35 000 строители остават без работа

С около 30-35 на сто по-малко са поръчките на строителните организации към септември спрямо същия период на миналата година.

Обратно в новината

Коментари - 35 000 строители остават без работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че по света за да обикляш все още се искат финансови възможности, при това не какви да е или работна/служебна позиция пак не каква да е .... е и за двете пък де факто за българо говрещото население се изисква комунистическа, ченгеджийска или еврейска линия в потеклото, има и част мотаещи се с пари от ретитуирани имоти. а пък за балкана в, който се изкарвали пари - да ама за да се справиш с бюрокращината за да те допуснат да си вееш байрака трябава да си гъст с наследниците на комунистите убийци и депесарските кадри дето държат местните администрации и знаят как да убиват и подливат вода.... мечо Пух от какво тесто си ти смеска от горните или просто фен на ицуц кръстос ?

Ако са строители...то работа колкото щеш, ама за строители не за пишман - майстори- подсещам за големите инфраструктурни проекти... Второ не абравяйте, че търсенето определя предлагането- спомнете си колко е средната заплата в България, много хора искат да си постегнат наследствените имоти , по- заможните д аси построят вилички и т.н. Та, стига сте ревали, ако не тече капе! Иска се дупе...и акъл!

Rasputin pravilno go e kazal - lyubovta kum durjavnite poruchki e simptomatichna za parkirani chastni interesi na dutrjavnata sofra. Tova parkirane si ima i terminologia.

Българинът е единственото животно на света, което се радва на чуждите неудачи и трудности. И това са мои лични впечатления, обиколил съм почти целия свят, освен Австралия и част от Африка, никъде не съм срещал такива отрепки, каквито се срещат в този форум. Да се обявиш за защитник на кучета, изяли дете, или да пожелаеш на някого да изпадне в дълбока бедност или даже да влезе в затвора само заради това, че същият този някой до вчера ти е плащал заплата, която изобщо не си заслужил, за това наистина се иска дарба, комунистическо възпитание и вяра, че Партията всичко ще оправи по-късно, т.е. друг път. Не ви укорявам, съжалявам ви. Роденият да пълзи няма никога да полети. А последният непознат, който ме е поздравил с добър ден на улицата, беше руснак. Българин не ме е поздравявал без да ме познава вече близо 30-35 години. Жалко...

хайде да си седят дома сега, щото бяха много отворени-майстори бяха всичките. сега за 5-6 месеца ще опукат паричките и ще ревнат, тъпаците

ми като себестойността ти е 250 евро пък продаваш на 399 на загуба как ще е. И редно ли е един строител да взема 2000 лева, пък да го осигуряват на 280, а нас да ни дерат на това което получаваме.

идва зима и по това време от чисто климатични особености намалява възможността за строителство . смятам обаче , че голямата печалба калкулирана от строителните фирми е една от причините за срива в този бизнес . обикновения работник няма вина , но остава без работи , нали ?

Bravo!!! neka sega ga umrat ot glad, zashtoto kogato derat po 10000 koji na horata ne im puka!!! Pazi Boje maistor/ stroitel da ti vleze v kashtata!!!! E, edno hubavo neshto ot krizata!!!!

Кви сметки бе, кви критерий! В последно време тия майстори се уляха, гледат преценят на око, чешат се по гъза и казват сумата която им трябва и хоп, ако ти оттърва даваш, ако ли не оставаш на кота 0. Явно е дошло времето да им се хъсне лайното.

До Жител /разбирай Гостенин непоканен в Столицата/ - Неграмотнико мили, Сграда се пише с буквата С, а не със З, оттук нататък ми е ясно колко ти е капацитета на мозъчно полезно действие, от такива като теб грамотници стигнахме до тук - да ни управляват шайка /както те обичат да изпозват тази дум/ ГАВАЗИ, пуснати навремето в двора на Първия, яли кокали от софрата, ама им се приискало да легнат и на леглото. Другото е ясно - Природата нетърпи подобни метастази и мозъчни дефекти - самаще се изчисти, на наша раодст ! :)

Много тъпанари се изказаха тука ! Като ви гледам как разсъждавате ви се чудя с какво толкова парадирате,че сте граждани ?! И още нещо България е едно голямо блато за съжаление и вие жабчета крастави сте се цопнали в него !

Bravo ! Moje i da ostane niakoia gradinka mejdy blokovete ni .......

АХ, Симеонче, ах продажно дупенце! Камара си направи за да си узаконяваш и маскираш като професионализъм далаверките. Какви ти далаверки, далаверища са това. Как намали цената на новата зала с 13 млн.? А можеше, Борисов, можеше и с 23 млн. да се намали...А защо не и с 33 млн? Този тук е представител на проказата, която разяжда България от 20 г. насам - бизнес със и от Държавата. Ако се пусне на свободния пазар - ама не се пуска...Иска държавни поръчки! И ДДС да му се възстановява - какво възстановяване бре, ти да не си износител? При всички случаи реализацията ти е по-голяма от вложените материали - какво ще възстановяваш, като после тр. да внасяш с горница? И наглеци, а знаете ли, че камарата стана задължителна, ама ако мислите, че е за качество - лъжете се! За парички е всичко, че годишната такса, за да се финансират подобни простотии, надвишава 1000 лв. А ги умножете по бройката на балъците и ще видите какъв бизнИсмен е бай ви Симеона!!!

АД под НЕБЕТО за МУТРИТЕ перящи ПАРИТЕ на КОМПАРТИЯТА и далаверите на ОБЩИНИ, КМЕТОВЕ, ОБЛАСНИ, ГЛ. АРХИТЕКТИ и останалата МУТРЕНСКА СГАН в ЧЕРНАТА ИКОНОМИКА НА БГ последните 10 години стигнала ЦИФРИ ОТ 16 МЛРД.ЛВ. АД под НЕБЕТО ! УТРЕ след ФАЛИТА НА БАНКИТЕ цялото ИПОТЕКИРАНО ИМУЩЕСТВО заложено на КРЕДИТ отива в НОВИ СОБСТВЕНИЦИ заедно с БАНКИТЕ ........... 24 ГОДИНИ СЕ ОЧАКВА ДА СЕ ПОВТОРИ КРЪГОВРАТА!

ебахте майката на народа гадове с гадове.

35000 polovinata da stanat kontingent na MVR 6te e stra6no

На свободна паша в Балкана се изкарват 35-40 000 чисти, необложени с никакви данъци лева. Но ти няма да можеш да заработиш и 1 лев в Балкана. На Станишев - евала. Интересно защо хора, които най-много са облагодетелствани от скапаната социалистическа система на производство - потребление, най - много негодуват срещу нея? Без такива глупаци като Станишев, такива като теб отдавна да са в небитието. Помисли какъв си, глупава тикво, колко работиш и колко консумираш. Най - голямата вина на БСП е че не освободи физически държавата от лентяи /мързеливци/ като теб, и затова тази партия е обречена. Но ще се появи друга подобна партия, която ще изреже гнилото от здравото. Ти си от гнилото.

то това строителството ,индустрия ли му казвате

ПЕШКА, КАЖИ СИ КОЛКО МАНГИЗИ ДАДЕ НА КОМУНЯГИТЕ ЗА РЕМОНТА НА ЗГРАДАТА НА МИН. НА СТР!!! И ТИ СИ ЗА ПРОКУРОР, НО ЗА СЕГА НЯКОИ СИ ТРАЯТ.

ne me interesuvat tia goltaci,da sa se obrazovali

Айде сега, да грабват кирките и на морето! Да събарят безумните бетони, дето ги отляха. Ама няма три, няма пет звезди! През един хотел, през един...Бух-Бух! Дън седят без работа!

Идеална стратегия за довечера пред жената да и кажете че се махате от България и отивате на гурбет в чужвина.

Майната им, да са учили! И без това са по-мургави, отколкото умни......

Станишев завеща на сегашното правителство данъчните ревизии по ЕГН, на работещите с повече от 10 работника фирми и изобщо на всички, които имат някой лев. След тоталния данъчен рекет какво очаквате, да продължат да откриват работни места, или да съкратят досегашните и да си гледат живота. И най-пострадали се оказаха строителните фирми, които вече са или фалирали, или не успяват да изплуват от актове и съдебни дела. Ако не оставят бизнеса да си поеме въздух, нищо чудно напролет голяма част от населението да се ориентира към свободната паша в балкана (което пък било полезно за здравето).

Тези пишман-строители са работили това нещо през последните 3-4 години ми сега ще работят това което са работили преди ще си строят в родните градова и ще карат трактори. Селскостопанската земя пустее щото има 35000 строители, а няма 35000 земеделци. Осраха морето, осраха Банско, осраха София, аре нема нужда от толкова строители.

е много се радвам да им дойде акъла на тия нещастиници :))))))

Строителството ще продължи поради нужда от нови жилища ,които да заместят комунистическите коптори!

niakoi v taz prosta6kata durjava proveriava li za po kolko se prodavat jili6ta, ofisi i magazini ot stroitelite. po kolko pla6tat pe4alba. i kakvo dds da im vru6tat kato ne sa vnesli ni6to v durjavata.

Ami namalete si cenite i shte imate rabota, ima hora, koito chakat da stroiat, no ne na tezi izmisleni ceni!

Не само строителите. Не знам защо, но от както се смени управлението масово фирмите започнаха да се изнасят. Това е факт! Обаче дали смяната на правителството или кризата е виновна не е ясно. Ясно е само, че в България ще става по-зле и по-зле и вместо управлението на държавата да хвърли усилия да върне инвестициите, те се чудят как да тормозят хората.

To edni ,,stroiteli,,Pasi Boge

Хай сега, пак на село да сейте домати, ама нали и сега има идиотски реклами дето дедо продава кравичката, че купешката отрова е по-блага. Повръща ми се.

То хубаво да се строи, ама поне да са инфраструктурни проекти като този travelblog.bg/index. а не бетонни здания. Напълниха курортите с излишно голям брой комплекси и хотели, които нормално сега стоят празни. Просто не е помислено как ще идват туристите, не се строиха летища, пристанища и т.н.

ДО ПАВКАТА - ПИЧ , ТО ОТ НАС , ХОРАТА ЗАВИСИ . АКО СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ВСИЧКИТЕ , МАКАР , ЧЕ Е ЗА СЕГА ХИМЕРА , ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО СЕ НАДИГНЕ СРЕЩУ ТАЗИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СГАН ,БЪДИ УВЕРЕН ,ЧЕ ТЕЗИ АЛЧНИ КОПЕЛЕНЦА ЩЕ КЛЕКНАТ . ВЪПРОС НА МНОГО СОЛИДНА ОРГАНИЗАЦИЯ . АЗ ВЯРВАМ В БЪДЕЩЕТО - ТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО - РАЗЛИЧНО ОТ НАСТОЯЩЕТО .ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО ДОКАЖЕ ....

Garancia sa rabotno miasto, besplatni detski gradini, besplatno obutshenie i sdraveopasvane, symvolitshni naemi, tok, voda , parno potshti bes pari, potshivka na more i planina palen pansion v potshivni stancii i.t.n. go ima samo v prokletiayat soz- komunisam ! Badeshteto e na TURBOKAPITALISAMAT i sakonat na dshunglata !

На мнение съм, че е крайно време минстръра да престане да играе ролята на пресаташе на строителното министерство, а да излезе с конкретни идеи и мерки. Очакваме ефективни действия, програми и резултати. Ако сам не може, да пита, тези които знаят или да си ходи.

Ами крайно време селяндурите, мангалите и турците да си отидат на село и да почнат да работят нещо нормално.Иначе ги знаем,че могат да стоят с провесени крака от някой строеж и да свиркат по мадамите на улицата.

Непомня да се оплакваха когато мангалите по строежите взимаха повече от един учидел, лекар или инженер

Строител (19.10.2009 г. 16:47ч.) 35001 - Цифрите са много нагоре

Боко шъ ги нарани с идна рибъ....))))

Га ядохте кюфтета не ревахте .

Ami kato se olqha taka shte e. Samo glupavi cgradi bez kapka misul i infrastruktura.

Много добре казано, balak.

Капитализмът не може да бъде спрян, ако капиталът не се върти той загива...и те го знаят това и ще го завъртят с цената на бедността и духовната нищета на народа. Капитализмът е исторически отживял времето си, но това не значи, че доброволно ще слезе от историческата сцена...И все пак да си спомним, нали го искахме...

Спрете да строите бе. Аман от мравуняци за СЕЛЯНИ!!! Вървете си в Балкана...

Ами ако всичката тая работна ръка се заеме да строи магистрали, язовири или електроцентрали, ще може да се каже, че има строителство в БГ! Щото досега това което беше хем некачествено хем скапо хем малотраино хем скапо! Айде сега БГ строители вземете се в ръце и да посвършите малко работа! Но не като досега де!

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ . НЕ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО , НЕ НА АЛЧНОСТТА , НЕ НА РАЗРУШАВАНЕТО НА ПРИРОДАТА , В СРАВНЕНИЕ С КОЯТО СМЕ АБСОЛЮТНИ НИЩОЖЕСТВА . НЕ НА ТАЗИ ШЕПА АЛЧНИ , ПРИМИТИВНИ НЕЩАСТНИЦИ , КОИТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СА МАЛЦИНСТВО , ДА НИ НАРУШАВАТ ЕКОРАВНОВЕСИЕТА НА НАШАТА СКЪПА ПЛАНЕТА ЗЕМЯ . СТОП .... СТЕГА ВЕЧЕ .... ДА КАЖЕМ СТОП НА АЛЧНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ-.....

Лесно е когато строиш на кило: Поръчките валят; Има недостиг от строители и...Ти определяш и контролираш цените > печалбите са ...? А сега, когато поръчките са намалели, точите зъби за Еврофондовете - само те щели да ви спасят... Я се огледайте обаче как строят съседите ви в Сърбия, Гърция и Турция: Скоростно, евтино и качествено... И техните магистрали не приличат на развълнувано море, въпреки, че са ги изпълнили два пъти по бързо и също толкова по евтино... Кога ядохте зелника, не ревахте. Сега като свърши и...

Дрън дрън, празни приказки - цените на строителството са си същите, цените на които се продават са различни. НЕ са намалили цената на труда - още е 50 лв./м2 за груб строеж, не са се намалили материалите особено - с изключение на желязото и в общи линии се оказва, че строителите уж нямат работа, пък не намаляват цените - айде стига глупости. Работа си има, само че не е с предишните тевпове и качество, а и толкова пари натрупаха, че могат и да не работят още 1 година, а само да харчат