Българка застана начело на ЮНЕСКО

Българският посланик във Франция Ирина Бокова беше избрана днес за генерален директор на ЮНЕСКО, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Българка застана начело на ЮНЕСКО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления за Бокова - една образована и интелигентна жена. Кариерата, която тя прави няма нищо общо с уличните изцепки и параноичните припадъци пред ТВ на някои любимци на тълпата.

Поздравления за Бокова. Ако тя беше министър на външните работи вместо хубавото Наде или момчето с късите панталонки и трабанта, нямаше да бъдат спряни реакторите на АЕЦ-Козлодуй. Нека тези, които съскат от злоба да си спомнят, че техния кумир ББ също е бил комунист. Не съм сигурен, но предполагам че сега той е лъжливото пате в мюрето на БСП.

Честито на Ирина Бокова и дано повлече крак и други интелигентни, образовани и умни българи да спечелят подобна чест. Добре, че има организации, които да оценяват според професионалните качества на личността, а не по кресливите популистки политически дърдорения.

Втори път ти честитя Ирина , с най- добри пожелания /първото поздравление не мога да го видя никъде/ Успех !Здраве и сили за да се справиш с отговорните задачи. Очакванията ни към теб са големи. Най- голямото е да милееш за род и Родина.

не приемам честито на всички българи, явно на земята се вижда края след като тази персона зае този пост. култура и комунизъм , първото което ми идва на ум това са мавзолеите на вождовете по площадите на комунистическите страни, можем да очакваме възстановяване. до Петрунка от Москва /22.09.09 ;22;11 / колко трогателно ,спомня си срещата с другарката Бокова на Кузнецкия мост. А аз си спомням как въпросната Петрунка родена в Батак ,не беше приета в български университет , но замина за Москва да учи в Ломоносов, след това се мотаеше из коридорите на външно. за сведение по това време министър на образованието беше батачанина Стефан Василев . ето как отиваха да учат децата на другарите в СССР . Сега да питам- Бокова не беше ли от Якоруда ?

ЮНЕСКО е организация за сътродничество и култура, обаче има добър бюджет. Председателят на организацията, естественно има решаващ глас при разпределението му (на бюджета). Сега да видим, колко пари ще дойдат в България повече, след като др. Бокова е шефка. Моите очаквания да потекат пари към фамилията и Партията й, които да бъдат употребени за корумпиране и купуване на слуги - тук и по света. Целта е опозоряване и омърсяване на България и всичко българско и нашата територия втори израел.

Тя заслужава това!Дългогодишните усилия се увенчаха с успех!

РОЙТЕРС: АУТСАЙДЕРА БОКОВА СПЕЧЕЛИ ЗАРАДИ ГАФ НА ФАВОРИТА ОТ ЕГИПЕТ. ;)

Както е тръгнало и някой комуняга-негодник ще стане НОБЕЛИСТ!

Какъв успех за България бълнуват форумците тук?! Срам е за страната ни, че не може и не може да се оттърси от най-гадната част на комунистическата си номенклатура. Нямало било значение какви идеали споделяла. Горди били някои, че са българи, щото Бокова била избрана! Не го разбирам. Някой от вас предствя ли си в Германия и до днес по върховете на властта да са потомците на Хитлер, Гьобелс, Гьоринг, Хес и немците да се гордеят, че някой от тях е избран за генерален директор на ЮНЕСКО?!... Не говаря за името, което носи - никой не трябва да отговаря за делата на предците си. Но когато с делата си неотклонно продължава техните, за какво говорим! Срам за България!

Ето, Бойко стана премиер и веднага се почувства! Догодина ще имаме първия български нобелист, а до две години - и български папа (е, преди това ще трябва да отстреляме предишния, ама Бойко знае как)...

Тая не мяза на нищо но само защото името и завършва на Бокова, едно времешните псевдо комунисти , дето си правеха каквото си искат пък народа да гризе пръчката. Не ми е ясно каква е връзката но пак пари са намесени

Не съм ограничен , расъждавам нормално и по човешки отново пиша това е организация за обмен на култура и нищо повече ... Тази сутрин засегнаха въпроса за купения апартамент на Бокова в Париж на цена около 8 мимлиона евро... нещо за тези доходи на тези хора в ЮНЕСКО знаем ли ? И преди да обиждаш виж какво съм написал преди малко .А колкото до пунктуационните грешки -БЛАГОДАРЯ ще ги оправя . Под култура какво разбирам ... даже и това да не цапаш , да не си изхвърлш цигарата на улицата или на трамвайната спирка

Момиче, ти си с дота ограничено мислене. Добре, че все пак има и други хора.

Бокова е един достоен избор. Честито! На всички тъпанари тук, които освен за комунисти за друго не говорят, нека се поинтересуват за делата и. Такива като Желева и Цачева, нямат шанс, защото хората оценяват по делата, а не по празните приказки.

Аз приветствувам избирането на Бокова на този отговорен и висок пост!Все пак жената се е постарала във времето да бъде на все пристижни постове и самото номиниране е високо постижение!Сега дали е комунистка или капиталистка няма значение!Няма значение дори /ако е вярно/ че са купени тези 6-7 гласове , навярно повече пари сме дали от другите и повече обещания!Да и е честито и името на България ще се върти все повече и повече във света, а това е важно-като кажат че българка е председател на ЮНЕСКО все имиджа ни ще се вдига!Не злобейте тук, и аз мразя комунистите но Ирина е добра жена и качествен човек, бих се оженил за нея веднага, разбрах че е разведена, харесвам я като жена!дано успее да прокара наши идеи в тази организация!Разберет без помощ от някъде дали от еврейско лоби дали от други дали Вежди е натиснал , дали царя е лобирал, важното е че българин е на най високото място въвъ ЮНЕСКО!Радвайте се а не злобейте-всички сме хора на този свят-без разлика във пол или политическа принадлежност!Гордей се българи!!!А ти Иринче ако искаш да се запознаем и да се оженим??М? Какво ще кажеш-аз съм хубав мъж и ще ти харесам, преставителен, висок, със висше образование, говоря чужди езици, изобщо ставам!!!!Успех Ирина!!!

Браво!Една хубава новина!Честито г-жо Бокова!Гордеем се с Вас!Успех!

Този избор е един добър международен успех за България,избраха жената защото е кадърна и си разбира от работата.А фашизоидните простовати елементи дето все плюят във форума тука,да ходят тях да ги изберат като са толкова умни!!!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! УСПЕХ ГОСПОЖО БОКОВА! /А ТЕЗИ ДЕТО ПЛЮЯТ- ДА СИ НАМЕРЯТ ДРУГА РАБОТА.ТОВА ЩЕ ГИ НАПРАВИ ПО-БЛАГОРОДНИ И НЯМА ДА НИ СЕ НАЛАГА ДА ЧЕТЕМ ЗЛОБНИТЕ ИМ КОМЕНТАРИ!/

Винаги съм се възхищавам се на тази умна и прекрасна Българка. Браво! Пожелавам много здраве и успех в бъдещата и работа. И на поплювковците искам да кажа, че и сега на всички демократи децата им учат в чужбина. За в бъдеще трябва да покрепяме всички умни българи, които представляват България в чужбина. А вярвам, че тя няма да посрами родината си.

Писна ми от тези номенклатурни издънки. Аз съм патриотка и сега вместо да се радвам, се ужасявам при мисълта, че пак бившите са навсякъде - Бокови, Живкови, Пръмови /Кунева / , Станишеви и прочие. Ужас ! Какво искаме ? Кога ще се оправим, като все те ни представляват пред света ? Ще кажете те са способни, знаят езици и т. н. Да, знаят езици, защото те ходеха по чужбина, за разлика от обикновените българи, тях ги приемаха с нисък бал в езиковите гимназии като деца на заслужили другари, те имаха всички условия да се развиват, а други по-способни бяха ограничавани, това е. За Ирина Бокова, какво да кажа , познавам я от ученическата скамейка - тя беше най-доброто чавдарче, после пионерче, винаги отряден председател и т.н. И учителите се отнасяха с нея по-особен начин, това ние по-малките деца го чувствахме. Та това е, ако знаеха в тази организация какво и е тестото, едва ли щяха да я изберат,но предполагам , че и там е на квотен принцип, сега е актуално новият председател да е от ЕО, и по-точно от новите източноевропейски страни, това е.

v mizeriata no gordi/

Много по-тъжно е, че повечето пишещи в този форум викат Браво и Поздравления - заради такива с промити мозъци сме в това положение

Честито Бокова!!! Твоята победа е победа и за България, но мръсните седесари не могат да проумеят това и се пукат от яд по шевовете и изливат цялата си злоба. Ти се докозо като личност и професионалист и в ООН не ги интересува комунистка ли си или се-де-сарка, бяла ли си или черна. На всички злобари, честито.

ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ Е БЪЛГАРКА!!!!!ОТВРЪЩА СЕ, ЧЕ Е КОМУНИСТКА!!!!!!

С тази омраза българи срещу българи вие сами ще се затриете, ни ви са нужни за тази цел евреите, руснаците, турците, македонците и кой още там мразите. Срамота! Честито, госпожа Бокова! Гордея се че българката е на този пост!

Трудно ми е да повярвам, още по-малко да се примиря с факта, че моите сънародници са способни на такава деградивна критика, грозен език и открита глупост. Малко сте простовати...или много? Няма да примиря, просто няма да се върна... Гордея се, че първата жена, която ще оглави ЮНЕСКО е Българка!!!

Голяма злоба,

Честито на Ирина Бокова за високия пост! От друга страна ми стана отвратително от антикомунистическите ви повърни. Дано се задавите в тях.

интелигентен циганин до BRAVO i (22.09.2009 г. 23:09ч.) Какво ти стана бе човек от какви мутри да се отървем , ТИ в час ли си с какво се занимава ЮНЕСКО ... Като се радваш разбери за какво с радваш ... НИЕ първо поздравяваме а после разбираме за какво поздравяваме... То и симпозиум на педалите ако има и изберат българин ще викаме УРА а после ще разберем с какво се занимават ... Да не би ЮНЕСКО да намали таксите в университетите или да предложи реализация или развитие на студентите а защо само на стдентите на учениците завършили и средните училища / Тук е пълно с нелегани университети и хората/ децата / се чудят какво да правят ама имаме шеф на ЮНЕСКО . Ами да викаме УРА ама защо не знам . --- моля, господин интелигентен циганин оправете си пунктуационните, стиловите и смисловите грешки, за да имате основанието да се титуловате интелигентен :) (жокер - пред а, че, ако и т.н. в писмен текст се пише запетая; ами - е паразитна дума използваща се в разговорната реч и е добре да не присъства в писмен текст подобен на Вашия; и др.) Относно назначението - Ще поживеем, ще видим.

Ирина Бокова е избрана и това е факт неоспорим, за жалост на злобарите и драскачите по форумите. Нека някой от тях да посочи дали е бил избиран за председател, президент, - както искате го наречете на голяма международна организация. Избран - не от българи, защото ако зависеше от нас, щяхме да предложим я Катя Михайлова, я Искра Фидосова или Цецка от Плевен. Между другото - Иван Костов бил ли е избиран някъде в чужбина? Не питам за Б.Б. - той е безглаголен без преводач и то преводач коректор, защото дословният превод е опасен за България.

Бог да прости юнеско!!!

Българка-? заради какво по- точноможе да се нарече българка заради това, че е избрана от едни люти ориенталци недаващи кокала дори и формално на някое арабско диване или заради убийствената кадърност на гена си или че защото има български документи за идентификация -?

Родена е на 12 юли 1952 г. в София. 1976 - завършва специалност Международни отношения в Московския държавен институт за международни отношения, 1976 г. 1977-1982 - старши аташе и трети секретар в отдел ООН и разоръжаване на Министерство на външните работи. 1982-1983 - трети секретар в постоянното представителство на България в ООН-Ню Йорк. 1982-1991 - втори и първи секретар в отдел ООН и разоръжаване и в кабинета на министъра на външните работи. Участва в работата на Кръглата маса (от квотата на БСП). 1992-1995 - Работи в частни фирми. Член на БСП. Депутат от Генералтошевски едномандатен район в 7 велико народно събрание (Парламентарна група на БСП). 1995 - Секретар на Правителствения комитет по европейска интеграция. 1995, август - заместник-министър на външните работи. Отговаря за връзките с международните организации и европейската интеграция. Първи заместник-министър на външните работи, август 1996 - февруари 1997 г. Кандидат на коалиция Заедно за България за вицепрезидент 1996 г. Изпълняващ длъжността министър на външните работи, ноември 1996 - февруари 1997 г. 2001 - депутат в 39 народно събрание от Коалиция за България. Секретар на Парламентарната група на Коалиция за България. Зам.-председател на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност. Член на Комисията по европейска интеграция. Зам.-председател на Делегацията в съвместния парламентарен комитет България - Европейски съюз 2005 - назначена за посланик на Република България във Франция. Разведена, има две деца.

БРАВО!!!

Бива, бива !

Дали поне един от всичките,които подпиквате от радост може да каже какво точно е направила Бокова за България и народа и?Какво ще направи от сега нататък?Половината не знаете какво е UNESCO.

А и защото БЪЛГАРИН и ПАТРИОТ, НЕ са синоним на КОМУНИСТ-особено от НОМЕНКЛАТУРАТА на червената мафия..:)))) А и защото синът на Филип Боков- брат и - е криминален крадец на Леки коли и контрабандист /баща му - посланник /, Т.Е и ПРЕЗ поколение , ТЕ си остават криминални червени продукти:))).. А и защото, накрая : НИКОГА не приемайте предложения на ГОЦЕ,,::), каквато е Бокова..:)))) За каквото и да е : За главен прокурор или Висш съд.съвет, за посланник или ръководител на НЕЩО..;За Трой -коалиция или енергийни проекти..:)) За приятелство със Садам или Милошевич..:))) НИКОГА..::)))) .ДОК е , че е ЧЕРВЕН БОКЛУК..:)) и всичко , което прави е ВЪВ ВРЕДА на БЪЛГАРИЯ :::))))

ах, тия моите повърхности сънародници...не било важно от къде била тръгнала. Колко хора са избити, колко кариери на честни хора са съсипани за да може тая пача да се изучи и да направи кариера. Не е важно. Не е важно, че целия и род са безскрупулни хора. Не е важно. Тя сигурно е различна. Единствената причина да успее тая комунистка е силния и гръб в лицето на Русия и на всички анти-антисемистски страни. Не са гласували за българката. Гласували са против антисемита, щото е всеизвестно кои определят какво се случва в световните организации. Така са ви манипулирали, че не само, че не забелязвате очевидната несправедливост, която присъства в цялата ни държава, но тя дори не ви дразни...като някои др е написал ЛЕВ НЕ ДАВАМ ЗА ЮНЕСКО

Съдба... Преди 13 години не успя да стане Вицепрезидент заедно с Маразов, но ето, съдбата си знае работата, поема международен пост.

Гордея се,че съм българка!Жалко за тези,който са унесени не да изграждат,а да се подмазват и плюят!

Лошото е, че през следващите години ще продължават да ни УМИРАТ НЕВРОНИТЕ, А ТЕ НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ, тъй като ще ни заливат с новини за Бокова...

Дааа... Никога няма да се оправим... Вместо да се чувстваме горди от този факт, ние плюем... плюем... Плюнчовци и ще си останем..

Най-искрени поздравления и от мен!

Колко си ограничен циганино. ЮНЕСКО прави нещо много важно. Отделя средства за паметници на културата. Всеки един паметник на културата на ЮНЕСКО получава пари от тази организация за неговото стопанисване и опазване от циганория като теб. Ето с това се занимава ЮНЕСКО. ТЪпАк прост

Новината е радост за всеки българин . А детайлите около нейното ставане за пореден път създават сериозни въпроси, и за България, и за добре известните наши отколешни връзки/взаимосътрудн този път обаче - и пред нашите нови партньори ; а те не оставят въпроси без отговори . Да си пожелаем да видим реално сбъдната проекто-програмата за развитие !

ЧЕСТИТО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Пак ще ставаме за резил... Уфф...

Бойко дали няма да я смени, да изпрати Финдъкова или Жулева!! Само като чета злобните ви и прости слова, заключавам, че ви е малко да ви Оправлява ПОЖАРНИКАР, по ниЗко няма...

БРАВО. ТОВА КАКТО Е ПЕРСОНАЛЕН , ТАКА Е И УСПЕХ ОТ НАЦИОНАЛНА ВЕЛИЧИНА . ТОВА ДОКАЗВА СЛЕДНОТО И НЕОСПОРИМОТО КАТО ФАКТ-НАЙ-ДОБРИТЕ И НАЙ -ПОДГОТВЕНИТЕ КАДРИ СА В БСП , КОЛКОТО И НЯКОИ ХОРА ДА ПЛЮЯТ ПО КОМУНИСТИТЕ . НЕ СЪМ ТЕХЕН ОТЯВЛЕН ПРИВЪРЖЕНИК , НО ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ . УСПЕХ НА Г-ЖА БОКОВА.