”КейбълТел-Евроком” съкрати стотици

Кабелните оператори "Кейбълтел" и "Евроком" са уволнили на 17 декември 300 служители без предизвестие.

Обратно в новината

Коментари - ”КейбълТел-Евроком” съкрати стотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами при липсата на нормален пазар така се случва. Концентрацията води до това, окрупняването повишава ефективността, но това е ефективност за капитала, не за труда. Настоящото иде да рече, че държавата, ако има някаква отговорност за хората има един от двата избора за нормално функциониране - 1. Облага жестоко с високи данъци въпросните монополи и мафиотизирани организации и с тези пари осигурява заетост и социални плащания 2. Не разрешава да става окрупняване, помага за поддържане на конкуренцията и влизане на нови играчи и така се поддържа висока заетост. 3.Ако държавата е българската не се случва нищо от това и хората духат супата...

Уважаеми По-запознат, явно не си достатъчно запознат, затова те съветвам да се ограмотиш още за нещата. И не казвай за другите, че говорят глупости, ами си виж твоите неверни писания: Работода спазва условията за прекратяване ..... Ето ти един линк за ограмотяване: http: се със законовите процедури и кажи кои от тях е изпълнил компетентния работодател ? А що се отнася до морала, той е свързан със спазването на законите и човешкото отношението към собствените работници и служители. Явно, както и останалото и това не ти е достатъчно ясно.

Запознат, ти говориш глупости - такова нещо като по принцип им дължат 4 заплати НЯМА! Прекратяван на трудов договор с най-малко 4 брутни възнаграждения обезщетение е по съвсем различен член, без никакви допирни точки със съкращенията. И се спрете вече с тия мнения стил Конгрес на БКП. Може да е гадно за съкратените, но те работят по договори с регламентирани условия. Работодателят спазва условията за прекратяване и няма никакви, ама никакви морални задължения към никой. Дали компанията ще продължи работа със същото качество, си е неин личен проблем. За недоволните - има конкурентни доставчици.

стига говорете глупости ,че не били нужни,повечето съкратени са техици и сега като стане авария абонатите на въпросните кабелни оператори просто ще духат супата и ще чакат по 1-2 седмици да им дойде кабелната или интернета,и като не дойде ще идат при друг оператор.уволнението без предизвестие е лесно защото има порта в кодекса на труда,по принцип им дължат 4 заплати,но са ги съкращават все едно са с предизвестие 1 месец като им казват че няма да го работят този месец и им дават парите за него,така избягват компенсацията от 4 заплати.тезеи съкращения са само за да може фирмата да изглежда по финансово привлекателна-в следващите месеци ще имат горе-долу същатат печалба но със стотици души по-малко персонал.и естествено ще я продадат пак само че със солидна печалба,а хората нека стоят с празни маси на празниците.

Стига евтин популизъм, господа! Глобите, правилно са в полза на държавата. Не за масови уволнения - уволнена маса няма. Държавата не е била уведомена за всеки поотделно и е редно да накаже многократно, за всеки поотделно. Следователно, не е нужно да се увеличава глобата. Друго. Договор може да се прекъсва едностранно, щом в него не е посочено обратното. А да сте виждали трудов договор с неустойки? Не! И не бива да има! Това би дало законно основание на наемниците за пране на пари. А и самите наемни работници не са се договорили в договорите си неустойки - нито за себе си, нито за работодателя. Още нещо. Синдикатите ратуваха дълго за безсрочни договори. Постигнаха го. Сега неустойки за прекратяване на трудов договор не може да има - в него няма срок! Решението, с оглед на човечността, трябва да е сключване на договори само за конкретна работа. Наемникът да получава по договор за подписване, с което се задължава да извърши работа в обем, качество, срок и неустойки. За пирон - стотинка. За кракоклат -нищо! И подписал ли е, да се оправя сам. При днешните информационни технологии може да се подписват договори многократно в денонощието, та и автоматично. Те тогава ще е Нема проблеми!, Немате грижи! Повервайте ми - Не сте сами!

Много си е прав Здравчев. За съжаление се опитва да авирее сред зомби. Тези хора, със семействата, пука ли им от къде фирмата взема пари за да им плати заплатата, защото те не успяват да си заработят и половината от месечната заплата? Заплатата трябва да се изработи, а не да се даде. След като не става един човек за дадена работа, то просто престава да е проблем на фирмата и става проблем на социалното министерство, а пък те са добър работодател и ще го уредят на работа в държавната администрация. Там пък важи с пълна сила девиза Днес не съм свършил работа за 1 стотинка!.

Мда определено трябва да се увеличи значително сумата при уволнение без предизвестие!

Може и на Господ да си член, нищо няма да те спаси. Пак ти казвам внимавай!

Ти за богат ли се мислиш бе смехурко ?Тези 70 души няма да те направят богат, ти си само един независим човек, някъде в дъното, от който не зависи нищо - слуга и нищо повече, целуваш каквото ти кажат за жълти стотинки и викаш Шефе на някой другар от миналото. Пожелавам ти съдбата на всеки един от хората изхвърлени най-брутално на улицата за Коледа. Бъди ни жив и здрав, приятелю, който и да си, добре си ни дошъл. Весела Коледа и Ч.Н.Г.

Смърт на фашизма - свобода на народа !

От създаването на фирма ЮНИЪН КАБЕЛ, до превтъщането и в Кейбъл тел, идеята е била само една. А тя е бавно и постепенно изкупуване на конкуренцията, която вече има готови изградени мрежи. Също така още в зората на тая телевизия, се дадоха едни пари на едни хора да направят локални телевизии и през това време те си доиха кравичката съсздадоха си по села и паланки свои собственни кабеларки. Когато дойде време Вече новата чуждестранна фирма да си вземе вересиите собственниците на същите тия кабеларки с най голямо удоволствие си продадоха работещите и утвърдени кабелни телевизии. А самата Кейбъл-Тел никога не се е интересувала от новинарски канали поддръжката на голям брой персонал и прочее. Тях ги интересува да завладеят конкуренцията и да се препродадат на някой пак Техен човек. и така една фирма си я връткат 3-4 човека помежду си и перат пари. А народа да го духа по малките градчета и селцата, ко от тва че нямало местна ТВ, БТВ и НОВА нали има, що ний друго. Ама тва не се забелязва от полицията, то е нищо, някакви си там си продават телевизийки за по 20-30 милиона долара, ко толкоз е станало.

Затова ли сигналът им е под всякаква критика? Как така КЗК допусна понопол в София? В момента няма равностойна кабелна телевизия, на която човек да се прехвърли ако е недоволен от този монополист кейбълтел+евроком! Освен това никой не следи качеството на сигнала. Толкова регулаторни органи, а никой не следи с какво качество се подава сигналът към абонатите! Пълно безобразие и анархия!

Кърлежа си ти и ще ми накривиш оная работа.За голяма радост сме членове на ЕС и това което ти се иска мина преди 20 години. Ако го желаеш иди на Изток от БГ. Въргаляй се в собствената си омраза и злоба. Остани си жалък боклук. Хахахаха

...това трябва да стане в момента на прекратяване на трудовото правоотношение... такова нещо, проучи въпроса пак. Колкото до това, че имали семейства - е, и? Никой работодател не е сключил договор за издръжка на семейства, а трудови такива, а те си имат условия за прекратяване.

Ти дали си платил през живота си заплата на някой и мислил ли си как става изобщо това. Аз съм и плащам на 70 човека в момента. Не знам как прецени че съм за затвор. Сигурно че давам на такива лаици като тебе заплата. Това все пак е типично за българите,да мразят богатите и да ги наричат с всякакви обидни епитети. Искам да те попитам според теб колко трябва да имам при 70 човека на трудов договор.Да деля ли с тях или да имам поне 35 пъти повече от всеки един. А на другия пролетарий казах,че съжалявам за хората и техните семейства,но това е частна фирма и там парите не идват от държавата. Така е при държавните фирми и виждаме до къде я докарахме. От компанията обявиха, че ще посрещнат всички законови последствия, произтичащи от това решение. Служителите, чиито договори ще бъдат прекъснати, ще получат обезщетение, както и ще им бъде изплатен неизползваният годишен отпуск

Хей, паразит, знаеш ли колко милиона сме и за какво отрицателно време можем да ви изчистим? Държавата не само е твоя, тя е и наша, и ако не се намеси, ще вземем инициативата в свои ръце. И няма да ви питаме как за 20 години станахте богаташи, няма да има съд и присъди, ще има директна разплата, веднага и на място - знаеш защо, ние също. Сега може да не чуваш скърцането на зъбите, може да не виждаш омразата, но внимавай, кърлеж - да не се скъси срока на благоденствието и високомерието ти!

Е. Честито! Следва повишение на цените на услугите. Не знам останаха ли други кабелни оператори в София?!

Ами ти дето не си си написал името и се правиш на домарксов капиталист, пишеш глупости Хората са казали че ще си платят на хората необходимото обезщетение ... но явно премълчаваш, че това трябва да стане в момента на прекратяване на трудовото правоотношение, а не в необозримото бъдеще. А да наричаш държавата в която живееш тъпа и бедна след като сам я правиш такава, надминава всякакви граници. От такива хора като тебе - които не спазват българските закони нямаме нужда, тяхното място е в затвора, и рано или късно ти и твоите съмишленици ще се озовете там. Тогава ще видим какъв велик бизнесмен си.

Като се вземе предвид отношението на тия глупаци Кейбълтел към клиентите и ужасното качество на услугите,които предлагат,както и некоректността в огромни дози,никак не се учудвам,то е ясно че са хора без грам морал! А сега като се слеят с Евроком,ще потвърдят старата мъдрост:Търкулила се тенджерата-намерила си похлупака!

Много си отворен, не били нужни тия хора на фирмите, ама тия хора имат деца и семейства, нали се сещаш. Ами и тебе, ако някой ден те обявят за ненужен и то когато най-малко очакваш и имаш финансови проблеми, тогава какво?

Стига глупости бе Здравчев.Тези хора са уволнени,защото не са необходими на фирмите. На малоумниците от пролетариата мога да кажа,че фирмите се създават по начало за да печелят и не са към социалното министерство. Какви робовладелци ви преследват.Хората са казали че ще си платят на хората необходимото обезщетение от две заплати,както и ще пуснат кръв от 60000 лв. на тъпата държава. Време е кодекса да се промени в полза на работодателите. В противен случай няма как да излезнем от кризата.Българина трябва веднъж завинаги да разбере,че държавата не може да се меси на бизнеса както тя намери за добре. Защото ще дойде един момент да се намери работодател да съди държавата защото е бедна и не му осигурява сигурност и нива на печалба,които да задоволяват неговите работници и оперативните му разходи. Тогава ще видим как ще се оправдае кодекса и държавата.

Нищо не могат да направят уволнените.Ще издухат супата...това са днешните нови робовладелци...само от бой разбират

Е па естествено, че ще предпочетат да платят по 200 лева глоба на човел, отколкото по 1000 лв обезщетение :) Щом толко народ съкращават ясно е, че са били излишни.

Като им знам качеството на продукцията на Евроком, защо ли не се учудвам?

nqma po-golemi boklutzi ot keibaltel.monopolist shte si pravqt kakvoto si iskat s nas,zashtoto ima koi da im go pozvolqva-chez,sofii voda,btk i t.n.

Спомняш ли си как започва филмът Кръстникът?Докат не очистят стотина -двеста пишман капиталисти,няма да си затъкнат алчните гърла и лакомите задници.