Търсят кой да прави Смядовска луканка

В Смядово търсят инвеститор, който да произвежда прочутата "Смядовска луканка". Част от фабриката, която произвеждаше „Смядовска луканка”, беше реституирана от 32-ма наследника, които не могат да се разберат за дяловете си.

Обратно в новината

Коментари - Търсят кой да прави Смядовска луканка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Смядово!Успех на начинанието-ако има реализация-сигурна съм,че ще имате много клиенти,които са петимни за нещо истинско.Аз от години не КУПУВАМ!Следя пазара,пълно е с ментета.Още веднъж-успех!

АКО ТЪРСЯТ КОЙ ДА Я ПАПКА-АЗ СЪМ НАСРЕЩА....

Навремето заводът се казваше Глиган. Произвеждаше луканката по много стара рецепта. Месото от различните части на тялото на животното(бут, рибици и т.н.) се смесваше в точно определена пропорция. Задължително месото е от онази специфична порода свине известна като Източнобалканска свиня. Особеното на тази порода е, че животните имат лека козина и са черни на цвят. Отглеждат се на стада и се пасат в гората, хранят се основно с жълъди. Разликата в месото между тази свиня и другата-розовата от фермите е огромна. Поради храната и поради това, че са постоянно в движение, месото на черната свиня е с много по-малко мазнини, те освен това имат и много по-малко сланина. Луканката става суха и изключително вкусна. Навремето продукцията от Глиган-Смядово се изнясяше основно за СССР а руснаците плащаха с нефт! Освен това Смядовската луканка е с географско означение и трябва да се произвежда само в посоченият географски ареал. Това е една от българските марки, които защитихме пред Европейската комисия!

Аз лично признавам, че не знам как се прави смядовска луканка. Но ако търсите човек за ядене е нема по добър от мен.

Браво Смядово! Смядовската луканка е достойна да бъде обект на национална гордост. Не я давам за колбаските в хипермаркетите. Освен това етикетът с ингредиентите е подозрително дълъг.

БСП да я прави и да я раздава!!Само локуми ли ще прави????

edva li skoro 6te kupya lukanka,ne stiga 4e naduha cenata,no i kakvi li ne bokluci slagat vatre!qvno ne gi zadovolqva da prodavat kakvo li ne na cenata na kremvir6ite,iska im se pove4e pe4alba!

КОИТО И ДА Е ДАНО НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ СЕ СЛАГА И МЕСО.

А дали ще отговаря рецептата от тази преди войната. Доколкото съм чувал стария фабрикант я е отнесъл със себе си в гроба.

Само така кмете...

Големите фирми от бранша не проявяват интерес, защото истинската Смядовска луканка, отговаряща на рецептата, трябва да е от специално месо и да се суши 60 дни. Докато големите месокомбинати сушат луканката, произведена от вносно месо, за три дни и я продават, отбеляза д-р Севев. Eкак да проявят интерес друго си да продаваш кренвиршите от МЕСО ........аман от ментета.

д-ра може да изкара много пари с тази технология...луканка за 3 дни..е нема такова чудо..

с удомолвствие бих инвестирал в производстмо на истински колбаси... стига са продавали само тоалетна хартия, соя и др. мизерии за меса. Успех в търсенето на инвеститор.

производител на смядовска луканка можете да намерите в читателския форум на дирбеге. форумът е пълен с хора, които знаят всичко и умеят всичко.

bulgarite yadat samo go...na. bolharia, strana na MENTETO. Cialata hranitelna promishlenost se durji o bivshoto UBO. Vprochem, alloooo nedobrusnatia, dokude stign s aferata Staikov-Nikolov???