350 българи обявили милионите си

349 българи не си крият милионите. Богаташите държат парите си в банки, и то предимно в евро, сочи статистиката на БНБ до 30 септември 2009 г., съобщи в. "Стандарт", цитиран от Profit.bg.

Обратно в новината

Коментари - 350 българи обявили милионите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ,не е добре.Това ,че парите им са в банките не значи ,че се нормализираме и тези хора си плащат данъците. Означава ,че никой не ги пита от къде са им парите и колко данъци са платили и на тях не им пука да ги извадят на светло.

Ти си интелигентно момче, имаш глава на раменете ,но сребролюбието те гони, желанието скоро и бързо да забогатееш , също ти липсват знания за Европа света и дори за САЩ, който ти обожаваш. В цивилизования свят и техните цивилизовани банките са ДЛЪЖНИ да обучават издигат финансова култура на гражданите и клиентите си, като им дават добри и правилни съвети относно техните финансови операции и правилата по които работи банката, а не да ги лъжат. В България няма цивилизовани български по хаарктер банки ,защото им виж началния капитал ,нито цивилизовани чуждестранни банки--всички на мошеници, гледат да те измамят, не дават правилна информация на хората за правилата по които работят, крият си ги под масата и те поставят пред свършен факт. В САЩ има закон ДО КОЛКО да забогатееш, но касае пак НЕПРОЗРАЧНОТО забогатяване, седнало на всякаква спекула. То е първо ограничаване на свободата, също и даване права на движението на всякакви мръсни капитали и права на всички спекуланти да ти експлоатират труда и ги те ограбват. Това не е цивилизовани действия!За това и над 90 американски банки банкрутираха сега в кризата и банкрутите продължават. Я вижь Европа е съвсем друга? За това САЩ прибират всички български мръсни капитали и потупват одобрително всички наши до сега правителства от прехода. За това и бат ББ дупе дава за САЩ, защото там СИбанка, свързана с Мулитруп, си държи мръсните пари. Ти си типичен пример как се лумпенизират отделни индивиди от българското общество, като олигархията му внушава разни мисли, че може бързо и в всякакви начини да забогатее и в края на краищата действително получаваш един голям среден пръст. дедо ти Йоцо

Като ги гледам, редят се на опашка - поне така излиза от тъпата снимка...!! Ей, идиотска държава, пълна с щъкащи идиоти, които сами един-друг се регулират така, че никой да не напредне, да няма шанс да се измъкне и израстне....!! Колкото до милионерите им - и те простаци и крадци като тях!! Ха честит 10- ноември, една паметна дата, когато цялата мръсна гмеж излезе на светло, за да граби и лапа.....та до днес! Глупаци, какво се е променило, пак сте си с вехтите дрешки и изкривените обувки отпреди десетина години, пак си броите стотинките, ама с евролична карта в джоба - викате, все по-друго си е, а??! Тия ви направиха на маймуняци и дълго ще ви правят, защото се насрахте и не доведохти нищо докрай, не поискахте веднага главите им, а даже по едно време си ги избрахте за лидери...Просто едната партийна клика смени другата и политическата й власт се преля в икономическа, ама не се усетихте и ви преебаха! Доскоро /до следващите 20 години и годишнина/ !! И пак ще си говорим същото.....

Защо в образователната ни система не залегнат повече неща от живота,ежедневието?

Дали човек ще ползва или не банковите услуги си е негова работа. Дали му е ниска или висока финансовата култура - също. Аз лично съм пример за човек с висока финансова култура, който се въздържа да използва банковите продукти. Изцяло съм против насилственото изплащане на пенсии и заплати по банкови карти без да е отчетено желанието на хората. Въобще всички плащания трябва да бъдат равнопоставени, за да не се стига до дискриминация на определени граждани. Никой не е длъжен да разбира от компютри, да има интернет и т.н. Може и да е удобство, но е недопустимо да е задължение. Банковата система у нас не е местна,което само по себе си е нередно. Любопитен факт е, че банковият капитал по цял свят се ползва с нездравословна протекция, която рано или късно ще избие в обратната посока. Цивилизован държави имат записано в закон до колко могат да задлъжняват /щатите/. И освен това - едно е да задлъжняваш на собствените си граждани, а друго е към чужди страни и корпорации....

Когато става въпрос за ниската финансова култура на българина, авторът е напълно прав. Нито една банка не ви е карала насила да взимате кредит, без да помислите в по-дългосрочен план дали ще успявате да си плащате вноските всеки месец. Във всеки един договор е написано точно и ясно как се образува лихвиният процент и това, че банката си запазва правото да го променя в съответствие с движението на ОЛП. Само че никой не си прави труда да прочете договора,който подписва - важното е да си вземе парите. Колкото до значението на думата падеж, всеки един средно интелигентен човек трябва да знае, че това е датата на плащане. Така че не обвинявайте само банките - това са търговски дружества, борещи се, разбира се, за печалба.

sestra mi raboti v edin magazin za plo4ki, bravi i t.n zaplatata i e 300 leva, a rabotodatelia i e milioner. garbi rabotnicite da rabotiat ekstra 4asove bez dopalnitelno zapla6tane. tia be6e izteglila 1000 leva kredit predi 3 godini i o6te gi vra6ta po 50 leva na mesec. Te tova e kultura!

работили хората, имат си. Някои честно, други не особено, българи, не могат всички да са честни...

Йети, правилно зададен въпрос на който 20 годишния ни преход не си е направил труда да отговори. В развитите европейски страни и демокрации( с изключение на Англия и вън от Европа- САЩ) действа закон за проверка чистотата на движещите се външни и вътрешни капитали и инвестиции. За над 5 000 евро вложение те питат ОТКЪДЕ ГИ ИМАШ. Действа на ниво национална сигурност ФИНАНСОВО РАЗУЗНАВАНЕ с много голяма власт. За това там има богати хора и непрекъснато и ти дават непрекъснато шанса да станеш богат, но началния ти капитал е ЧИСТ и ДЕЙСТВИЯТА ТИ ПО НАТРУПВАНЕ НА БОГАТСТВОТО ТИ СА ПРОЗРАЧНИ. В България 20 години раздържавяване такъв закон няма, раздържавяване също 20 години и нямаме антикорупционно законодателство за отделяне корпоративните интереси от властта и политиката за държавния служител, правещ приватизационните схеми и сделки ( каквито имат пак развитите европейски държави, които също са либерализирали икономиката си пред 1985 г. до сега). Настоящето правителство не показва никакви признаци да предложи и въведе такова законодателство нито да направи действаща съдебната ни система. За това може с чиста съвест да се считат милионите на тези 350 направени по криминален начин и мръсни пари и всяка една държава която държи на добра икономика и в която действа истината демокрация ще провери на всички началния капитал, черните пари ще конфискува , притежателите им- опандизени.Що се отнася да ниската финансова култура -ами вижте си произхода и същността на банките? Всички български банки са производство на силовите групировки, начален капитал добит чрез рекет, чуждите банки у нас са на най-големите международни спекуланти, пак поради липса на проверка на капиталите им?! ideyazabulgaria.org

A ot kude gi imat tezi hora milionite si...? Niakoi poiskal li im e obiasnenie ... Ot o6teteni BG rabotnici , ot ykriti danaci , ot narkotici ili mojebi ot spesteni zakyski.......

над 83% от българите не могат да преценят дали разработен бизнес план улеснява получаването на кредит. Ами не улеснява ! Улеснява човека в банката ! Определено.

Що не си го кажете без процентите - Българите са неуки и неграмотни хора.

Съгласен съм с теб! Това е признак на ниска финансова култура от страна на банките. Щом променят условия по договора е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уведомят клиентите си и да им дадат някаква възможност за избягване на утежненията, някакъв избор.

Че сме тъпи,тъпи сме.За това предполагам ,че има консенсус с малки изключения.Въпроса е Защо?

Ниска финансова култура имат хората които не се хващат на гадните игри на банките. А най-новият модел на ню слейвъри са държавните кредити - искаш - не искаш... чрез данъците плащаш кредита, който държавата е взела.

Да, българите трудно оценяват продукта на банките по една проста причина - самите банки НЕ са си направили труда да разяснат на потенциалните потребители същнастта на продукта си. Договорите които се подписват при получаването на заем са ОБЪРКАНИ и пълни с НЕЯСНИ ТЕРМИНИ. Елементарен пример е често използваната дума ПАДЕЖ в българския икономически език! Какво ПАДА??? Подобен термин в английския звучи много по-просто - ДЕН НА ПЛАЩАНЕ ! Така и на полуграмотните англичани им става ясно за какво става въпрос и му е ясно на всеки какво трябва да направи. Подобни примери в българския икономически език има много и е редно да бъдат изчистени, заменени с лесно и бързо разбираеми за обикновените хора термини.

Дайте разбивка на списъка по партийна принадлежност!

Аз не крия джобните си, предполагам, че и с тях е така!

Хайде сега, бат Бойко ! давай , ти не си стряхливец ! Един по един - осъден и в затвора, защото няма нито един, който по почтен начин да си е направил в България милионите. Ти нали го знаеш това.

И аз ще обявя моите..Чакам да спечеля джакпота..

Така е, тъпи сме, за това правителството и банките ни лъжат както си искат.

Понеже ние ниска банковата култура ВСИЧКИ банки се възползваха от нас.

За мен банките са си чиста проба КРАДЦИ- ПЕЧАЛБАРИ ! Няма по-лошо от това да си държиш парите в банка!

Винаги ми е било интересно,тези забогатели,какви условия на труд предлагат,какви заплати,отпуски и т.н.

Означава че се нормализиламе,като общество.НОРМАЛНО е да има богати хора.Важно е,че не си крият палите,а това значи че си плащат данъците.

А от къде са им милионите? Спестявания от джобните за закуска...

Абе ти който си писал тази статия- ти изобщо заинтересува ли се какво е положението в банковия сектор сега? Много интересно какво означава финансова култуа? Може би това,ч е сключваш договора при едни условия, а после банката в произволен момент си променя едностранно условията без да те информира- това не е ли малко бананова банкова култута? След като изобщо на никого не му пука дали ще успяват да си плащат кредитите обикновените хора, а банките само знаят да смятат как да не са на загуба/ при криза не би ли трябвало и двете страни да поемат някаква тежест/, а като лешояди закриляни от държавата само желаят да вземат всичко- дори и последния лев. Ако обичате преди да си пишете тъпите статии- много важно колко милионера имало в България- а колко процента от населението тъне в мизерия това защо никой не го отразява? Може би ако беше я написал статията някой студент по журналистика 1-ви курс би се справил по-добре или и ти си от ония протежета, които са нахакани и без образование- т.е. купено образование. Олигофрен седнал да ми говори за финансова култура- това си е вица на деня!

освен ниска финансова култура, на повечето българи им липсва и елементарна култура както и обща култура. Изглежда повечето разполагат с елементарен набор от дребни тарикатски номера, с които да си пробиват път в живота.

С тази ниска финансова култура затова сме добре и не сме във фалит! Буркан банк се и най-добре, а сивата икономика винаги ни е издържала!

Дир! Статията ви прилича на недо... булка. Разправяте мъгляво за българските милонери. Имената им дайте! Едно време американците можаха да сложат на стените на посолството си портретите на българските милионери. Какъв е проблемът сега да напишете имената на тия хора? В правото сме си да ги знаем!

Като ги гледам, редят се на опашка - поне така излиза от тъпата снимка...!! Ей, идиотска държава, пълна с щъкащи идиоти, които сами един-друг се регулират така, че никой да не напредне, да няма шанс да се измъкне и израстне....!! Колкото до милионерите им - и те простаци и крадци като тях!! Ха честит 10- ноември, една паметна дата, когато цялата мръсна гмеж излезе на светло, за да граби и лапа.....та до днес! Глупаци, какво се е променило, пак сте си с вехтите дрешки и изкривените обувки отпреди десетина години, пак си броите стотинките, ама с евролична карта в джоба - викате, все по-друго си е, а??! Тия ви направиха на маймуняци и дълго ще ви правят, защото се насрахте и не доведохти нищо докрай, не поискахте веднага главите им, а даже по едно време си ги избрахте за лидери...Просто едната партийна клика смени другата и политическата й власт се преля в икономическа, ама не се усетихте и ви преебаха! Доскоро /до следващите 20 години и годишнина/ !! И пак ще си говорим същото.....

Като ги гледам, редят се на опашка - поне така излиза от тъпата снимка...!! Ей, идиотска държава, пълна с щъкащи идиоти, които сами един-друг се регулират така, че никой да не напредне, да няма шанс да се измъкне и израстне....!! Колкото до милионерите им - и те простаци и крадци като тях!! Ха честит 10- ноември, една паметна дата, когато цялата мръсна гмеж излезе на светло, за да граби и лапа.....та до днес! Глупаци, какво се е променило, пак сте си с вехтите дрешки и изкривените обувки отпреди десетина години, пак си броите стотинките, ама с евролична карта в джоба - викате, все по-друго си е, а??! Тия ви направиха на маймуняци и дълго ще ви правят, защото се насрахте и не доведохти нищо докрай, не поискахте веднага главите им, а даже по едно време си ги избрахте за лидери...Просто едната партийна клика смени другата и политическата й власт се преля в икономическа, ама не се усетихте и ви преебаха! Доскоро /до следващите 20 години и годишнина/ !! И пак ще си говорим същото.....