RWE се отказва от АЕЦ ”Белене”?

Германската компания RWE може да се откаже от участието си в проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", заяви главният изпълнителен директор на компанията Юрген Гросман, цитиран от агенция Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - RWE се отказва от АЕЦ ”Белене”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опостено, т.е. незавуалирано историята с Белене е следната: България дава под наем територия за строеж на атомна централа срещу нищожен наем изразен като комисионни. Това е.

Естествено, че ще се оттеглят след изцепката на Трайчо.

вече няколко пъти казвам че трайчо трябва да си трае-безкрайните приказки колко е нерентабилен проекта белене може де се готини за пред медиите но отблъскват всеки който иска да инвестира.Тази детска градина трябва да се затвори!Не можеш да продадеш изгодно нещо дето твърдиш че е нерентабилно.Може би Тайчо си мисли че ще пусне нещата и те ще се оправят някак си от само себе си?Дано неговите действия и изказвания не ни доведат неустойки от милиард а и цена на газа от която ще ни се заъгли камъка.Да не забравяме че тепърва ще договаряме количества и че Русия е най големия вносител в България..Май вместо мотор за излизане от кризата се мъчат да превърнат превърнат АЕЦ в камък на шията.

Продължаването на строежа на АЕЦ Белене е национално предателство.Тази централа ще зароби България икономически,политич и екологично за няколко десетки години напред.Единствено полза и интерес има само Русия,по-точно нейната олигархия воглаве с бащицата Путин.

Уж беше заради Русия...а стана руска!

Те тез германци от RWE навсякъде така правят. Първо пускат мухата че ше инвестират и после да го духат бедните. Сърбали сме им попарата вече. Нямат ли 500% печалба дори не са замислят за инвестиции.

Чудесна новина, да се махат! Вече 2 год. ни опъват нервите. Ще платим, ама няма да платим. Вие сега давайте пари и стройте, пък ние ще се включим на по-късен етап. Ама знаете ли, ние май нямаме пари... Айде баста! 20 % за БГ и 80 % за Русия, да си прибират руснаците печалбите, който рискува, той печели!

Работейки от доста години с немски фирми и немци, а преди това с руснаци, мога само да кажа: по добре с руснаци отколкото с немци. За справки еон, евн срещу лукойл. който знае подробностите, може да направи сравнение и да оцени кое е по-малкото зло.

тези дето искат да се строи да си плащат желанието от собствения джоб, тъкмо ще направят добра инвестиция, печелете си, колкото искате

А каква точно щеше да е роляна на РВЕ в обекта? Нещо досега се разбираше, че щели след това да продават тока. Няма да получим от тях нито трансфер на технологии, нито организаци. АЕЦ Белене трябва да се дострои. При това в много първоначалният си вариант с 4 реактора. Козлодуй е редно да са му пуснати всичките реактори. И е редно цената на тока да е такава, че народа да се топли на ток, а не да се бели до голо Балкана, щото в момента няма по-ефтина топлина от дървата.

нормално е немците да се дръпнат след ПУТИНските изпълнения на правителството. В един момент ще имаме АЕЦ 100% собственост на руснаци, те ще си изнасят и продават тока, а ако стане нещо, ще го отнесем ние. За такива неща в белите държави съдят за национално предателство!

Есть АЕЦ-Белене, есть КОРУПЦИЯ, НЕТ АЕЦ-Белене, НЕТ КОРУПЦИЯ!!!

Благодатна тема за всички специалисти в областта на атомната енергетика. Сигурен съм, че мненията си по тази тема ще изкажат всички, които в някаква степен умеят да ползват азбуката. Особено специалистите, владеещи безукоризнено руския език.