Прокуратурата погна винпроми за ментета

Пловдивската прокуратура започва проверка въз основа на информации в местни медии, озаглавени "Боя, вода и спирт във виното на Брезово", съобщи говорителят на магистратите Пенка Богданова.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата погна винпроми за ментета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Бога, братя българи, не купувайте фабрични лицензирани ментета. Купувайте дори нискокачествени, но чужди вина. Поне са правени от грозде! Намерете си едно село и от там си купувайте виното и ракията. Хем подкрепа на дребния производител, хем си пазите здравето. Виното без грозде, сирене без мляко, колбасите без месо... за Бога, братя, не купувайте ментета!!! Ще фалират, ако не им купуваме боклуците! Няма да е зле, ако проверят как се прави лютеница без домати? След 1989 год. и краха на селското стопанство и хранителната промишленост изнемогва. Всичко е следствие на десетки години грешки, не очаквайте промените да станат мигновено. За създаване на лозе, вино, марка, понякога един живот не стига. При тези свити пазари и убийствени лихви е много трудно. След 1990 година повсеместна практика е винпромите да произвеждат сурогати от спирт, вода и ароматизатори и оцветители, в които няма никакви плодове! Абсолютно всички винпроми произвеждат ментета и то особено за вътрешния пазар. Подобни сурогати се произвеждат и от Испания, Франция и Италия. Как може вино от грозде, транспортирано от Испания до България, да струва 4.00 лв? За износ вината се правят от грозде и те държат добри цени, които не са по джоба на населението. Големите винпроми като Карнобат и Пещера си плащат на политиците и за тях няма контрол! От колко години вече винпромите произвеждат за вътрешния пазар ментета - особено ракията, всички знаеха, само прокуратурата и контролните органи не! Не трябва да ги погват, а да ги закрият. А до този, дето изчисляваше колко струва виното и му изкара цена от 10-11 лева, да знае, че една бутилка (1.750 литра) страхотно чилийско вино (експортирано до САЩ) струва само $7.50. И не е менте, а от грозде! Има една простичка идея: Защо някой, който се занимава с алкохолния бизнес, не пусне бутилиран спирт, просто както го внасят. Обикновен етикет, да се знае какво е, а може и с някоя рецепта за домашно разреждане и добавки. Защо трябва да се лъжат хората, че е уж от реномирана марка, регион и т. н. Количеството ще изкара добра печалба дори и при по-ниска цена... И защо само на тези две малки изби са проверени вината? Защо просто не вземат по една бутилка вино от някой голям супермаркет, от всички марки и етикети, да видим в колко от тях ще бъде открита винена киселина?! Май пак избирателно се атакуват нечии конкуренти! Когато видя да погват и Карнобат и Пещера, тогава ще повярвам, че закона е един и същ за всички. Ама те пълнят партийните касички. От два месеца си излъчват рекламите за водка и ракия, въпреки че е забранено преди 22,30 часа. Така е с всичко в България. Ментета на европейски цени, а после имало много скъпи коли и къщи и руси секретарки...

Чудя се ама не много от какво я правят текилата в Карнобат

Чили и други страни всичко по лозята и преработване на виното е механизирано и автоматизирано. себестойността на гроздето е ниска и такива цени са нормални.Тук имаме 2л. вино зо 2 лв/1.5$/-това не е нормално вече

Виното без грозде , сирене без мляко , колбасите без месо..........за Бога братя не купувайте ментета !!! Ще фалират ,ако не им купуваме буклуците.

Направо ми се къса сърцето...

Не трябва да ги погват, а да ги закрият. А до този, дето изчисляваше колко струва виното и му изкара цена от 10-11 лева, ще му кажа, че една бутилка /1.750 литра/ страхотно чилийско вино /експортирано до САЩ/ струва само $7.50. И не е менте, а от грозде.

Голямо откритие,няма що!

КАК СЕ ПРАВИ СМЕТКАТА? ПРОСТО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ. ВИЖ ЦЕНАТА НА СТОКАТА ПО БАЙ ТОШЕВО ВРЕМЕ! СЛОЖИ ЕДНА НУЛА СЛЕД НЕЯ! ПОЛУЧАВАШ ВЯРНОТО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ! 10 ПЪТИ ПО СКЪПО! СТАНДАРТ 10 ПЪТИ ПО ДОЛУ! ВИНО- ОБИКНОВЕНО 1,20 ЛВ. ДНЕС ТРЯБВА ДА Е 12ЛВ ПО-ДОБРО- 2,20 ЛВ 22 ЛВ. ДНЕС ...И ПРОЧИЕ СПИРТОМЕРА Е АБСОЛЮТНО ПРАВ, НО КАКВО СТАВА С ПРОДУКЦИЯТА? УНИЩОЖАВАЛИ СЕ? ЗАЩО ВИНПРОМИТЕ НЕ ИЗКУПУВАТ ГРОЗДЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МЕНАДА? МНООООООГО ПОРОЧНА ПРАКТИКА!

Balgarite trjabva da nastojavame da se varnat standartite ot predi v hranitelnata promishlenost taka i vav Vinoprosivodatvo i vsjakavi alkoholni napitki i bira. ...Mojem li da posochim bira kojato da ne se stabilisiara sas spirt i to ne kachestven...Hranite koito se p[redlagat na Bg pasara sa vredni i opasni sa sdraveto i kato resoltat na vsichko tova e : Njama sdravi hora v BG.Horata v BG kato konsumatori imat palni osnovanija da preddevjavat iskanija pred sada sa naneseni sdravni uvrejdanija kam rasnite proisvoditeli koito as naricham UBIIZI. Ibiizite na SAD.

Вино от боя, ракия от есенция, силине от палми, мацки от силикон - Еййййй! На маймуни ни направихте!!!

В България изобщо не се произвежда вино от грозде и по познатата ни технология. Всичко е менте - спирт, боя, вода и боклуци. Купувайте дори нискокачествени, но чужди вина. Поне са правени от грозде.

И аз знам един такъв винпром, Шато Руко, до Ямбол.

В Конституцията,приета на общонароден Референдум,е фиксирано,че здравеопазването на българските граждани е безплатно!Друг референдум след него не е провеждан,но това право ни е отменено тихичко,напълно незаконно и то единствено заради политически причини.Мотивът /напр. на Ив.Костов и &/ бил,че безплатен обяд нямало?Тогава как 75 000 години,много преди проявата на парите /и,разбира се на Ив.Костов/,хората са плащали обедите си?И има ли живо същество на земята да си плаща обяда?ЕТО ТОВА ПОГАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА Е ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА.Защото вино е произвеждано преди да се появи прокуратурата,много преди появата на парите и дори преди самият Иван Костов.Днес човек има шанс да оцелее само като член на солидарно общество.Здравето,об и сигурността са онези разходи,които превръщат едно обществото в солидарно.И всичко останало е банална експлоатация на човек от човека.

лютеницата се прави основно от чушки, в някои рецепти изобщо няма домати.

Аз, като по-балама, си правя следната сметка: Литър ракия се прави от 4 литра вино, т.е. от 6 килограма грозде, и то в най-добрия случай. Кило грозде е 40 стотинки минимум. До тук 2,40. Акциз на литър- 4.40, станахас 6.80. Бутилка, етикет, капачка-20 стотинки - 7 лева. ДДС 20%- 1,40 минимум- 8,40. Производствени разходи, ток, вода, заплати на персонала, директори и секретарки, печалба за завода, за търговците на едро и дребно, транспортни разходи и т.н. примерно 2 лева, стават 10,40 за литър, или 7, 28 за бутилка от 700 грама. А за отлежаване в дъбови бъчви и други глезотии, най-малко двойно. Е, във всички магазини явно ракията се продава на загуба, какво да говорим за виното от 1 лев литъра? Интересно е само това, че някой все още си ги купува...

V NA6E SELO GROZDE E ZABRANENO DA SE IADE ! KOITO ISKA DA IADE GROZDE MU DAVAME DA PIE RAKIIA !!! VAPREKI TOVA NASKO NE PRIZNAVA NA6TA PARCUCA A PIE SAMO SLIVENSKA PERLA I BURGAS 63 BAREL- 6TOT NE RAZBIRA OT PIENE !!!

Няма да е зле ако проверят как се прави лютеница без домати. След 1989 и краха на селското стопанство и хранителната промишленост изнемогва. Всичко е следствие на десетки години грешки, не очаквайте промените да станат могновенно. За създаване на лозе, вино марка понякога един живот не стига. При тези свити пазари и убийствени лихви е много трудно.

da im pod6u6na 4e i vinen i qbalkov ocet se pravqt ot ocetna kiselina-ne 4e ne znaqt ama signali im trqbvat :):):)

В тях имаше сам боя, вода и спирт, разкрива служител на Изпълнителната агенция по лозата и виното, участвала в проверките. Vie otkrihte toplata voda,a tezi ot argentina po 2.40lv. butilkata dane sa ot grozde :)

Когато видя да погват и Карнобат и Пещера, тогава ще повярвам че закона е един и същ за всички. Ама те пълнят партийните касички. От два месеца си излъчват рекламите за водка и ракия, випреки че е забранено преди 22,30 часа.

Тоя Дянков не е добре. Отдавна се знае че тези дебитомери мерят всичко, дори и когато се налага една напитка да се бутилира два пъти (например когато във виното се появи утайка). Сигурно това ще го направи с цел да се бутне някой лев на корумпиран чиновник ( например на шефа на агенцията по лозата и виното Красимир Коев) и нещата да се оправят. Пълно безумие е и ежемесечното отчитане на избите към агенция митници, защото видите ли виното е акцизна стока със ставка 0. Всичко това е направено с цел повече рушвети да се взимат.

Точно така. При Костов стандартите бяха отменени и станаха пожелателни.

От колко години вече винпромите произвеждат за вътрешния пазар ментета-особено ракията, всички знаеха, само прокуратурата и контролните органи не.

СЕГА ВЕЧЕ ШЕ ОСТАВЯТ ЛИ НА МИРА ХОРАТА ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ ДОМАШЕН АЛКОХОЛ.

туй по времето на големия икономист и честен човек Костов викаш станало????

А Пещера, а Карнобат? Или те си плащат толкова добре, та чак и акциза не им увеличиха???

Кьор фишеци за заблуда на населението.Истината е, че няма стандарт за виното и алкохолните питиета като ракии, коняци, водки и др. подобни. Никъде не е казано, че виното трябва да се прави само от грозде, същото се отнася за ракиите и коняците. След 1990 година повсеместна практика е винпромите да произвеждат сурогати от спирт вода и ароматизатори и оцветители в които няма никакви плодове. Как ще си обясните ,че се продава бяло и червено вино на цена 1,80-2.00лв с бутилка, тапа, етикет, кашон и танспорт, при положение, че цената на най лишия сорт грозде е около 0,40 лв за килограм.Ами бъчви, работно ръка, осигуровки здравини и пенсионни,наеми за помещения ,данъци акцизи и т.н. Абсолютно всички винпроми произвеждат ментета и то особена за вътрешния пазар. За износ вината се правят от грозде и те държат добри цени, които не са по джоба на населението. Между другото не ние сме измислили топлата вода. Подобни сурогати се произвеждат и от Испания, Франция и Италия. Как може вино от грозде ,транспортирано от Испания до България да струва 4.00 лв ? Големите винпроми като Карнобат и Пещера си плащат на политиците и за тях няма контрол. Преди години зам. директор на НСС Янис Груйчев залови 7 ТИР-а на Карнобат с фалшиви бандероли, но не бе съгласувал това с министъра на МВР Бонев и като резултат още на другия ден го уволниха и далаверата бе прикрита.

Имам една простичка идея:Защо някой който се занимава с алкохолния бизнес не пусне бутилиран спирт просто както го внасят .Обикновен етикет ,да се знае какво е а може и с някоя рецепта за домашно разреждане и добавки.Защо трябва да се лъжат хората ,че е уж от реномирана марка ,регион и тн.Количеството ще изкара добра печалба дори и при по-ниска цена.

Прокуратурата била погнала??? Смях в съдебната зала !!!

И защо само на тези две малки изби са проверени вината. Защо просто не вземат по една бутилка вино от някой голям супермаркет, от всички марки и етикети, да видим в колко от тях ще бъде открита винена киселина?! Май пак избирателно се атакуват нечии конкуренти!

Така е с всичко в България. Ментета на европйски цени, а после имало много скъпи коли и къщи и руси секретарки. Странате менте е БГ!

Менте вино,менте хляб, менте.....менте държава!

За Бога, братя българи, не купувайте фабрични лицензирани ментета. Купувайте дори нискокачествени, но чужди вина. Поне са правени от грозде! Намерете си едно село и от там си купувайте виното и ракията. Хем подкрепа на дребния производител, хем си пазите здравето. Виното без грозде, сирене без мляко, колбасите без месо... за Бога, братя, не купувайте ментета!!! Ще фалират, ако не им купуваме боклуците! Няма да е зле, ако проверят как се прави лютеница без домати? След 1989 год. и краха на селското стопанство и хранителната промишленост изнемогва. Всичко е следствие на десетки години грешки, не очаквайте промените да станат мигновено. За създаване на лозе, вино, марка, понякога един живот не стига. При тези свити пазари и убийствени лихви е много трудно. След 1990 година повсеместна практика е винпромите да произвеждат сурогати от спирт, вода и ароматизатори и оцветители, в които няма никакви плодове! Абсолютно всички винпроми произвеждат ментета и то особено за вътрешния пазар. Подобни сурогати се произвеждат и от Испания, Франция и Италия. Как може вино от грозде, транспортирано от Испания до България, да струва 4.00 лв? За износ вината се правят от грозде и те държат добри цени, които не са по джоба на населението. Големите винпроми като Карнобат и Пещера си плащат на политиците и за тях няма контрол! От колко години вече винпромите произвеждат за вътрешния пазар ментета - особено ракията, всички знаеха, само прокуратурата и контролните органи не! Не трябва да ги погват, а да ги закрият. А до този, дето изчисляваше колко струва виното и му изкара цена от 10-11 лева, да знае, че една бутилка (1.750 литра) страхотно чилийско вино (експортирано до САЩ) струва само $7.50. И не е менте, а от грозде! Има една простичка идея: Защо някой, който се занимава с алкохолния бизнес, не пусне бутилиран спирт, просто както го внасят. Обикновен етикет, да се знае какво е, а може и с някоя рецепта за домашно разреждане и добавки. Защо трябва да се лъжат хората, че е уж от реномирана марка, регион и т. н. Количеството ще изкара добра печалба дори и при по-ниска цена... И защо само на тези две малки изби са проверени вината? Защо просто не вземат по една бутилка вино от някой голям супермаркет, от всички марки и етикети, да видим в колко от тях ще бъде открита винена киселина?! Май пак избирателно се атакуват нечии конкуренти! Когато видя да погват и Карнобат и Пещера, тогава ще повярвам, че закона е един и същ за всички. Ама те пълнят партийните касички. От два месеца си излъчват рекламите за водка и ракия, въпреки че е забранено преди 22,30 часа. Така е с всичко в България. Ментета на европейски цени, а после имало много скъпи коли и къщи и руси секретарки...

Чудя се ама не много от какво я правят текилата в Карнобат

Чили и други страни всичко по лозята и преработване на виното е механизирано и автоматизирано. себестойността на гроздето е ниска и такива цени са нормални.Тук имаме 2л. вино зо 2 лв/1.5$/-това не е нормално вече

Виното без грозде , сирене без мляко , колбасите без месо..........за Бога братя не купувайте ментета !!! Ще фалират ,ако не им купуваме буклуците.

Направо ми се къса сърцето...

Не трябва да ги погват, а да ги закрият. А до този, дето изчисляваше колко струва виното и му изкара цена от 10-11 лева, ще му кажа, че една бутилка /1.750 литра/ страхотно чилийско вино /експортирано до САЩ/ струва само $7.50. И не е менте, а от грозде.

Голямо откритие,няма що!

КАК СЕ ПРАВИ СМЕТКАТА? ПРОСТО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ. ВИЖ ЦЕНАТА НА СТОКАТА ПО БАЙ ТОШЕВО ВРЕМЕ! СЛОЖИ ЕДНА НУЛА СЛЕД НЕЯ! ПОЛУЧАВАШ ВЯРНОТО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ! 10 ПЪТИ ПО СКЪПО! СТАНДАРТ 10 ПЪТИ ПО ДОЛУ! ВИНО- ОБИКНОВЕНО 1,20 ЛВ. ДНЕС ТРЯБВА ДА Е 12ЛВ ПО-ДОБРО- 2,20 ЛВ 22 ЛВ. ДНЕС ...И ПРОЧИЕ СПИРТОМЕРА Е АБСОЛЮТНО ПРАВ, НО КАКВО СТАВА С ПРОДУКЦИЯТА? УНИЩОЖАВАЛИ СЕ? ЗАЩО ВИНПРОМИТЕ НЕ ИЗКУПУВАТ ГРОЗДЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МЕНАДА? МНООООООГО ПОРОЧНА ПРАКТИКА!

Balgarite trjabva da nastojavame da se varnat standartite ot predi v hranitelnata promishlenost taka i vav Vinoprosivodatvo i vsjakavi alkoholni napitki i bira. ...Mojem li da posochim bira kojato da ne se stabilisiara sas spirt i to ne kachestven...Hranite koito se p[redlagat na Bg pasara sa vredni i opasni sa sdraveto i kato resoltat na vsichko tova e : Njama sdravi hora v BG.Horata v BG kato konsumatori imat palni osnovanija da preddevjavat iskanija pred sada sa naneseni sdravni uvrejdanija kam rasnite proisvoditeli koito as naricham UBIIZI. Ibiizite na SAD.

Вино от боя, ракия от есенция, силине от палми, мацки от силикон - Еййййй! На маймуни ни направихте!!!

В България изобщо не се произвежда вино от грозде и по познатата ни технология. Всичко е менте - спирт, боя, вода и боклуци. Купувайте дори нискокачествени, но чужди вина. Поне са правени от грозде.

И аз знам един такъв винпром, Шато Руко, до Ямбол.

В Конституцията,приета на общонароден Референдум,е фиксирано,че здравеопазването на българските граждани е безплатно!Друг референдум след него не е провеждан,но това право ни е отменено тихичко,напълно незаконно и то единствено заради политически причини.Мотивът /напр. на Ив.Костов и &/ бил,че безплатен обяд нямало?Тогава как 75 000 години,много преди проявата на парите /и,разбира се на Ив.Костов/,хората са плащали обедите си?И има ли живо същество на земята да си плаща обяда?ЕТО ТОВА ПОГАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА Е ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА.Защото вино е произвеждано преди да се появи прокуратурата,много преди появата на парите и дори преди самият Иван Костов.Днес човек има шанс да оцелее само като член на солидарно общество.Здравето,об и сигурността са онези разходи,които превръщат едно обществото в солидарно.И всичко останало е банална експлоатация на човек от човека.

лютеницата се прави основно от чушки, в някои рецепти изобщо няма домати.

Аз, като по-балама, си правя следната сметка: Литър ракия се прави от 4 литра вино, т.е. от 6 килограма грозде, и то в най-добрия случай. Кило грозде е 40 стотинки минимум. До тук 2,40. Акциз на литър- 4.40, станахас 6.80. Бутилка, етикет, капачка-20 стотинки - 7 лева. ДДС 20%- 1,40 минимум- 8,40. Производствени разходи, ток, вода, заплати на персонала, директори и секретарки, печалба за завода, за търговците на едро и дребно, транспортни разходи и т.н. примерно 2 лева, стават 10,40 за литър, или 7, 28 за бутилка от 700 грама. А за отлежаване в дъбови бъчви и други глезотии, най-малко двойно. Е, във всички магазини явно ракията се продава на загуба, какво да говорим за виното от 1 лев литъра? Интересно е само това, че някой все още си ги купува...

V NA6E SELO GROZDE E ZABRANENO DA SE IADE ! KOITO ISKA DA IADE GROZDE MU DAVAME DA PIE RAKIIA !!! VAPREKI TOVA NASKO NE PRIZNAVA NA6TA PARCUCA A PIE SAMO SLIVENSKA PERLA I BURGAS 63 BAREL- 6TOT NE RAZBIRA OT PIENE !!!

Няма да е зле ако проверят как се прави лютеница без домати. След 1989 и краха на селското стопанство и хранителната промишленост изнемогва. Всичко е следствие на десетки години грешки, не очаквайте промените да станат могновенно. За създаване на лозе, вино марка понякога един живот не стига. При тези свити пазари и убийствени лихви е много трудно.

da im pod6u6na 4e i vinen i qbalkov ocet se pravqt ot ocetna kiselina-ne 4e ne znaqt ama signali im trqbvat :):):)