Конгрес на ”Свидетели на Йехова” разбуни Добрич

Активисти на ВМРО и на "Атака" посрещнаха с възрожденски песни и със скандирания "Сектите вън!" участници в конгрес на религиозното движение "Свидетели на Йехова", който бе открит в Добрич днес.

Обратно в новината

Коментари - Конгрес на ”Свидетели на Йехова” разбуни Добрич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Blagodarim za komentarite i akula. Shte si ostanem pravoslavni.

Аз Библията съм я чела внимателно, драги мои, вероятно по-внимателно от повечето от вас. Също така, за разлика от повечето от вас, съм наясно колко пъти е била редактирана официално (че и не съвсем официално), как е била манипулирана и как са вкарвани и изкарвани неща от нея в зависимост от целта, която редакторите са преследвали. В тази Библия, която вие така обичате да четете избирателно и да използвате, за да подкрепите предрасъдъците си, е останало много малко от оригиналното човеколюбиво учение, каквото е било Християнството през 1ви век. А индивидът по-долу, който се заяжда с мен на лична основа на тема хомосексуализъм и наркотици, мога само да ти кажа, че ти въобще трябва да се научиш да четеш, може пък е следващия път да разбереш какво казвам. И понеже съм великодушна и търпелива, ще си направя труда да ти обясня с по-простички думи, може пък и да ги загрееш. Никъде не съм казвала, че съм привърженик на наркотиците. Дори напротив - казах, че в булгаристан никой не взима мерки да образова и ограмоти населението по този въпрос, а когато проблемът възникне, никой не знае как да се справи с него, защото нямаме културата за това. Що се отнася до гейовете, аз, разлика от повечето хора, прилагам на практика израза обичай ближния си, както който е без грях да хвърли първия камък. За съжаление, такива като теб не са нито религиозни, нито особено морални, защото вие не вярвате в това, което четете, а само го използвате, за да оправдаете предрасъдъците си. За справка - омразата, като част от гнева, е смъртен грях.

Нашето православие било най-старата и вярна работа? През кой век е възникнало? 10-ти? 10-ти от какво? Аа, от рождението на Христос. Значи 10 века тъмна Индия, и хоп - изведнъж цъфва истината. Единственият еталон за християнство е т.нар. Първа църква, образувана от преките ученици на Христос. Описана е в Деяния на апостолите и последващите послания, с ясни инструкции какво трябва и не трябва да бъде една църква. Който има очи и уши да слуша и чете, който не - да се кланя на идоли. Странджа - не бих могъл да го кажа по-добре.

Ще дойде ли денят, когато всички тези малоумни религии и вярвания ще изчезнат...или наистина религиите са най-влиятелните организации. Ох, горкият човек. Хора, спрете се вече, какви са тез религии, какви са тез глупости. На какво те учат религиите? На ПОДЧИНЕНИЕ!!! Наистина ли искате да сте роби? Роби, на някои, които си играят с вярата ви? Вярвайте в себе си, вярвайте в околните, в ближните...не в нещо несъществуващо! Вярвайте, че има сила, по-голяма от човешката, но това не са тези богове, които ви налагат. Това е природата...тя ви храни, тя ви подслонява...ако я няма нея и нас няма да ни има. Спрете с тази глупост. Не избирайте лесното. Няма такива неща като каквото е писано ще се случи. Изправяйте се гордо пред проблемите си и ги решавайте. Пазете околната среда. НЯМА БОГ! Жалко, че откакто свят светува църквата е на върха на пирамидата...тя контролира всичко. Жалко, наситина жалко. Моля ви, преди да вярвате в каквото и да било вижте какво ви дава, но вижте и какво ви отнема! Свободата е най-ценното нещо, което с лека ръка пропиляваме.

Атака и ВМРО са руски мекерета и агенти. Откъде мислите, че идват парте на атакистите? Директно от червената мафия. Православиет се използва от нашите и руските комунисти, за да се пречи на влиянитео то Запада. Т.е. да се пречи на цивилизацията и демокрацията, защото ако станем нормална европейска страна, комунягите няма да могат вече да безчинстват свободно... )))) Освен това правиславието като начин на мислене е замръзнало в Средните векове.

Когато в душите ви е празно никаква религия не може да поправи проблема ! А в душите на огромна част от българския народ има само ями и кратери...чалга, простотия, престъпност, наркотици... А тия от Атака и ВМРО са жалки популисти, водени от агенти....просто се опитват да ограничат американското влияние. Борба на различни кръвопийски кланове, нищо повече....

ей заблудени хора колкото искаш... Религията е най-ефективния метод за контрол на масите. Пребройте се колкто сте :-P

Къде бяха тези Свидетели когато се създаваше държавата България, преди 1300 години? Защо не ни спасиха от турско робство? Или от Комунизъма? Това че, на евреиски името на господ звучи Йехова и малко хора го знаят е тяхната първа МАНИПУЛАЦИЯ за докажат на всеки срещнат, че не е компетентен в собствената си религия. След тази Манипулация следват още няколко и жертвата е готова да ги последва. Попитайте ГИ , защо не са силни в католическа Полша? Вън от Православна България на тези ЛАЙНА.

До православните скотове (ако си спомняте, един велик българин го е казал). Православ НЕ е традиционната българска религия, а е чужда вяра, наложена с огън и меч, която е УНИЩОЖИЛА истинския български дух! Каква традиционна вяра бе? Да не би едно учение, дошло от далечен Израел да е израз на нашия дух и традиции?!?... На на християни какво да обясняваш... Християните са паство, т.е. стадо. Йеховистите и православните са еднакво малоумни. Но с случая ВАЖНОТО е, че и едните, и другите имат право СВОБОДНО да изповядват религията си и всеки опт да се попречи, означава, че се нарушават конституционните свободи на група граждани. Правосл нямат повече права от другите. Що с9е отнася до определението за секта, за което някой питаше. Ами такова НЯМА. Секта е богословско-журналис понятие, което няма правна стойност. Т.е. законодателството не борави с такова понятие, тъй като за него няма обиктивни критерии. Всяка християнска разновидност е секта в очите на другите. )))))) Да оставим настрана опасността, която православието представлява за националната сигурност на България. Православните са рески мекерета, Русия използва през последните години православието като идеологически инструмент за влияние. Да не зобравяме срамните случаи, когато прецидент Гоце ходеше да се жалва от решенията на Ивропейския съд при... руския патриарх. Комунисти използват православието за свои цели, затова трябва да сме изключително предпозливи с православно -кагебистката църква.

да, димитре, и други хора са отваряли библията, и други хора СМЕ присъствали съвсем насочено и тенденциозно на тези сбирки и ОТГОВОРНО казвам - ТОВА Е МАСОВА И ЧУДОВИЩНА МАНИПУЛАЦИЯ на една МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЕЛИ РИЗИ И КОСТЮМИ с цел управляване , манипулация на слабоволеви хора!!!!!!!!!!!!! манипулация за облагодетелстване на въпросните мазно усмихнати костюмари!!!!!!!! Не само, че трябва да ги забранят ами и да ги пратят на електрическия стол!!!!!

истината е в Исус Христос! всичко останало е заблуда! Събудете се хора, прочетете Библията и разберете истината за живота и света около вас! Бог да ни пази!

Когато още веднъж осъдят България да плаща обезщетение за отказ да признае правото на съществуване на някоя религиозна общност /без значение коя/, тогава другарите, агенти на ДС от ВМРО и АТАКА ще трябва да платят това обезщетение от джоба си. Защото всеки трябва да носи отговорност за действията си.

Иди в съседна Гърция да питаш по този въпрос, коя християнска религия е по по.Нашето православие е най-старата и най-ВЯРНА християнска религия. Протестантите не приемат новиа завет и те са нищо повече от СЕКТА. Вън И портестантите от България! Дяа живее нашата правславна вяра!

Ei Gia ne e nujno da obvinqvate religiite.da ima menteta organizacii,koito imat lajovno uchenie,no ako ste cheli bibliqta shteshe da znaesh,che Isus preduprejdavashe,che shte se poqvqt mnogo lajeproroci,no nikoi da ne se laje da gi sledva.prochetete ot bibliqta evangelie na luka 20glava i 21 i shte razberete,4e isus mnogo ot odavna e predupredil horata kakvo sledva da stava.Jalko,che ima hora,koito oporochavat bojieto ime,zaradi takiva se huli i obijda.no q mi kajete vie shtom ne ste vqrvashti i nepriznavate 4e isus e bojii sin,zashto praznuvate koleda i rojdestvo hristovo?badete blagoslovenni.

вън от държавата ни на всички гнусни секти!

Слагате на един кантар фирмата за промиване на мозъци примерно с всички Протестанти, а това е доста безочливо и издава липса на 1) култура 2) желание да се прочете 3) желание тъпо и безмозъчно да се повтаря 'свободия свободия свободия' докато не разберете че не е свобода да ви го навират отзад. Дам, на вас говоря, трябва ли да ви влезе в дупетата за да се усетите какво се наточва?

Бъркате деноминациите, които има много, с престъпно-измамничес секти от пирамидален тип, каквато е тази. Правите голяма грешка, ако си мислите че това има нещо общо с вярата а не с обикновеното меркантилно-властнич манипулиране. Голяма грешка, и не напразно Свидетели на Йехова са ЗАБРАНЕНИ в много от т.нар. 'демократични' държави - дори и в тях...

Традиционната религия в Индия е индуизмът, в Тибет и на др. места - будизмът, в редица арабски страни - ислямът, в източна Европа и северна Азия - православие, в западна Европа - католицизъм, в Щатите и Канада - протестантизъм. Мис че си имаме много сериозна дилема Коя е Истината?, след като всички горепосочени много се различават една от друга. Така че наричането на някое вероизповедание секта преди решаването на дилемата е безпринципно отношение, което издава тесногръдие и не-космополитност. И мързел за четене.

Традиционните религии са най-значимите секти. Католицизмът и православието са на светлинни години от истинското християнство. Ислямът си е дяволска религия. Юдаизмът също не е истинска религия, понеже отхвърля вече дошлия Спасител (даже те са го предали на смърт). Лепването на етикет секта на общи основания е пълна глупост и показва пристрастие и нетолерантност (т.е. низки инстинкти). Хората да четат задълбочено за себе си писмените извори на религиите, и тогава да се изказват - кое е секта, и кое - истинска религия.

Аз не вярвам в това което изповядват Йеховистите. Но! има два аспекта: 1. Правото на група хорада вярват в нещо и да се покланят на каквото си искат както си искат, ако непречат на другите. Не може някакви си воеводи дето ми киснат по цял ден в кръчмите да ми веят плакати Не посягайте на децата НИ! Чий са тези деца бе, хаймани? Всеки родител носи отговорност за собствените си деца... 2. Кой най-накрая ще даде отговор на чисто теологическия въпрос Що е секта? Всеки размахва това понятие за щяло и за нещяло без понятие за значението му. На практика всяка деноминация може да се нарече секта след като християнските са над 30 000.

До колкото знам Свидетели на Йехова са забранена секта в Европа. Напълно европейско е тогава поведението на протестиращите. Още повече психическите поражения и зомбиране на членовете на сектата са дали повод в много страни да се забрани. При нас е калпаво законодателството. Щото депутатите, вместо да гледат да направят един пробългарски закон, гледаха как да си напълнят джобовете.

Сигурен ли си, че си на правилния съдебен процес на който да свидетелстваш? Истинския тепърва предстои, и се казва СТАШНИЯТ СЪД!!!!!

аве, ти същото дето се кефи на еднополовото лоби в САЩ ли си?

Послепис-религиите-в опитват да помогнат духовно на хората-по това се различават от сектите-при сектите има физическа намеса върху живота на хората.Господ да е с вас винаги.

Гледам в другите новини, че освен Свидетелите на Йехова си преизпълнена с любов към наркотиците и педерастията.

А бе ФЮТ, на какво ще те научат религиите, официални и непризнати/секти/? Те са плод на тъмните сили, за ДА МОГАТ ТЕ ДА СЕ ХРАНЯТ Е ЧОВЕШКА ПСИХИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ. ТЪМНИТЕ СИЛИ ще овяхнат едва когато човеците се справят със собствените и обществените им илюзии. До тогава...ЧОВЕЦИТЕ ЩЕ СА ЕНЕРГОЗАХРАНВАЩА СИСТЕМА на своите паразити-ТЪМНИТЕ СИЛИ.

V gre6ka si mom4e, igrata e tolkova tunka, 4e pove4eto ovzi ne mogat da q razberat.Vervaite , vervaite, ne ostana

Кремено изби рибата ма душо ахахаха. Мислех да драсна нещичко , но след твоя коментар останах бе думи

Dobrich-tam gde zlatno jito zrei i mnogo prost narod jivei!

ДОЛУ И МАРШ НА ЧУЖДИТЕ ГЛАМАВИ ПРОТЕЖЕТА!!!!!!!!!

Значи младите расисти в Асеновград не може.Че даже глобихте чистачката и касиерката.А за тез дето са 100 пъти по опасни може.Ако това не е двоен морал аз главата си режа.

СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА НЕ СА ОФИЦИАЛНО УРЕДЕНИ. ТОВА Е ЕДНА ОТ ВСИЧКИТЕ ИМ ЛЪЖИ, И ДОКАТО ИМА ЗАБЛУДЕНИ, ТОЗИ 'ВОДАЧ' ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН.

хабер си нямаш, не съмв идял друга секта да си води децата по блоковете да агитират... много са опасни, и това го признават на много места, а друг е въпросът, че в българия тази 'църква' е фирма и нищо повече, и кой толерира това положение на нещата...

Господа и дами, искащи да изучаваме в училище ВЕРОУЧЕНИЕ, бихте ли ми казали, какво ще е това ВЕРУЮ, дето ще ни натресете ? Не си ли избира всеки сам вярата или ще трябва децата на евреите и мюсюлманите , да се учат от невярващите в нищо учители на православна вяра, в която не съм убеден, че вярват и половината ни попчета , завършили Семинарията !

пуснали сте доброволно мародера в къщата,а после вървете силом да се борите и да се защитавате! той,мародера е готов и да ви убие,само и само да ви ограби! пуснали сте ги дороволно в душите си,ха вървете силом да ги изгоните оттам! Лесно се допуска,трудно се изцелява!

i love you!!!umaji sa za menie pls

Напълно се присъединявам към коментарите на ideyazabulgaria.org (11.10.2009 г. 15:00ч.) - в нашето училище е необходимо да се преподава вероучение, както е било преди 65 години. Необходимо е да се заложат моралните ценности на православието у нашите деца, за да не стават лесна плячка на никому ненужни или направо опасни секти.

Поредната диващина на (псевдо) националистите. Аз изпитвам голямо недоверие към Йеховистите, както и към повечето евангелистки деноминации, както и абсолютна ненавист към всякакъв род религиозни фанатици, независимо от религията им, в това число и православни. Подобни изцепки като маршове и протести и обиди срещу една официална и регистрирана деноминация не водят до нищо друго, освен да увеличат популярността и и да и направят услуга. Аз съм вярващ човек, но считам, че вероучението няма място в училище, където децата ги учат на факти, подкрепени с доказателства, а не на сляпо вярване. Това е работа на семейството, донякъде, но преди всичко е дълбоко личен избор. Единствената форма, под която може да се изучава религия в училище е историята и - и то на всички световни религии - юдейство, християнство, ислям, хиндуизъм, будизъм. Не смятам, че религиозността прави хората по-добри - даже често наблюдавам обратния ефект. Ако си добър, защото те е страх, че ще отидеш в ада, ти не си добър, ти си просто страхливец. Добротата и етиката са важни сами за себе си.

Хора изповядвайте,каквато искате религия,но това не е религия-затова е секта.Тя е регистрирана в България,като фирма за продажба на картини.Това е сектата,която забранява кръвопреливане на членовете си и на техните близки,независимо от факта,че без кръвопреливане,човек ще загине.Твърдят,че са християни,но не признават християнските ценности и същността на християнството-света троица.Имат централа в Бруклин,където обучават хора за цял свят.Обучението е при разговор с овца-те така им казват,или обект-да го убедиш,че няма нужда нито от дом,жена,деца,къща и т.н.,а трябва да ги дариш на Йехова за да получиш спасение.Спекулират и с името на Йехова-да наистина го има в псалм-83-18 и още много пъти в Библията,но според изследванията на библиографите това е транскрипция на еврейски език на името на Иисус Христос.Да не ви отнемам от времето-повече информация можете да прочетете на www.sekti.start.bg.Б да ви пази.

Добрич отдавна си е заминал от всичко българско. Там на извънредна почит са чалгата, селянията, наркотиците, българките масово се плющят със цигани и турци (мангали), защото те държат наркотиците там.... Зле е там, много....

И тъй като Свидетелите твърдят, че Сам Бог е автор на тяхното учение, то е важно да се сравнят разновидностите на идеите им през тези четири периода. При това се разкрива поразителният факт, че всеки президент на Обществото разбирал Библията именно по своему и нерядко в противоречие с предишните президенти на Обществото. Дори само това говори, че твърдението на иеховистите, че Бог е автор на тяхното учение, е абсурдно, защото Бог не може да противоречи на Самия Себе си. С други думи, Обществото се ръководи не от Бог, а от заблуждаващи се хора. Дори племенникът на президента Франц, Раймонд, се разочаровал от Обществото на Кулата. В своята книга Кризис на съвестта (Crisis of Conscience) той обстойно доказва защо Обществото на Кулата не бива да претендира за богооткровеност. Бидейки един от ключовите лидери на Свидетели на Иехова, Раймонд разобличава много тайни машинации в управлението на тази секта. Той рисува портрета на авторитарна група от хора, които не щадят никакви средства, за да удържат властта в свои ръце и да си придадат облика на пророци, вдъхновявани свише.Своето убеждение, че това общество не е от Бога, Реймонд доказва със следните факти: 1) извращаване на библейските текстове; 2) натрупване на лъжливи пророчества; 3) резки промени във вероучението на сектата; 4) лъжа и покровителстване на пороците; 5) разрушаване на семейни връзки.

Драги ми Митко, аз съм бил на сбирки на свидетелите. В Лондон се запознах с един руснак и от любопитство допуснах да ме заведе на сбирка. Нищо лошо не се правеше на срещата. Хората излизаха един след друг и четяха части от Библията. Разискваха се различни въпроси и се затвърждаваха онтово с части от Библията. Пяха се и песни. Но драги ми Митко, кому е нужна тази ненужна организация като Свидетели на Йехова, когато си имаме религия като слънце!? Свидетели на Йехова не са никаква религия!!! Те си служат с Библията и вадят всякакви цитати и ти ги плесват в лицето и ти викат виж, виж, че сме прави! Димитре, ще взема Под игото и ще ти вадя моменти от романа, за да ти покажа всякакви истини от живота.

eto takiva kato tebe izprajnenya i diarii deto hwalotjat tapata KRIMENA sa za E...NE...Swirkadjiik names

Българската православна църква не прави нищо.Те не могат да разделят парите,които ние - миряните,оставяме в храма.Какво да искаме-ще се привличат хора от сектите,а още повече,прави ни впечатление колко грамотни са йеховистите,за съжаление на всички нас

triabva mnogo madrost i razbirane ,za da znaem naistina da poznavame i otsiavame istinskoto ot imitaziata i falsha a taka narechenite ,,svideteli na Iexova ,,sa dosta dobri imitatori na istinata propoviadvaiki zablyditelni doktrini ,no tova do goliam stepen se dalgi na bezbogieto i neverieto na naroda koito ne iska i ne se interesyva ot istinata za tvoreza na vsemira koito se proiavaiava v triedinnata sviata BOGIA TROIZA-BOG OTEZ,BOG SIN koito e Iisys Xristos i Bog Sviati dyx ,koito v edinnosta si sa vsashtnost vsemogashtia i jiv Bog pred kogoto edin den vseki triabva da dade otgovor za vsichko shto e varshil ,i nai veche priel li e ili ne jertvata na Sina Gospod Iisys Xristos koito idvaiki na zemiata i priemaiki choveshki obraz ,ymria na krasta s lubov kam zialoto chovechestvo ,davaiki spasitelna nadegda za vseki koito go izpoviada i vazkrasvaiki ot martvite zaiavi pobedata si nad smarta i potvargdavaiki svoata bogestvenost .a shto se otnasia do sektite ,to e zapisano v samata biblia kato se kazva che shte ima laglivi ychiteli i zablyditeli koito sa poveche v yslyga na Bogiat protivnik koito e satana ,taka che neka da imame poveche prosveta i da tarsim istinata

Свидетелите на Йехова е една от най-опасните секти които се срещат в модерните държави през 21в. Трябва обществото да се пребори с това и да им бие шута, по моему да вземаме бухалките и да ходим на събирането им!:-)

kakvo propovyadvat tezi

Православието е в основата на българската цивилиазция! Благодарение на тази цивилизационна основа и морал, ние сме успяли да се запазим като народ и държава над 1300 години в Европа и сега сме най- стария народ и държава в Европа, който винаги е носил името БЪЛГАРИЯ. Само селянин МОЖЕ ДА НАРЕЧЕ ПРАВОСЛАВИЕТО-ОПАСНА СЕКТА! ПРОСТО ОТВРАТ!ideyazabulgar

Да не би западноевропейските развити страни и демокрации ДО ЕДНА щом имат вероизповедание като учебна дисциплина и са обедиинили държава и традиционната църква живеят в средновековието???Пр си си избрал ника, по точно трябва да бъде див балкански субект!!! ideyazabulgaria.org