Българин продал платно на Моне заради трактори?

Картина, обявена като платно на френския импресионист Клод Моне, е продадена на търг от частен съдебен изпълнител за 12 800 000 лева, съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Българин продал платно на Моне заради трактори? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големи разбирачи тука и в българия изобщо. Кристис я оценяват за такива пари- те тия трева пасат и хабер си нямат. Само нашите академици знаят всичко. И Лойдс ей така ще застраховат бои 4ки на руско платно за 24 милиона. А Моне че е живял по-голяма част от живота си на социалния минумум никoй не го интересува. Сега се дават луди пари- но в края на 19 век си е продавал картините, за да си купи хлаб. След немско - френската война от 1871 пените на импресионистите така падат, че художниците са живеели почти в бедност (200 Франка на картина). Едва последните години на 19 век пените започват да се покачват и варират около 15.000 Франка на картина. Не ми е ясна покупателната стойност на 200 Франка или какви са били надниците на другите работници тогава - но разликата е повече от показателна- Така че и Моне е можело да се купи за 200 Франка. ????::::цен на експертизата е 10% от цената на произведението. ??? първо- Нито една застрахователна компания на запад (Лойдс) не взема пари за оценка, ако ти предлага застраховка и второ: акционерната къща си удържат процента след продажбата... Така е на запад.

Картината е оригинал! Аз имам същия!

и аз искам Моне. Но не е нужно да се кой-знае какъв специалист, за да разбереш, че този Моне е минал доста отсрани на своя автор. Подобни псевдо-импресионисти пейзажчета с лопата да ги ринеш из цяла Средна Европа, рисувани от към 1890 до към 1910. От там я купил и дядото на Чуде, да й се радва човека - нищо лошо - нека и Чуде й се радва, а като има експертиза от незнам си кой - нека я покаже и докаже как е платил за нея. На Запад, там където той цитира, цената на експертизата е 10% от цената на произведението.

е те тоя явно е построил комунизма , щом има картини за милиони , а на работниците и селяните като им дойде времето

Изкуството иска жертви, беше казал един умен човек. Тука жертвата е незнаещият, духовно босия и материалиста, особенно когато се мисли не за изкуство а за ....трактори.

До: :D:D:D (11.12.2009 г. 09:51ч.) Приятел, става въпрос за Първа инвестиционна банка.. няма как, нито да я купи, нито да се бори срещу тях.. повярвай ми ! Работя в банка, и ми е ясно, каква сила е FIB :)

Абе ,кой без да познава произведението да дава оценка ? Тия от Лоит да на са олигофрени, че така да определят цената.

егати български експерти селяндури . Лойдс застрахова за 24млн . долара а тукашен съдебен изпълнител от с.Краводер оценява таз картина за фалшификат . ХА ХА ХА

Виждам че и тука има много наивници на което разчитат измамниците. А някой виждал ли е застраховката на Лойдс. Съсъ сигурност няма такава или и тя е фалшива както и цялата схема. Нали ако имаше такава застраховка тази картина вече да беше открадната и застраховката взета...

Какъв е проблема,Сотби или Кристи да направят експертиза нашият гений дали е държал някога в ръцете си оригинал

как банковият експерт и частният съдебен изпълнител разбраха, че картината е фалшификат ?

HIHIHIHIHIH NE SUM SE SMYAL TAKA OT GODINI:) MONET, TRAKTORI, SUVETSKO PLATNO, MILIONI, LLOYDS..RABOTNICHESK PPARTIA, SOCIALISTICHESKA DRUGARSKA POSTUPKA, DA ZALOJI KARTINA TA PRIATELYA MU DA VZEME KREDIT...KOITO GO E IZMISLIL TOVA NESHTO...MERCI..PRIP MI NASTROENIETO TAZI SUTRIN

Ами, 10% от началната сума е по-малко то 400 лева... Така, че едва ли е толкова скъпо да се провали търгът...

Трайте дебили като не разбирате. 1. За да участваш в търг трябва да внесеш 10% от началната сума , и след това ако не преведеш останалите и се откажеш ги губиш тея пари. 2. Не вярвам Лойдс да застрахова фалшификат за 500лв за 8 млн. долара. Няма как да стане просто.А на нашите експерти като дадеш 20 лева ще кажат в съда ,че земята е квадратна.

Ako angli4anite sa ia ocenili na tolkova, koi normalen balgarin shte si ia pazi???...vednaga da ia e shitnal i nema da se zanimava ni s traktori ni sas nishto...

Никъде не пише, че човека не си е изплащал съвестно кредита, а че след преоценката на българските експерти, банката си е поискала остатъка от кредита предсрочно, тъй като гаранцията не покрива отпуснатия размер на кредита! Въпросът е, дали човекът е изряден до момента и ако е така, на какво основание съдия-изпълнител пристъпва към принудително събиране на дълг, при условие, че банката променя еднолично условията на коректен длъжник! Нормално е да се направят поне още няколко експертизи, а и не може да се пристъпи към публична продажба в момента, когато човекът обжалва решението.

За да платиш картина за милиони, какви данъци си внесъл нз държавата?

Чуде милионерът - защитник на интересите на социалистическото работничество. Комични персонажи, създаващи комични ситуации в държавата-виц Булгаристан.

Тоя пич след тази продажба ще си купи и банката (при тази криза)... Сега ако съм на негово място ще прехвърля парите в друга банка, за да ги е яд, че са го идтървали като клиент.

На този свят нищо не е по-вечно от Андрешко.

Ако заложа търлъка на наполеон , или чорапа на чингис хан , дали ще ми дадат кредит и аз да си купя чуден трактор и да ора на воля. Все пак , на Чуде са му отпуснали парички срещу рисунка , хахххх.

Чуде, срещу скромна такса веднага ще ти изпраскам сертификат, на цветен принтер, че картината е много истинска.

Alibalistiki!

Ни му е име като име (на Чуде имам предвид), ни му е картина като картина, ни му е партия като партия. А да питам аз, сега ли тези банкови експерти разбраха че картината на Моне е рисувана на платно съветско производство. Де беха те га дадоха кредита? И не е ли време да се оправи закона, така че да не може всеки луд наддаващ като на циганста сватба (дето само се обещава, но не се дава) да разиграва съдия-изпълнителите а и куп други добросъвестни хора. Като се изчепиш на търг, че даваш 12 милиона и не ги дадеш - това е неизпълнение на договор за 12 млн. И следва съд и т.н. Иначе ще продългаваме да гледаме такива истории, пред които 12 стола просто бледнеят.

ще и касов успех, ще има пари за всички

Защо не я е продал? Може да е ценител на изкуството...

собственикът й - лидер на основаната от него Българска работническа социалистическа партия

Да му се чуди човек на тоя чуден Чуде, какво чудна схема е измислил!

Какво очаквате от лидер на Българска работническа социалистическа партия,освен лъжи и измами?

Ами той защо не я е продал по-рано, за да не търси кредити. С 24 милиона спокойно ще си развива какъвто си иска бизнес.

Дано човкът да успее да си продаде картината за милиони! Българските експерти са абсолютни мошеници и искат да я прилапат за без пари!

Чичката твърди че е истинска и е на Моне, но няма как да го докаже. Какви са тези западни експерти? Защо не са предали експертното си мнение в писмен вид заедно с доказателствата ако има такива. Цялата работа ще излезе като с онази картина дето някаква наше сополиво цигане гепи от работодателя си кипърец и я обяви за платно на Караваджо мисля че беше, не съм сигурен. И кво стана накрая с тази картинка така и не се разбра. А този селяндур ако картината наистина е на Моне не би я заложил за 320 000 долара. Така че смотан селяндур карай си тракторите ако и тях не са ти ги взели и си пей.

Pri meni ,As moita kulektcionerska stras i As sam Razmah i sas shtedra raka farlam i envestiram Milioni Ivra faf Platna na MONE,SIZAN TULUSS-LUTREKK,MOPAS GOYA,,imam i na van DYKE-jina na kladenec-visi mi faf garaja-4 000 000 ivra struva....Imam TATKO TANGI i IADA4I NA KARTOFI ot Stendal,risuvani sa 1891g. f HULANDIA-LOTARINGEN. na REPIN mi e podarak od ARNOLT SVARZINEGAR...AS mo sa rivanshirah sas idno uriginalnu platno na Vinsentd van GOGG--ZIRK faf ORIENTA-1777g.risuva e bil po-slabi4ek Empresionis od drugiti...AS sam 4ela knigata ot STEFAN ZVAIGK za kak si utriazal nosa VAN GOKG zaradi idna tapa krava-jina ot Hulandia...Tatku mo e bil Svishtennik....van Gog si e kopuval na Veresia Boi ot Tatku TANGi.....takiva ti mi hodojni4eski Istorii....

Най-скъпата ми неизвестна картина е Голото тяло на генсека Владимир Спасов

Mi,tva sa prazni prikaski ,kaktu sa prazni glaviti na 66% ot draska4iti f Dira....Uriginalin : MONE,DEGA,,SEZAN,,TU Pikaso NI mi e taka..aaa..pu ..Kefa,, tes fsi4kiti ,imam ut tiah uriginalnni Platna i dagi imam ot RUBENS,,DELOKROA,,RE GOIYA....No gi sahraniavam faf spizialin seiyf-trezor faf New YOUGK -usa i faf UDESA-Okrayna....Tuk imam samu mi visi faf Offisa -IADA4I na KARTOFI-od Van GOG li beshi ..??!! Aaa,,da-ot Van GOG...Imam i ot Van DYKE v sofiiskia mo offfis- JINA na kladinec sas bebi na raze-1642 g. e bata...Tvorili sa zdravu tes hulandski tvurci...A na Ilja REPIN -BURLAKIte ga pudarih na Vasilen4ito za novata im hasienda--Burlakite mi legnaha 16000000 $

Искат да го завартят човека и да лапнат картинката за 5 000 лв...Дали ПИБ ще приеме като обезпечение картина която може да не е истинска!? Едва ли и то за 300к $

Ебати тъпата журналистика в БГ. Продал я бил за трактори. Ще си купи квото си иска с парите, пък дали е трактори или тоалетни чинии все тая