Дамгосаната Източна Европа

Източна Европа е географска странност, която бързо губи всякакво значение и става дори вредна, твърди в статия в последния си брой влиятелното бизнес издание “Икономист“, цитирано от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Дамгосаната Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето ,твоето мислене е абсолютно посттоталитарно, пак явлението ПОЛИТИЗАЦИЯ. В нормалните и демократични държава нищо не се сменя на политически принцип , а само на ПРОФЕСИОНАЛЕН. Не са некадърни само БСП, но и СДС, НДСВ, ГЕРБ ДПС- назначени хорица на политическия принцип по почина на старата БКП изживяваща се в партия държава. Тези родени в прехода партии са посттоталитарни с мислене от време ОНО, като дойдат на власт са сменяли цялата администрация на политическия принцип до чистачката, навсякъде са слагали мои и свои хора- в съда, МВР, ДАНС цялата администрация да работят за тях и да им осигуряват грабежите които са вършели и вършат и за това нямаме работеща полиция, съдебна система, национално разузнаване. В нормалите бели държави политическа назначена фигура е само министъра ,но трябва да бъде професионалист.Всяко надолу под него назначение на професионална основа с открит публичен конкурс и не шефа избира, а обществото. ideyazabulgaria.org

Докато не махнат БЕСЕПАРСКИТЕ чиновници корупция ще има! НЕ се заблуждавайте те са изпекани станишевки и не се подчиняват и не изпълняват както във вътрешното министерство. Бойко трябва да ги смени иначе те ще и работят против правителството!

Попаднал си право в десятката'. Респект! Странното е,че всичко това,което направи СДС за съсипването и ограбването на държавата,се случи сравнително неотдавна,но сякаш вече никой не си го спомня...

ЛЯВ ИЗБИРАТЕЛ, Видовден вече настъпи.Те не са бюрократи, те са бюргерите, новите буржоа на Европа- десните сили.Те сега управляват Европа ,след като левите сили на З.Европа бяха на власт също 50 години от ВСВойна од сега, те вдигната Европа от войната ,създадоха я и изпаднаха в идеологическа криза, когато най-голямата група от тяхсоциалдемократи напуснаха левите редици и отидоха при десните.Аз ги наричамнай-големит предатели на лявата идея в нейната история. С това отслабване на левия фронт се получи пълен дисбаланс в идеологическото пространство на Европа. най страшното е че десните сила са проамерикански настроени, колебливи, сервилни на Америка и корумпирани. Слаба богу, че в развитите европейски страни от северна и средна Европа имат силни деполитизирани държави и силни работещи съдебни системи, те са хванати от желязната прегръдка на ЗАКОНА и не могат да крадат, просто ги пресичат за дни и ги пращат на гилотината. Въпросът е друг. Че тези десни само пищят, когато им бръкнеш дълбоко в джоба. САЩ унищожиха икономиките на източноевропейците чрез внасяне на неолибералния си модел( у нас стана чрез прана Ран Ът). България и Румъния са членки на ЕС и западна Европа трябва да помага на тези страни за вдигане на икономиките им. Достатъчно е една икономика да повлече крак,ще повлече всички останали икономики и те са задължени да ги оправят. Но в този процес най голямо значение играят политическите елити на тези страни, управляващите. Но те са престъпна олигархия, захванала политическата власт, в най-развитите европейски страни от Северна и средна Европа олигархия няма и това явление не е познато. Та те, вместо да помогнат на народите поне в съвети как да се от тази своята олигархия която им смучи кръвна, те реватче сме приети в ЕС грешно и не сме заслужавали? А Англия е най- ревящата, защото е пуделът на чичо Сам и нейната външна политика служи единствено на него и подриване единството на ЕС. За това Видовден ден за тях вече дойде!ideyazabulgari

ДО ДЕДО ЙОЦО ГЛЕДА- БРАВО ДЕДО ЙОЦО . НАЙ- ТОЧНИЯТ КОМЕНТАР . ТОВА Е И НАЙ- ВЯРНОТО СТАНОВИЩЕ . ТЪПИТЕ , АЛЧНИ АМЕРИКАНОЕВРЕЙСКИ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ БЮРОКРАТИ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКОТО ЗЛО , КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА . НО ПОМНИ , ЧЕ И ЗА ТЯХ И ТЕХНИТЕ ДЕБЕЛИ И АЛЧНИ ЗАДНИЦИ ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН , РАНО ИЛИ КЪСНО . СВЕТА ЩЕ СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ ЗА ИСТИНАТА , РАНО ИЛИ КЪСНО ...

ОТ ПОЗИЦИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ПЕЧАТ ( НЕ ОТ САЩ) НЕЩАТА СЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОЗОВИ. ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ИЗЛИШНО БРЕМЕ - ОТДАВНА ГО ЗНАЕМ. ПО- ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧАСТ ОТ НАШЕНЦИ ( ВИЖТЕ ГИ ПО-ГОРЕ) СЕ МИСЛЯТ ЗА ПО- УМНИ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ. ТЕ НЕ ВИЖДАТ ВИНА В СЕБЕ СИ, В СВОЯТА СТРАНА, В НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ - КОЕТО Е НОВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕПРИГОДНОСТ КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ . А ПЪК ЗА НАШАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ- ПОНЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ - НИЩО ДОБРО. СВЕСТНИТЕ, СМЯТАНИ ЗА ЛУДИ, ОТДАВНА СА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ.

Не знам кое и от кого зависи, но 100 процента от всеки от нас зависеше България да е чиста и да запазим красивата й природа, но уви!

Това е в духа с глобалистичната политика на Америка и в нежеланието на англосаксонците и западноевропейските бюргери( десните сили управляващи ЕС) да видят истинските причини за състоянието на дамгосаната източна Европа. А това е: (1 ) неразвитата им демокрация (2) властване на една група толерирани политици от бившите комунистически елити, които използвайки политическата си власт в началото на демокрацията си, а облякоха с икономическа, като заграбиха всички национални богатства и цялата икономика за себе си, с пладнешки грабеж на държавна собственост, (3)Опитът на САЩ да внесе своя неолиберален икономически модел в Източна Европа, отхвърлен от цял свят и който донесе кризата, като се отворят вратите на големите американски корпорации да навлязат в страните от източна европа, монополизират и денационализират тяхната икономика и ги изстискват за своя полза, превръщайки ги в пълни свои сателити.С носенето на този икономически модел САЩ носят и своя по-ниско развит двуполюсен политически модел напредставителната демокрация и така спират развитието на демокрацията в тези общества и ги изкарват от Европа. Вие добре знаете западни бюргери, че такъв грабеж на държавна собственост, какъвто се извърши в Източна Европа, не се е случвал в Западна Европа след Втората световна война до сега, нито роди олигархии там, но стоите и си гледате в пъпа и се правите на разсеяни, като вашите банки приемат всички мръсни капитали идващи от там, закриляте мръсните капитали от тези страни заедно с новите им собственици крадци и с това им помагате по пътя на демокрацията.Това не е помощ, а изстискване ресурсите на тези страни.Това ,което вършите ,господа западни бюргери е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , така давате права на родената там олигархия да върлува и притежавайки цялата политическа власт да изсмуква народите си и ги прави от бедни по-бедни , да носи бедност и мизерия на народите си. В най-тежко положение от всички бивши соц.страни е България родила най престъпни ПАРТИЙНИ олигархии в лицето на БСП, НДСВ, ДПС СДС И ГЕРБ. А най- престъпни от европейските страни е Англия, приела и укриваща най мръсните източно европейски страни ( заедно с по големия си млад брат-САЩ), а Икономист е английска медия, водеща се по официалната външна английска политика. ideyazabulgaria.org

като сме вредни защо ни използвате базите.

Правилно! Западняците са крадливи и мързеливи мизерници. Толкова години изтискваха колониите си, както и Турция 500г изтискваше България. Те затова и я подкрепиха, когато Русия я беше нагазила през XIX век и когато я бяхме награбили ние и през 1912 г бяхме пред Одрин. Те и сега я подкрепят и политически и икономически, а турците си мислят, че са голямата работа. Вие сте нещо благодарение на тях, а ние въпреки тях! Разбра ли, приятелю!

абе що не го кажат направо че са крадливи и некадърни мизерници

В Чехия и Словакия нямаше умни демократи, като СДС да измислят ликвидационни съвети. И никой там не обяви държавата за лош стопанин и не си раздадоха печелившите фирми на разни международни мошеници.

Много добър анализ. Трябва да се добави и това, че тези които скъсаха с комунизма по-рано и по-безкомпромисно, сега са в по-добро състояние.

Чехословакия беше развита индустриална държава и преди 1939 и след 1939 докато Португалия никога не е била такава. Освен това Португалия беше приета в ЕС не по икономичекси, а по политически причини. Толкова призраци от комунистическта ера не виждам, но виждам други неща, които пък Икономист е предпочел да не виждав тази статия. Реструктуризацията на Лондонското Сити по времето на Тачер имаше като резултат съсредовоточаване на огромно финансово богатство на международните банки в Лондон. Към 2006 Лондон вече си съперничеше като финансов център с Ню Йорк. Но беше пропуснато относително обедняване на провинцията и най-вече това че никоя от финансовите институции опериращи с това огромно богатство не беше британска, нито дори щаб-квартирата и се намираше във Великобритания. От което пък в условията на финасовата криза произтекоха няколко отрицателни последствия.

Дамгосани от кого? От нас самите първо - време е да се вземем в ръце и да си оправим държавата с труд, закони, умело управление и правов ред. От Русия, че не и вървим по водата - то ще е докато и Русия се интегрира. Проблемът е, че ни дамгосва повечко от нормалното ЕС и то с основания до някъде. Помагат ни макар и не достатъчно, но не умеят да извият ръцете на корупцията чрез притискане на управляващите. Може би чакат да го сторим сами, а сами няма да успеем и се надявам това да го схванат най-после в Брюксел. Иначе самото понятие Източна Европа ще става все по-географско и по-малко полит. и иконом. , а това е добре. ЕС се нуждае от нашия потенциал ,както и ние от техния - трябва да го разберат иначе сме слаби пред Китай и САЩ. Който има акъл и добро управление ще излезе от кризата на по-предна позиция в ЕС от тази в която е влязъл. Ние влязохме като последни, а ни предстои излизане - на кое място мислите???

Ние винаги ще бъдем сочени, защото сами си го правим. Сами ходим да си подливаме вода един на друг пред старите европейци, като си мислим, че това е голям героизъм и ще ни помогне... А те ни се надсмиват и плашат децата си с нас. ГОляма роля имат за тази ситуация както пишман-политиците ни, така и неориентираните ни журналисти. И това май никога няма да свърши...

Както е казал шопа Пениш се не пениш, ке те ядем!. Ако искат тази територия за буфер между себе си и дивия свят, ще трябва да свикват. Колкото повече дават, толкова повече ще искаме и те ще дават. Дали с отвращение или без, няма значение, важното е да ни дърпат нагоре. Обединена Европа не е съюз на съмишленици, а група оцеляващи в обща лодка, всеки има задача - един гребе, друг управлява, трети гледа за подводни камъни, а някои служат за баласт - да не се обърне лодката. Могат да гребат, но не им дават весла. Могат да управляват, но никой не пуска руля. Могат и останалите дейности, но ролята на баласт просто не е престижна и всички бягат от нея. Съдба!

Нека Икономист да каже кога Източна Европа е била в най- добро финансово състояние? И кой ни посъветва да го променим по радио Свободна Европа?

Тези страни,като Чехия и Словакия се отърваха от комунистическите си партии.Нямаше кой да им създаде мафия и корупция,а тук до вчера ни управляваха комунистите.Дано всички вече се убедят че не можеш да се развиваш,когато комунистите те спъват на всяка крачка.Вижте ги тук как пишат и как се прикриват.Отвратител са.

Абе защо всички повтарят една и съща грешка до припадък. Вижда се, че тази постройка на финансовата система е направена така, че да има колапс на икономиките на държавите, ама те пак все нея си ползват. Толкоз ли неможаха да измислят с умните си глави по добра финансова система.

Няма какво да плачете, защото Източна Европа е на този хал и заради Вас - първо заради договореностите по време на Втората световна война между западните сили и Сталин; второ - защото за да Ви угодим безпрекословно изпълняваме всяка Ваша приумица - често несъобразена с конкретните условия и предизвикваща повече вреди, отколкото полза..

Ето ,твоето мислене е абсолютно посттоталитарно, пак явлението ПОЛИТИЗАЦИЯ. В нормалните и демократични държава нищо не се сменя на политически принцип , а само на ПРОФЕСИОНАЛЕН. Не са некадърни само БСП, но и СДС, НДСВ, ГЕРБ ДПС- назначени хорица на политическия принцип по почина на старата БКП изживяваща се в партия държава. Тези родени в прехода партии са посттоталитарни с мислене от време ОНО, като дойдат на власт са сменяли цялата администрация на политическия принцип до чистачката, навсякъде са слагали мои и свои хора- в съда, МВР, ДАНС цялата администрация да работят за тях и да им осигуряват грабежите които са вършели и вършат и за това нямаме работеща полиция, съдебна система, национално разузнаване. В нормалите бели държави политическа назначена фигура е само министъра ,но трябва да бъде професионалист.Всяко надолу под него назначение на професионална основа с открит публичен конкурс и не шефа избира, а обществото. ideyazabulgaria.org

Докато не махнат БЕСЕПАРСКИТЕ чиновници корупция ще има! НЕ се заблуждавайте те са изпекани станишевки и не се подчиняват и не изпълняват както във вътрешното министерство. Бойко трябва да ги смени иначе те ще и работят против правителството!

Попаднал си право в десятката'. Респект! Странното е,че всичко това,което направи СДС за съсипването и ограбването на държавата,се случи сравнително неотдавна,но сякаш вече никой не си го спомня...

ЛЯВ ИЗБИРАТЕЛ, Видовден вече настъпи.Те не са бюрократи, те са бюргерите, новите буржоа на Европа- десните сили.Те сега управляват Европа ,след като левите сили на З.Европа бяха на власт също 50 години от ВСВойна од сега, те вдигната Европа от войната ,създадоха я и изпаднаха в идеологическа криза, когато най-голямата група от тяхсоциалдемократи напуснаха левите редици и отидоха при десните.Аз ги наричамнай-големит предатели на лявата идея в нейната история. С това отслабване на левия фронт се получи пълен дисбаланс в идеологическото пространство на Европа. най страшното е че десните сила са проамерикански настроени, колебливи, сервилни на Америка и корумпирани. Слаба богу, че в развитите европейски страни от северна и средна Европа имат силни деполитизирани държави и силни работещи съдебни системи, те са хванати от желязната прегръдка на ЗАКОНА и не могат да крадат, просто ги пресичат за дни и ги пращат на гилотината. Въпросът е друг. Че тези десни само пищят, когато им бръкнеш дълбоко в джоба. САЩ унищожиха икономиките на източноевропейците чрез внасяне на неолибералния си модел( у нас стана чрез прана Ран Ът). България и Румъния са членки на ЕС и западна Европа трябва да помага на тези страни за вдигане на икономиките им. Достатъчно е една икономика да повлече крак,ще повлече всички останали икономики и те са задължени да ги оправят. Но в този процес най голямо значение играят политическите елити на тези страни, управляващите. Но те са престъпна олигархия, захванала политическата власт, в най-развитите европейски страни от Северна и средна Европа олигархия няма и това явление не е познато. Та те, вместо да помогнат на народите поне в съвети как да се от тази своята олигархия която им смучи кръвна, те реватче сме приети в ЕС грешно и не сме заслужавали? А Англия е най- ревящата, защото е пуделът на чичо Сам и нейната външна политика служи единствено на него и подриване единството на ЕС. За това Видовден ден за тях вече дойде!ideyazabulgari

ДО ДЕДО ЙОЦО ГЛЕДА- БРАВО ДЕДО ЙОЦО . НАЙ- ТОЧНИЯТ КОМЕНТАР . ТОВА Е И НАЙ- ВЯРНОТО СТАНОВИЩЕ . ТЪПИТЕ , АЛЧНИ АМЕРИКАНОЕВРЕЙСКИ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ БЮРОКРАТИ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКОТО ЗЛО , КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА . НО ПОМНИ , ЧЕ И ЗА ТЯХ И ТЕХНИТЕ ДЕБЕЛИ И АЛЧНИ ЗАДНИЦИ ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН , РАНО ИЛИ КЪСНО . СВЕТА ЩЕ СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ ЗА ИСТИНАТА , РАНО ИЛИ КЪСНО ...

ОТ ПОЗИЦИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ПЕЧАТ ( НЕ ОТ САЩ) НЕЩАТА СЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОЗОВИ. ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ИЗЛИШНО БРЕМЕ - ОТДАВНА ГО ЗНАЕМ. ПО- ЛОШОТО Е, ЧЕ ЧАСТ ОТ НАШЕНЦИ ( ВИЖТЕ ГИ ПО-ГОРЕ) СЕ МИСЛЯТ ЗА ПО- УМНИ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ. ТЕ НЕ ВИЖДАТ ВИНА В СЕБЕ СИ, В СВОЯТА СТРАНА, В НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ - КОЕТО Е НОВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕПРИГОДНОСТ КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ . А ПЪК ЗА НАШАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ- ПОНЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ - НИЩО ДОБРО. СВЕСТНИТЕ, СМЯТАНИ ЗА ЛУДИ, ОТДАВНА СА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ.

Не знам кое и от кого зависи, но 100 процента от всеки от нас зависеше България да е чиста и да запазим красивата й природа, но уви!

Това е в духа с глобалистичната политика на Америка и в нежеланието на англосаксонците и западноевропейските бюргери( десните сили управляващи ЕС) да видят истинските причини за състоянието на дамгосаната източна Европа. А това е: (1 ) неразвитата им демокрация (2) властване на една група толерирани политици от бившите комунистически елити, които използвайки политическата си власт в началото на демокрацията си, а облякоха с икономическа, като заграбиха всички национални богатства и цялата икономика за себе си, с пладнешки грабеж на държавна собственост, (3)Опитът на САЩ да внесе своя неолиберален икономически модел в Източна Европа, отхвърлен от цял свят и който донесе кризата, като се отворят вратите на големите американски корпорации да навлязат в страните от източна европа, монополизират и денационализират тяхната икономика и ги изстискват за своя полза, превръщайки ги в пълни свои сателити.С носенето на този икономически модел САЩ носят и своя по-ниско развит двуполюсен политически модел напредставителната демокрация и така спират развитието на демокрацията в тези общества и ги изкарват от Европа. Вие добре знаете западни бюргери, че такъв грабеж на държавна собственост, какъвто се извърши в Източна Европа, не се е случвал в Западна Европа след Втората световна война до сега, нито роди олигархии там, но стоите и си гледате в пъпа и се правите на разсеяни, като вашите банки приемат всички мръсни капитали идващи от там, закриляте мръсните капитали от тези страни заедно с новите им собственици крадци и с това им помагате по пътя на демокрацията.Това не е помощ, а изстискване ресурсите на тези страни.Това ,което вършите ,господа западни бюргери е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , така давате права на родената там олигархия да върлува и притежавайки цялата политическа власт да изсмуква народите си и ги прави от бедни по-бедни , да носи бедност и мизерия на народите си. В най-тежко положение от всички бивши соц.страни е България родила най престъпни ПАРТИЙНИ олигархии в лицето на БСП, НДСВ, ДПС СДС И ГЕРБ. А най- престъпни от европейските страни е Англия, приела и укриваща най мръсните източно европейски страни ( заедно с по големия си млад брат-САЩ), а Икономист е английска медия, водеща се по официалната външна английска политика. ideyazabulgaria.org

като сме вредни защо ни използвате базите.

Правилно! Западняците са крадливи и мързеливи мизерници. Толкова години изтискваха колониите си, както и Турция 500г изтискваше България. Те затова и я подкрепиха, когато Русия я беше нагазила през XIX век и когато я бяхме награбили ние и през 1912 г бяхме пред Одрин. Те и сега я подкрепят и политически и икономически, а турците си мислят, че са голямата работа. Вие сте нещо благодарение на тях, а ние въпреки тях! Разбра ли, приятелю!

абе що не го кажат направо че са крадливи и некадърни мизерници

В Чехия и Словакия нямаше умни демократи, като СДС да измислят ликвидационни съвети. И никой там не обяви държавата за лош стопанин и не си раздадоха печелившите фирми на разни международни мошеници.

Много добър анализ. Трябва да се добави и това, че тези които скъсаха с комунизма по-рано и по-безкомпромисно, сега са в по-добро състояние.

Чехословакия беше развита индустриална държава и преди 1939 и след 1939 докато Португалия никога не е била такава. Освен това Португалия беше приета в ЕС не по икономичекси, а по политически причини. Толкова призраци от комунистическта ера не виждам, но виждам други неща, които пък Икономист е предпочел да не виждав тази статия. Реструктуризацията на Лондонското Сити по времето на Тачер имаше като резултат съсредовоточаване на огромно финансово богатство на международните банки в Лондон. Към 2006 Лондон вече си съперничеше като финансов център с Ню Йорк. Но беше пропуснато относително обедняване на провинцията и най-вече това че никоя от финансовите институции опериращи с това огромно богатство не беше британска, нито дори щаб-квартирата и се намираше във Великобритания. От което пък в условията на финасовата криза произтекоха няколко отрицателни последствия.

Дамгосани от кого? От нас самите първо - време е да се вземем в ръце и да си оправим държавата с труд, закони, умело управление и правов ред. От Русия, че не и вървим по водата - то ще е докато и Русия се интегрира. Проблемът е, че ни дамгосва повечко от нормалното ЕС и то с основания до някъде. Помагат ни макар и не достатъчно, но не умеят да извият ръцете на корупцията чрез притискане на управляващите. Може би чакат да го сторим сами, а сами няма да успеем и се надявам това да го схванат най-после в Брюксел. Иначе самото понятие Източна Европа ще става все по-географско и по-малко полит. и иконом. , а това е добре. ЕС се нуждае от нашия потенциал ,както и ние от техния - трябва да го разберат иначе сме слаби пред Китай и САЩ. Който има акъл и добро управление ще излезе от кризата на по-предна позиция в ЕС от тази в която е влязъл. Ние влязохме като последни, а ни предстои излизане - на кое място мислите???

Ние винаги ще бъдем сочени, защото сами си го правим. Сами ходим да си подливаме вода един на друг пред старите европейци, като си мислим, че това е голям героизъм и ще ни помогне... А те ни се надсмиват и плашат децата си с нас. ГОляма роля имат за тази ситуация както пишман-политиците ни, така и неориентираните ни журналисти. И това май никога няма да свърши...

Както е казал шопа Пениш се не пениш, ке те ядем!. Ако искат тази територия за буфер между себе си и дивия свят, ще трябва да свикват. Колкото повече дават, толкова повече ще искаме и те ще дават. Дали с отвращение или без, няма значение, важното е да ни дърпат нагоре. Обединена Европа не е съюз на съмишленици, а група оцеляващи в обща лодка, всеки има задача - един гребе, друг управлява, трети гледа за подводни камъни, а някои служат за баласт - да не се обърне лодката. Могат да гребат, но не им дават весла. Могат да управляват, но никой не пуска руля. Могат и останалите дейности, но ролята на баласт просто не е престижна и всички бягат от нея. Съдба!

Нека Икономист да каже кога Източна Европа е била в най- добро финансово състояние? И кой ни посъветва да го променим по радио Свободна Европа?

Тези страни,като Чехия и Словакия се отърваха от комунистическите си партии.Нямаше кой да им създаде мафия и корупция,а тук до вчера ни управляваха комунистите.Дано всички вече се убедят че не можеш да се развиваш,когато комунистите те спъват на всяка крачка.Вижте ги тук как пишат и как се прикриват.Отвратител са.

Абе защо всички повтарят една и съща грешка до припадък. Вижда се, че тази постройка на финансовата система е направена така, че да има колапс на икономиките на държавите, ама те пак все нея си ползват. Толкоз ли неможаха да измислят с умните си глави по добра финансова система.

Няма какво да плачете, защото Източна Европа е на този хал и заради Вас - първо заради договореностите по време на Втората световна война между западните сили и Сталин; второ - защото за да Ви угодим безпрекословно изпълняваме всяка Ваша приумица - често несъобразена с конкретните условия и предизвикваща повече вреди, отколкото полза..