Старата тухла надви панелката по поевтиняване

Цените на жилищните имоти през 2009 г. се отличават с изключителна динамика в низходяща посока, която е по-голяма през първата половина на годината и се забавя в значителна степен през последните месеци.

Обратно в новината

Коментари - Старата тухла надви панелката по поевтиняване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То с новото строителство как няма да поевтиняват - едно че в момента няма пари, едно че от новите апартаменти да попаднеш на нещо свястно построено е почти нулев шанса - за реалните квадратури между стари и нови да не говорим. В новите по закон включват части от стълбища и дворни места и т.н. Преди седмица гледах 75 кв ново строителство. Реално е около 40 кв площта за живеене - 2стаи + тоалетна с баня. И затова ми искат близо 45 000 евро. За тези пари ще си купя стар монолит със реална квадратура, че даже и ще го постегна и ще имам близо 2 пъти по-голям апартамент. Да не говорим, че както споменах никой не може да ме убеди, че новото строителство КАТО ЦЯЛО има някакво качество - от комунистическо време е за предпочитане. Новите технологии са хубаво нещо, ама в БГ много взехме да претупваме нещата за да печелим по-бързо пари. В крайна сметка се получава така, че масата ново строителство въпреки всички нови материали и техники поради претупването има по-ниско качество от старото строителство. Примери има безброй/некачествена изолация, доволно криви стени е най-редовен номер, проблеми тип течове с ВИК и слаби ел.инсталации поради поради полагане на кабели с по-малко сечение и т.н......./ Лично мое мнение - стар монолит е най-доброто на пазара като цяло. Новото строителство не е за средностатистическия българин, най-малкото като цена, ако приемем че се улучи качеството.....

Разбира се, че ще я надвие. Тя и новото строителство ще надвие!

не може да дадеш 10000 евро за ремонт на жилище а то да струва 20000евро.Има грешка!Май пада рейтинга на драскачите.

за 2008 година средния годишен доход в софия е 9 144 лв. официално, не под масата. 9 144 лева разделено на 12 762 лева месечно. 762 лева е средната цена на кв/м за 2008 година...много, малко това е -381 евра

Спасете агенциите - купете нещо. Ако не оплюят старото как ще продадат новото дето за нищо не става. Нито като качество, нито като разпределение, отстояния на сгради, паркинги и т.н. Абе агенти вие помните ли 1977 - земетресението. Едно такова като се случи пак ще видим кое колко струва. Живял съм в панелка родена 1971 год. - много високо качество - мазилка върху панела, здрави мозайки по стълбите, чудесно разположение - де го в днешните килийници.

Будалите да си купуват панелки. Освен това в статията пише СТАРАТА тухла, а не новото строителство. Четете внимателно, преди да се изкажете невнимателно.

(Imam priatelka na koiato plochata na xola /novo stroitelstvo/ se e propukala -pestene ot armirovka

Е за това преди 7 месеца си купих тристайна панелка.Много по-добре от новото строителство.Исках тристаен и влезнах в тристаен,а не новото го водят двустаен,който отговаря на гарсониера и тристаен който е всъщност двустаен.А пък тъпите брокери се опитват да ми внушат,че така било по новите стандарти и какви ли не глупости.Сега си имам кухня отделно и три самостоятелни стаи,а не хол+кухненски бокс като коридор.

Старите тухлени сгради били най-евтините - по-евтини дори от панелките! Бре! А скапаното ново строителство било най-скъпото! Откъдето и да погледнеш - опашата лъжа. Не ме е яд, че се опитват да ни лъжат - яд ме е, че ни мислят за безкрайно тъпи - по-тъпи от тях самите.

Вече и селяните софиянци бягаме по околните села да търсиме спокоиствие, а за селяните е въпрос на престиж да живеят в апартамент- те имат комплекс от къщите..))))

Подобни статий идват от брокерите.Не може София да стане 2 милиона.Просто няма логика.Ще настъпи обратния процес .Хората живеят в простор сред зеленина.Не може да се прибера от работа и да гледам прането на балкона срещу мен.Не може комплекси като Люлин и Младост жилищата да са залепени едно до друго.И другото не може жилищата да струват подобни цифри.Влизаш в ново жилище и осещаш влагата а след месец падат мазилки.Много са негативите от новото безразборно строителство

А ти си още по-тъп!!! Човекът пише, че не срещнал никъде думата тухла (от заглавието) в текста. Ти срещна ли я? Аз също не!! А че монолитно строителство се изпълнява с тухли (и бетонни колони) трябваше да бъде пояснено в текста. Или като си толкова отворен по тухлите, напиши го така, че всички да разберат за какво става дума. И плюй по журналистите, а не по аба (12.01.2010 г. 16:31ч.) - човекът си го е казал съвсем ясно - статията се разминава със заглавието. И това не е за първи път - явно драскачите тук не са много на ти със законите на журналистиката. Увлякох се - няма да го публикуват!?

Туй ме кефи! Мине се не мине седмица две и разбираш ли цените на имотите пак почвали да се вдигат! Ееее стига де каде е още!? Нищо не сте видели при нас кризата сега започва а края и не се види! Спокойно няма вече да продавате по 2000 евро квадрата! Няма да лъжете и мамите, че разбираш ли едва ли не утре другиа ден квадрата ще е към 5000 - 10000 евро! Спокойно сега почва да ви влиза и се надявам да е голям де!!!!!

Гладен брокер-сделка сънува.Ще падат още.

Тъпо парче си: Най-значителе е спадът на цените на старото монолитно строителство - 16.84 на сто, следван от този при панелните жилища - 15.15 на сто.

На пазара в момента има над 100 000 празни апартамента, за които няма купувачи.

Abe she vi doide akyla 4e imotite sa sapunen balon,ama mai za nekoi mnoo kusno...

сега остана и да повярваме на платените драскачи...тещото си купиха по три за лев....хе хе смешници

Докато цената за 1кв.м ново строителство не стане 500 - 600 евра не очаквайте раздвижване на пазара.

Цените вече достигат предвижданите от мен нива, като абсолютна стойност. На практика цените са си ОК и няма да падат. Само думичката евро ще бъде заменена с думичката лева.

Мечтаете си вие за 15%, ама спадът в София е минимум 35-40%. А друг е въпросът, че и няма надежда за вас. Без кредитиране, цените няма да мръдна нагоре - напротив, ще спаднат. Дъното е далееееееееееч.

и се забавя в значителна степен през последните месеци. Гладна кокошка...просо сънува :)

искам да отбележа само,че почти всички анализи на този пазар идват от хора и организаций които имат интерес да продават ,следователно не дават реална картина на ситуацията . А според мен нещата са страшни,няма кой да купува със световна криза или без ,имотния пазар в БГ е обречен

Работя в бизнес-сграда и при мен има към 5-6 фирми за недвижими имоти. Опитват се да ме накарат да си купя жилище като ми обясняват колко е изгодно в момента! 700 е.кв.м.! Абе аз им викам, вижте по сайтовете, че има по500-600, те ми разправят не това било лъжа! Влизам в сайта на съдиите изпълнители и виждам цени по около 250 е и стоят от месеци. Също видях в страницата на ДИР.БГ оферти за 50о е. Ебати лъжливите кучета са тия от агенциите! Ще чакам още да грохнат цените,!

в стара загора е доста различно! средна наемна цена 650 евро. Цена -наем на апартамент започва от 300евро!Вчера харесах еин апартамент попитах в агенцията за намаление на цената/обявена 500 евро/,много грубо ми отговориха не може!

Има-няма, мине-не мине седмица и пак почват да убеждават, че било край с намалението на цените на имотите. Затрайте вече бе, глупци с глупци! Баламите свършиха! Глупак е този, който разчита на глупостта на другите! Но не би. На някой яко му пари под краката и призовава като Йохан на барикадата да почнат покупките. Но на барикадата Йохан е сам! Цените на имотите ще спрат да намаляват, когато спрете да казвате, че са спрели да намаляват цените на имотите:):):) Баста!!!

аве прости са тия дет са писали статията- в заглавието седи тухла срещу панелка в статията никъдя нама думичката тухла! Добре че ползвам Контрол+Ф да търся за думи в статията вместо да я чета, те тарикати тез пишман жунралисти ама и аз станах тарикат с тез пишман статии :D:D

Подобни статий идват от брокерите.Не може София да стане 2 милиона.Просто няма логика.Ще настъпи обратния процес .Хората живеят в простор сред зеленина.Не може да се прибера от работа и да гледам прането на балкона срещу мен.Не може комплекси като Люлин и Младост жилищата да са залепени едно до друго.И другото не може жилищата да струват подобни цифри.Влизаш в ново жилище и осещаш влагата а след месец падат мазилки.Много са негативите от новото безразборно строителство

?????????

Граби народе ей сега се е паднало ниски цени за имоти. хиххих Ами то това е началото бре, що се прайте. 2008 г. 60-70% с ипотека, 2009 10%. Е за 2010 колко процента очаквате 5 %. Така че като няма кой да купува една стока кво се случва с цената й - пада. Ххехех е сега ще падне голям смях, ама брокерчетата ще реват.

zivei pod naem iliv staria skapan apt. na roditelite ti i 4akai da stanat bez pari .....

:):):)

Манипулативна статия. Старото монолитно строителство е най-доброто от всичко защото се строеше по БДС. Дори повече, слагаше се цимент и арматура повече от необходимото защото не се правеха икономии. Новото строителство след 2000 г. е много по-некачествено , лошо и опасно от панелното дори. Хора, мислете. Искат да ви мамят.

айде пак платени статии за евтини жилища, юруш народе на апартаментите, без пари са. Стига с тия глупости.