Пациенти дават 1.5 млрд. лв. рушвети за операции

Има идея режимът за влизане и излизане от страната да бъде съобразен със данъчното законодателство.

Обратно в новината

Коментари - Пациенти дават 1.5 млрд. лв. рушвети за операции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато искащите да станат лекарите почнат да плащат същите пари за медицинско образование като в САЩ, тогава ще имат и претенции за заплати в САЩ. А сега претенции от сорта ,, учил съм 6 години и заради това ще взимам рушвет` не вървят.

Посетете паркинга на лекарите -примерно в Хирургиите-Пловдив,Н София и ще разберете по колите с какви средства разполагат.Колкото до Жигули-има някои са все още в състояние да надживеят внесени от Европа трошки.Няма работещ в България ,който да не се поддава на корупция.Тук става въпрос само за един сектор,защото най-малко ценим здравето.Даваме си сметка само ,когато го загубим.А цифрата 1,5 милиарда ,вероятно е силно занижена.Но ТОВА Е СИВАТА ИКОНОМИКА ПРИ БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ.

Да, истината е само една: да се окрадат хората, които се връщат от чужбина или отиват да работят там, за да се спасят от гладна смърт в България. Хората в чужбина се осигуряват със здравни вноски от работодателя или от държавата, когато не са на работа.Законът строго трябва да се спазва и работодателите плащат. В България сигурно вече се намират в Средновековието, защото се чувстват и действат като феодали.

какво е рушвет,две страни и двете еднакво виновни,единият дава,другият взема.Не съм видял още лекар с опрян пистолет в пациента,май тук само избиваме емоции.А който желае може да се лекува и извън страната като са ни некадърни и корумпирани лекарите,но не ви стиска,защото ще ви вземат много повече пари при същите знания и кадърност.Радвайте се,че още ги има и тези лекари,които сбърканата здравна системата ги е наредила по доходи на опашката,а работата им не се сравнява със кварталната кафеджийка например

Чета тук и просто не ми побира главата от какво тесто е омесен българинът,за да не вижда повече от носа си и да прелива от злоба.Нищо писано тук не е вярно,аз познавам лекар,който живее в панелен апартамент,кара Жигула,а е асистент в медицинска академия.Хайде драскачите да ми кажат този човек като е учил 6,5 год и се е усъвършенствувал непрекъснато,обучава студенти,лекува болни и има и изследователска дейност,дали заслужава тези МИЗЕРНИ подаяния и тези ОГРОМНИ хули от хора,които и хабер си нямат от учене (сравнете доходите на една Глория ,Преслава и .......).За тези пари никой от тук драскащите няма да стане даже и портиер на болницата,може да има много богати лекари,но това е работа на прокуратурата.И ако единици лекари вземат 4-цифрена заплата,болшинството вземат по-малко от продавач на пазара Кирков.Който не и вярва да провери заплатите на лекарите например във болницата в гр.Г.Оряховица - 480,00 български лева???????????

Вместо да пишем по принцип-пишете имената на корумпирани-директор ,сестри,санитарки.Пи откъде са и ще видите какви ще са резултатите.Те не могат да напуснат масово работните си места ,но голямата част от тях ще се стреснат.Освен това много от пишещите и неучастващите във форума сами предлагат пари още преди да се извърши лечението.Има една българска приказка-който сам падне ,не плаче.И убийте баламите ,тарикатите сами ще умрат.Министърът трябва да прекрати порочната практика,академичнит съвети да си гласуват взаимно оставане на професори и доценти още 3 години след навършване на пенсионна възраст.Отговорностт и ръководството на клиниките се поема от техните наследници, а бившите шефове си подбират пациенти и получават високи заплати и допълнителни......Ма практика.

Не плюйте така по лекарите и не слагайте цялото съсловие под един знаменател. Има доктори, които не вземат рушвета и са супер съвестни и професионалисти. Ще Ви кажа само няколко от тях - Д-р Райко Цветков от Транспортна болница, Д-р Стоянов от св. Екатерина. ТЕ не вземат!!! За другите не знам..

Предлагам да се проверят доходите на лекарите,като на баровците със скапи коли или футболистите.Знаете ли от каде сама не вземат пари-освен заплатата си и частните прегледи в държавни болници,в университетските болници вземат и заплата че са асистенти,работят в частните си кабинети,а знаете ли колко скрити доходи имат от проучванията и знаете ли за какви пари става въпрос??!!Краино време е да спрем да съжеляваме лекарите!Говоря само за л-рите,а не за останалия персонал.Хаиде чакаме да видим екипа на г-н Борисов какво ще направи!?

хах, ОТО, сега ли разбра, че дофтурите са по-гадни от куките? Куките все пак питат какво работиш, да знаят колко да вземат, пък и винаги можеш да ги напсуваш и да ги караш да пишат акт. Докато тук номера не минава, няма как да не платиш, при положение че умираш, а мръсникът е подложил крадлива ръчичка!

Впечатли ме едно твърдение от кометарите, което перефразирано звучи така: Работя през пръсти или не си свършвам работата до край, защото ....... и следва оправдание. Батка, като няма да свършиш една работа, не се захващай. Една древна мислителка е казала: По-добре да съм незапочната, отколкото незавършена. Пък кой колко получава и кой колко заслужава е друг въпрос.

Има много кадърни и честни хора сред лекарите, но има не малко озверели за пари изроди, които в повечето случаи са и пълни некадърници. За последните шутове в главата докато от ушите им не потече мозъчна течност!

Няма да коментирам кой колко получава, защото нямам информация. За огромно мое щастие не ми се е налагало да ходя на лекар освен 2 пъти при GP-то по време на грипа миналата година. По-големия проблем според мен е здравното осигуряване. НЗОК е монополист и вноските са задължителни, това според мен е недопустимо. На всичкото отгоре като отида на лекар пак си плащам. Осигурявам се на над 1000 лв., което означава, че общо мойте и на работодателя вноските са над 60 лв. на месец, което прави около 750 лв. на година и какво ще стане, ако недай си боже ми се наложи операция - ще си плащам като за световно навсякъде. Ако имаше частни здравни каси, аз щях да си избера къде и срещу колко да се осигурявам и ако се наложи да вляза в болница, ще знам, че имам например лимит от 10000 лв. и чак след това си плащам. Така и заплатите на лекарите ще се вдигнат и услугите ще се подобрят, защото иначе здравните каси няма да плащат и нещата ще си влязат в нормалните релси.

До лекар мафия,крадец Явно си доста лековерен и трудно смяташ.8000лвзаплата на едно GP ?За да вземе тези пари трябва да има поне 10000 ОСИГУРЕНИ пациенти,средно по 1,20лвна пациент заплаща НЗОК. Разликата от 4000лв е за заплати на нает персонал(поне 2 лекари и 4 мед сестри) дори и тогава трудно ще се върже сметката.Лекарите също плащатданъци и имат разходи за своята дейност.И последно мисля , че няма лекар с толкова голяма практика.Не вярвай на всичко което ти казват

ДОКТОРЧЕТАТА НАДМИНАХА И КУКИТЕ ПО РУШВЕТЧЕТА

Защо винаги реформите в здравеопазването се създава от лекари за лекари??? А пациента да плаща до дупка или да мре???

С този закон се цели всеки емигрант дошъл да види родителите си да бъде спрян на границата до внасянето на дължимите здравни вноски от 2000 до сега. Така ще се напълни касата и ще има повече пари за крадене. Продължавайте да внясяте в БГ по 3 милиарда годишно, та да има за всички измамници.

Няма по корумпирано нещо и по голям хаос от псевдо-здравеопазван където измамите, изнудването на пациенти и източване на пари е огромно. Ако не се променят нещата драстично и няма строг контрол и санкции върху лекари и персонал дори военният бюджет на САЩ няма да стигне, ако се краде и се имитира дейност както до сега.

ИСТИНАТА Е ,ЧЕ СЕ КРАДЕШЕ МНОГО ЯКО И БЕЗЖАЛОСТНО , НО ОТ ШЕФОВЕТЕ НА БОЛНИЦИТЕ , ЗАЕДНО С БОРДОВЕТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ , НО ТЕ СА ПО- МАЛКО ОТ ДВА ПРОЦЕНТА , ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДОКТОРИ И МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ С ГОЛЯМАТА СЕКИРА ЗАД ВРАТА И ПОНЕЖЕ СА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО ОТНАСЯТ НЕГАТИВИТЕ!

Смятам, че въобще не трябва да се плаща здравни осигуровки, тъй като срещу тях не получавам реално грижа за здравето или каквото и да било всъщност. Здравната каса е пълна пародия и месечно по 60лв. от моя джоб отиват в тази пародия. А когато се наложи отново вадя и плащам, за елементарни неща, свързани със здравето. Докога? Защо не стимулират плащането на здравна осигуровка като срещу парите си данъкоплатеца получава нещо вместо с наказания?

ами нека всеки от нас - независимо какво работи - като разбере че срещу него стои доктор , да му умножава сметката по 3( или по 4)....така поне ще се върнат част от парите обратно...

Аз тогава искам като не съм доволен от докторите да имам право да замерям министъра 10 минути с камъни!

и в мед.акад. е като в шейново.първо се преглеждат частните пациенти на докторите /в работното им време в държавната болница,с държавните апарати и мед.средства/а после набързо минават останалите жени

ot 25 god sam lekar,ot nikoi ne sam vzel nito lev,ne piq ne pu6a,ne hodq na p4ivka i sam zatanal do gu6a v zaemi.ima i takiva ite sa pove4e.

толкова ли е сложно здравно осигуряване в застрахователните компании. плащаш си отиваш не си доволен при другия.но като са частници и има клиники като свети николай чудотворец и много други трудно ще са недоволни хората.

До дето ме плюят. Не зная за Вас, но ако Вие получавате за маса години учене 600 лева дали ще сте доволни? Изходи - сменяме професията и получаваме повече, или отиваме там където заплатите не са смешни. А кой ще ви лекува?! Щото по добре малко отколкото нищо. Колкото до мен не ме мислете, аз мисля да умирам млад когато не ми трябват лекари... Не зная откъде Ви е информацията за децата и внуците. Щото моята е от фишовете за заплатата.

Системата е гнила!Всички в здравеопазването се увълчиха много,защото имаше дълъг период на напасване на системата,в който повечето неща бяха извън контрол и всеки интелигентен човек веднага виждаше пробойните и се възполваше от тях.Защото никой не е безгрешен,нали??И понеже реформата беше създадена от лекари за лекари,на горките пациенти нищо друго не им остава,освен да плащат и плащат...докато умрат

Един GP ми каза, че заплатата му е не по-ниска от 8000 лв., аз бачкам като луд от сутрин до вечер за 300лв., а в училище бях доста по-добър ученик от него! Каква стана, закон на Мърфи ли е?

колелото се върти....

Като отида в болница никой не ме поглежда, само гледат в ръцете, какво нося, в бърза помощ отидох, ухапан от куче, човек с прободни рани в коридора умираше, лекари и сестри си пиеха кафето и не им пукаше, и аз отчаяно чаках да се развие вироса на беса в кръвта ми...

предлагам въвеждането на нова диагноза: docturus corupcius. Бащите и майките на много мои познати починаха, защото нямаха пари да си плащат. Страхувам се за моите близки. Нали в момента тръбят че проверяват богаташите от къде са парите им. Ника проверят и лекарите, които катат автомобили по за 100 000 при заплата 500 и притешават вили в испания. Всеки плющи последното звено - пациента. То не са здравна каса, доктори, аптеки министрства и др. За момента има само два варианта да се оттървеш от тях или сменяш държавата иили умираш!

спекулация е, че в България лекарите са богати. - как да е спекулация , след като министърът сам казва, че 1,5 МИЛИАРДА лв. са дадени като рушвети - тези пари нали са отишли в джобовете на лекарите - без данъци и пр....????

Хей, министре, или правете справедливо здравно осигуряване, или изчезвайте от хоризонта! ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ОКАЖЕТЕ И ПО-ЛОШИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ СМРАДОВЕ!

А често се правят и ненужни операции - оборот на касата да става. А че някой страда- какво го е грижа за стандартната медицина?

Лекарите станаха кръвожадни хиени, много по-алчни от митничари, полицаи и съдии, взети заедно! Няма да внеса 1 стотинка в здравната каца без дъно! До сега съм внел повече от 5000 лв. , а не съм потребил нито стотинка! Къде са парите ми? Кой ги опаперка? Искам нова система, всеки да си внася в собствена сметка и да потребява в лимита си, когата гушна букета, остатъка да е за държавата! А от бюджета не се ли заделят средства?Те къде отиват? За цигани и турци, живеещи в Бурса, но ползуващи тук здравни услуги под други имена, осигурени в БГ?Пълна промяна!!!

Не знам до лекар ли,под лекар ли,над лекар си спиш,но истината е една:има и много некадърни лекари,които трябва да плащат на пациентите,за да се учат,но това са 10%...а останалите??Не знам някой лекар,зъболекар,да не си е оправил вече и внуците!! Абе то ако слушаме такива дето спат /и цоцат/до лекарите....горките, умират!

КОГАТО ЗАПЛАЩАНЕТО НА ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛИСТИ , СТАНЕ КАКТО В БАНАНОВИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ 5000 $ USD НАГОРЕ , НЕ ГОВОРИМ ЗА САЩ КЪДЕТО ЗАПОЧВА ОТ 14 000 - 16 000 $ USD , ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , А ДОТОГАВА , ЩЕ Е ВСЕ ТАКА!

Haha,kato iskat davame,nqma za 50 kinta rezil da stava. Sushtoto kato katadjiite. She zemesh da puknesh nqkade shtoto neshtesh da dadesh 100 lv pod masata,ai siktir.

Иман щастието да се оперирам в болиница Шейново тази година- такава корупция и злоупотреби не сте виждали, само за пари се говори от така наречените специалисти.Ще се радвам ,ако тези мародери-доктори -милионери си получат заслуженото, понеже това там си е направо за ПРОКУРАТУРАТА!Така наречения избор на екип е направо задължение, плащания за какво ли не , лъжи и лошо отношение.....

НА 9 АВГУСТ Т.Г. БЯХ ПРИДРУЖИТЕЛ В ЛИНЕЙКА ,СЪЩАТА НАПРАВИ РЯЗКО СПИРАНЕ ,ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ЧЕЛЕН УДАР,АЗ БЯХ НА ЗЕМЯТА ПОЧТИ В КОМОЦИО,НАПРАВИХА МИ СНИМКА ЗА СЧУПВАНЕ,НАЛОЖИ СЕ СКЕНЕР ,ЗАКАРАХА МЕ В ДЪРЖАВНА Б-ЦА В ПАЗАРДЖИК,НАПРАВИХА СКЕНЕР И ПОИСКАХА 70 ЛВ. ОТ МЕНЕ,ТЪЙ КАТО НЯМАХ ТОЛКОВА ПАРИ В СЕБЕ СИ ,АЗ СЪМ ПЕНСИОНЕР ПЪРВА ГРУПА , МЕ ДЪРЖАХА 6 ЧАСА НА КОЛИЧКАТА БЕЗ ДА МИ КАЗВАТ НИЩО,БЕЗ ХРАНА И ВОДА,НАЙ-ПОСЛЕ НАМЕРИХ ПОЗНАТ В ПАЗАРДЖИК КОЙТО ДОЙДЕ ПЛАТИ И МЕ ИЗПРАТИ В ПОРОЕН ДЪЖД ДО СПИРКАТА ЗА С,БАНИ,ПРИБРАХ СЕ С УЖАСЕН ХЕМАТОН, КОЙТО ЛЕКУВАМ ВЕЧЕ ВТОРИ МЕСЕЦ. Е ТОВА Е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТ В РБ,А САМО СЕ ИСКАТ ЛИ ИСКАТ ПАРИ.

Ми така ще е , щом хората които се грижат за здравето ни мизерстват , какво очаквате. Я ходете в Пирогов да гледате цял ден разфасовани , умрели по масите и т.н. , пък останете доволни на 500 лв. Аз са 500 лв. и 10 мин. такси няма да карам на ден. Така че , предлагам на ББ и компания да решават проблемите комплексно и наистина да ги решават дългосрочно като престанат най-накрая с констатациите , щото тях всички ги знаем. Заприличват ми на една песничка - два автомобила са се ударили , дошла милиция и установила , че два автомобил са се ударили дошла милиция и установила ... etc

Вие която/който/ спите до лекар сте изключително жалка личност, имайки в предвид начина по който разсъждавате.Болните хора в Бълкария нямат вина , че лекарите са ниско платени.А някой болни хора/ наши майки, бащи, ДЕЦА/, наистина нямат пари за да бутат под масата рушвети, за да си купят здраве.Какво значи за толково пари толкова работа - не Ви ли е СРАМ ! Позор! Може би трябва да спите до мутра-тогава ще сте доволна.Не зная ако на Вас Ви се наложи нужда от по-сериозно лечение на някоя страшна болест, какво ще правите ако всичики лекари мислят като Вас! Дано оживеете! Желая Ви здраве , живот и малко в повече човечност и добродетли!

Точно така е за съжаление

Най-богати са докторите.Не лъжете хората.Например аспарухов във плевен взима само за преглед 50 лева и го чакат 60 човека.

иначе новината щеше да изглежда така: 90% от пациентите умират в болниците поради неискане да плащат на докторите рушвети

Парите които се дават под масата за операции са много повече! Тях кой ще ги проверява! Съд за корумпираните лекари на които ако не платиш ще те оставят да умреш и съшевременно по цивилизовано заплащане за да не се налага да ни рекетират! Аман от рекетьори!

По стечение на обстоятелствата спя до лекар. И мога да заявя - заплатата на лекарите е от порядъка на 500-600 лв. При това в голяма Софийска болница и със специалност. Омръзна ми да слушам по ТВ-то колко много пари получават. Смело казвам за толкова пари толкова работа.

Пациентите-също.

ДО ПЕНСИОНЕР! НАПИСАХ ИМЕТО И БОЛНИЦАТА НА ПРОФЕСОРА, КОЙТО МИ ВЗЕМА ГОЛЯМ РУШВЕТ. НАПИСАХ И ЗА НЕКАДЪРНОСТТА МУ. НО ТОВА ГО НЯМА ПУБЛИКУВАНО В КОМЕНТАРИТЕ. МОЯТ КОМЕНТАР НЕ Е БИЛ ПУБЛИКУВАН.

Emi kato proweriawate.Karaite i malkite gradowe.Elate wijte kakwi bolnici ima tuka i kak moje ot zdraw da se umre6 bolen.Kakwo e towa bezobrazie

da im eva maykata na vsi4ki tiya pedali doktori v bilgaria. kursum v glavite na tiya pederungeli.da tuy e verno smenyas dirjavata ili umiras. ne smyatam da se vristam nikoga v bilgaria zaradi skapanata korumpirana sistema