Католическата църква се извини за злоупотребите с деца

Католическата църква в Ирландия се извини за злоупотребите с деца Ръководителят на Католическата църква в Ирландия заяви, че дълбоко съжалява и се срамува от широкоразпространените сексуални злоупотреби, извършвани от свещеници върху деца.

Обратно в новината

Коментари - Католическата църква се извини за злоупотребите с деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не съм за закриване на църквата въобще. В ирландския случай обаче, явно пролбемите са в самата църква и едва ли ще се решат с публично извинение и уволнения. Разбирам, че боледува духът на ирландската църква, трябват им духовни промени, смяна на концепция, на подход към нещата... Вярата на духовниците им е изродена. Имат проблеми със съвестта. Дали това е ерозия на западните ценности, времето ще покаже. Но никак не е добре, когато църквата я забатачи. Представете си какво прави народът.

За каква църква говорите, на тази измислена протестантска сатаниска вяра църква ли и казвате!?

...Измил се, на църква отишъл подире и после му станало леко...

Във Вярата няма нищо лошо. Лошо е когато вярата се инстуциализира и институцията започне да говори от името на БОГ.

Da, no tuk kazvame, che boi i ... ne se vryshtat. Nikoq organizaciq, osobeno cyrkvata ne trqbva da zashtitava i prikriva urodlivi qvleniq, ot vsqkakyk rod. A izdevatelstva nad deca ... oproshtenie, chak sled smyrtta na nasilnika.

Да се закрие църквата -всичката. Ама не само християнската, а и мюсулманската и будистката и всички други. Това е доказано само за 40 год., ама аз знам, че е така откак хората я измислиха тая институция. Аз им разправям, че съм във всеки човек, ама те си знаят тяхното -на небето е и ние го представляваме. А Аз съм във всеки от вас, ама едни не ме чуват, а други си запушват ушите, за да не ме чуят. Ама ще ми паднат те. Леле като ми дойдат... Ще им пусна сръбско и ще ги карам сами да си избират как да ги измъчвам във вечния им живот. А виж, за горките деца, нищо не мога да направя -бития -бит, е..ния е..н

Господ от свода през гъстият дим,гледаше на това тих,невъзмутим... Вазов

Не, Господ вижда всичко, и всичко това им се трупа, но когато му дойде времето. В същото време Господ има начин как да обезщети жертвите на всички тези изопачавания на Библията. В самата Библия Той е предупредил преди хиляди години, че ще има хора, които ще се гаврят с това, което е написано там, и ще си добавят несъществуващи извратени правила, за да оправдаят гнусните си страсти. Независимо дали се водят католици, православни, протестанти или каквито и да са- те НЕ СА християни, и нямат нищо общо с Господ. И още нещо- хората делят вярващите на католици, православни, протестанти и сектанти, и спорят кои са правите. Господ обаче дели вярващите на такива, които следват искрено това, което Той е казал, и такива, които не правят това и са лицемери, независимо от коя деноминация са. Вторите Той изобщо не ги брои за християни, и един ден ще получат най-тежкото наказание от всички.

Така се превежда! Както и rest room/powder room са стая за почивка/стая за пудрене, а не КЕНЕФ. Така е в УСА! Няма коли 2-ра ръка/употреба, а преди това използвани! Нещо друго да ти преведа?

Да не си мислите, че нашите чернодрешковци не вършат същите неща!! Това е още едно доказателство, че църквата, каквато и да е тя, и вярата, нямат нищо общо.

Тези са били по-жестоки към децата и от комунистите, а продължават да ни дават акъл! Анатема за религиозните католически отживелици!

И църквата в Америка се 'извини' за същото и плати около 100 000 000 долара обешетение......Извр лицемери. Религията им забранява да се женят и те посягат на деца. Господ сигурно е заспал и не вижда ...........

католиците са лицемерни и подли!Пазете се от тая сган ,която върши всякакви извращения и лъже най арогантно и си мисли че чрез лицемерни молитви и изповеди господ ще и прости гнусните грехове!

Само 10 прости закона им дал Господ -без точки и подточки, алинеи и правилници за приложението им и не ги спазват...Ха сега им вярвай на религията...

И какво сега, тези ли ще ми говорят за вярата в бог! Че те ако са вярвали в бог, нямаше да вършат такива гадости! Да-а-а-а, отците ВИНАГИ са били лъжци. А тези са и ГНУСНИ!

Как само звучи злоупотреба, все едно има нормално употреба на деца? Така ли се превежда аbuse на български, бе, журналисти?

Хах!! Егати наглите ! За кой път се извинявате бе кретени ?? Само преди няколко години пак имаше подобни случаи - за педерастия и блудство. Хайде стига вече лицемерие!!!

Извинявай, че те натаковах.

Да го ... на логиката ти. един ден... Тъпата ти кратуна един ден ще гмние в земята, до моята. Но сега явно си живееш добре, щом и ти като църквата призоваваш към добруване един ден, а не сега. Просто там и един ден всички ще се изравним (със земята). Това е единственото добро на това там. А аз искам добро за всички тук и сега. Не да бъдем добри, а да получаваме добро. А това означава да сме зли със всички, които ни причиняват зло. Айде от къде си!