Първи смъртен случай от новия грип в България

Министерство на здравеопазването съобщи за първия смъртен случай от новия грипен вирус АH1N1 у нас. Днес в УМБАЛ „Лозенец” в София е починал мъж на 30 години.

Обратно в новината

Коментари - Първи смъртен случай от новия грип в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Az sum vuv France.Durjavata kupi 50 miliona vaksini ot US za 160 miliona dolara,no epidemiq nqma.

за съжаление майтапа ти е не е майтап, а жива реалност - такива като теб са повече останали в БГ лекари

не се и съмнявам скъпа, че можеш и такива диагнози да поставяш - УБЕДИХ се за съжалени лично, какво падение и какви утрепки са останали в БГ - има една руса в пулмологията на белодробната - да не би да си ти?????

In vino veritas!:)

Според мен имаш тристранна пневмония!

Доц. Спасов съобщи, че Колев е страдал от полиорганна недостатъчност, бил е в имунокомпрометирано състояние, поради честата употреба на наркотици. И, колега?

колко захарни градуса да нагласиме виното да не се окисели , кажетееее.... а мааанете тоя наркоман с грип

Колега, има едно нещо дето му се вика статистическа достоверност. Когато за всички тези хора, които са починали от атипична пневмония, если изобщо е било това, се докаже, че са били носители на въпросния вирус и наистина са били здрави, тогава можеш да говориш за проценти. Не знам дали си наясно, но лекарите сме една от най-рисковите групи за носителство на СПИН, всичките видове хепатити и какво ли още не. Така че недей да говориш за починали лекари, мир на праха им, защото ние умираме не само от свински грип. Аз пък няма да си направя ваксина правена на коляно, защото съм наясно с всичките странични ефекти. За птотокола - правя си Инфлувак всяка година, така че съм противник на ваксините като цяло. Но съм достатъчно вътре в клюката, за да изчакам. Българите са суперстресирани и се хранят лошо и с боклуци. Така че не само свинският грип може да ги отнесе. За съжаление това е общото между нас, Китай и Мексико. И недей да панираш хората. Друг е въпросът, че когато си болен не трябва да ходиш без маска, да кихаш по градския транспорт без поне да си слагаш ръката пред устата, и с кърпичката с която си сис обърсал сополите да ги размажеш по перилата на рейса, защото те мързи да я прибереш в джоба си. И пак за протокола - надявам се искренно смъртноС да е било просто печатна грешка.

Пращайте ги на американците да ги лекуват.Те създадоха и разпростаниха грипа те да ги лекуват.За всеки смъртен случай дело срещу американската държава. Испанка е също комбинация между свински и птичи грип .Пандемията се е разразила в края на първата световна война.Испанка е донесена в Европа от американски войници.От испанката е преболедувал всеки втори жител на земята а е погубила 30 милиона човека.През 1976г на американската военна база Фор дикс в Ню Джерси внезапно умира войник оказва се свински грип.Заболели още неколко военнослужащи и около 300 граждански лица.Пандемия не е възникнала.Президент Джеръл Форд за ваксинация е отделил 135 мил.долара.Реклами тръгват по телевизията зьа ваксина против свински грип.След ваксинирането на 40 мил американци се установява че ваксината е опасна от нея умрели и пострадали много хора.Ваксината е спряна.Латвийския учен Янис П полис предложил да се убива вируса за ваксина по химичен начин.Така се е появил РЕМАНТАДИН против грип.Повишаващ имунитета.Латвийския учен не е получил нито копейка за създаване на лекарството и живее в в една стая в социална квартира и с пенсията си купува Ремантадин.

абе До, какво искаше да кажеш, че нищо не ти се разбира????? какъв интернет те гони - върви в болниците, защото това в Интернет НЕ ГО ПИШЕ. И на мен много ми дреме за руснаците, но аз ти говоря от личен опит - лежах в Белодробната Болница Св. София, където едни от най-добрите пулмолози бяха 50:50, че имам двустранна пневмония. От тогава мина 1 месец, а аз още не съм се оправил - Никога не съм взимал наркотици, а ми скриха изследванията за грип направени във Вирусологията - Анадън му?

пневмония, наркозависим, починал... по-вероятно е да е от спин, отколкото от грипа :)

При тая скотска беднотия бая народ ще измре от тоя грип,явно изработен в някоя западна лаборатория!!

А доказано ли е лабораторно,че става въпрос за новия грип или това е спекулация,целяща хората масово да се втурнат за противогрипна ваксина. Човекът може да си е умрял от една усложнена пневмония и това не е рядкост.Коя лаборатория изолира грипния вирус?Питам, защото медицината е толкова комерсиализирана,че в болниците може да видиш повече представители на фармацевтичните компании, отколкото лекари.

v Bulgariq nai-rano vaksina za noviq grip shte ima moje bi chak dogodina,za tova e hubavo horata da se vaksinirat s vaksina za sezonniq grip ,a nai dobre s vaksina,,PNEVMO 23,,.tq ne predpazva ot grip,no predpazva ot nai-chestite uslojneniq sled grip-a imenno tova e pnevmoniqta.tq se razviva mnogo burzo,nepridvidimo i obiknovenno e prichina za fatalen izhod.

мернахте ли двамата загинали младежи от другата новина? защо ни пълнят главата с нещо, което няма да стъпи и на малкият пръст на войната по пътищата? колко пари ще се дадат за да спре тази война, и колко - за ебентуално работеща ваксина???

като е бил в правителствена болница, ни най-малко не се изненадвам, че е починал. там са събрани от кол и въже хора с дипломи по медицина, дори не бих ги нарекла и лекари. лека му пръст на момчето!

Цял Интернет има - а Руснаците ги остави на мира, мен ме е грижа за Българите а не кой какво лъже за Руснаците. Както опита показва, за тях много лъжат, за да се поддържа 1) изкуствено напрежение 2) да ни разсейват от нашите проблеми. Та, лекарят в колко форума е публикувал фактите си, и въобще, кой му дава право да ни дава оценка, при условие че си е трайкал?

Той е бил наркозависим от кокаин и най-вероятно хероин, обясни директорът на болницата д-р Любомир Спасов. Според него това е причината за ниския имунитет и бързото развитие на вируса. Слаба имунна система, изхабен от дрога организъм -> резултатът е налице. Ако не бяха усложненията от свински грип, сигурно щяха да са от обикновен грип или дори настинка. Сам си е виновен, но все пак жалко за човека, само на 30.

УЖАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

помислете малко ! 0,5 % смъртнос и бил по-малко смъртоносен от обикновенните . Ами тогава , при една епидемия в 100 000 град от обикновен грип , засегнала например 20 % от населението , той , т.е. обикновения грип би причинил ПОВЕЧЕ ОТ 100 смъртни случая ! Повтаряма , от ГРИП . Да сте чували подобно нещо ! Ами всяка година има грипни епидемии , ама такъв леталитет няма и никога не е имало . ПОМИСЛЕТЕ !

много страно поразява млади и здрави хора това леко противоестествено ми се струва да не казвав че направо на лаборатория намирисва

по новините казаха че е от самоков

Той знае най-добре! Трябва да нападате властите, защото за пореден път ТЕ КРИЯТ. Историята с Руснаците хич не е случайна. Нека излезе някой и информира - има ли значително увеличаване на случаите на пневмония през последните 2 месеца и какъв е причинителя. За да питам това, аз лично имам информация, че случаите са много повече от друга година. От връщането ми от морето през юли до този момент не мога да се оправя, дори ме лекуваха от двустранна пневмония. Правиха ми изследвания за грип, които и до днес - цял месец не са ми предоставени. КАЖЕТ ИСТИНАТА!

momcheto ot samokov li e? niakoi znae li

камбаните... В Испания когато се регистрираха около 15 смъртни случая само един беше на пациент без някакъв предварителен рисков фактор...някакво сърде4но, белодробно или друго заболяване. Дори официално един от важните постове в медицинската асоциация заяви, че се раздухва съзнателно паник...Препоручва се редовното и добро измиване на ръцете, да се киха закривайки си устата и крпи4ките за еднократна употреба да се изхвърлят правилно. В никакъв случай да не се ходи в бърза помощ за грип и само ако го имаш над една седмица да се обърне сериозно внимание. Пове4ето хора го изкарват без меникаменти и без проблеми за около седмица...И разни кретени дето пишат като ДОКТОРИ да знаят 4е тъпите им изказвания вероятно оказват ефект върху по лабилната публика, нека наблягат на хап4етата от сушени жаби и да не се бъркат в неща дето неразбират

предлагам ви да вярвате или не , ако щете . в МОЙТА болница умряха трима млади и здрави хора , от атипични пневмонии , ама никой не ги изслдва за този вирус . Едната беше лекарка на 42 години - преведена беше в университетска клиника и там почина . От 15 години рабоня и такова нещо не съм виждал . Вярно е , че не убива всички , а един на двеста . Но са млади и здрави хора . Тъпотиите , че поразявал само болни от спин , недохранени и такива с други хронични заболявания , които се усложнявали , са шир-потреба от най-долнопробен вид . Поне да бъде обяснено на хората ТОЧНО какъв е проблемът , а не да се успокояват като по чернобилско време , когато не само нямало радиация , ами тя и непрекъснато намалявала ...

Не съм чувала досега антибиотик да действа срещу вируси, а и това за смъртоносния Staph. aureus...вземи прочети някаква медицинска литература преди да пишеш глупости

Млади мъже между 20 и 40. А дали някой ги е проверявал за СПИН, примерно? За няколко от починалите в щатите се каза, че са с хронично заболяване. Но не се каза КАКВО. Подобен беше и случаят с птичия грип. Висока смъртност НО САМО В НЯКОИ РАЙОНИ НА КИТАЙ. В останалата част на света смъртните случаи бяха единични. Дали тези грипове не засягат само хора с имунна недостатъчност от какъвто и да било вид, или с генетична пртедразположеност или по някакъв друг признак? И да се знае, никой не казва, защото така е по-изгодно на фармацефтичните компании. Страничните ефекти са за сметка на пациентите. ЛЕКАР, преди да наричаш хората идиоти, think again! Затова си учил (евентуално) толкова години.

Отново за Allistatine (Allistatin). Серни бази в молекулната структура на антибиотика унищожават безмолостно всички вируси с база Н1, както и опасните бактериални стафолококови щамове и E.Coli. Забележителен е ефектът от естествения антибиотик върху смъртоносния Staphylococcus Aureus. Притежава силно изразено антимикотично действие. Съдържани му във висока концентрация в растенията от семейство Allium, и особено в Allium Sativum (градински чесън), обяснява хилядолетното приложение на кулурния и дивия чесън в профилактиката на вирусни и бактериални инфекции и особено на ГРИП!

ама верно си голям Убитак! от на 1000 деца половината (500), 0,5 % е 2,5 деца, а не 10. Тъпак, не може да смята, а тръгнал да пише

Много добре, че не съм млад здрав човек и няма начин да ме ковне грипа!

до близка не си ли чувала, че засяга предимно зрави мъже ,между 20-40г с по силен имунитет. Но разбира се никой не е застрахован да се зарази! Заразяването става при контакт с болен на който може и да не му личи ,че има грипен вирус.Българите не ходим с марли на обществени места, през грипния сезон. В много други страни хората дори по улиците ходят с марли ,когато върлува вирусна епидемия.Ако потърсим в аптеките марли ,дали ще има достатчно и второ никой не ще да ги носи, всякаш точно ,това го прави здрав а не обратното!Ако сложиш ще помислят, че си нещо болен или ненормалник някакъв който се прави на интересен.При този ширещ се начин на мислене и поведение, как да си цивилизован човек?!

Криви са им сметките. Може ли 174 от 4330 да са 0,5% Цялата статия е пълна с грешки просто.

Абе голямо чудо станало, айде сега...всеки ден умират хора, в болници, по домове...и т.н Случилото се е факт и не може да се промени, така че не ни занимавайте кой къде умира, ами се захванете с по сериозни теми.....Свински грип дъръ бъръ... На кой до където му е писано - това е истината!!!!!!

момчето от самоков ли е?

Ти си лекар колкото аз космонавт. Дай да се затворим и да мрем от задушаване. Ти сополи не си ли имал, от грип не си ли боледувал, тогава затвори ли се в къщи, носи ли марля, мисли ли за останалите здрави как да не ги заразиш. Колко лесно се дават съвети затворете границите, а умрелите по пътищата, да забраним шофирането ли? Ами мийте си ръцете, спазвайте хигиена и ако ви е много страх не излизайте от къщи.

пак ни държат в инфомационно затъмнение, кой знае колко още болни има , но не се изследват мамка му бедняшката ни тъпа държавица

Докторе пий едно хапченце и се успокой!Българина докато не се натръшка половината племе не се стряска и от чума. Когато проблема стане твърде явен, вече ще e късно да се стряскат за каквото и да било.Така, че що се тормозиш да им разправяш!У нас се бърка превантивната мярка с проява на излишна истерия.Грижата за здравето съвсем не проява на истерия;но иди им обяснявай когато те не са възпитани в този дух!

Не мога да повярвам-полудяха ли: та, той беше здрав, със силен организъм, бивш спортист...това е кошмар! Всяко лято държеше магазин в Сл. бряг, но това се премести на Златните....отказвам да повярвам , че е истина............

по-кротко. 1) може и да не си прав 2) точно с този тон и медийното раздуване се поощрява това мислене. 3) между другото, и аз си мисля, че 'алармирането' е прекалено, и въобще не съответства на проблема. 4) мисля си така, защото се тръби за пари за ваксини и прочие, но никой не си мърда трътката да затвори границата или да обяви истинска епидемия - там, където започна всичко. Ще ни напомниш ли, къде беше това? Защо не си затвориха за 1 месец бардака а сега всички го лапаме дружно? Кое е по-добро, милиарди за ваксини или по една масчица от рециклирана целулоза?

Хм... Смъртност от 0.5% била ниска?! Добре де, в едно училище от 1000 деца, ако половината се разболеят, това означава 10 да умрат?! Това малко ли е?

диоти , свини , простаци от висчки страни , съединявайте се и вервайте , че този грип е по-лек от обикновенния 1 ТЪПАНАРИ !!! новият грип държи твърдо 0,5 % смъртност , което значи 1 на 200 ! Нищо подобно няма при сезонните грипове . Освен тов , този убива непредсказиемо и хаотично млади хора между 20 и 40 години . Ами дръжте летищата отворени , ходете насам-натам и се радвайте че бил по-малко смртоносен....

Колев е работил в заведение за хранене в Слънчев бряг

От кога наркоманите започнаха да ги лекуват в Правителствена болница? Ще кажете сигурно е връзкар - ок, ама защо след като баща му се е заразил и пробата му е положителна е настанен в св. Анна, а не в Правителствена??? питам де!

Лекарче, бегай в банята и си шибни една злобарка, че нещо ти се е натрупало напрежение...