Кога декларираме доходи от заеми

От тази година в годишната данъчна декларация за облагане на доходите ще се декларират и получените и предоставени заеми. На пресконференция днес от НАП обясниха как точно ще става това.

Обратно в новината

Коментари - Кога декларираме доходи от заеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

V BG NJAMA REDOVNI VSI4KI SA UMOBOBARKANI........

Поредната простотия-стачка

А кредитните милионери, какво трябва да декларират и кога ще врърнат парите нa България? Или те са извън законите отново?

А кредитните милионери, какво трябва да декларират и кога ще врърнат парите н България? Или те са извън законите отново?

Да се надяваме, че изнесената процедура ще се прилага адекватно т.е. за т.нар. крос-референсинг по калкулиране на тоталния доход (и съответното му облагане с данък) на заемодателите, а не за облагане с данък на заемополучателите върху заемите . ....Иначе, .... иначе Симеоне - знаеш, че Волфовиц и Сие не се церемонят изобщо .

Държавата, на която Симеон Дянков стана министър на финансиите й, НЕ СЪЩЕСТВУВА. Съвсем скоро мистър Дянков ще се принуди да се върне в САЩ, за да има доходи с които да си плаща ипотеките там. Тукашната мафия сигурно няма да му цепи басма. Ей на, Боби Цанков, игра на руска рулетка и получи 4 куршума в тялото и контролен куршум в главата за да му дойде акъла как се базика мафия. Манол Велев нямаше късмета на Цанков, а сега и Весела Лечева страда покрай него. Това което написах може това и да не е вярно, но е истина.

Хора, давайте да излизаме на площадите верно, защото тия ще ни разкатаят фамилията. То не са декларации , то не са високи осигуровки ,па и глоби до небето. Малееее, и през турско робство не е било това чудо. Не издържам, помооощ.....

Маи скоро пак ще сме по площадите..

Супер, така трябва!!! Всички трябва си плащат данъците, не само бедните! Какви са тия Ferrari-та и къщи за милиони купени с пари от приятели дадени назаем!?

Майка си продаде наследствен имот за 40 000 лева. Тъй като много не разбира от банки, ми даде парите и каза внеси ги на срочен депозит, но за да не се разкарваме всеки път двамата, да са на твое име. Сега от банката като подадат информация в НАП за влога ми, ще трябва или да доказвам, че имам достатъчен доход, да имам такъв влог, или да декларирам заем. Това ако не е олигофрения, здраве му кажи.

нешто куца,имам пари,чернички около 100000. тегля 100000 и на края на годината изплащам заема така ли да го разбирам.Ако е така то е добре

Поредния сапунен мехур на НАП и управляващи. Имитиране, че се вземат мерки!!!

Ей това данъчните и от въздуха пари искат да правят. Две неща са сигурни на този свят - смърта и данъците. Нейсе.

никога!

През последните 20 години държавата е дръпнала по няколко милиона от човек ама като гледам хич няма намерение да ги погасява а за деклариране да не говорим :)))

Егати тъпия закон! Значи ако хванат някой че има съмнително имущество за 500 000 лв. той казва - Ами 50 души ми дадоха по 9000 лв. заеми, и аз имах 50 000. и всичко ми е законно. И никой не може да го оспори защото не се декларират такива суми...

Сумарно, Паисий, сумарно. Жалко, че си се кръстил Паисий.

WTF?