Октоберфест стартира със скъпа бира

Октоберфест, прочутият германски празник на бирата, започна днес с тържествена церемония по отваряне на буренце с нова бира, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Октоберфест стартира със скъпа бира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичко живо набляга на тъмното и червеното. Една пинта е в стъклена висока чаша като от кока-кола, ама поне двойно по-висока и голяма. Започва се с по-новото и леко пиво "Инглиш Прайд", минава се през другите чучури за кафяв, лилав, син и черен "Гинес, и се отцепваш накрая с мощното "Бомбайзър"! Това е схемата горе-долу. Във всеки пъб седиш на място, където примерно някога е седял младия Шекспир, или пък проф. Джон Толкин е написал първите три глави на "Лорд ъф дъ рингс", или проф. Луис Карол е започнал "Алис ин Уъндърленд".......И по стените висят оритинални страници, лулата и перото на някоя личност - направо жив музей! Не можеш да се наречеш възпитаник на някой от висшите колежи в Оксфорд, ако не си бил в "Таф Тавърн"! Жестоко. Пуши се от години навън, пред заведението, и си гасиш угарката в черна желязна кутия на дупки на стената. Ако хвърлиш фас на тротоара, пешеходците те обаждат на полицая на ъгъла, спира те и става страшно във финансово отношение. Единствената безплатна тоалетна обаче е само на автогарата. Затова, ако нещо те напира отвътре, влизаш в пъба, правиш поръчка и тогава можеш да ползваш ВС-то им. Но нали пак си пил, след малко пак ти трябва ВС, влизаш бързо в друг пъб, но пак трябва да поръчаш, за да ползвяаш, и т.н., колелото се завърта докато се поохарчиш. Измислили са го. Не влизаш направо в музея, а минаваш на влизане и на излизане първо през сувенирното магазинче и все ще си купиш нещо за спомен. Страхотно са го измислили. По центъра имат сезонни, "туристически" цени, но същата стока можеш да купиш, ако не те мързи, в другия край на града на до половин цена по-евтино, та не се хвърляйте веднага да плащате. Телешкото мезе е превъзходно, както и картофите с рибка. Другото е "плейн" - равно, безвкусно за нашите разбирания. За уйскито с дъх на опушена бъчва и старо дърво да не говорим - намираш се в Мекка-та на тази златна течност. Най-забутаната им марка и три пъти по-добра от най-скъпите по нашите "бутикови" винарни магазини. Кафето е отврат, във високи пластмасови чаши с капак и сламка и внимавайте да не се изпарите - пиете нещо като кафе втора ръка с много мляко и кафява захар, доста блудкаво. Ако искате шварц европейско - паунд и нещо за две сръбвания на дъното на чашката. Отвратителни местни цигари, особено синя кутия "Мейфлауър", но пък кой ли ти ги купува при изобилието от цял свят. Препоръчвам пуретките "Хамлет" в бежова желязна кутийка. Приятно пътуване и престой!

За пиенето и цената не знам,ама голямо пикане е паднало после.И верно,че преди време тук в дира имаше тема,че бираджиите ставали импотентни, пониквали им цици ,освен шкембаците.Аз лично предпочитам качествено червено винце и домашна сливова.

В бирариите на Мюнхен нормално си е 5-7 евро . В Хофбраухаус е 6.20 евро , така че не е толкова скъпо. Например в Брюксел 0.500 л. започва от около 5-6 евро и нагоре в заведение...Бирата обаче е невероятна. Бегийците и чехите са номер1 !!! В Копенхаген бира в заведение е около 12 евро за 0.500л , същото е и в Осло . Стандарт какво да ги правиш ;-)))

Ne,4 polovin litar,a e zial!

Az pyk sym na vodka s naturalno sokche.Nazdrave.

Не е вярно! Бирата не е скъпа, поне не толкова, колкото тоалетната хартия после.....!!

Отговор за Яго. Една бира от Холандия в лятна градина на 3-звезди ресторант в БГ струва 7,60 лева.

Бирата би трябвало да бъде най-достъпното, т.е.е евтино питие за масите. Оказва се обаче, че и там - в развитите демокрации, това не е така. Кво праим тогава? Пием качествена ракия домашно производство. А нека михлюзите да си дават парите за рекламни продукти..

Добре, че си имам от нашта бира уффф аааа, леле как ми го описахте, така ми се допи. Почти съм забравил какво е това прясна бира. Спомням си как излизаха от горубляне камион след камион с прясно светло пиво. Леле 20 кината давам от раз за една биричка без косерванти.

BIRATA UVELICHAVA GENSKITE HORMONI PRI MAGETE I ZATOVA BIRADGIITE IMAT GOLEMI CICI I KOREMI.BIRATA UBIVA GELANIETO ZA SEX.AS SPRIAH DA PIA BIRA.

Дрън, дрън, един маас в халетата гърдисти германки го сервират по 12 €. В кръчмите на около километър от феста халбата е по 6,50€. до jam, бе да ти кажа, германците около мен не бяха повече от 20%

При 8,3-8,6 евро за половин литър бира -това е средно 16,575 лева ,но при 15 пъти по-високо възнаграждение на час ,означава все едто 1,1 лв .А колко ли ще струва същата бира ,със същото качество у нас.

vchera bjah na otkivaneto, litur bira struva 8,30 polovin pecheno pile 9,30. cenite ne sa tolkova visoki za münchen. preporuchvam na vseki, kojto moje da go poseti. pozdravi ot Mü

Самите германци считат бирата за много скъпа ,но някои наши коментатори намират аргументи, че не е така!? Май четат между редовете някаква критика към капитализма, на който те се считат за заклети апологети!?