По-големи помощи за по-слабите от 2010 г.

От догодина месечните помощи за социално слабите ще са с диференциран размер, обяви заместник-социалният министър Валентина Симеонова, цитирана от БНР. На хората в по-тежко положение ще се дава повече.

Обратно в новината

Коментари - По-големи помощи за по-слабите от 2010 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига с тия помощи! Свикнали са да не работят и чакат на готово- държавата да даде. За инвалиди съм съгласен, но за работоспособни хора в зряла възраст, които по цял ден пият и мерят улиците-НЕ.

На всички социално слаби да се предложи безплатно обучение в някоя професия и да се направи договор с фирми ,които да ги ангажират след това обучение. Държавата да поеме през тази година осигуровките, за да се съгласят тези фирми да ги назначат за определеният период от време. По този начин много от тези социално слаби ще намерят място за развитие и желание за работа. Ще придобият гордост от самите себе си, че могат нещо и ще продължат живота си на собствени издръжки. Подареното или безплатно предложеното ще ги направи само по -лениви и подтиснати от неуспеха си. А много използват това и злоупотребяват. Това не е пътя за помощ!

до всички министри: неразбрахте ли че с тези програми за социално слаби, с парите от здравната каса и всички пари които давате без тези от трудови доходи, давате възможност на шепа хора да крадат от целия народ . оправете заплатите и пенсиите и хората сами ще си разпределят парите.

Стига с тези социални помощи! Хората имат нужда от насърчаване на самоинициативата, обучение и улеснения при регистрация за започване на малък бизнес. Имат нужда от сигурност, че няма да им се искат рушвети от администрацията и че няма мутрите да им разбият прозорците. Явно и ГЕРБ не са по-различни от предишните.

На хората в по-тежко положение ще се дава повече. По-добре диференирането да става по образователен ценз. Който има средно образование и някаква професия, но поради ред причини е без работа, нека да получава социални! Който не говори и не пише на български език - сори! Да се научи!

Евтин популистки ход. Нов гаф на Яйцеглавия. Пропагандната кампания продължава с пълна сила. Цирк след цирк. Най-лесно ще се отървем от Кратункото като му дадем да води едно ТВ предаване тогава ще може да плямпа на воля. Как да се казва предаването? Естествено - Alo, Presidente!

Всички по горни коментари ,говорят недвусмислено,как всички българи си дават ясна сметка ,къде отиват данъците и осигуровките ,им.Всяка втора циганка е трудоустроена или с пенсия по болест.Всеки втори циганин е болен........от алкохолизъм.

от статията разбрах, че ББ ще дава повече пари на циганите, които масово гласуваха за него след като бяха материално насърчени и им бяха обещани социални придобивки. Както виждате, Той е същия мангал като предишните. По времето на мангала Костов черните не смееха да гъкнат, а сега четем през ден за някой техен зулум и нищо.

Пак ще работим да плащаме на циганите помощите.Аз живея срещу райнно кметство,циганите идват да си получават помощите и след това се прибират с таксита.Отиват да работят в Полша и Германия,а тук се водят социално слаби.Крайно време е държавата да ги интегрира,да им осигури РАБОТА и да РАБОТЯТ.

За да се дават помощи на социално слаби първо трябва да им се докаже статуса. Ако имат жилище по-голямо от нормата, кола и др. такива не се дават помощи докато колата я има и докато жилището не се дава под наем за площта над нормата. Същото важи и за банковите сметки.

А това сигурно означава и повече данъци? Ми те пак циганите ще се изкарат най-слабите. Държавата не извършва адекватен контрол над помощите. Отидете по махалите да ги видите тези, дето взимат помощи - две коли в двора, всяка стая с телевизор, сателитни чинии, накичени със злата циганки и т.н. А децата им оставени по домовете - нямат пари да ги гледат, но имат пари за бензин и за сателитна телевизия и т.

А това сигурно означава и повече данъци? Ми те пак циганите ще се изкарат най-слабите. Държавата не извършва адекватен контрол над помощите. Отидете по махалите да ги видите тези, дето взимат помощи - две коли в двора, всяка стая с телевизор, сателитни чинии, накичени със злата циганки и т.н. А децата им оставени по домовете - нямат пари да ги гледат, но имат пари за бензин и за сателитна телевизия и т.

По тази причина тези които са годни за работа ще работят и до 70 години ако трябва за да се изхранят гладните циганета.