Пълна промяна в здравеопазването

По-строги мерки за по-висока събираемост на здравните вноски, превръщане на част от болниците в хосписи и заведения за продължително лечение, промени в ръководството на здравната каса, включително избор на директора й от парламента.

Обратно в новината

Коментари - Пълна промяна в здравеопазването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, правилно е да си доплащаме и както пише да има ценораспис и да се знае кое се плаща кое не, а сега плащам без да знам дали трябва или не.освен това искам хората коитоне си плащат осигуровките да не ги приемат за лечение инак имат пари за цифрова телевизия, а нямат за преглед.Успех!!!

В развитието на държавата има два върианта . Първи богато и независимо населени и бедна държава и втори с богота държава и бедно носеление. При нас държавата е богата , но се краде. Изхода е елемантарен т.е. индивидуални здравни партиди . Парите ти постъпват по партида която следиш и когато те оберат сигнализираш. Не сегашната черна дупка. Предимството е че когато си здрав и не боледуваш ще спестиш пари за лоши времена НЕ да плащаш и да не получаваш , като сега. 60% от базработните живеят добре и не са платили и лев данъци и ползват благата на комунизма у нас, като работят нелегално и не плащат данъци. Тези които нямат и лев платена ЗО да им се формират кредити които да изплащат, коитокредитите да се унаследяват. Разбира се пенсионерите и дацата да са за сметка на бюджета, защото сме социална държава . Т.Е всеки да има един вид дебитна корто която да формира услугите които може да получи в болнично заведение , е не да си наплавиш пластична операция на задника ако имаш пари в картата , а защо пък не. НО защо да плащаме пари на вятъра

Това е пълен абсурд поредният пладнешки обир .Това е единствената държава със законна пирамида.Първо здравната осигуровка във всички бели държави ти покрива лечението в болницата ако евентуално не ти покрие разходите доплащаш а тук дори си плащаш и лекарствата в болницата.А преди да те приемат за лечение си плащаш ипрегледа при лекаря който е обявен на табло пред кабинета 50лв.Закакви здравни осигуровки говорим нестига че ни докараха до просяшка тояга ами и ще мрем като мухи защото при тази безработица нямаме пари.Сега на лекаря са му малко 50лв които никаде не ги отчита ами ще му увеличат още пълно безобразие .Съжалявам че гласувах доверие на ГЕРБ.

некъдърници

ми пълната промяна е едан- да си сложат Гербаджиите свой човек шеф на касата и той да пълни партийната такава ...ега ти прозрачните смешници......

И пишете -член ПЪРВИ.БЪЛГАРИЯ Е ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА И СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИМЕОНОВО.

Отменете чл.52 от Конституцията ,който обявява право на безплатно здравеопазване,отмен цялата Конституция другари ГЕРБЕРИ.

БКП/БСП: Победа-наш човек е ЗАМ МИНИСТЪР (или една приказка за герберите) В клуба на БКП ни съобщиха радостната новина: нашето дете, дъщерята на БКП Минисър преди сега е нов ЗАМ МИНИСТЪР на Бойко и ГЕРБ. Герберите-наивници да си ближат бедните пръсти. Е и младежта. И те са деца-повярваха, пък и мастити техни преподаватели ги агитираха. Сега, с БКП напред ще оправим здравето за половин петилетка. Успяхме днес да имаме БКП бивш и дългогодишен партиен секретар за ЗАМ Министър. Бива си го Бойко. Моят съпартизанин Лютия (това е партизанското му име) ми крещи в ушите (те малко ми заглъхнаха от радостта) Абе помниш ли, че след 9-ти Септември нашите разтреляха дядо му на Бойко Борисов. После на майка му не дадохме да изучи. Помниш ли как другарите спираха Бойко-не повече от пожарникар. Та сега по Европа питат защо пожарникар Вика и той Лютия от радост. Пихме по едно да е на харлия на нашето комунистическо чедо. Ама на Велко му се размъти нещо мозъка, взе да фъфли Абе тя работата не е така за радост. Герберите повярваха на Бойко, ама сега. И ДСБ като разбере, и СДС и този Яне Сандански-нали го играят заедно, като разберат. Ами герберите-тези които гласуваха за Бойко само и само да са срещу нас-комунистите. Не е тя тази като онази с коалицията. И ншитдори н гласувха за ГЕРБ, а сеса Бойко на големи постве ги слага. Не тази нй-добра за ГЕРБ както с тръгнали. Обади се и Шушулката (партизанското му име). И Шушулката подхвана да нарежда (не беше още оглупял като Велко: 20 години чакахме този ден. Хвала на Сергей, тихо и скрито издигаше нашите деца по постове да се учат. Спираше всеко демократично дете. Е сега глътна Бойко въдицата му. Брава на Сергей. Имаме си и тайни хора по кортовете, където Бойко играеше-те помогнаха.. Умни думи каза Велко, а ние запяхме бодро Партизан за бой се стяга, ама я спряхме, нещо ни се привидя 9-ти Септември и семействата, които почернихме. И разбрахме-това е една приказка, истината в нея е че нашето дете е Зам. Министър на Бойко Борисов. И отляхме от чашите за бог да прости дядо му. Нещо за почтенност проблясна в старческите ни мозъци-почтенност към гласоподаватели го казват днес. Ние никога не лъгахме така свирепо гласоподавателите си, а младите които напълниха урните на ГЕРБ. Разбрахме, че не е хубаво да се радваме така-взехме си бастуните и се замислихме наистина този път за здравето си. Защото знаехме как се издигаха нашите чеда и всичко им давахме, т не учехтака много, но ние ги правехм велики. Не с много даовити, но ниеги бутахме. А момчетата и момичетата като Бойко бъхтаха без партийна подкрепа цял живот. Да бъхтат-нашите сега пак са добре и се добраха до властта. Абе верно че герберите не ги бива да оценяват хората си шушукаха старците по пътя.

при пофесор във Варна-60лв. такса, ако си по здравна каса пак 60лв., е кажете....ама то не са само професорите, по редицата и върволицата от доценти, доктори, лаборанти.....и т.н.

Управляващите умуват - Няма нужда да умувате толкоз, защото от толкова умуване .........ум патки пасе. Искам пълна прозрачност! Искам ценоразпис за всяка маниполация. Искам лекарите да получават добра заплата и да са доволни и да не ми се налага да давам пари под маси или да си плащам за едно и също нещо два пъти. Докато не видя че нещата се оправят няма да плащам здравни осигоровки щото трябва да си плащам на докторите за прегледи . Те без пари не правят прегледи.

Пълна промяна на здравеопазването? И в какво се състои? В по строги мерки за висока събираемост. Ама, че простотия. Ако ние хората виждаме, че има някакъв смисъл без те да ни карат ще си плащаме, защото се касае за нашето здраве. Ние не искаме да финансираме чиновниците от здравната каса. Защо никой до сега не помисли, че тези пари които ние даваме, а те не са малко трябва да се натрупват и ако аз не съм ползвала няколко години здравни услуги да имам някакви средства, за да покрия тези разходи щом се разболея или ми се налага изследване. Как така всеки месец ми удържат, а когато се наложи да ползвам правата си все трябва да доплащам? Не разбрах къде е промяната и как тя е по- добра за нас.

Това с доплащането е пълен абсурд! Обещавам, че наложили ли ми се да доплащам ще съдя държавата! Не може да се осигурявам на максимум и когато ми се наложи същото лечение като някой, който се осигурява на 300лв да доплащаме еднаква цена. Така за мен здравната услуга излиза по-скъпо! От къде на къде? Този който ги е замислил нещата нещо си е направил крива сметката! Аз и преди казах че от ГЕРБ са страшни некадърници! Ама страшни!

От 2000 sam v Bg za ne po dalgo ot 2 mes na godina. Pitam zashto me zadaljavat da plashtam PRODUKT KOITO NE IZPOLZVAM?

аз пък почвам де си питам като така и така ще си плащам в болницата защо изобщо да плащам осигуровки. и за чии аз ще плащам а цялата тълпа държавни служители дето нищо не вършат няма да плащат, опа поправка аз и сега плащам заради тях чрез другите данъци дето ми налага любящата държава

От 2000г насам съм преживял 3 промени в здравната система. Кое от кое по-зле. Това ще е 4-тото. Няма да се оправим! При некадърно управление не може държавата да е във възход. Стратегическите отрасли на една държава са здравеопазване и образование. В България умишлено се прави всичко възможно да се унищожат.

и какво излиза сега плаща здравната каса и докторите си искат и ако не платиш под масата познайте какво става. Сега какво от три места ще ни доят - първо касата, после законтото доплащане и после доктора си е доктор той винаги си иска - вие това не го ли проумявате - ей това ако може да спрете - еванла, ама не вярвам.

Да я видим пълната промяна,че ако е като всичко,направе до сега,ще последва пълна и окончателна смяна на управлява щите,може и придружена с пълна промя на на фейса на някои от тях.От това,което чета,зазбирам ,че монополът на Здравната държавна каса остава,каква пълна промя на бълнуват ,не ми стана ясно.Да им е честито на гласувалите за ГЕРБ.Все си мисля,че бяха същите,които гласуваха на времето за царя по принципа -първо за царя,после за пъдаря...

Нещо по въпроса с браншовите здравни каси???? Така се създава конкуренция межди здравните каси и се вдига в пъти качеството на живот на хората! Пример: Германия.

педалчето от Ловеч и доктор станало....