Гросман обмисля оттеглянето на RWE от проекта, като основна причина за това се изтъкват растящите разходи, посочват медиите в страната, цитирайки анонимни представители на германската компания, предаде БГНЕС.
Според договореностите германската компания трябва да поеме 49 процента от проекта (останалите 51% са на НЕК) и да осигури финансиране в размер на 1,3 милиарда евро. През април Гросман обяви строежа на българската централа за един от най-важните и престижни проекти
В началото на годината пък Гросман заяви: "Убеден съм, че АЕЦ „Белене“ е не само икономически обоснован проект, но и че тази електростанция ще получи най-добрата технология".
Преди дни, след срещу между енергийния министър Трайчо Трайков и руския му колега Сергей Шматко, стана ясно, че работата по проекта продължава, но между двете държави започват преговори по усъвършенстването му.
Междувременно Трайков обяви: "Започваме работа отсега и в края ще решим какъв процент участие да задържи България в проекта "Белене" и какъв ще се предложи на заинтересовани инвеститори. Руските компании няма да бъдат дискриминирани".