Старите дисиденти пак се събраха в Яйцето

Точно преди 20 години на този ден ние се бяхме събрали пак тук в ресторант Яйцето на Софийският университет, за да отпразнуваме падането от власт на Тодор Живков.

Обратно в новината

Коментари - Старите дисиденти пак се събраха в Яйцето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Независимо, че може и да са били доказани агенти, и Лех Валенса (като синдикалист и президент), и Солженицин (като писател с книгите си) май направиха много повече за страните си отколкото нашите дисиденти за България.

Беше ли Пламен Даракчиев - един от достойните, тогава и сега

Господа, както е ясно, че кокошката снася яйцето, а не обратното, така е ясно, че дисидентите са агенти. Доказано е за Лех Валенса, за Берон, за Солженицин, за Доган и за цялото котило. Те са агенти, само агенти, нищо друго освен агенти и, както казват математиците, други такива няма. Няма как да е имало други дисиденти освен агенти, господа! Невъзможно е да е било. Сега тези сите се опитват да ни докажат, че пилетата са се събирали някога в яйцето, а и тайно от кокошката! Къде тайно? В Яйцето?!!! Хайде де!

всичките до един са дърти болшевики

Продължава терора на мутрите от герб в парламента. Вместо да се занимават с вдигането на жизнения стандарт в страната, гербавите мутри продължават със селските си номера гонка на конкуренцията. В една демокрация парламентът си избира правителството, а в Булгаро-Абсурдистан мутренското правителство си избира парламента и го прави маша за вадене на горещи кестени.

Вместо да се чудят къде да се скрият теэи марионетки,те имат наглоста след 20години,да иэлеэнат на ново и да говорят какво са направили,сякаш хората са слепи,2500000 емигранти сте направили.

Като гледах за Берлинската сетна си мислех, че ако някак си тази конструкция се окажеше у нас дали някой нашенец не би се изкушил да види ефекта - ако бутне с пръстче. Ми, книжки от банички, опаквовчици от фафлички..и неразрешимата за нашите ширини дилема за разделно събиране на боклука..човек се изкушава да мисли такива неща. И да ги върши.:) ... А Т.Живков мисля, че го свали част от партийния елит.

Повечето от събралите се са достойни, или по-скоро честни хора. Независимо дали приемаме вижданията им. Но що ще там откривателят на държавата Нубия?

Какви дисиденти,какви пет лева.Някои помнят още,продажници.

Желю да каже как се включи в атаките за сваляне на първото демократично правителство на Филип Димитров и по този начин спаси комунистите от заслуженото им възмездие.

ТО ТОВА ИМ ОСТАНА , ДА СЕ СЪБИРАТ В ЯЙЦЕТО ВСЯКА ГОДИНА, ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ТИЯ ХОРА, НАРОДА СЕ ГЪРЧИ ОТ МИЗЕРИЯ. ПРЕХОДА ДАЛИ ЗАВЪРШИ ИЛИ ВЪОБЩЕ ПОЧВАЛ ЛИ Е, ТОЙ ГОРБАЧОВ СЕ ГОВТВИ ДА ПРАВИ НОВА ПРЕРЕСТРОЙКА , СИГУРНО ЩЕ ИМАМЕ НОВИ ДЕСИДЕНТИ НА ЕКРАНА.

Старите пияници пак се събраха в Яйцето.

Днес имам годишнина от сватбата! Наистина! На 10-ти '89 беше петък. Дойдоха приятели, с които отидохме на нещо средно между кръчма и дискотека. Когато им казах, че съм видял по телевизията махането на Т. Ж., един от тях ми каза: Не се ебавай, днес е петък - съветска телевизия, няма новини. После, в заведението, само диджеят се осмели да поздрави хората с половин уста, а тези същите хора не знаеха как да реагират. Но беше весело, бях много млад. Това помня...

Колко жалко и показателно, господа и дами! По тази тема форумът е обидно малък. Дали ги забравихме тези, които имаха все пак смелостта да говорят срещу властта и които бяха героите в събитията непосредствено след 10 ноември? Или ни е яд, че те са могли, а ние не сме имали техния кураж? Или пък паметта ни избирателно е станала къса? Или вече темата не е интересна? Иначе по злободневни теми (за импичмънта, например) форумът е рекорден. Все пак за юбилея на 10 ноември- дата, обърнала живота ни- очаквах много повече форумски интерес.

Колко ли вино са изпили и тази вечер, както преди 20 години, както го каза лично Жельо и събра очите на БНТ тази сутрин. И още един негов бисер каква я мислихме, каква стана. Няма нищо чудно, че 20 години народа се гърчи в мизерията. Това са ни десидентите, ако се позамислят каква я свършиха преди да заспят сами трябва да си теглят куршума.

AMI DESIDENTI DRU6KI POWE4ETO OT TIJA SA 4ENGETA !!!

По случай годишнината Фондация Д-р Желю Желев е издала две книги Началото СДС политически обзор и хронология със съставител Калин Йосифов и Клубът, посветена на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството в България, със съставител Петко Симеонfl Преписв си заслуги. Те нямат грам заслуга за свалянето на Живков. ГРАМ.И днес залитат, като изкарват нещата, сякаш те са почнали промените.Или пък правят голям реверанс на БСП, знай ли човек...

Ако Радой беше жив нямаше никога да празнува с тези нещастни утрепки нарекли се дисиденти

ми то така излезе от вцепенението че се одърви май ама нейсе...да сте живи и здрави двигателчетата на илюминатите...))))

Говорите за свобода.... Я попитайте някой наемен работник или служител дали може да каже нещо против шефа си!!!Още в същият момент ще бъде изхвърлен от работа!!! Еб.ти свободата!!!!

Правителственият самолет,който обслужваше Тодор Живков,беше винаги на разположение на уж десидентката Блага Димитрова.Самият Желю Митев си изкарваше прехраната като научен сътрудник в Института по култура,ръководен лично от Людмила Живкова.Проф.Николай Василев пък е син на акад.Кирил Василев,член на ЦК на БКП.Сам не знае по какво е професор.

Седя и си мисля, какъв ли щеше да бъде животът ми без този ден. Къде щях да бъда, с кого? Защото днес ми се струва, че съм била в стая с изгасено осветление в продължение на 20 г. - най-хубавите ми години... Онази петъчна вечер бях на фаталните 13 г. Странно, но още тогава, въпреки всеобщата еуфория, прозрях картината, която виждаме днес. А лошото е, че нещата се задълбочават и не виждам изход и през следващите 20 г. може би. Което ще рече целият ни живот, като се замислиш...

Каквито дисидентите, такъв и преходът...

дърти болшевики - и какво празнуват тези изкуфели вече кратуни ?

TEZI BLUDOLISCI I KGB/DC AGENTI SA POZOR ZA BULGARIA,A TE SI PRIPISVAT ZASLUGATA,CHE SA SVALILI TODOR GIVKOV.BULGARSKITE DISSIDENTI BIAHA V ZATVORA,BIAHA IZBITI ILI EMIGRIRAHA.

ГРОЗЕН И ПЕДЕРАСТ СЪМ!!! ТУРК И ПРЕДАТЕЛ!!!

Проф. Кирил Василев е ЖИВ! Как не ви е срам, журналисти от ДИР да не си проверявате информацията