19-годишен с джип прегази мъж и рани жена

19-годишен младеж с 6-месечен стаж като шофьор прегази мъж на пътя и рани жена, която се движела по тротоар.

Обратно в новината

Коментари - 19-годишен с джип прегази мъж и рани жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jalko z a nevinno zaginalte z a tija koito s a katastrofirali i s a postradali da umrat z a tija nikva milost ako 6te i bremenna v deveti mesez da s e iz6kembi s izrod a i super samo d a ne ubie nevinen a tija deto izmirat ot visoka skorost obojavam kogato v patologijata idvat da si gi vzimat kazvam n a blizkite tuk ne e grobi6te vapreki 4e mi dostavjat udovolstvie mai4nite pisazi narejdane i pripadazi o maminotooo oo 4edo maminoo muzika z a u6ite.Kzvam 6te reve6 po grobi6ata tuk ne e grobi6te vzimai si mizernia trup i begai ::::::::::::::::):): ako e zaginal butnat ot pjan il ot njakoi karal kato lud sajaljavam ama njakoi koito s e blasnal i umrjal daje mi stava kef edin oligofrem po malko aide vsi4ki piajni i natresli s ev darvoto koito s a v grobi6teto d az a jivi i zadravi i golemi d aporastnat !!!!!:::::::::::):):

А защо тюрко-циганите не си гледат в тяхното канче?

Бил съм в Сирия. За мой ужас не спираха на червен светофар. Като питах защо - отговориха ми, че какъв мъж си ако спреш??!!.....После преводачът, който е бил студент в България каза -имаме много леки катастрофи и много малко загинали. Оказа се ,че роднините на загиналия убивали един от роднините на виновника. Възпиращо е нали , освен ако не те е ядосала .........тъщата.....

По света има специални правила за млади водачи,друг е въпросът, че ние не обичаме да спазваме правила, като правило. Ако си със стаж по-малко от 2 години не може да караш колата си сам. Трябва до теб да има друг с по- голям опит. Ако си до 25 години застраховката е около 2000 паунда /евро. Оправданието е,че си голям риск. За сравнение , водач на възраст 40 години, без произшествие, с кола до 1.8л плаща 300 паунда/евро. Карането без застраховка е криминално престъпление. За сравнение,ако не си върнеш заема на банката - не е. Още нещо - спира се задължително на ''зебра'', ако има пешаходец наоколо, даже и когато няма полицай ........ Предварително се извинявам за главоболието, което поста ми може да предизвика у един ''нормален'' нашенец.............

a zasto bulgaro-ciganite ne se nauchite da hodite po trotoara? :)))

От къде 19 годишното леке има пари за такъв джип?Ако е на тати му-от къде ги има той?Кой му даде шофьорка книжка,като не знае елементарни правила за движение?

Тати ще плати и малкото лайненце ще продължи да мачка и убива.

Хайде една проверка на имуществото на него и близките му! Как може да кара джип и да не може да се оправи на сняг, явно се е мислел за много голям шофьор след тези 6 месеца!

тротОар, тротОар, тротОар, тротОар - 4 пъти! Разбра ли, майче?

хаха e praw. Na zapad e pochti neweroyatno na tazi wazrast da imash dohodi za zastrahowkata Jeep.

В англия тоя непрокопсаник, лайнар на 19 години ОПЕЛ КОРСА НЯМА ДА МОЖЕ ДА КАРА КАМО ЛИ ДЖИП .. освен баща му да работи в BBC или парламента. Тва в българия с тия застраховки е безумие! В англия не застраховаш ЖЕЛЯЗОТО, а човека! На 18 годишен застраховка под 2000£ няма! На мен лично за Опел Вектра ми искаха 13 000 £, с оправданието - ДВИГАТЕЛЯТ ВИ Е 1.8 .. Прекалено мощна кола за млад шофьор! .. Нали знаете приказката : Метал се поправя, човек НЕ! Мир на праха на пострадалият човек!

От къде е събрал този 19-годишен младеж пари за този джип?! От закуски? Лошо е, че по пътищата има такива камикадзета, но страдат други.

Във връзка със Закона за движение по пътищата - това, което се обсъждаше в парламента преди време: Ако жена/мъж на 40г. примерно вземе книжка ще е стар шофьор?! Как ги мислят тези неща? Понятието млад шофьор не трябва да се определя от възрастта на човек, а от стажа!!!

Веско, dano poveche hora chujat dumite ti! Povtarja gi pri vseki udoben sluchaj, uspeh!

Що тогава шофьорите плащат пътен данък винетки акцизи на бензина и още куп неща като всеки може да си се мота по пътя как му скимне да плащат тогава и пешеходците

Че е виновен водача, виновен е. И едва ли ще има оправдание, при положение, че е убил един и почти един друг. Не искам да го защитавам. Но си спомням, преди 10-на години с една ладичка как с 10 км/ч изпитах невъобразим ужас - на леко нанадолнище, колата си тръгна сама И НЯМАШЕ СИЛА, КОЯТО ДА Я НАКАРА ДА СПРЕ (пловдивчани вероятно могат да ме разберат, спусках се по моста на Марица на края на Москва и началото на Рогошко, като завивах по Москва). След мен идваше икарус, добре, че човека ме видя и намали... колата се качи на тротоара и спря там. Ако имаше пешеходци, вероятно нямаше да ги убия, не сериозно щях да го потроша. Причината, най-вероятно, пак е била несъобразена скорост, но коя скорост е съобразена в случая? Бях почти спрял... От тогава, просто при поледица, избягвам да карам, освен ако не е крайно наложително. Има градски транспорт, марширутки и таксита.

Аз да попитам нещо. Колко пари от данъка на мпс и акцизите от горива се използват за по4истването на пътищата?

Не съобразена скорост може да е и 10км/ч! Според КАТ, ако си загубил управление, над автомобила има само едно обяснение, не съобразена скорост. А това че пътят не е път ами е ледена пързалка или за това че под тази локва се крие кратер... за всичко това е отговорен българския шофьор! В закона е записано Водача е длъжен да съобразява скоростта си с пътната обстановка.. Е то този член всички сме виновни, само не и този дето трябва да осигури нормална пътна обстановка. Така че не мислете, че задължително е карал бързо! Може да е карал и с 10 км/ч пак е не съобразена скорост! Това е Българската реалност Пешеходеца на улицата, щото за него правила няма! Законите са ни малоумни!

Най-много условно 1 година да му дадат. То и Иван от Сблъсък го хващаха сумати пъти да шофира кьор кютук пиян, като един път без книжка (отнета му от КАТ поради управление на МПС в нетрезво състояние), но нищо. Дори беше блъснал някакъв човек, но не се разду новината, нито са го съдили. Ама така е - за някои избрани просто законите у нас не важат.

не ;тия с джиповете; а селяните с джипове,щото много като мене са избрали да карат джип,за да се пазят от тия с колите

Автомобилът е необходимост , а не лукс. Преди всичко служебна необходимост. Случая е една трагедия и дано на никого да не му се случва. Трябва цялостна реорганизация в страната. Паркинги за милиони автомобили, Маркировки, Организация на движението, пътища, тротоари и велоалеи съобразени с днешните реалности. Само с наказания не става. Възпитание, обучение, морал - няма ги вече. Неблагодарна е шофьорската работа бе хора. Не оправдавам агресията по улиците - тя е масова, но защо я пренасяме и във форума. Всеки политик, общинар, архитект, полицай, шофьор и пешеходец могат да направят по нещо добро за да се подобри ситуацията. Никой да не съди хората без сам да се помръдне по въпроса.

Е, те това си е - ударили сме ги окончателно в земята онези дето се чудехме как ще ги догоним (докато чистачките надлежно продължаваме да ги вадим от жабката само при нужда) щом и в Кубрат(ово) джипове се карат от 19-годишни (с 6-месечен стаж в това време) . Е, сега пък да вземе да стане чудо та да видим наяве онези-другите, най-основните характеристики за ред и органи на реда/правото, за прозрачно управление, за отчетност при харченето на парите ни, за незабавно снегопочистване (дори при 60 см наведнъж в район невиждал толкова), за учащи заплащащи със свой труд и ученето им ... и диското ... и колите .....

И тако, и вако е малко работата. Но водачът е ВИНОВЕН. Независими, че човекът се е движел по платното. Както става ясно, заледените тротоари не са по-безопасни за движение на пешеходци. Няма как да звучим християнски тия дни, при положение, че простащината е най-широко разпространеното явление в нашата мила татковина. Не само младежът трябва да осъдят, но и баща му, майка му и всичките му баби и дядовци. Не може да си на 19 години и да си караш кола за десетки хиляди. Това е цена на колата. Ами поддръжка, гориво? Отде толкоз, бе, батьовото, на тез години?Родителско безхаберие му се вика на това. Пази, Боже, България!

Тия с джиповете са убийци на пътя. Не ги интересува какво и защо излиза на пътя им. Газ до дупка, мачкат, избиват си комплексите за малоценност и т.н . Няма да има оправия докато съзнанието на хората не се промени, а именно какъв е този родител, че да дава на неопитния си син джип... и смъртни наказания!

ха сега да тикнат в панделата и тоя дето му е дал книжка ..........

И на мен ми се беше случило да блъсна пешеходец упоребил алкохол (а аз бях трезвен според 3-на експертиза) и слизащ от задна седалка на автомобила от страна на платното ( а не както е по правилник от страна на тротоара). На всичко отгоре автомобила беше спрян след знак Спирането ЗАБРАНЕНО , да не говорим че имаше и метални ограждения които пречат на пешеходците да минават точно от там, защото малко по нагоре има пешеходна пътека. Ама съдът пак ми даде 3,5г. затвор. Кофти случка, ся тва момче му са провали полвината живот зарад тая ситуация.

Малко е информацията за да решаваме кой е по-виновен - загиналия или шофьора. Шьофьорлъкът е гадна работа в България и моля куфарите дето се возят отзад да не коментират много много. То повечето ни пътища са баирести и с този лед няма оправия. Аз сутринта 90 минути по - рано съм отишъл да си подготвям колата, утре пак и пак. Няма компенсции, няма извънредни, добре че поне малко карам, но редовно. На пешеходците им свирете поне от 100 метра като ги видите на платното. Упражнете си спирането със скорости как точно вашата кола го прави. Проектирайте си маршрут без баири. То пясъкът и солта уж евтини пък нещо дефицитни за разлика от хвалбите на политиците за зимната подготовка. С 600 лв. заплата ако ударя човек не мога да му платя, а колкото и да внимавам може да ми се случи. На всички шофьори безаварийна работа. На пешеходците - по малко смелост и риск на пътя.

това не би могло да бъде решението , защото всяка една кола може да вдигне скорост , достатъчна да направи най-лошото. просто е крайно време да се започне конфискация на МПС заради превишаване на скоростта , така както е в питомните страни.

Май не си изчел статията внимателно - ... и заради несъобразена с пътните условия скорост младежът помел ... и движещата се по ТРОТОАРА 44-годишна жена. Сам казваш в тези ледени дни най-често срещано явление бе пешеходец на пътя , а не където му е мястото- на тротоара. Чети внимателно.

ха ,ако някой мисли че няма да е условно се лъже.

Такаа...познато..кач охлюва на джипче и..картинката е ясно. Не е ясно само какво е търсил пещеходеца на платното ?

Защо в България няма смъртно наказание?

Мда, 19-годишен с Гранд Чероки ... Ох, на тати, малката бубулечка. На ти 1 джипка да не ти измръзнат краченцата ...

Абе наблюдател, май много не наблюдаваш, или и ти си от ония идиоти, които като видят пешеходец на пешеходна пътека дават газ.Ако е карал в тоя сняг с 30км/ч едва ли е щял да убие някого.Така че върви, да почетеш малко физика за движение на материални тела.И принципно както твърдиш, жената е била на тротоара(интересно какво ли му търси джипа на пикльото на тротоара.)

Смятам да прегазя шефа си без да искам, 6 години са нищо, а и с намалението на годините с работа в затвора и примерно поведение ще лежа най-много 4 годинки.Голям кеф.

подкрепям пабло, решението на голяма част от проблемите ни е свободното носене на оръжие. Може да останем по-малко хора, но по-добри. Лекетата ще се замислят преди да правят простотии дали след това няма да си събират червата по улицата, а корумпираните по дефолт съдии и други педали ще започнат да съдят като погребат някои и друг свой обогатил се неправомерно свой колега

Е защо пишете максималната присъда? Напишете колко е минималната нали по нея ще го съдят.

А какво прави този мъж на заледен тротуар???

За двойно убийство - до 6 год???? Но ако някой от близките на пострадалите по непредпазливост се разходи с Камаз из къщата на педалчето сигурно ще му лепнат 20-30 години, ако преди това не са го очистили мутроподобните получовеци с джипките.. Явно докато не му писне съвсем на народа и не почнем да ги бесим тия байганювци по уличните стълбове - няма да се оправят нещата!

до: наблюдател Принципно водача на МПС е ВИНАГИ виновен. И има защо - ако беше опитен водач и знае че се движи по заледен участък - ще се движи с такава скорост която му позволява да реагира адекватно на критична ситуация. Ето защо келеша е ВИНОВЕН.

Като си толкова наблюдателен що не четеш, а смотльо? младежът помел движещия се по пътното платно 54-годишен мъж и движещата се по тротоара 44-годишна жена.... А ЖЕНАТА КЪДЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е? На покрива може би? Брех мама му стара, намират се и такива олигофрени като теб, които защитават лайната по улицата дето се чувстват богоизбрани и мачкат по улиците със скъпи и мощни возила, купени с откраднатите от тате парички!

до наблюдател-ако прочетете внимателно текста ще видите ,че има блъснат човек и на тротоара

Принципно си прав, ама кажи къде тези дни видя почистен тротоар.Излиза че това не е държава за хора, а за автомобили?!

Това, че доста от нашите пешеходци са принудени да ходят по пътя е факт. На доста места тротуарите са блокирани за пешеходци от паркирани коли. Много чсто се страхувам, че ще ме пометат с количката, да не говорим за по-възрастни хора с забавени реакции... От сега ме е страх като проходи детете ми... При пострадали пешеходци, които са слязли на пътя, поради паркирани коли на тротуара, собствениците на паркираните коли (всички в участъка) да бъдат съдени, по-строго от този, които е блъснал. Както подстрекатяле за убийство е по виновен от убиеца, така и тези, които са блокирали тротуара да са бъдат съдени като подстрекатели на убийство. Да видим колко бързо българския шофьор дали ще се отучи да паркира по тротуарите...

Stanaxa li 1000 jertvite i taia godina??

Само богаташко копеле или пласьор на наркотици може да кара подобна кола на 19 г. Жалко за хората.

Такива са мутрите и синчетата им. Колкото и ограничения и каквито и наказания да се измислят, тях пак няма да ги стига законът. Жалко за потърпевшите!

Горките потърпевши! Не че, ако бяха приели висящия закон този 19 годишен тежкар щеше да се замисли. Хората с дълъг шофьорски стаж се затрудняват в тези тежки пътни условия, той с шест месечен опит се качил на джип и се е направил на джигит..... Аман от безхаберници в тази държава!