Коментари - Нова телефонна измама - с убито от бой дете | dnes.dir.bg
назад

Нова телефонна измама - с убито от бой дете

Нов вид телефонна измама установи полицията в Разградско. Мошениците вече не използват често изтърканата схема с измислена катастрофа, а намесват деца.

Обратно в новината

Коментари - Нова телефонна измама - с убито от бой дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не упреквайте горките хора, жертва на телефонна измама. Това е голям стрес, доста от тях не са и чували за такива измами. Смятам, че по телевизия, радио и по всякакъв друг начин трябва ежедневно да се предупреждават хората и да им се обяснява, че няма начин чрез подкупи да бъде освободен някой, който е извършил катастрофа или друго престъпление. Има си официален начин за плащане на гаранция и тя не е да дадеш пари на непознат на улицата или да ги подхвърлиш някъде. Но за съжаление корупцията е пуснала дълбоки корени в българското общество и хората се връзват на подобни плоски лъжи.....

Пада им се на измамените. като искат да заобиколят закона това им е наказанието!

Абе бай Иване, главо празна, като не им се работи за мизерни заплати чий го крепят там, а? Да идат там, където не са мизерни заплатите! Това е оправданието и на учителите, и на лекарите, и на ватманите, и на кой ли не! Или са на шопския принцип - никой не мое да ми плати толкова малко, колкото малко мога язе да работа? Ай сиктир бе!!!

закона не пази престъпниците, полицаите и следователите не им се работи за тези мизерни заплати

egati tupata postanovka - prestanete da ni manipulirate da razreshim politzeiska durjava

не е извинение.

айде стига с тези селски номера има си и там начини питай някой който разбира, стига сте се излагали това са само оправдания на гсм операторите за да не кажат на хората колко лесно е да се проследяват нещата....

и още нещо, Вальо или както там се казваш. Технически проблеми няма, и за превенция и за следене на криминалните. Куцото място е точно законът, който е направен да пази престъпниците, но не и гражданите. Така че, поработи в твоята област, аз разбирам малко от другата... айде чао, и си остани с розовите мечти, че никой не те следи... щом не е официално, знач не те следи, нали?:) Чао, щраусче..

Не знам дали се усещаш, че говорим за едно и също. Могат да те подслушат и го правят когато и който му скимне, проблема е че нито ти можеш да им направиш нещо, защото не можеш да го докажеш, нито те могат да ти вкарат педофилския, ПРИМЕРНО, гъз в затвора, защото не могат да го използват в съда дори с риск да ги съдиш пак не могат да го ползват. Закона пази келешите и от двете страни на бариерата, а ти - поради глупост или нарочно - подкрепяш това положение.

Каравани мангали за всяка държава, която реве за правата им!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какви разпечатки ,те работят са с предплатени карти и после ги хвърлят.И въобще с разпечатки точно това престъпление ,не може да се установи.Хайде ,още малко да помисли министъра.

Не е така, Вальо.SIP/H.232 протокола дава толкова инфо колкото и GSM връзката- т.е. има CLIR/CLIP - най-малкото на терминиращата станция към POTS -разбирай нармална централа. VoIP провайдърите също са длъжни да пазят 6 месеца логове кой на кого е звънял. Нали не мислиш че някой ще почне да го прави това от callshop-овете(ама знам ли) или от уличните телефони. За предплатените карти в рооминг важи същото. Но в едно си ПРАВ - генерална превенция му е майката - 1-2 хванати така да изпищят, че другите да не си и помислят да го правят.

Не е така, в Пловдив мисля, че хванаха двама цигани точно по този начин. Полицията е длъжна да ви помогне, щом и съобщите за това. А дали ще ви помогне е наистина друг въпрос, но оттам нататък сме ние: няма да се оправят нещата у нас, ако ние не престанем да сме толкова пасивни. Като ти откажат съдействие от полицията, звъниш в някой вестник и в някоя неправителствена организация и т.н. Това са само примери. Но в България политици и държавни служители само от медии имат страх. Звъниш най-малкото в полицията, дори да провериш дали има убит, пребит, катастрофирал и т.н. Обачее, тук се явява нашата българска черта: всички се хващат на кукичката, че ЩЕ СИ ПЛАТЯТ, ЗА ДА ОТЪРВАТ ТЯХНИЯ ЧОВЕК от последствия. Демек, предлагат им една, имагинерна разбира се, корупционна сделка, за да отърват кожата на роднината си. И всеки ден така горят хора, които иначе са много против корупцията и корумпираната съдемна система и прокуратура. Тва е циганската измама - не звънят на полицаите, понеже ще си плащат за тъмна сделка :))

Пада им се на такива балуци,реално те са причина да има корупция,като са тъпи да ги крадат.Ако няма балъци няма да има и тарикати.

Към до Вальо (09.10.2009 г. 16:12ч.) Ти гледай какво шоу ще стане ако попадна на доказателства, че някой ми е слушал телефона без съответното законово разрешение. От слушене и следене може да си нямам хал хабер, но от закони малко ги разбирам нещата, дори в нашата правораздавателна система.

към Абе какви разпечатки... (09.10.2009 г. 16:00ч.) Много едностранно се гледа на нещата. Всичко описано е в случай на ГСМ. Ами какво става с VoIP, там няма CLIR, CLIP. Или какво правим с предплатените карти в роуминг? По тази логика да се забранят въобще технологите? Определено не съм съгласен с този метод. Винаги има начин без да се налагат ограничения. Навремето при аналогови телефони, т.е. - все едно постоянно включен CLIR, при ръчна проверка на телефона и имаха начин да намират хората, които се обаждат, а сега не можело!

КАК НЕ ВИ Е СРАМ?Възмутена съм ,че не можете да се справите с измамниците! Или не искате г-н БОЙКО?

да бъде изкарано записаното в съда? смятам, че никой не трябва да има илюзии (не само в България) че СЕ подслушва без разрешение - при това масово. проблемът е, че именно за нещо полезно не може да стане, и познайте кой е на далавера това състояние да продължи ...

абе, слепец, като не си в час не коментирай - прави се от всички, при това начело не от МВР... а ти си наистина много зле, защо въобще се хващаш да коментираш неща за които хабер си нямаш...

Просто т.нар. УСЛУГА??? скриване на номера CLIR (Calling Line Identification Restriction) се спира тотално от операторите (щото да звъня на някого със скрит мой номер е като да звъня на нечия врата с качулка на главата - явно не съм с добри намерения), всички предплатени карти стават поименни (както е от Нова година), задължение до 4 часа след открадване (загуба) на карта да съобщиш на оператора ( о почти няма човек който за 4 часа да не посегне към телефона си и да установи липсата му евентуално, да се надяваме че няма да крадат докато спиш) иначе ти отговаряш какво е правено през картата ти и GAME OVER с измамите. Тези мерки са нищо в сравнение с терора на който са подложени хората и няма защо министъра да обяснява що нещото не може да стане. Ами сега ГЕРБ има пълната власт да го направи това.Случи се така, че почти същата история като описаната ми се стовари и на мен, даже по-гадна - чувах само едно дете което вика татко, татко. А детските гласове си приличат. Сигурно това беше само първата част на театъра, но до втора не се стигна - явно имат много работа гадовете. Да не ви казвам следващия един час как се чувствах. И моя син е бил в час и не вдигаше телефона. Така че С КЕФ се отказвам от напълно излишното право някога да ползвам CLIR, само и само това да се спре. Да не се размечтавам още колко неща могат да направят операторите с минимум усилия - например натискаш # и разговора барабар с клетките, IMEI на телефонните апарати и всички видове номера и имена се препращат на 112 или в полицията в реално време. И ще гепят гадинката преди да е мигнал - но това си е само мечта по нашите земи.

ЦВЕТАНОВ ВИЕ СТЕ СМЕШНИК! Какво е това оправдание , че полицията трудно се справяла с телефонните измами. Решение: Б Закон за телефонните измамници 15 години затвор и глоба до 20 000 лв!

Много точно казано. И аз съм на абсолютно същото мнение. Аз също съм попадал на тези измамници докато не стигнахме момента, с даването на парите за да оправим работата. Дори тогава още не знаех за тези измами. Просто ми прищрака колко нередно е да се дава подкуп за да се оправи работата. Така ситуацията затъва дори по-надолу - направил престъпление, опитал да подкупи длъжностно лице и т.н. И тогава отказах.

V BG poliuciata e sbirshtina ot oligofreni, koito ne stavat za nishto drugo, osven da iznudvat balgarite i da gi grabyat. Poliuciite ne zashtitavat pravata i svobodata na balgarskite grazdani, koito im plashtat za tova. Te zashtitavat pravata i slobodiata na vlastimashtite moshenici i na prestapnicite, koito sa nerazrivno svarzani kato svinski cherva s vlastnicite. Zasichaneto na telefon i lokaciata mu e nai lesntata rabota i pri zelanie izmamnicite mogat da badat zaloveni dokato govoriat, no tova niama da se sluchi v BG, zashtoto niama da donese pari na poliuciite i tehnite nachalnici. Daze i niakoi izmamnik da bade sluchaino zaloven, to vtorata bariera da si poluchi zasluzenoto, sadebnata sistema deistvuva bezotkazno v potulvane na prestaplenioeto. Balgaria e 100% mutrizirana. Koito iska da zivee choveshki da emigrira.

Към kkk (09.10.2009 г. 15:02ч.) Даването на подкуп е престъпление по НК! Разделът се казва - Раздел IV Подкуп

Нямаше да са изобретателни ако полицаи, съдии,прокурори и всичката останала държавна измет не вземаше подкупи и спазваше законите.

Към до 666999 (09.10.2009 г. 14:58ч.) Да, но такъв слушащ без разрешение на съда директно нарушава Конституцията на Република България, където ясно е написано, че кореспонденцията е НЕПРИКОСНОВЕННА! Ама друго си е да има законова вратичка това да става без санкция отвън (съд), а само в МВР нали? Така никой няма да знае какви си правят вътре. И още нещо - по времето на бай Тодор като те заплашват по телефона се обаждаш на 166 и от там проследяваха разговора. Как тогава можеха, хем бяха аналогови телефоните и се изискваше намесата на човек, а сега не могат? И определено едно е ако аз им дам разрешение да проследят обаждането до моя телефон, а съвсем друго е някой да си го изсмуче от пръста и с незнайно какви подбуди! Така че аз лично съм ако искат данни за телефонните ми разговори, когато аз не знам, да предоставят доказателства пред съдия и той да одобри, така смятам, че са ми защитени интересите и нямам нищо против. А когато е с мое знание да могат по всяко време да го правят. Елементарно е цялата работа. В западните държави това е измислено отдавна. Но при нас пак подбудите явно са други.

еми да вземат едни белязани пари или пък някакъв предавател, не сме в средновековието, а и да бяхме, да ги проследят и да видят къде отиват парите.. накрая пак ще има някой истински българин, който да свърши работата да хване престъпниците и после да го осъдят за това, че им е нанесъл психическа травма ..

Като не знаеш, не приказвай. Преди около половин година бяха заловени няколко цигани, извършвали точно такива измами. Естествено има и българи, които са същите лекета - измамници.

даването на подкуп не е ли престъпление по НК. НЕ САМО ДА ГИ ОБЕРАТ, НО И ДА ГИ ОСЪДЯТ ЗА ДАВАНЕ НА ПОДКУП

Не Колев, а ти си неграмотен... явно не си чел законите, щом говориш така.

Полицията предупреждава за пореден път: Давайте пари само на истински полицаи! Ако дадете парите на мошениците, после полицаите ще вземат само процент от сумата

само глупак би изръсил подобна тъпня. криминалните и самите полицаи могат и подслушват. въпросът е не дали ще се подслушва или не. МОЖЕ И СЕ ПРАВИ И ЩЕ СЕ ПРАВИ И ТРЯБВА ДА СИ КРЕТЕН ЗА ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПРАВИ. въпросът е да може да се използва ПРЕД СЪДА. сега ми кажи кой е на далавера от това да не може да се използва пред съда, и ще си отговориш какво леке си и за кого работи подобна кампания 'не ни подслушвайте'.

Помня първия път като ми се обадиха такива. Вързах се почти на всичко, но като стигнахме с частта за даване на парите да оправим работата вече много ме усъмниха нещата. Така че при следното развитие на нещата - След това мъж взема слушалката, представил се за полицай и казал, че са нужни пари за прокурора, който ще отърве сина на потърпевшите от наказателна отговорност., е ясно, че нещо не е наред! А който с готовност дава пари за да си отърве близките от престъпление, е също престъпник и, че това, че е излъган е най-малкото му наказание!

Това със срещата не става - пробвано е още преди години... За съжаление номера с пребитото дете ще бъде 100% ефективен.

Из магазините в нашия град вече има поставени листовки от полицията, в която надълго са обяснени тези неща - как да се предпазваме и да не вярваме на такива обаждания. Абе, при всяко съмнително обаждане, първо се свържете с близките си.

На ЦЦ и на ББ все някой им пречи да свършат нещо.

трябва мръсните блогер и да млъкнат. какво, страх ги е, че няма да могат да клеветят по личните си сайтчета безнаказано ли? и заради такива не може да се хванат лесно нито педофилите, нито тези келеши... а крими елементите получават такива разпечатки лесно - на тях не им трябва да важат пред съда...

Стига тъпотии, на полицията не и пука, обадих им се те ми отговориха: Нищо не можем да направим, а и нали не сте дали пари! А по ТВ само коментират как полицията прави всичко за нас! Да бе!

Евалла на братчедите! Като лешояди са и чистят мършата. Така ще е докато и полиция, прокуратура, съд и следствие не спрат да взимат пари да оправят случая и докато и последния по нашите земи не разбере, че дори и да се е случила случката няма как да се оправи като си плати където трябва. Добре би било да набарат телефончетата на митничарчета и колко ли мангизи биха надиплили само като им прошепнат в слушалката Гориш, брато! Давай кеш да те оправим.

Jelezni prisudi e razre6enieto na problema !

не сме съгласни с теб,че цигани правят тези измами,не говори като не си наясно

А НЯКОЙ СЛЕД КАТО ГИ ХВАНАТ НЕЩО ДА ИМИ ПРАВИ ??????? НЕ ТЕ ГИ ПУСКАТ И ПАК ДЕЙСТВАТ ТАКА ДОКАТО ГИ ХВАНАТ ПО ДОБРЕ Е ВСИЧКИ ТЕЛЕФОНИ КАРТИ БЪДАТ КАКТО Е В ТУРЦИЯ КУПУВАШ СИ ВАУЧЕР СРЕЩУ ЛИЧНА КАРТА И КОГАТО СИ ПУСКАШ ТЕЛЕФОНА И СИ СЛАГАШ ДРУГА КАРТА ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ БЕЗ ДА СЕ ЛЕГИМИРАШ АКО НЕ СЕ ЛЕГИТИМИРАШ ТИ БЛОКИРАТ АВТОМАТИЧНО ТЕЛЕФОНА И КАТО ГИ ХВАНАТ ТАКИВА ТЕЛ ТЕРОРИСТИ ГИ СЪДЯТ КАТО ТЕРОРИСТ ХА ТОГАВА ДА СЕ ОБАДЯТ И ДА ЗАПЛАШВАТ ТОЯ СТРЕС КОЙ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ИЛИ МИНИСТРИТЕ Е ПРЕКАРАЛ АЗ ИМИ ПРЕДЛАГАМ НА ТИЯ ТЕЛ ИЗМАМНИЦИ ДА СЕ ОБАДЯТ НА ТЯХ ВЕДНЪЖ И ВИЖ КАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА

Полицаите май целят да си узаконят подслушването и следенето в интернет! Но иначе има една прослойка хора, за които е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат подслушвани и следени и когато да ги арестуваш все ще е късно.

ако си разбират от работата и ако искат - до сега БГ да е забравила за такива измами - но следкато задачата е поверена на некомпетентен отдел в МВР с началник - известна медийна звезда - експертът по киберпрестъпленията в НСБОП Явор Колев ... ще има още много много измамени

ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ТОВА, ако проведе кампания сред хората и им разясни едно просто нещо, чрез което ще могат да ги залавят. Ако ви се обадят с такава новина, независимо дали сте повярвали или не, уредете си среща с тези хора, уточнете детайлите и след това се обадете в полицията. Елементарно, така те ще ги хванат на място. На мен лично ми се случи един път такова обаждане, но тогава още не се бях сетил за това - сега направо се надявам да ми звъннат. А на онзи изобщо не му повярвах, понеже твърдеше, че ми бил стар приятел, а говореше на нечовешки диалект, така че си разменихме само няколко любезни думи.

ПРЕДЛАГАМ ТОЗИ ПЪТ ВЕЧЕ НАРОДА ДА СИ КАЖЕ ТЕЖКАТА ДУМА. ЩОМ , ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ , ПРЕДЛАГАМ ДА ВЪВЕДЕМ ГИЛОТИНАТА , ДОКАЗАНО СРЕДСТВО СРЕЩУ ТАКАВА ИЗМЕТ . ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ ИЗЧИСТИМ ОТ БОКЛУКА . NO MERCY

е..бати ''изобретателните цигани,ако някои се на..сере ще се обаждат на бабичките сина ти се нас..ра

Не разбрахте ли, че възрастните хора, жертви на тези зимами, нямат телевизия на село и нямат интернет........