Около 17.00 часа вчера не семейство в Разградско се обадил детски глас, който плачейки и говорейки несвързано в телефонната слушалка, обяснил, че при сбиване в училище е ударено дете, което е починало на път за болницата, съобщиха от МВР.
След това мъж взема слушалката, представил се за полицай и казал, че са нужни пари за прокурора, който ще отърве сина на потърпевшите от наказателна отговорност.
Веднага след обаждането, родителите опитали да се свържат със сина си – седмокласник в разградско училище. Момчето, обаче било в час и мобилният му телефон бил изключен. Липсата на връзка ги паникьосала още повече. Изплашените до смърт, родители пристигнали в полицията да търсят детето си, където станало ясно, че са жертви на измамници. Майщата и бащата разказали, че са им поискали 5000 лева, с които не разполагат.
"Полицията предупреждава за пореден път: Не се доверявайте на случайни телефонни обаждания, не давайте пари на непознати! При всяко съмнение търсете помощ от служителите на реда на телефони 166 или 112", се казва в официалното съобщение на МВР.
По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов призна, че полицията трудно се справя с телефонните измами заради пречки в закона, които не позволяват на МВР да използва бързо телефонни разпечатки без разрешение на съдия. (Виж линка долу)