Трайков почти отписа RWE от ”Белене”

Има различни оценки за икономическата целесъобразност на АЕЦ "Белене", затова най-добрият подход е да се даде възможност на инвеститорите сами да решат какъв интерес имат да участват в него.

Обратно в новината

Коментари - Трайков почти отписа RWE от ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пуйко, никой не дава заем на банкрутирала държава България с 36 милиарда евро външен дълг, повече от нейния брутен вътрешен продукт. Удари си една по дебелия задник и не приказвай глупости!

я си лепни отзад едно - стан че да те знаеме кой си

След Вас, моля! Ще Ви изчакаме да минете през черквата и психолога и като прочетем новите ви коментари, ще преценим да минем ли по същия път. А случайно да правите разлика между заел се да оправя каша и случая когато кашата те гони. Има си договори срокове. С тази работа никой не те пита искаш или не искаш да се занимаваш, почваш. Разбира се, този въпрос седи, когато приемаш длъжността. А има ли смисъл да коментираме личните мотиви като вариант да влезеш в кашата, например на Дянков или Трайков. Едното голо родолюбие, нещо силно не е достатъчно. А ако се задълбаем, кой къде е работил ще почнем да си обясняваме някои неща. Рибата в мътна вода се лови. Така че, драги, поклоноте си запазета за черквата. Просто ги отправяте по съвършено грешно направление.

Недоразуменията в кабинета не са само две, но Трайчо е явен фаворит. Да ме прощава Веждито.

тоа па педал откъде го ивадиа???

абе тоя трайчо като му гледам оцъкления поглед май има шизофрения

Само едно се чудч ако не стоят АЕЦа кой от тези титани на мисълта ще плати 800 милиона неустойки .

Dragi forumtsi, nikoi ne pee v xora i tova e za xubavo, mnogo ste sini v otsenkite za rabotata na drugite, kritikuvate pluete i otri4ate vsi4ko koeto ne xaresvate nai veroiatno ne razbirate, ujasiavate se da poglednete istinata v o4ite i samootsenkite i samomnenieto vi e kreshtiashto nerealno i visokoparno, sleste na zemiata, minete prez psixolog i tsarkva ako se nalaga, no proglednete deistvitelnosta, samo istinski patrioti i rodolubtsi bixa se nagarbili da opraviat nashata mnogogodishna kasha.POKLANIAM SE NA TAKIVA KATO TIAX, pak dali se kazvat Diankov, Traikov,Borisov i t.n.,miliardi da mi davat az ne bix se nael...kato poznavam psixikata na balgarina i situatsiata vav stranata....Ako pak deistvitelnogo praviat samo ot li4ni interesi, NISHTO NOVO ZA BALGARIA ot moje 20/demokrati4ni godini/ nasam i mnooogo NEDEMOKRATNI.....I

Абе тез не бяха ли алеманчета .....с ясно изразена еди-каква-си генеалогия ?!(и на бизнеса си де) И какво още чакаме да подквасим млякото с тези, които направиха доста добри неща за северните ни съседи ?

Министър Трайков да вземе да изчисли каква е икономическата целесъобразност на слънцето. Вероятно ще се окаже, че е нецелесъобразно слънчевият термоядрен реактор да продължи да работи с такава излишно голяма мощност при условие, че нищожно малка част от енергията му достига планетата ни. Няма ли Западът да ни докара някой по-кадърен експерт-министър? Аман от бездарници!

Не Трайков отписа RWE от Белене, а RWE отписа Трайков отвсякъде.

Гледах в миналия петак Панорамана която гостуваше този министър.На въпроса на Бойко Василев къде г-н министъра вижда развитието нах икономиката ни?Отговора бе-селското стопанство ще бъде винаги,туризма също и забележете гениалната му мисъл:-ХОРАТА В СВЕТА ЗАСТАРЯВАТ,такава е тенденцията в Европа и у нас и затова трябва да се развиваме в сверата на услугите.С една дума ще гледаме стари и болни хора,това ще е пиминак.Вижте този млад икономист вижда переспиктивата ни а вий сте се загрижили за АЕЦ Белене.Гответе децата си да усвояват професията санитари,уменията да поставят подлоги,да хранят старците а не да се готвят за атомни специалисти-такива ще се създават в белите-западноев държави!Бадете живни и здрави!

Бойко с тези две недоразумения /Трайков и Дянков/,които му ги наложиха отвън,ще закрие в скоро време държавата! Ужас!

Така е. Но явно глобалисти/ кукловоди и пр. откъдето и да ги погледнеш - иската Б-я да бъде зависима и със свалени гащи (прощавайте за израза). Комисионните, за които някои се точат, не обяснавят цялостната картинка. в крайна с/ка Б-я трябва да построи АЕЦ Белене.

Какво означава терминът различни оценки за икономическата целесъобразност на АЕЦ Белене? Икономическата оценка все пак е аритметика,точна наука,където 2+ 2 4.Когато 2+2 не е 4,а три или пет,тогава оценката вече не е икономическа ,а ПОЛИТИЧЕСКА. И не приемам никакви възражения ,защото целият ми трудов стаж,а той е повече от 40 години, е като енергетик в голяма структура в железопътния транспорт. И още,без държавни гаранции за евентуалните инвеститори .А екологичнвите последствия с какви гаранции ще са?

ТИЯ НЕНОРМАЛНИЦИ-МИНИСТР НА ББ ПО ЦЯЛ ДЕН И ЦЯЛА НОЩ МИСЛЯТ И РАЖДАТ. РАЖДАТ ИДЕИ, КОИТО НАПРАВО НИ РАЗТАКОВАТ МАЙКАТА. УТРЕ ТОЯ ЗУБЪР ЩЕ СЕ ИЗПЕРЧИ ПРЕД НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ЗАПИШЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ. ЦИРК ДА ИМА, ДЕН ДА МИНЕ, ЗАПЛАТКАТА ДА ПАДНЕ, НЕКОЯ КОМАНДИРОВЧИЦА, 10 И 13 ЗАПЛАТА...ГЕНИАЛНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И ЕКСПЕРТИ НА ББ.

Не дават комисионни ли???

Теб пък кой те пита? Като не искаш заминавай!

А бе писна ми от некадърници! Естествено, че е разумно да се строи АЕЦ Белене! Тя се строи поне за 40 години. Кой каза, че руската технология е лоша-некадърниците! На цял свят например е ясно, че румънската Черна вода с канадска технология е по-опасна дори от АЕЦ Козлодуй! Питайте и четете, а не само да плюете! След 20 години гладът за екологична енергия ше нарасне значително. Вятърните и фотоволтаничните централи не могат да задоволят изцяло глада за енергия, а и не са постоянни! Турция се съгласи за същите реактори на двойно по-висока цена, защото мисли напред, а не като полицай! И цената все още за нас 3,4 милиарда, а по-високата цена я казват новите! А да видим къде ще отидат комисионните! В света е опасно да частни централи да са само в частни ръце! Задължително трябва да има държавно участие и то висок процент, като гарант за спазване на правилата за експлоатиране! Да сте чули Козлодуй да е гръмнала? Проверете колко инцидента са имали в САЩ, Канада, Франция, Япония през миналите години, но включително и тези, които не са обявявани! И стига с тези приказки, които повтаряте, като папагали, че сега нямало нужда, имало излишък, а като свърши кризата, а после като намалее петрола? Новите електроколи вървят с батерии, които се зареждат с ток, откъде ще дойде от ТЕЦ на въглища ли? Супер екологично!!! Хахахаха!

Скъпо било... То гледам американци и французе подаряват реактори - не са се сетили да ни предложат подарък

ТРАЙЧО, ЗАЕДНО СЪС СДС-ТО ИСКАТЕ КОМИСИОННИ ЗА ДЖОБА,ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА СВИКНАЛИ ДА ДАВАТ И ЗА ТОВА ВИ КАЗАХАЧАО

Трайчо си направи една туристическа разходка и сега ни будалка... Защо ходи в Русия, като нито отказа договорите - нито потвърди? По-некадъ министър май не сме имали! За какво ни е и министерство на енергетиката като искат всичко да затрият?

Или да си я строят сами за своя сметка. Защо ли? Малко свободна интерпретация на руския текст - но долу горе казва следното - за да е ефективна атомна централа цената трябва да е под 2500$ на киловат (т.е. за Белене под 5 милярда долара - 3.4 милярда евро). В момента се говори за в пъти по-висока цена. Освен за комисионни - има ли друг смисъл да се строи? И си признават, че няма шанс да строят реактори за разумни пари - Защо тогава избрахме Русия? [urlhttp: завода достаточно[/url]

Нали основната цел на това правителство беше да замрази АЕЦ Белене. Доводите, че няма пари за мен са неприемливи. Това не е проект за 1-2 години! Просто поредните послушковци на власт. Искат да продадат централата на чужди държави, което е недопустимо!

ПО-ДОбре да не пиша - няма смисъл - ще строим ТЕЦ-ове да ни тровят и Ветър ЕЦ - да ни е скъпо..

без повече отлагане, заяви министърът - значи досега сте отлагали а не сте си изяснявали въпросите ама оня от Север ще ви го набие яко май накрая ..и всинца ще страдаме заради такива лахуди и таратупняци

tozi e vtoriq rungel pri boiko,deto nqma da go vzema da mi nosi kufara ,shtoto za nishto ne stava ,shte mi go zagubi.

то заданиетто на консултанта е ясно - повечко гювеч за миризливите гербери кво ни се прави тоя смешник на много разбирач

URL-a: http://www.expert.ru