Кметът на Пловдив забрани изложба на скандалния Черни

Кметът на Пловдив забрани да бъде показана в "Баня Старинна" инсталация на скандално известния художник Давид Черни, който през януари в изложбата "Европейското изкуство 20 години след Желязната завеса" представи обидно изображение на България.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Пловдив забрани изложба на скандалния Черни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей! художник подлизурко! .... не ти ли стига, че окаляха публично родината ти!? ...а, ти искаш дебат да повдигаш!? ... зает бил човека, с частен самолет, значи.... от Щатите .... ей! .... писна ми от такива като Вас - недостойни да имат достойнство!!!!

БРАВО КМЕТЕ.САМО ТАКА. ТОЯ ХАХО ДА СИ ХОДИ В ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ И ТАМ ДА СРЕД КАМИЛИТЕ ДА ТВОРИ ДО НАСИТА.

prost narod slaba durjava !

За DO KAREL 4APEK (06.10.2009 г. 23:13ч.) Значи и ти пишеш на латиница и отново простотии. Подозирам дори , че си в BG в момента. За DO KAREL 4APEK (и двамата) учете, пишете и ще станете сладкодумни. А на опита за обида всеки ще отговори, ако има самоуважение. Чувстовото за хумор е друго нещо и точно то липсва напоследък. Това е въпрос на граница между нещата. Колкото за смисъла на написаното от мен то е ясно, но не трябва да се чете вяло. Още веднъж казвам. Черни е нагъл некадърник и ние само му правим реклама с този блог. За разлика от посочените посетители на кафене Бразилия, той е високо платен, а те поне сами си плащат за кафето. Наскоро спечелих един такъв скеч, сега дали да му отделя време, да не го ли правя ... Have fun.

Малееей,каква реклама му направижме на този до вчера ,нечуван от никого в Бг гений!Поредната еднодневка в изкуство то.Скандал е не толкова произведение то му Ентропа,колкото начинът по който се харчат парите на европейския,в т.ч. и български данъкоплатец.

До -Давид Бели (06.10.2009 г. 22:34ч.) (06.10.2009 г. 22:51ч.) Няма какво да ти отговоря, изречението ти е неразбираемо, САМОзаблуда и ПРИНУДА не се връзват, измисли нещо по-смислено.

Нямам нищо против Дейвид Черни. Нека си прави колкото си иска кенефи и да им слага трицветни знамена отгоре, както и автобани на пречупени кръстове. . Не е никакъв проблем, че еврейчето излъга, че перформансите не се правят от него, а от художници от съответната страна. . Проблем е в аверите на Дейвид - Майкъл Капустин, Гад Зееви и Анжел [Сити] взеха парите на десетки хиляди българи. . Проблем е, че ако не-евреин направи откровено педофилски филм като Борат или представи една чужда страна като кенеф, няма да види екран или изложба до края на живота си, докато на чифутчетата всичко им е позволено. . Пробл е, че Боби Фишер му конфискуваха собствеността и му забраниха да се върне в Щатите само защото им каза, че не е евреин, а педофилът, содомизатор на 13 годишни деца Полански 30 години си развява байрака по стара Европа и сега се вдига страшен вой за да не го екстрадират.

О, скромно и скодоумно същество! Пази Боже, сляпо да прогледне! Ти си живата илюстрация.

Амиго, подобни изблици не са никаква позиция и мнение- по-скоро и най-вече са присъщо женски. В крайна с/ка какво искаш да кажеш, че да се опитаме да разберем тревожната ти душа?!

Ма на теб не мога да се сърдя, каквото и да кажеш. Зная, че всичко ти идва от душата и сърцето. Всъщност червенотиквеничковче сте материалисти и нямате душа, демек иде ти от кратуната.

И тоя Уилиам Шекспир е пълен капут и педераст... майна! Седнал да ми пише за датския принц Хамлет ... майна! Що не си гледа посраните англичани ... майна, а тръгнал като тоя Давид Черни дето ни черни да черни датчаните ... майна!?

AH GOLIAM PROSTAK SI TI !!! E ZATOVA E BG KLOZETA ZA TAKIVA SMURDIA6TI NA PROSTOTIA I ZLOBA SU6TESTVA !!! GNIJTE SI V KLOZETNATA JAMA I SE KEFETE NA MIZERIATA SI !!!!!!!!!!!NE6TASNIK

Днес сте на ниво по всички статии! Почитания!!!

Дейвид, хубаво е човек да си вярва, но е много лошо, когато това се превръща в самозаблуда по принуда (?!)

Амиго, това с което завършваш уместния си коментар ме връща в далечната 1971г. когато чух този интелектуален бисер за първи път. Иначе, съм длъжен да подчертая, че този инцидент с толетната си беше чиста проба (умишлена) провокация спрямо България. Останалото, което се пише тук са само варияции по...

На този Чорни е достатъчно да му видиш зомбираната и дрогирана физиономия, за да ти стане ясно за какво иде реч. Тоя същият,на същата изложба, беше изрисувал Холандия като земя с минарета?! Може ли Дейвид Бели да ни обясни символа на това произведение?

Кметът на Пловдив не само, че постъпва правилно, ами би трябвало да направи така че този Емилчо, дато кани другия Емилчо-Чорни, да не смее да се появава по улиците на града заради тази мерзка и целенасочена провокация.

За разлика от пловдивския вариант на сталинизма, ние живеем в едно свободно общество, където всеки, ама абсолютно всеки, има право да излага всичко, което той смята, че е изкуство, в изложбените зали. Свободният гражданин сам може да прецени, дали да отиде да разгледа това изкуство и сам да си създаде мнение, дали му харесва или не, дали го одобрява или не. Сталинистко мислещият пловдивски кмет отнема тази свобода на гражданите, като си позволява да налага неговото мнение, кое е хубаво и кое е лошо. Благодаря, но на мен такъв диктатор не ми допада и аз категорично го отхвърлям.

Моите писания бяха поодрязани-На изхвърлената отBrooklyn Museum of Artкартина бешеизваяана Дева Мария-изваяна със слонски изпражнения -евтини трикове за сензация и бързипари -Много дълбоко смислени и филосовски постиженияна изкуството...

Само дето няма защо да се разкарва човека. Ние и така и иначе ще си останем един забутан кенеф. С толкова акъл - толкова!

Първо - до kmet,Kinef,Klozet,Kl - пиши с кирилица простотийте си. Аман от ренегати, ако въобще знаеш какво означава това. Не се и интересувай от значението на думата. Там където си, ти е добре, такъв, какъвто си. Но не говори подобни неща в САЩ - ще те вкарат в пътя. Виждал съм тези хора там. А до другите - не се впрягайте на защитниците на този некадърен псевдоскулптор Черни. Кметът на Пловдив по право и правилно е забранил общинска собственост да се използва от хулители на България. Не ни стигат родните такива. За сведение на блогърите: чехите идваха на нашето море на рояци, но никога не са ни обичали. Намират ни за простовати, за каквито считат и словаците. Те се впечатляват от немците, англичаните и американците. Към тях са любезни, дори много. Виждал съм ги по морето. Такива до известна степен, но доста по-меко, бяха и поляците. Харесваха ни германците, руснаците, британците, словаците, скандинавците и донякъде французите. Но дори и за това, което не им харесваше у нас, бяха дипломатични. Сега този малък хитрец Давид (!) Черни се изплю върху нас. Никой от другите шаржове не беше толкова вулгарен. Той ще каже, че има скулптура с двама уриниращи върху картата на Чехия простака. За нея да берат грижа чехите и да не се занимава с нас. Впрочем реакцията на МВнР по повод на изложбата беше толкова миролюбва, че срам да те хване. Стига сте се карали. Казвам го само за тези, които са критични към кривиците на страната ни, но не са съгласни да ни изобразяват така. Другите ... са безинтересни. Накрая един виц от преди. Седят двама в кафене Бразилия и мълчат. Между 20-тото и 25-тото кафе единият казва:Тъпо ми е копеле, тъпо ми е. Иде ми да се ... върху масата . Няма да те разберат - процежда другият. По-добре мислете какво да свършите утре и да изпиете едно питие с приятели след работа.

Хора,дали ще дойде човекът или не,е все тая, държавата си остава един турски КЕНЕФ в който има много фекалии за ринане.

Давидчо, на теб ти намирисва на дискриминация, а на други им намирисва на провокация. (Ей, голяма работа сте!) Кво праим, за да изясним кой e прав в случая? Отворен съм за всякакви предложения!

по-ме дразнят онези, дето крадат ДДС или каращите пияни, но не и тоя.

Naglostta na tazi zhertva na nerealiziran polov akt ot CZ minava vsjaka granitsa! Kato stranata ni e kenef, toj kato lajno li shte prisastva tuka, ili kato urina? A tija deto go kanjat kato predstavitel na izkustvo njakakvo, da si navrat v zadnija otvor mirizlivoto mu izkustvo.

отавете човека да си види мястото на зачеване тава сигорно е някой наш нужник знаем по оново време какво правиха нашита цигани с чехкините по обществените тоалетни

Г-да, прилагайки този аршин, повечето народи не биха трябвало да съществуват. Гледната ви точка нещо куца, а и самите вие!

До всички ПСЕВДО-ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ във форума:Мммм-да!-За всеки влак си има и пътници-Разбира се!-може да възхваляватеПрясно произведени телешки екстременти със ситно нарязани градински зеленчуци задушени във собствен сос по Брюкселски,като върховно постижение на Кулинарното Изкуство...Преди години Кмета на New York City,Руди Джулиани изхвърлиПроизведен на Изкуството от изложба във Brooklyn Museum of Art-Шедьовърът слонски фекалии,вместо боя...

С ограничението на ограничения кмет,се повишава желанието на повече хора да видят произведението на Чорни.Винаги забраненото е по-сладко.Ако ,разбира се ,подтекстът на забраната не е да се засили интереса към тоалетната.

Давидчо, на теб ти намирисва на дискриминация, а на други им намирисва на провокация. (Ей, голяма работа сте!) Кво праим, за да изясним кой и прав в случая? Отворен съм за всякакви предложения!

Nay-Velikia Komentar e na KREM.ST zaG

Шофьор на джип нападна колега с мачете. Това какво е, не е ли кенеф???

Е, и? Какво? България не е ли кенеф? Кенеф си е! Само прочетете някоя и друга новина в сайта и помислете.

Давидчо, на теб ти намирисва на дискриминация, а на други им намирисва на провокация. (Ей, голяма работа сте!) Кво праим, за да изясним кой e прав в случая? Отворен съм за всякакви предложения!

А не беше ли по-добре по време на престоя му у нас да се направи обстойно интервю с него, и просто да се обяви какво точно е изразил (в съотвената си работа), както и как е стигнал до идеята ?

abe ,pa4avro detu sigurno mie6 K E N E F I v usa-mi ti si sa6tata Krimena -ti sere6 na ulitcata v Amerika-gladna mi6ko....

Дълбоко подозирам, че ви е наредено да пишете подобни простотии. Да оставим това, че думата изкуство не вми говори нищол, но човек се чуди вие българи ли сте и се чувствате като такива, или не ???

За какво плачете бе, амигос?!? Вие българи ли сте, или ви плащат да пишете подобни коментари. За какво изкуство става дума тук? Еврейчето Чорни изпълни една мръсна поръчка с/у България, а такива като вас и оня, дето го кани в П-в, ръкопляскате. То бива човешка слепота и мерзост, но вашата надминава всичко. Ако този велик художник беше нормален човек (т.е. произведенията му са плод на лична позиция) нямаше да смее да припари в Б-я като знае каква реакция те предизвикаха (и с право). Сега остава това човече, слизайки от самолета, да каже пред журналистите колко е щастлив да посети Булгаристан и нещата си идват на мястото?!

За какво плачете бе, амигос?!? Вие българи ли сте, или ви плащат да пишете подобни коментари. За какво изкуство става дума тук? Еврейчето Чорни изпълни една мръсна поръчка с/у България, а такива като вас и оня, дето го кани в П-в, ръкопляскате. То бива човешка слепота и мерзост, но вашата надминава всичко. Ако този велик художник беше нормален човек (т.е. произведенията му са плод на лична позиция) нямаше да смее да припари в Б-я като знае каква реакция те предизвикаха (и с право). Сега остава това човече, слизайки от самолета, да каже пред журналистите колко е щастлив да посети Булгаристан и нещата си идват на мястото?!

Каквото и да е изкуството на Черни, пловдивският Сталин няма никакво право да го забранява. Намирисва на дискриминация.

Hello ot RENO-usa...Vsi4ko zapothvasto s K e SHIT......Az se otarvah y tuka mi e dobre s 2000 $ 4isto na ms -A vie DERZAYTE v KENEFITE-dirbg-otvor siTCEtete kenevskite istorii i debati...Dargawata VI e edna SERIA6TA v KENEFA krimena ot ZAARAtA- Otvrat mi e ot was....

Да си го кажем направо - човекът си мошенник отвсякъде - излъга чешкото правителство и ЕС и ако не бяха го хванали щеше да си прибере паричките без да му мигне окото. За какъв художник говорите тука...

Прав е кмета. Миразчиев да си го кани у тях на гости.

DAA PLOVDISKIA KMET E PROSTAK NEZAVISIMO OT KOJA PARTIJA E TO4NO ...A 4E BG E KENEF TO E ZARADI TOVA 4E TAKIVA POSREDSTVENI I TUPI HORA ZASTAVAT NA4ELO NA TAZI NE6TASNA DURJAVA I JA PREVRU6TAT V KENEF /TE PROSTO SI OBI4AT LAINATA /NADIAVAM SE NAMERIAT RAZUMNI HORA ZA DA SPRAT TOVA TOTALNO BEZUMIE ...

bravo.!4ovek triabva da znae koe e obidno i koe ne!