!

каруцата вече е в дерето, а сега да видиме как ще я дърпаме целия български народ.

Някои хора защо не се поучат от ЯПОНСКОТО ЧУДО? Никакъв внос на парцали и зеленчуци от близки и далечни държави! Стига сме им яли и носили БОКЛУЦИТЕ!!! Нима БЪЛГАРИЯ е на ЛУНАТА, та само бактерии и вируси могат да виреят? Сами сме си виновни са създалите се обстоятелства... Все някакви субсидии, незнайно какви, чакаме... а ходим в чужбина да бършем старчаски задници, говорейки им на родния език /нали затова сме учили в уж елитните езикови гимназии - за улеснение на клиентите/. Тъжна картинка, но реална.

dobre de kriza kriza na vsi4kite im padat zaplatite a tehnite ne mardat na dolo nagore neznam kak sa e tova normalno li e

Абсолютно съм съгласен с определението колапс. Спрях да го употребявам, защото доскоро будеше насмешка.

Прочетете Протоколи на сионските мъдреци(ще я намерите само в интернет) и много неща за кризата и недалечното бъдеще ще ви станат ясни и тогава коментирайте! Може да изгледате и Zeitgeist.

българия е огледален образ на испания по кражби , престъпления и корупция. икономиките са абсолютно идентични. всички средства са наляти в строителството и туризма. няма производство. има строителен балон заробил поколения напред. цифровите измерения на кризата са 200 милиарда лева междуфирмена задлъжнялост. това са три бюджета на българия, или бачкаш три години без да получаваш за да плащаш дългове. при безработица в испания от 19,3% и българия по следите и и с намален бюджет тия три години ще станат четири, четири и половина. след тях идва ред на квалификацията. без квалификация и образование няма работа. това ще е основния извод след кризата! много тежки събития предстоят за българина 2010, следващите 2011 и 2012 година. да са живи и здрави!

и безработица ще има и други бизнесмени ще назначават работници . по умни от тези, които не могат да се оправят с плосък данък...Трябва ли да се запази ?

krizata v bulgaria ste svurshi kogato svurshat bulgarite.bulgarskia rabotnik e nekaduren,i murzeliv i kradliv ,ste poluchava nemska zaplata kogato pochne da raboti kato germanec.vinovni im bili vunshnite proizvoditeli.poviar ako edna stoka se proizvede na Lunata pak ste struva po evtino ot proizvedena v bulgaria.zasto li? ami losh materlial :)))

между твоето трябва и реалност има планина морални лайна.тор хранена със живо. а си прав..така правят другаде. там където хората се борят за другадето СИ. е има утеха- равняваме се по япония, германия,...- по старост. жалко че за тази награда се продаде и държава и история...а си прав - това е пътя. път с чувал време и пот ..за други.

ТЕ знаят, а и мнозина от нас също, какви са причините за колапса. Това не е само криза, колапс е. Съгласен? Само че за ТЯХ темата е табу, защото просто ще трябва да бъдат разстреляни, разпънати, избити. Единственото, което ги спасява за сега, е глупостта и малодушието на мнозинството. Но и това е до време. Събитията се развиват бързо, а с тях ще дойдат наложителните промени. Маркс и Ленин са прави - олигархичният капитализъм и империализъм са висш и последен стадий на капитализма. Те са неговите унищожители. Ще бъдем свидетели на интересни и неповторими събития. :)

То преди месеци дадох прогноза че кризата ще е по-тежка отколкото при Виденов. Това се потвърди. До преди месец мастити икономисти плещеха за 15 процента, за месец хоп 20, ами на пролет все пак колко ще е безработицата. Милиарди наляти напразно по морски курорти, милиаарди ипотечни кредити, до сега се оправяхме с инфлация ама сега ще трябва и акъл. Европа няма да ни помогне много защото също е зле. Русия ще не ще затъна - падат продажбите на газ. Заплатите ни са критично малки - няма потребление. Данъчната тежест не оставя нищо за реалната икономика. Мислете.

В Испания всеки четвърти вече е безработен. Над 21 794 000 души в ЕС са останали без работа. Ужасно е, че никой не предупреди хората за наближаващото хуманитарно бедствие. При наличието на толкова икономисти и експерти, никой не очакваше да се случи това. Хората взимаха кредити без да се притесняват за работното си място. Смело ипотекираха жилищата си, правейки разчети на база заплатата си от 2008-ма година. Всички, които успокояват хората, давайки им щедри обещания, че кризата скоро ще отмине, ако не са некомпетентни, са престъпници. Тези, които обвиняват комунизма на Ленин и Сталин за случващото се с капиталистическия свят, са на път да докажат теорията на Маркс за гробокопача на капитализма... Причините за бедствията от край време са били невидими за съвременниците на събитията. Хората са смятали, че болестите и сушата се прогонват чрез жертвоприношения. Нещо такова като жертвоприношение се прави за борба с икономическата криза сега. Погледнато исторически, точно така ще изглежда нашето поведение след години. Далече сме от определяне на точните причини за кризата, особено тук в България. Терапията и заболяването не могат да се разграничат. Все още местата им са разменени.

след прочетените коментори реших и аз да изкажа своето мнение от гледната точка на средностатистически работодател без претенции за костюмар.В МОЯТА ФИРМА Т.НАР.КРИЗА ЗАПОЧНА ПРЕДИ ОКОЛО ГОДИНА И ТОВА БЕШЕ ПРЕДИЗВИКАНО ОТ НЯКОЛКО ФАКТОРА.ЕДИН ОТ ТЯХ Е ПРИЕМА НИ В ЕВРОСЪЮЗА.МНОГО ОТ ВАС НЕ БИХА СЕ СЪГЛАСИЛИ С МЕН НО ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ВСЕ ПАК КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И НЕ СА ЛИ ТЕ ПО-МАЛКО ОТ НЕГАТИВИТЕ.ПРЕДПОЛАГ ЧЕ СЛЕД ГОДИНИ ИДЕЯТА ЗА ЕВРОСЪЮЗ ЩЕ БЪДЕ ОПЛЮВАНА ТАКА КАКТО ДНЕС СЕ ОТХВЪРЛЯТ ПРЕДИШНИ ОРГАНИЗАЦИИ. С ПРИЕМА НИ В ЕВРОСЪЮЗА СЕ ОТВОРИХА ГРАНИЦИТЕ НО ДАЛИ ТОВА КОМПЕНСИРА ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ФОНА НА НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.ЗАСЛУЖАВАШЕ ЛИ СИ ЗА ЕДНИ ПАРИ ПО ЕВРОФОНДОВЕ КОИТО ТАКА И НЕ ДОСТИГАТ ДО ТЕЗИ НА КОМУТО СА НУЖНИ ДА ЗАТРИЕМ ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ЗА ДА НАХЛУЯТ ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ИГРАЧИ НА КОИТО БЪЛГАРИНА ЩЕ РАБОТИ ДО ГРОБ ЗА МИЗЕРНИ СТОТИНКИ.ЗАСЛУЖАВАШЕ ЛИ СЕ ДА БЪДАТ ПРОДАДЕНИ ЗА БЕЗ ПАРИ А И УНИЩОЖЕНИ КРУПНИ ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО ДАВАХА ХЛЯБ НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА.НЕ БИЛИ ПЕЧЕЛИВШИ?А КАК ТАКА ОТ ДОБРЕ РАБОТЕЩИ СЕ ПРЕЕВЪРНАХА В БАНКРУТИРАЩИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА НЯКОЙ ЗАИНТЕРЕСОВАН.НАШАТА СТРАНА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ ВИНАГИ Е БИЛА ПОД НЕЧИЕРОБСТВОЗА ДА ОБСЛУЖВА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ НЕ САМО ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НО И ТУК В ПАРЛАМЕНТА.ВИЖТЕ КАКВО-ИДА ПИШЕМ И НЕ В ТЕЗИ ФОРУМИ СМИСЪЛ НЯМА НИКАКЪВ АКО НЕ СЕ НАМЕРЯТ СВЕСТНИ ХОРА ДА ПОЕМАТ НЕЩАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА.АЗ НЕ СЧИТАМ ЧЕ ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ .

krizata zapo4na za6toto mutrite ot ulicata i maminite naslednici ot inkubatora i vi6istite sadisti UPRAVLQVAT PLANETATA... kofti elit imame.. kofti material e elita... stava samo za pravene na GLUPOSTI, no ne i za ne6to svqstno.. ako 6IBANITE POLITICI vavedat osnovna zaplata ot 300 leva i namalqt s 30% rabotnata zaplata za zaplata nad 450 leva, i namalqt do 6 4asa rabotnoto vreme, i vavdedat zabrana na grajdanin da raboti na dve mesta za pove4e pari, taka 6te se otkriqt dvoino pove4e rabotni mesta, i v sa6toto vreme IKONOMIKATA NI SHTE SE ZAPAZI, i FIRMITE NQMA DA SE UHAR4VAAT TVARDE MNOGO.. horata 6te pe4elqt po malko, no vajnoto e 4e 6te ima hlqb za vsi4ki i nqma da ima umira6ti po ulicite.... trqbva da se vdignat s 20-30% danacite na firmite koito izpolzvat pove4e ma6ini i po malko hora za rabota, i da se namalqt s 10-15% danacite na firmite koito izpolzvat pove4e hora i po malko ma6ini za rabota.. trqbva da se namalqt cenite na elektri4estvoto s 20-30%, i na vodata s 15%.. trqbva da se namalqt i cenite na osnovnite produkti kato kartofi, bob, oriz, domati i krastavi s pone 15%.. cenite na mesoto trqbva da se namalqt s 5%.. cenite na sireneto i mlqkoto neka se zapazat sa6tite, te po malko se qdat ot grajdanite.. cenite na cigari i alkohol trqbva da se vdignat s o6te 15-20%, a proizvoditelite na cigari i aalkohol trqbva da pla6tat s 30% pove4e danaci.. firmite prodava6ti skapi drehi za nad 20 dolara za bluza, i nad 30 dolara za pantalon, i nad 40 dolara za obuvki, trqbva da pla6tat s 30% pove4e danak.. biznesmenite s nad 300 000 leva pe4alba trqbva da pla6tat s 10% pove4e danak, a tezi s nad 1 milion leva pe4alba trqbva da pla6ta s 15% pove4e danak

Те пък останалите 4 така са се разработили-и-и...Ма

krizata zapo4na za6toto mutrite ot ulicata i maminite naslednici ot inkubatora i vi6istite sadisti UPRAVLQVAT PLANETATA... kofti elit imame.. kofti material e elita... stava samo za pravene na GLUPOSTI, no ne i za ne6to svqstno.. ako 6IBANITE POLITICI namalqt s 30% rabotnata zaplata na zaplata nad 400 leva, i namalqt do 6 4asa rabotnoto vreme, i vavdedat zabrana na grajdanin da raboti na dve mesta za pove4e, 6te se otkriqt pove4e rabotni mesta, i v sa6toto vreme IKONOMIKATA NI SHTE SE ZAPAZI, i FIRMITE NQMA DA SE UHAR4VAAT TVARDE MNOGO.. trqbva da se namalqt i hranite na osnovnite produkti kato kartofi, bob, oriz, domati i krastavi s pone 15%.. cenite na mesoto trqbva da se namalqt s 5%.. cenite na sireneto i mlqkoto neka se zapazat sa6tite, te po malko se qdat ot grajdanite

krizata zapo4na za6toto mutrite ot ulicata i maminite naslednici ot inkubatora i vi6istite sadisti UPRAVLQVAT PLANETATA... kofti elit imame.. kofti material e elita... stava samo za pravene na GLUPOSTI, no ne i za ne6to svqstno.. ako 6IBANITE POLITICI namalqt s 30% rabotnata aplata nad 400 leva zaplata, i namalqt s 2 4asa rabotnoto vreme, 6te se otkriqt pove4e rabotni mesta, i v sa6toto vreme IKONOMIKATA NI SHTE SE ZAPAZI, i FIRMITE NQMA DA SE UHAR4VAAT TVARDE MNOGO.. trqbva da se namalqt i hranite na osnovnite produkti kato kartofi, bob, oriz, domati i krastavi s pone 15%.. cenite na mesoto trqbva da se namalqt s 5%.. cenite na sireneto i mlqkoto neka se zapazat sa6tite, te po malko se qdat ot grajdanite

ха-ха, излизала от рецесията! Това по ТВ ли го казаха или вестниците го писаха? ВБ е минало, залязва и върви все по-надолу. Скоро ще загуби и статута си на ядрена държава и ще трябва да я изритат от състава на постоянните членове на Съвета за сигурност към ООН. Няма такова нещо като възстановяваща се ВБ, щ им само надолу и надолу. Учи китайски, момче, там е бъдещето.

Да спрем да купуваме вносните стоки и да тъпчем гушите на чужденците !Да купуваме българските стоки и да се подкрепим взаимно ,като дадем парите на българските работници за да имаме всички работа !

Чета и се смея на глупостите на тази камера от алчни комплексари, абе другари не ви ли е ясно че след тази криза няма и толкова работници да има в БГ, и пак ще ревете че нямало квалифицирани кадри ами как да има като в предишната криза 97-98 масово хората пак остваха без работа и масово заминаха за чужбина, и там доста от тях успяха да се устоят добре да си намерят работа да се докажат като специалисти , и да подпомагат чуждите иконимики не БГ псевдо иконимиката ни , така ще стане и сега по познатия сценарий само че този пат няма и цигани да останат да метат улиците ха тогава да видим какво ще правите и китайците работят за повече пари от нас и няма да дойдат

Хахахахаа,не се плашете пичове,а стягайте куфарите и идвайте към Великобритания-стран излиза от рецесията и ще се реализират проекти за милиарди паунди.Има работа за целия китайски народ тук...Само в Лондон сме около 60-70 хиляди българи!Оставете ги тия български работодатели-чорбадж изедници и се махайте по скоро от България...Учете езика и всичко ще бъде наред!Стискам ви палци да успеете....

Не ни е виновен Данев. Човекът си борави със статистика. Друг е въпросът доколко е вярна. Иначе за много неща е може би прав. Прав е за ангажирането на безработните в инфраструктурните проекти. Други решения: ликвидиране на т.н. Световен търговски център - Илиенци - това ще даде хляб на хиляди работещи в леката промишленост, а няма да храни китайците и митничарите. Трябва да се прави 100 % физически контрол на дрехите и обувките от Китай, а не да се обмитява по измислени цени. Освен това крайно време е държавата да осигури средства за създаване на българска банка , която да заработи с преференциално ниски лихви за кредити на малки и средни фирми за разкриване на допълнителни работни места. Трето / може би звучи ирационално/ - държавата да осигури с приоритет финансирането на предприемачи било то българи или от малцинствата, които да осугурят работни места за ромите с преобладаващо ръчен труд / докато се изучат на квалифицирани професии и занаяти/, но труд , а не непрекъснати социални помощи. Да им се построят жилища за да заживеят нормално, но само ако са трудово ангажирани. Пари за такива дейности вероятно ще се намерят, а ако не - да им се осигурят канали за излизане в чужбина, пък дано си намерят работа там и да се научат на труд, а не само да се плодят и просят. Дори и ангажирани в чистенето на улиците , могат да допринесат за обществото. Не мисля, че това е ксенофобско мислене.

Много пишещи във форума бъркат Работодател и добре облечен Бизнесмен. Ама простено ви е. Така се облекчават повече, като има кого да обвинявате. Явно нито можете да разберете разликата, нито пък някой има толкова свободно време като вас, за да ви я обяснява.

Абе тая криза много удобна ще се окаже за работодателите. Все с нея се оправдават. Ама като трябва да плащат заплати само. А иначе ако е за техен кеф - напр. яхтичка, почивка в чужбина - тогава е друго. Тогава криза няма. Е, господа работодатели, подредете си приоритетите и правете бизнес. А дотогава - търсете балами да ви работят за мижави пари.

Точно това е проблема на България, че такива като тебе, дето не могат на две магарета сено да разделят, имат претенции за заплащане по Европейски. Там е капитализъм Valter и парите се ИЗРАБОТВАТ. Би трябвало като ползваш подобен прякор, да знаеш как работи Valter и дали съставя изречения на Ханс или на Мюлер. А, приятна работа Valter.

Работниците ви били тъпи, защото не искат да работят без пари, клиентите ви също, защото искат да купуват за без пари. Данъците ви били високи. Абе на вас всичко ви е тъпо май. На кривата ракета космоса и е крив. Това, че сте некадърни и не можете да ръководите бизнес си е ваш проблем. Моля, не занимавайте хората с глупости.

до e.i.-не си в час. Необходимостта за по-късно пенсиониране беше обяснена таак: ртанното пенсиониране ще засили търсенето на рабнотна ръка, ще се повиши цената и и няма да сме вече привлекателни за чуждите инвеститори. Личното ми мнеие е, че чуждите инвестиции трябва да с епривличат така, че да имаме МАКСИМУМ ПОЛЗА да развиваме потенциала на икономиакат си, а не с дежурното обяснение -нови работни места. Чуждите инвеститори изкарват печалбата от икономиката ни. Трябва да развиваме модерна индустрия. Трвябва да станем енергиен гигант на Балканите.:) Трябва да впрегнем хайлазите си да учат вместо да висят по дискотеки и е-клубове. Трябва да запазим природните си храни и да окупираме ВСЯКА свободна ниша по международните пазарите, а който иска да се облажва с ГМО си е негов проблем. Светът расте и ще яде! Трябва да стимулираме всеки дребен бизнес-от земеделеца и фермер-до дюгенчето в сянката на БИЛА. По-малко БИЛИ-повече квартални дюгени. И държавата да не се дърпа от изкономиката като мома от пъпчив кавалер, а да интегрира ромите в пазара на труда. Може, може и още как. Пазарът на труда се определя и от интересите. Само за по-наивни читатели на преден план изкарват културата.

Нали хер Флик (Данчо Малката пица) се беше заклел напролет да пребори кризата? Или ако не я пребори, да си подаде оставката? Откъде тоя песимизъм у работодателите? Ей я де е пролетта! А тогава - я Пицата, я кризата. И в двата случая ще е добре.

Нямаме производство - само търговия. Каква работа искаме?!

ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

Нали условието за влизането ни беше да няма 1-ва категория труд,да я няма АЕЦ-Козлодуй,да се закрият военните поделения и пр.Нали казаха,че нямат нужда от нашето производство.Имали сме потенциал в туризма...........Що ни блокираха икономиката сега да ни пращат качествена храна и консумативи,за да живеем нормално,а не да ни превръщат в евтина прислуга.........

Тоя само простотии и глупости говори. С цялата си наглост излиза и ми обеснява, че безработицата щяла да е 20%. То бива да си платена марионетка то може ама това вече на нищо не прилича. Някой светъл ден всички комунисти, които въртят червени пари ще изчезнат. Тогава ще изчезне и тоя ЕКСПЕРТ !!!

Да сте мислили като сте гласували! Гледната точка на работодателя е ясна ако може без пари и до живот. И започва хленча некадърни са работниците те са виновни и за финансовата криза. Но трябва да е ясно за безпари работника не работи.

Това е нормално при настоящата политика на правителството - след като трима от всеки четири пенсионера работят и няма земна сила, която да ги накара да освободят заеманите от тях места на по-младите - на хората на работоспособна възраст, които нито ползват пенсионерските придобивки и отстъпки, нито имат доходи, а много от тях трябва да се грижат за деца, за семейства....

тъпите работноци щяха да ме докарат до фалит.правиш ли забележка,напускат.. ТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ,АЗ ТРЯБВА ДА ППАВЯ КАКВОТО ИСКАТ.

До BG+: Много си прав, но какво можем да очакваме след 45 години диктатура на пролетариата?!

Toia e goliam mozuk, samo deto ne kazva ni6to novo: navremeto Ruzvelt taka e izleznal ot velikata depresia - s naemane na rabotnitsi v infrastrukturni proekti, initsiirani ot durjavata....No na nas ni triabva analiz na na6eto polojenie, ne kopi-peist, za6toto ne vinagi prorabotva

прав си,ама толкова си прав ,че нямам думи.аз лично съм молил хората да работят,сега те ме молят?????няколко години не мога да кажа една дума на простия работник,защото ми заплашваха с напускане!!!!в нормалните държави уволнените или се самоубиват или убиват,а в българия работникът е толкова велик,че всичко зависеше от него.сега да се радват ,че са безработни.

А след като безработицата ще е такава, за чий вдигнахте прага на самоосигуряващите се, бе изедници ? Или криза или не - важното е държавната прасенце-касичка да не пресъхва! Че иначе като няма инвеститори, от които да си крънкаме комисиони, да си ги пребираме от народа - куц, кьорав, полужив, гладен - това е без значение! Важното е да си внася лептата в държавната хазна, за да могат хрантутниците народни да лапат. То и без това политици, държавни чиновници и мангали - само те ще останат тука.

До BG+ (18.01.2010 г. 13:24ч.) Не се връщай! Н еси го и помисляю даже. Като те гледам с това върнеМЕ си ми ясне що за работодател би се извъдил, защото убеден съм, досега такъв не си бил дори и в сънищата си. Измекяри нещастни.

БРАВО!Много точно казано,то беше едно изнудване на работодатели от страна на работници,то беше чудо,сега да си сърбат попарата!

МЛАДИ СМЕ, БЕЗРАБОТНИ СМЕ, ГЛАДНИ СМЕ!!! НЕ МИСЛИШ ЗА НАС БОЙКО! КАКВО ДА ПРАВИМ, ВИНОВНИ СМЕ, ЧЕ ТЕ ИЗБРАХМЕ!!!!!!!!!!!!

Имаш грешка. Трябвало да напишеш демокраД. Или си от малкото, неуспели нищо да намажат.

Другари, само с рязане на живо, кълцане и замразяване няма да стане. Народът няма да издържи. Направете нещо, щото хората да имат работа, като например, да се ограничи вноса на всички стоки и да се съживи българското производство. И не да разрешавате, заради чужди икономически интереси, ГМО, ами направете така, че отново да се обработва богата ни земя, да се проивеждат екопродукти и да изнасяме, и туризма ще е добре.

ekspert ot starata nomenklatura - DS