Гробовете в София свършват

В интервал от 5 до 7 месеца ще бъдат изчерпани гробищните места в София, съобщи на пресконференция Венцислав Григоров - директор на Общинско предприятие „Гробищни паркове”.

Обратно в новината

Коментари - Гробовете в София свършват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага да се приеме закон починалите в София да могат да бъдат погребвани в 10% от гробищата в цялата страна,особено в Пловдив.Че така де,заедно с боклука на София и те да станат национален проблем.

Григоров, мри, свиньо арменска!

Идеално сега ще имате площ за сметище... как пък я измислихте тая столица на тва тъпо място?

Аз, Охо-бохо- красив шеф на канибали, моли БоБо-/ооох, какви мръвки вкусни има/ шеф на България да покани нас в София, за месец-два. После Венцислав Григоров няма проблеми.

mnogo e lesno dokato sme jivi a posle vsi4ki sa ni krivi

След като не можете да се оправите с отпадъците,направете поне крематориуми и давайте урните за съхранение в къщи.

Без паника! Кризата ще бъде краткотрайна, защото в Б-ия и хората са на свършване. А в София, където е по-гъсто, кризата ще се реши като софиянци започнат да бъдат погребвани по родните им места.

STOITE SI NA SELO I 6TE JIVEETE PO DALGO, ZA DA VIDITE NOVOTO SMETI6TE NA STRANATA- SOFIA! A NA HORATA KATO MEN RODENI TAM 6TE NI OSTANE SAMO SPOMENA ZA KRASIVATA SOFIA OT MINALIA VEK.

За бога братя не умирайте, прекалено скъпо е ! /мани, мани докъде доживяхме/

Ami v Fofia mrat li?

То и аз ходя като зомбиран скелет по нещо, странно защо наричано улици...ама нейсе! Гледайте все още живите и мърдащите - другото само ще се нареди - сигжурно ще ни преработват я в салам, я в кучешка храна, я за тор, след като далновидно преди това са ни обезкостили и извадили всички доходоносни органи.....Здравей, Родино, ах, само да знаеш колко те обичам.....!

Няма да умираме!

Въпросът е сериозен!Идва зима и много от пенсионерите с нищожни доходи ще се приселят.

za6to problema e samo v Sofia, ami za6toto tuk nai mnogo mrt horata, grada bil stanal 2 000 000, ot seleniqta koqto se isipa ami slet 2-3g kato izmrt ot nemutiq i nqmane kade da jiveqt i rabotqtg , sofia pak 6te si stane edin milion kolkoto i trqbv da bde

Абе хора, малко ли пещери и могили има в България, използвани още от траките ? За какво ви е да давате сума ти пари за някакво място метър на метър, от което ще ви изровят след 10 години, за да заровят някой друг. Направете си собствена гробница в планините, където ако ви открият ще е след 10 века и ще ви сложат в музей.

Има проблем г-н Григоров с местата в централните Софийски гробища, но този проблем не е само негов, той е и наш.Наш защото държавата абдикира от отговорностите си за изграждане на Гробищни паркове, паркове в които да намираш утеха поплаквайки си пред паметника и образа на близкия с който си се разделил.Без пари от държавата само Маджо може да опере някой и друг милионец и да се надсмива над обеднелите и изнемогващи общински предприятия стопанисващи гробищните паркове.Някой от вас знае ли , че в България няма закони за обредната дейност и всеки учил , недоучил прави траурна агенция - но не от милост господа,а с чисто комерсиални цели.Раздържавяванет ни доведе до тук.Знаете ли , че гробищните паркове се самоиздържат, т. е. чакат някой да почине, да погребат, та да вземат заплати?Доколкото си спомням още преди 3 години г-н Григоров алармира за обстоятелството,че няма терени за нови гробни места,че миграцията от малките градове ще доведе до по-голямо търсене на такива.Затова трябва да се върне жителството, кой от където е там да си се погребва. България не е само София, за провинциалните градове нищо не се отпуща от европейските фондове, всичко отива в столицата, затова хората бягат да работят там и там умират.

Всичко е направено като поточна линия. И всеки скуби само кинти - поп, копачи, лапачи и т.н. Изтраскват трупа и имате 1 мин. да се сбогувате и почват да затрупват. А за грижата - всичко се плаща - то пясък, то подравняване и т.н.

Какъв е статута на гробището в кв.Дървеница? Къде се намира Администраторът на този терен? Кой отговаря за стопанисването му? Къде се заплащат таксите за ползването му?

Такааааааааааа,това е поредната далавера на Б.Б тук съм в нещата,ще се купят земеделски земи ще се продадат и през банката на гаджето ми -порите са налице.

този проблем касее всички ни!

Строят апартаменти,а пък се харчат гробове и стари автомобили?Хората бързо намаляват-с повече от 30 000 души годишно!Онези,които не смеят да крадат, видимо обедняват.Алчните трупат като за последно,озлобяват се и озверяват като хиени.Простите ни управляват,щото било лесно.Фалшивата демокрация,НАТО, Европейскиясъюз и Big Brother просто ми писнаха!Мечтая да се върнат истинските българи,бялото сирене и нашите домати!

Много ще е по-лесно ако горим мъртъвците, вместо да заемаме място от и без това пренаселената София.

МНОГО ВИ МОЛЯ, ВЪРНЕТЕ СЕ ПО РОДНИТЕ МЕСТА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА БКП/БСП/ И ТАТО, НЕ ЗАРАДИ ГРОБОВЕТЕ, А ЗА ДА ТРЪГНЕ БГ НА ГОРЕ/СОФИЯНЕЦ СЪМ САМО ОТ ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ/ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НЕ ЖЕЛАЕ ЕВРОПА НА ИЗТОК ОТ СОФИЯ

Goliam problem stava, Bog da prosti vsichki pochinali! Sofia veche e tri miliona i ne izdarja kato infrastruktura... Darjavata triabva da pomogne na obshtinata za novi tereni!

Не знам колко още дка са Ви нужни за парцели за гробове, но това, което стопанисвате в момента е меко казано отвратително. Ако не сте ходили в чужбина, то поне на филми сте гледали какво представляват гробищата в нормалните страни. Гробищата се използват за почивка, размисъл и преоценка на стойностното от преходното, в нормалните западноевропейски държави. Навсякъде може да видите прекрасно поддържани алеи, гробове ландшафт. Навсякъде има пейки за да поседнете и да се отддадете на спомените си. А в България човек влиза в гробищата на пребежки, с погнуса, по задължение и гледа как час по-скоро да се махне от там. От нащите гробище те връхлита само една единствена мисъл: Ние сме народ ,който не цени нито живота, нито смъртта!!! Пълно е с разрушени паметници, с разбити урни, с боклуци. Няма чешми за поддръжка на цветята. Няма пейки, където възрастни мъже и жени да приседнат докато изпращат някой близък или приятел в сетния му път. Засрамете се!!! Трябва пак от ВВС да дойдат и да занемат Софийските гробища за да погажат на света, че за българина дори и умрял няма покой. То пияници, то вандали, то сатанисти - всички рушат, грабят, сквернят. И всичко това, защото сте се скрил като мишка и не поставяте тези толкова важни проблеми пред цялата общественост. Не се грижите за поверените Ви терени. Демонстрирате пълно безхаберие. Един умрял не е само органи за донорство, кат нови дрехи и тук-таме по някой златен зъб. Един труп е и бивш жив човек с целия низ от спомени, на които близките му предпочитат да не се отдадат точно в българските / в частност софийските/ гробища.

С ТАЯ ПОЛИТИКА ДЕТО СЕ ВОДИ В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ДАЖЕ СЕ ЧУДА КАК ОЩЕ НА СА СВЪРШИЛИ

Tozi direktor e svarh korumpiran. Prodava parceli v Centralnite grobishta i varti vsiakakvi dalaveri s pokoinicite. Veroyatbno e kamunyaka, te sa banditite i prastapnicite. Maroderat Grigorov, da se parzi v ada.

Триглавия Змей се погрижи за пълняемостта.

ПРАВИТЕЛСТОВТО ДА ХВЯРЛЯ ТРУПОВЕ В ИСКЪРОТ

napravete poveche mjasto za komunistite Sergay, rumen Ovch i Petkov etc....