Спряха два опасни строежа в София

В два строителни обекта в кв. „Манастирски ливади” в столицата бяха спрени строително-монтажните работи след внезапна проверка от инспектори от Главна инспекция по труда (ГИТ).

Обратно в новината

Коментари - Спряха два опасни строежа в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Lyobo dobre 4ete6 m/u redovete,a kogato padne nqkoi nov ''ka4estven'' blok koi 6te nosi otgovornost...

да не говорим, че повечето строштели изобщо нямат и нужната квалификация Електротехници без диплома, ВИК , техници Трябва ли да загине пак някой, за да започнат да искат докемент за квалификация Ако строителните фирми пращат работниците на обучение няма с лека ръка да ги гонят или да им работят без усигоровка

Не са си платили на проверчващите?

глупости отвсекъде. на строежите се работи всеки ден - няма събота неделя. като са хитри от ИТ да отидат през седмицата да видят кой почива. ще почива ама друг път нали ханъмата или чаветата чакат пари. той да не е дошъл в софия да почива.

Мдаа,не държавата пречи на бизнеса, а бизнеса на държавата. Все някою трябва да изгърми пръв, за да се вземат в ръце и другите. Стига този контрол да не е символичен случай, а постоянна мярка. А иначе, изобщо ни ги жаля стр. фирми. При тези цени на строителството с печалби в пъти, имат възможност да предприемат всички европейски мерки за охрана и безопасност на труда.

Крайно време беше инстанциите да се размърдат и да се спре порочната практика за затваряне на очи. Човешкият живот трябва да се цени, пък било то на общак на строителна площадка. Всичко проекти, които се правят само за пари, изобщо не са от онези проекти, за които и до ден днешен хората са горди с трудът си. Спомнете си Уста Кольо Фичето, който и да е язовир, Димитровград и още много други обекти, дело на хиляди работливи и спокойни хора. А хората от Силистра са направили една основна грешка - не са се интересували от правата си. А трябва! Независимо дали ще ти откажат да те наемат, или не. Именно на това разчитат днешните работодатели, опитвайки се по всякакъв начин да увеличат печалбите си, за сметка на трудещият се... По-добре гладен за известно време, отколкото мъртъв за дълго.

Някой разбра ли за кои фирми става дума?Защо ли имената на фирмите са укрити? Не бива да ги знаем,явно при реална цена 300 евро квадрата не е проблем да се разбарат и с органите и с журналистите. А за качеството на това строителство,да не говорим.Господ да пази новодомците от земетресение!

Петров е абсолютно прав! Така че са смешни сълзите за горкия български бизнес. Защото същия този бизнес не се скъпи за пари за коли, пури, любовници и пр. гъзарии В БГ бизнес няма! Има банда разбойници които наричат себе си бизнесмени. Всъщност са парвенюта.

че в цяла България всички работещи в частния бранш са на минималната заплата по Договор и останалите пари ги взизаме под масата... И няма ли да намерят начин да озаптят собствениците и управителите на фирми, да не сключват договорите върху фиктивни длъжности, като Продава-демонстрат или технически сътрудник?

Дайте иманета на строителите и инвеститорите !!!!

Ами те, хората в нормалните държави го практикуват - ако си без задължителните предпазни средства ,първо един ден без работа - без надник. Втори път, независимо що за майстор си, си уволнен защото ако си счупиш крак, например, по време на работа прекия ти началник влиза в затвора. И той предпочита да те уволни. А сега да направим проста сметка при цена от 1000 евро 2000лв. на м2, само от печалбата от този м2 колко каски, колани, обувки и очила могат да се купят. Така че са смешни сълзите за горкия български бизнес. Защото същия този бизнес не се скъпи за пари за коли, пури, любовници и пр. гъзарии. А човешкия живот, все пак, е безценен.

Добре са ги изненадали в събота, само че не виждам да има солени глоби по въпроса за нарушенията. 350-500 лв месечно на строеж, аз това не го вярвам при тези скъпи цени на имотите!

Dobro Na4alo

Така ще е, докато държавата не си влезе в ролята да следи по-стриктно за спазване на условията на труд. А и когато се появят истински синдикати (мафията ги развали, като влезе в тях). Не е само строителството, ами вижте, какво е положението примерно в бензиностанциите. Не се спазват правила от рода да не се дават нощни една след друга, работи се по 24 часа, не се плащат извънредни бягствата се плащат от персонала, заплатите не надвишават 450 лв.. Това е един много прост пример, а какво да кажем за строежите, там поне взимат повече пари и си заслужава риска.

Определено кризата е пълна!Отвсякъде секач.

до повечето под мен . Егати смешниците сте !!! Що държавата да пречи на бизнеса ? Това ,че всички фирми от този тип опитват да изкръшкат и не правят това,което трябва , значи ли че държавата пречи ? Ако някой вземе , че умре при трудова злополука , същите вие ,които казвате ,че държавата била пречила, ще ревнете, че държавата не била взела мерки и не се правели проверки. Същите вие ревете като нарушавате правилника за движение по пътищата и после плащате рушвети на полицаите , и казвате ,че полицаите били корумпирани. Ревльовци !

Това обаче не е само на тези сртроежи и не само в София! Колко кооперации и молове сте видели да строят и на тях хората да са с какси, въжета, мрежи и тем подобни. Нещо като предизборно ми се струва....

На кого ли пречи дадената фирма.ми то 100% от стройтелните фирми така работят бре господа инспектори.Защо не проверите в колко от фирмите в България се дават едни заплати а ги осигуряват на минималния праг.Хванали две стройтелни фирми и всички медии гръмнаха,това е така понеже е нехарактерно за нашата държава да се ловят престъпни фирми и личности освен когато въпросните пречат на някой по висшестоящ.

А защо при следващи а не и при този случай? Тези добре ли си платиха за да не сигнализирате? А за следващите мизата се вдига, нали? И колко става?

Понеже на строителните фирми им е много лесно, държавата гледа да ги натопи окончателно, да не би някак да изплуват...Много добре се знае кой как си обезопасява работниците, просто на точно тази фирма, точно сега някой и е вдигнал мерника.

А дали е лесно на работодателите в тази икономическа криза никой не пита. С какво им е помогнала държавата да не фалират в тази криза, та допълнително им изпраща разни инспекторчета които никога не са развивали някакъв собствен бизнес.

Браво юнаци, само така! За колко време успяхте да ги спрете? За 30 мин. или герейски удържахре работниците за около 1 час?

И КВО ЗАРАДИ ПРОВЕРКАТА ХОРАТА ОТ СИЛИСТРА ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА!?еГАТИ ДЪРЖАВАТА?!!

Като ги глобят по 10-20 хил. лв. тогава да се хвалят с постижения. Тия спирания за по 1-2 дни са празни приказки.

Само така! Като ние не можеме да се пазиме....! Докато няма сериозни глоби няма да се грижат за работниците си!

Никъде не се осигуряват работниците в строителството върху реалните заплати!Никъде не се отчитат заплати по реалната стойност на заплатеното!Сивият сектор и мафията тук са най-силни!

В строителството е такава анархия,че всяка една проверка освен купища нарушения няма какво друго да установи!Ако застанете на един строеж може да видите множество работници без каски,необезопасени етажи и отвори в плочите,рискови дейности,потънали в кал строежи,замърсени и разбите околни улици!Когато бях във Франция и Испания картината беше съвсем различна-по нищо не личеше че зад загражденията кипи строителство!Няма кал,шум,прах и мръсотия!Е естествено строителството си е на нивото на което е всичко останало в страната ни!

Владимиров каза още, че при следващи проверки може да бъде сигнализирана прокуратурата. А защо при следващи а не и при този случай? Тези добре ли си платиха за да не сигнализирате? А за следващите мизата се вдига, нали? И колко става?

DVE NE-EVREISKI STROITELNI FIRMI I VE4E IMAT PROBLEMI.NE6TO NORMALNO.