Най-богатите японци забогатяха още

Въпреки кризата общото състояние на 40-те най-богати хора в Япония през 2009 година е нараснало със 17,5 милиарда долара до 87 милиарда долара, съобщи американското списание "Форбс", цитирано от ИТАР-ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Най-богатите японци забогатяха още | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кризата убива малките, значи има окупняване. Хората са казали: пари при пари отиват. Пък и тия кризи на богатите изнасят. Нека ние бедните си стачкучаме и се правим на хора с позиция и права - голям филм.

Със здраве да си ги харчат!От мен не са взели нито цент.

Не харесвам алчни хора.

Япония е страна в която инустриализацията е навлезнала доста рано, още през 19 век японски предприемачи почват да купуват стари машини от Европа и да ги ремонтират и вкарват в процес на работа. Там си има традиции от край време предавани от няколко поколения.Пра-пра дядото построил цехче за текстил, пра-дядото започнал освен плат да прави и кимона, дядото освен кимона почнал и западни костюми да прави, бащата включил още 50 артикула примерно и е нормално сега синчето да е най-малко мултимилионер или милиардер. Там пазара е огромен, верно и конкуренцията е голяма, но това е стимулиращо. Та така там нещата са започнали по тоя начин, а не като нашите псевдобизнесмени, където от партийни секретари се събудиха на другия ден с по едно куфарче с пари и се помислиха, че откриват топлата вода. В БГ няма никакви традиции в правенето на бизнес, а дори и да е имало преди 44 тия, които са били в материята са им отнели възможността да се развиват или вече не са между живите. Някъде бях чел, че българинът още не е дорасъл за частен бизнес и заради манталитета и заради много др фактори и съм напълно съгласен с това мнение. Още поне едно 20 години трябва да минат да се научи българинът как да се отнася с работниците си, с клиентите си, с доставчиците си, с колегите си итн по веригата.

Голямото предимство на капитализма при разпределение на материалните блага. Честито

Пари при пари отиват-това е положението.

бира и лимонада - е това е то! почвам да пълна лимонада в празни шишета и в петък на Женския. догодина и мен ме очаквайте в списъка

Купувайте японски стоки още повече ,че да стават още ,още по-богати !

Обърнете внимание с какво се занимават богатите японци и сравнете със заниманията на богатите българи. Показателно!

да си харчат парите със здраве, поне за тях знаем че не са крадени от държавата по време на комунистическото робство!

Две трети от това богатство е собственост на четиримата най-състоятелни японци . Май трябва да е ЕДНА третА от това богатство е собственост на четиримата най-състоятелни японци

:D:D:D

Ами да,кризата я направиха богатите за да станат още по богати а бедните много по бедни